Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-04-13 08:51
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
-------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-04-13 08:10
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 742 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
... A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, ... Szép reggelt! Nem kevés csetlés-botlásom volt a kezdetekben itt, ezen a helyen, de azt az egyet már újoncként is gyanítottam: egyes felhasználók nagy költői szabadsággal kezelik az általuk megadott személyes adatokat. Éppen ezért már az első eladásaimnál is - ha erről külön nem esett szó, vagy csak a rendszer által megadott címet kaptam - határozottan rákérdeztem a megfelelő szállítási címre. Már csak azért is, mert lehet, hogy nem kamu címe van az adott felhasználónak, de mondjuk ajándéknak veszi egy harmadik fél számára. Ez így tiszta sor, nyoma marad a levelezésben. Sőt, vevőként mindig megadom a címemet a levelezésben is, pedig nekem az összes elérhetőségem élő, teljesen azonos a regisztráció során megadottal. Szóval ezt az egyszerű kérdést feltenni nagyon megéri, a későbbi bosszúságot meg lehet spórolni. További szép napot és sok szerencsét ehhez az ügyhöz! Remélem megoldódik. |
|
|
|
2013-04-13 07:33
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2008-08-22 22:14 Azonosító: 181 564 |
Arra kiváncsi lennék, hogy az MPL-nek hol van külön honlapja? A postafutárt a postánál kell keresni. Szerintem, ha nem mész utána a dolognak tényszerűen akkor semmit nem oldottál meg a jövőre nézve. Egy panasz megfogalmazásának akkor van értelme, ha azt orvosolni is szeretnéd. A kezdő postodban jól felháborodtál, de érdemben végül nem tettél semmit. Akkor miért lázadtál? Csak a haragodat akartad kimondani? Ha használunk valamit, akkor arra nyilván szükségünk van. Ha annak a működésében hiba lép fel, akkor érdemes utánamenni, ha még szeretnénk használni. Szerintem. Utána jártam. Kaptam kimerítő ámde nem hivatalos magyarázatot a szállítási késlekedésre. Nem morgok tovább. A GLS-re sem, csak nem szállíttatok többé velük. A mai csomagjaimat meg elindulok és átveszem személyesen. További jó vaterázást mindenkinek. |
|
|
|
2013-04-11 11:50
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Egyébként érdemes az MPL honlapján elolvasni a hozzászólásokat... Arra kiváncsi lennék, hogy az MPL-nek hol van külön honlapja? -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-04-11 10:01
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 254 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Lehet rossz passzban voltak. Most egy darabig nem szándékozom semmit szállíttatni senkivel. ... Szerintem, ha nem mész utána a dolognak tényszerűen akkor semmit nem oldottál meg a jövőre nézve. Egy panasz megfogalmazásának akkor van értelme, ha azt orvosolni is szeretnéd. A kezdő postodban jól felháborodtál, de érdemben végül nem tettél semmit. Akkor miért lázadtál? Csak a haragodat akartad kimondani? Ha használunk valamit, akkor arra nyilván szükségünk van. Ha annak a működésében hiba lép fel, akkor érdemes utánamenni, ha még szeretnénk használni. Szerintem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-11 05:59
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2008-08-22 22:14 Azonosító: 181 564 |
Beszéltél velük? Szerintem ezeket tényszerűen közölhetnéd a Vaterával, nem itt, hanem a kapcsolatfelvételen keresztül úgy, hogy minden problémát leírsz pontosan, a szállítólevelek számával, dátumokkal. Gondolom, ha a Vatera szerződésben áll ezekkel a cégekkel, akkor nem baj, ha tudja, hogy a szolgáltatás minőségében jelentős hanyatlás állt be. Gondolom, ha elolvassák a leveledet, akkor mérlegelik a problémát. Talán az is elég, ha odaszólnak, és akkor maguk a futárszolgálatok orvosolják a problémát, mert lehet, hogy helyi szinten volt valami változás, ami a nagy egészet nem érinti. Mert itt nálunk úgy tűnik, minden rendben van. Legalábbis tegnap még nem volt gond. Mondjuk én az MPL-lel szállíttatok. Lehet rossz passzban voltak. Most egy darabig nem szándékozom semmit szállíttatni senkivel. Az okozott károk helyreállításával vagyok elfoglalva. Másik hozzászólásra reagálva mindig olyan helyre kérem a csomagot, ahol folyamatosan átvehető /munkahely nevére címezve/. Egyébként érdemes az MPL honlapján elolvasni a hozzászólásokat... A GLS-re /amely nem vaterafutár tudom/ sokféle panaszt láttam a csomagkezelésével kapcsolatban. |
|
|
|
2013-04-10 12:43
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 254 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, mivel egy darab emailt nem írt,hogy neki más lenne a címe, csak átutalta a pénzt. Erre felhív másfél hét múlva,hogy még mindig nem kapta meg a terméket. Elküldtem neki a feladódvevényt és akkor jutott eszébe, hogy hát ő nem arra a címre kérte volna, mert azt csak úgy beírta. A csomagot azóta nem küldték vissza "nem kereste" címkével, így azon a címen gondolom valaki átvette. Ilyenkor szerintetek mivan, mert a vevő meg engem zaklat,hogy fizessem vissza a pénzét, de én úgy gondolom,hogy ez nem az én hibám, mert nekem honnan kellene tudnom,hogy ő a valódi címét adta-e meg. Nem hiszem, hogy vissza kellene fizetned az árát. Ha nem jön vissza a csomag, akkor azért menj el a postára, ott meg tudják mondani, hogy átvették-e. Ha visszajön, akkor csak abban az esetben postázd, ha megint kifizeti a postaköltséget. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-10 11:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2012-12-04 21:45 Azonosító: 1 912 074 |
Sziasztok!
A vevő kamu címet adott meg vaterán és én arra a címre postáztam, mivel egy darab emailt nem írt,hogy neki más lenne a címe, csak átutalta a pénzt. Erre felhív másfél hét múlva,hogy még mindig nem kapta meg a terméket. Elküldtem neki a feladódvevényt és akkor jutott eszébe, hogy hát ő nem arra a címre kérte volna, mert azt csak úgy beírta. A csomagot azóta nem küldték vissza "nem kereste" címkével, így azon a címen gondolom valaki átvette. Ilyenkor szerintetek mivan, mert a vevő meg engem zaklat,hogy fizessem vissza a pénzét, de én úgy gondolom,hogy ez nem az én hibám, mert nekem honnan kellene tudnom,hogy ő a valódi címét adta-e meg. A hozzászólást -cicatapmancs- szerkesztette a következő időpontban: 2013-04-10 11:56 |
|
|
|
2013-04-10 08:45
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 134 Regisztrált: 2010-12-11 10:58 Azonosító: 1 413 411 |
Üdv Mindenkinek! Csak egy hozzászólás az MPL-ről! A cégem 3 éve az MPL szerzödőtt partnere,naponta nem kevés csomagot visz el tőlem és talán ha egyszer vagy kétszer történt meg olyan dolog,hogy nem értesítették ki a vevőt! Gyorsak ( 48 órás szállításra küldöm a terméket,de már 24 órán belül a helyszinen van a csomag ),utánvét elszámolása is gyors mert ahogy átveszik a pénzt másnap már a számlámon az összeg. A fix 2 szeri kiszállítás helyett 3 szor is kiviszik a terméket és utána még 5 munkanapig át lehet venni a terméket a helyi postán! Azért a végén még azt is el kell mondanom,hogy számtalanszor volt olyan amikor a megrendelő rossz címet adott meg,vagy éppen akkor kellett neki elmenni otthonról amikor jött a futár stb..... de természetesen mindig ezek a megrendelők lázadnak és szidják az MPL-t! Én nagyon meg vagyok velük elégedve és nagyon korrektek!
|
|
|
|
2013-04-10 07:32
Létrehozva:
|
|
Én is gyakran szállíttattam /eddig.../ és nem volt nagyobb gond. Az utóbbi 3 hétben meg csak a probléma jött elő. Az MPL napokig üdültette a postán. A GTR csak 2 napig. A GLS darabokra törve hozta ki és így derült ki, hogy biztosítással rendelkező csomagért sem vállalnak felelősséget /apró betűs rész 6.3-as pont/. Mindegyik meghamisította a szállítólevelet valamilyen módon a határidők miatt. Szóval nem tudom mik miért történtek ezen a téren??!! Beszéltél velük? Szerintem ezeket tényszerűen közölhetnéd a Vaterával, nem itt, hanem a kapcsolatfelvételen keresztül úgy, hogy minden problémát leírsz pontosan, a szállítólevelek számával, dátumokkal. Gondolom, ha a Vatera szerződésben áll ezekkel a cégekkel, akkor nem baj, ha tudja, hogy a szolgáltatás minőségében jelentős hanyatlás állt be. Gondolom, ha elolvassák a leveledet, akkor mérlegelik a problémát. Talán az is elég, ha odaszólnak, és akkor maguk a futárszolgálatok orvosolják a problémát, mert lehet, hogy helyi szinten volt valami változás, ami a nagy egészet nem érinti. Mert itt nálunk úgy tűnik, minden rendben van. Legalábbis tegnap még nem volt gond. Mondjuk én az MPL-lel szállíttatok. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-04-10 07:32 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-10 06:09
Létrehozva:
|
|
|
Az hogy lehet? Én az utóbbi időben nagyon gyakran szállíttatok velük, de még nem volt semmilyen problémám velük. És hogy érted azt, hogy lassúak? Én is gyakran szállíttattam /eddig.../ és nem volt nagyobb gond. Az utóbbi 3 hétben meg csak a probléma jött elő. Az MPL napokig üdültette a postán. A GTR csak 2 napig. A GLS darabokra törve hozta ki és így derült ki, hogy biztosítással rendelkező csomagért sem vállalnak felelősséget /apró betűs rész 6.3-as pont/. Mindegyik meghamisította a szállítólevelet valamilyen módon a határidők miatt. Szóval nem tudom mik miért történtek ezen a téren??!! |
|
|
|
2013-04-08 19:34
Létrehozva:
|
|
Egyre inkább csalódom a csomagküldő szolgálatokban. Legutóbb az MPL-ben. Lusták, lassúak és ugyanolyan gátlástlalanul hazudnak, mint a többiek. Az hogy lehet? Én az utóbbi időben nagyon gyakran szállíttatok velük, de még nem volt semmilyen problémám velük. És hogy érted azt, hogy lassúak? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-08 18:52
Létrehozva:
|
|
|
Egyre inkább csalódom a csomagküldő szolgálatokban. Legutóbb az MPL-ben. Lusták, lassúak és ugyanolyan gátlástlalanul hazudnak, mint a többiek.
|
|
|
|
2013-04-07 19:20
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 356 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2013-04-07 19:11
Létrehozva:
|
|
Az a belinkelt aukció még nem is ért véget Nálad van a pont. Mi meg itt túráztattuk magunkat. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-07 19:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 481 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
|
|
|
|
2013-04-07 18:52
Létrehozva:
|
|
Őszintén Te ezt előre eldöntötted akkor minek is kellettünk mi? Az a belinkelt aukció még nem is ért véget -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-04-07 18:22
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 481 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
|
|
|
|
2013-04-07 17:54
Létrehozva:
|
|
![]() Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2008-01-20 05:45 Azonosító: 85 796 |
Köszi a véleményeteket!
Bízom az eladó inteligenciájában! De ettől függetlenül nagy meglepetés lesz, ha eljön. De hát mint tudjuk a remény....... Még 1x köszi További szép napot! anyóka |
|
|
|
2013-04-07 17:52
Létrehozva:
|
|
Köszi! Postázás tuti nem lesz! Személyesen kezetrázunk és iszunk 1 kávét Nem értem a problémát. Ha személyes átvétel van, akkor mit számít a postaköltség? Különben csak mondom, hogy bármennyire is fals a postaköltség, ha ez miatt kapsz rossz értékelést, azaz, hogy több költséget számolt fel a valóságosnál, nem fogják törölni. A vásárlós nevemmel van egy ilyen semlegesem. Én semlegest adtam, mert többet számolt az eladó, ő is semlegest adott, de a Vatera nem törölte, mondván, hogy a licitálásommal elfogadtam a szállítási feltételeket. Amúgy erről az a véleményem, hogy az átlagvevőnek nem kell pontosan tudnia a postai díjszabást, sem előre megsaccolnia a kép alapján a küldemény súlyát. Egy dolga, vagy lehetősége van, az általa fizetett összeget összehasonlíthatja a csomagoláson látott számmal. Ha a kettő nem fedi egymást, akkor joga van rossz értékelést adni, és szerintem akkor jogtalan a viszonzásul kapott rossz értékelés, ezért én a Vatera helyében nem mérlegelném, hogy az ember mit fogad el, és mit nem. Az eladó dolga, hogy korrekt legyen és ne a postaköltségbe számolja fel a benzint, amivel postára jár. Merthogy az én eladóm akkoriban ezzel érvelt. Mégsem volt elég indok, hogy a Vatera törölje a bosszúsemlegesemet. Tanulságnak viszont jó volt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 10:09 |