Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-09-22 09:07
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 946 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Képeljétek, tegnap feladtam a csomagomat a postán. Mivel kifogyott a kék tollam, zölddel írtam a feladóvevényt és a csomagot is. Szép is a zöld, meg a hócipőm tele van, a naplót is kékkel kell, feketével sem lehet. Szóval gondoltam, nem gond. Szólt a hölgy, hogy nem lehet, csak kékkel. Nem kukacoskodni akart, nagyon kedves volt, de számomra ez új információ volt. Tudtátok? Talán nem tudja leolvasni a gép. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-09-22 09:04
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 026 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Képeljétek, tegnap feladtam a csomagomat a postán. Mivel kifogyott a kék tollam, zölddel írtam a feladóvevényt és a csomagot is. Szép is a zöld, meg a hócipőm tele van, a naplót is kékkel kell, feketével sem lehet. Szóval gondoltam, nem gond. Szólt a hölgy, hogy nem lehet, csak kékkel. Nem kukacoskodni akart, nagyon kedves volt, de számomra ez új információ volt.
Tudtátok? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-22 09:01
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ha számlát kérek egy sima levél feladásáról, akkor az biztosabban érkezik-e meg a címzetthez, mint egyébként? Van valakinek tapasztalata? Eladóként most találkoztam először azzal, hogy erre kér a vásárló. Finoman szólva is szívatásnak érzem.... Ha biztosabban érkezne meg, nyilván van értelme, de erre egyenlőre elég kicsi esélyt látok.... Vélemény? Ez pont az, aminek érzed. Attól, hogy számlát kérsz egy sima levél feladásáról, semmivel sem fog biztosabban megérkezni. Hiszen azért sima levél A számlát meg hiába lobogtatod, azzal aztán hiába reklamál bárki bármit. A sima levelet meg nem írják postakönyvbe. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-09-22 08:08
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-01-01 14:34 Azonosító: 72 297 |
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha számlát kérek egy sima levél feladásáról, akkor az biztosabban érkezik-e meg a címzetthez, mint egyébként? Van valakinek tapasztalata? Eladóként most találkoztam először azzal, hogy erre kér a vásárló. Finoman szólva is szívatásnak érzem.... Ha biztosabban érkezne meg, nyilván van értelme, de erre egyenlőre elég kicsi esélyt látok.... Vélemény? |
|
|
|
2011-09-17 16:27
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-09-17 14:30 Azonosító: 1 544 391 |
Köszönöm!!!
|
|
|
|
2011-09-17 14:39
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 281 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-09-17 14:32
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-09-17 14:30 Azonosító: 1 544 391 |
Sziasztok!!!
Megtudja nekem valaki mondani, hogy hol találom a postai szállítási költségeket? Nagyon fontos volna!!! Köszi!!! |
|
|
|
2011-09-08 18:07
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 026 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A múlt héten eladtam egy telefont 31.000 ft-ért. A vevő el is utalta a pénzt ami hétfőn megérkezett. Én a készüléket el is postáztam hétfő délután ajánlott levélként. Most szólt a vevő hogy még nem kapta meg és ha hétfőig nem érkezik meg akkor az összeget kéri vissza. Ilyenkor mit lehet tenni? Ha esetleg a posta a hibás és lenyúlta valaki akkor a pénz kit illet? Előre is köszi a segítséget! L.I. Ha elveszett az ajánlott küldemény, és nem érték biztosítottan adtad fel, akkor helyzet van. Ugyanis a postától te a a feladási díjat, plusz a feladási díj 15-szörösét kapod meg, ami sajnos messze nincs 31000 Ft, tehát nem a pénz kiosztása a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a vevő kifizetett 31000 Ft-ot én se pénze, se telefonja nincs. Ilyen értékű eladásnál mindenképpen jobb az érték biztosítás. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-08 17:40
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 281 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A múlt héten eladtam egy telefont 31.000 ft-ért. A vevő el is utalta a pénzt ami hétfőn megérkezett. Én a készüléket el is postáztam hétfő délután ajánlott levélként. Most szólt a vevő hogy még nem kapta meg és ha hétfőig nem érkezik meg akkor az összeget kéri vissza. Ilyenkor mit lehet tenni? Ha esetleg a posta a hibás és lenyúlta valaki akkor a pénz kit illet? Előre is köszi a segítséget! L.I. A ragszám alapján meg kell érdeklődni a a címzettnél postán, hogy a küldemény megérkezett-e a városba, könnyen meglehet, hogy értesítőt hagytak, ami elkallódott. Ezt te is meg tudod érdeklődni bármelyik postán. Szerintem amíg nem derül ki egyértelműen, hogy a küldemény elveszett, addig nincs tennivalód. Amennyiben te időben feladtad, akkor a vevő, a postai késedelem miatt nem állhat el a vásárlástól. |
|
|
|
2011-09-08 16:17
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-06-05 08:14 Azonosító: 1 520 768 |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! A múlt héten eladtam egy telefont 31.000 ft-ért. A vevő el is utalta a pénzt ami hétfőn megérkezett. Én a készüléket el is postáztam hétfő délután ajánlott levélként. Most szólt a vevő hogy még nem kapta meg és ha hétfőig nem érkezik meg akkor az összeget kéri vissza. Ilyenkor mit lehet tenni? Ha esetleg a posta a hibás és lenyúlta valaki akkor a pénz kit illet? Előre is köszi a segítséget! L.I. |
|
|
|
2011-09-08 04:43
Létrehozva:
|
|
Én szembesítettem őket a problémával, várom az eredményt. Megkérdezted a postán, miért büdösek? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-07 22:22
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Milyen finoman fogalmazol. Szerintem határozottan és kimondottan büdösek. Nekem a gyomrom fordul fel tőlük. Én szembesítettem őket a problémával, várom az eredményt. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-09-06 16:30
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
Milyen finoman fogalmazol. Szerintem határozottan és kimondottan büdösek. Nekem a gyomrom fordul fel tőlük. Nézd a "jó" oldalát: legalább teljesen jogosan mondhatjuk azt, hogy >>büdös posta<<. -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-09-06 15:48
Létrehozva:
|
|
Én ezt már korábban is éreztem, de év eleje óta elég intenzív szagúak tényleg. Milyen finoman fogalmazol. Szerintem határozottan és kimondottan büdösek. Nekem a gyomrom fordul fel tőlük. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-06 15:11
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
Észrevettétek, hogy mennyire büdösek az utóbbi hónapokban a standard postai csomagok feladóvevényei? Én ezt már korábban is éreztem, de év eleje óta elég intenzív szagúak tényleg. -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-09-05 20:34
Létrehozva:
|
|
Észrevettétek, hogy mennyire büdösek az utóbbi hónapokban a standard postai csomagok feladóvevényei? Mintha gázolajjal lennének impregnálva. Először azt hittem, a mappa büdös, kidobtam, egy másikat fogtam be helyette. De a szag nyomon követte mindennapjaimat. Kibírhatatlan. Mivel a vevők nem igyekeznek értékelni, jó sokáig szagolhatom őket.
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-01 21:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Sziasztok! Az a helyzet, hogy a posta állítólag visszaküldött egy csomagot az eladónak, aki tegnap postázta. Nem igazán értem, hogy ilyenkor nekem kell fizetnem, vagy ez az ö terhére megy? eladó: Helló! Azt nézem, hogy a Helsinki után nincs odaírva, hogy utca vagy út, lehet, hogy ez lehetett a gond? Az van beikszelve a posta részéről, hogy "Cím elégtelen" én: Mindig kell utat írni, lehet egyértelmű, de a posta lehet így nem tudja egyértelművé nyilvánitani. Nagyon sok csomagot kaptam, mindenhol írtak utat, és sosem volt ebből probléma, egyszerűen nem értem a postát, röhejesek. Most is várok vagy 3-4 csomagot és még ajánlott értesítőt se hagynak itt.. eladó: Budapesten állítólag van utca is Helsinki néven a XX. kerületben, nemcsak út, biztos ez zavarta meg őket. Te a XX. kerültben vagy? Csak egyetlen Helsinki út van, nincs utca. Az viszont hossza miatt 4 felé van bontva, minden résznek saját irányítószáma van. htt p://posta.hu/ugyfelszolgalat/iranyitoszam_kereso Max. ház szám jelölés, vagy irányítószám gond lehet. Pontosan talán a Pesterzsébet 1 posta tudja megmondani, mi volt a gond, ha a címzésből nem derül ki, ahogy nézem a honlapon, onnan mennek ki a küldemények. Az, hogy út, vagy utca nem lehet probléma, én akkor is megkapom a küldeményeket, ha a szomszéd utcát írják rá, sőt jó ideig annak a névrokonomnak is a küldeményeit, aki 20 éve elköltözött a harmadik utcából valahova messze, de valami klubnál nem íratta át a címét. Minden esetre jog szerint a posta a feladóval állt szerződési viszonyban, neki kell kérdezősködni, bár ha felhívod telefonon az ottani postát, vagy írsz e-mailt a központi címre, valószínűleg neked is válaszolnak (nekem szoktak) -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-08-31 13:10
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 946 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok! Az a helyzet, hogy a posta állítólag visszaküldött egy csomagot az eladónak, aki tegnap postázta. Nem igazán értem, hogy ilyenkor nekem kell fizetnem, vagy ez az ö terhére megy? ... Tisztelt profectuscat! Amennyiben a posta valóban visszaküldte elégtelen címzés miatt a csomagot, akkor ez az ön felelőssége a hiányosan megadott cím miatt. Ebből következően az újrapostázás költsége is önt terheli. Ha kételkedik az eladó állításában, akkor kérjen egy fotót a postai jelzésről. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-08-31 12:25
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 78 Regisztrált: 2011-03-06 20:50 Azonosító: 1 429 874 |
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy a posta állítólag visszaküldött egy csomagot az eladónak, aki tegnap postázta. Nem igazán értem, hogy ilyenkor nekem kell fizetnem, vagy ez az ö terhére megy? eladó: Helló! Azt nézem, hogy a Helsinki után nincs odaírva, hogy utca vagy út, lehet, hogy ez lehetett a gond? Az van beikszelve a posta részéről, hogy "Cím elégtelen" én: Mindig kell utat írni, lehet egyértelmű, de a posta lehet így nem tudja egyértelművé nyilvánitani. Nagyon sok csomagot kaptam, mindenhol írtak utat, és sosem volt ebből probléma, egyszerűen nem értem a postát, röhejesek. Most is várok vagy 3-4 csomagot és még ajánlott értesítőt se hagynak itt.. eladó: Budapesten állítólag van utca is Helsinki néven a XX. kerületben, nemcsak út, biztos ez zavarta meg őket. Te a XX. kerültben vagy? -ehhez annyit fűznék hozzá, hogy egész nyugodtan beírhatjátok utcával, úttal, ugyan ezt a találatot dobja ki, nem értem a problémát megint- eladó: Ja, akkor a Vaterán pontatlanul lett megadva a cím, ezért nem találnak meg. Szerintem az lenne az igazságos, ha az újabb posta költséget elfeleznénk, mivel nekem sem tűnt fel a hiány és ne csak 1 személyt terheljen a teljes összeg. Tehát 420 Ft/2 = 210 Ft/fő lenne az újabb posta költség. Mit szólsz hozzá? Te hogy gondolod? én: Nem pontatlan, gondolhatja bárki, hogy az egy utca.. de nem is értem, hogy te miért nem írtál mondjuk utcát? mindjárt válaszolok még, érdeklődöm. Most akkor még egyszer fizessek? az is lehet, hogy kamuzik, ugyan ezt bejátszotta már egy eladó ott a pénzem se kaptam vissza, és mégegyszer 500-ftot akart fizetettni velem... Üdv Profectuscat |
|
|
|
2011-08-03 14:36
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 33 Regisztrált: 2011-06-24 17:07 Azonosító: 1 533 148 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-25 03:17 |