IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

56 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vaterafutár - Pps - Gtr - Hdt - Mpl
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-06-04 09:23
Létrehozva: #1

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

Kedves nincsszabadnev45!
IDÉZET(nicsszabadnev45 @ 2013-06-04 07:05) *
Ha MPL futárral akarom küldeni, akkor a "Feladás és átvétel adatai" részben a postahivataloknak az irányítószáma rosszul van feltüntetve!

Nem.
A postahivatalok önálló irányítószámmal rendelkeznek.

IDÉZET(nicsszabadnev45 @ 2013-06-04 07:05) *
Még egy észrevétel: A legördülő menüben a postahivataloknál nem lehetne a "Budapest 34" helyett azt írni eleve, hogy Budapest-Flórián posta? Ki a fene tudja, hogy hányas számú postahivatal van mellettem száz méterre?

Erre a megrendelőfelületen sajnos nincs lehetőség, de kiválasztás után megjelenik a cím a legördülő menü alatt. Emellett ezt a felületet ajánlom még figyelmébe: http://www.vatera.hu/help/?tutorial=postapont

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja
Go to the top of the page

+Quote Post
nicsszabadnev45
hozzászólás 2013-06-04 07:05
Létrehozva: #2

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2013-06-04 07:00
Azonosító: 2 041 105

Sziasztok!

Kisebb technikai probléma a vaterafutárnál:
Ha MPL futárral akarom küldeni, akkor a "Feladás és átvétel adatai" részben a postahivataloknak az irányítószáma rosszul van feltüntetve! Pl a harmadik kerületben a Flórián posta irányítószáma a honlap szerint 1305 ami helyesen 1035! Ugyanez a kerület összes postájánál hibásan van! Elvileg nem tragédia, de mint tudjuk a postán az első az irányítószám! smile.gif
Még egy észrevétel: A legördülő menüben a postahivataloknál nem lehetne a "Budapest 34" helyett azt írni eleve, hogy Budapest-Flórián posta? Ki a fene tudja, hogy hányas számú postahivatal van mellettem száz méterre?

Üdv,
Gergely

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-05-02 16:44
Létrehozva: #3

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-29 11:55) *
Szia! Félreértettél.smile.gif Nem kritika volt, vagy ilyesmi, de pl azt be tudod írni, hogy:
Arany János
utca
2.
De azt nem, hogy
239/501 hrsz.
Ez utóbbinál kéri a közterület típusát, vagy a megnevezést, vagy valamit, hiszen a két címtípusnak nem azonos a formátuma. Ezért kérdeztem, hogy hogyan kell kitöltenem szabályosan. Önmagában a karakterszám-növelés nem oldja meg a problémámat, ami talán nem csak az enyém, hiszen bárki belefuthat olyan vevőbe, aki nem utca, házszám alatt lakik.
Ezért kérdeztem meg. thank_you.gif

Időközben leesett nekem is a dolog tágabb vetülete rolleyes.gif
Jogos, és lesz rá megoldás, bár még csiszolják az idevágó részt a rendszerben.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-29 11:55
Létrehozva: #4

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-29 11:02) *
Szia,

Még a héten emelünk a karakterlimiten, már mások is jelezték.

Szia! Félreértettél.smile.gif Nem kritika volt, vagy ilyesmi, de pl azt be tudod írni, hogy:
Arany János
utca
2.
De azt nem, hogy
239/501 hrsz.
Ez utóbbinál kéri a közterület típusát, vagy a megnevezést, vagy valamit, hiszen a két címtípusnak nem azonos a formátuma. Ezért kérdeztem, hogy hogyan kell kitöltenem szabályosan. Önmagában a karakterszám-növelés nem oldja meg a problémámat, ami talán nem csak az enyém, hiszen bárki belefuthat olyan vevőbe, aki nem utca, házszám alatt lakik.
Ezért kérdeztem meg. thank_you.gif

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-29 11:02
Létrehozva: #5

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bijomianasz_v @ 2013-04-27 13:04) *
DE: a honlapon szereplő 5490 (vidék-Bp) helyett 6970 Ft-ot akartak, mondván + áfa!

Kedves bijomianasz_v!

Köszönjük a jelzést, odaszólok, bár eddig a több ezer sikeres fuvarnál nem volt ilyen probléma. Valószínűleg új volt a sofőr.

A kellemetlenségért elnézését kérjük!

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-27 15:31) *
Kedves Leó!

Van olyan cím, hogy pl. 231/432 hrsz. Hosszasan, többszöri próbálkozással sikerült megrendelnem a címiratot, viszont nem tudom, hogyan kell ezt szabályosan tenni.
Köszönöm, ha erre jársz és válaszolsz.smile.gif

Szia,

Még a héten emelünk a karakterlimiten, már mások is jelezték.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-27 15:31
Létrehozva: #6

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves Leó!

Van olyan cím, hogy pl. 231/432 hrsz. Hosszasan, többszöri próbálkozással sikerült megrendelnem a címiratot, viszont nem tudom, hogyan kell ezt szabályosan tenni.
Köszönöm, ha erre jársz és válaszolsz.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
bijomianasz_v
hozzászólás 2013-04-27 13:04
Létrehozva: #7

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2013-04-27 12:29
Azonosító: 2 028 792

Sziasztok,
HDT-vel kapcs-ban lenne észrevételem. Az a kisebbik gond, hogy az elszállítást megelőző napon nem telefonáltak (ahogyan azt a szer-ben és a visszaigazoló e-mailben is ígérik), csak érkezésük előtt másfél órával... DE: a honlapon szereplő 5490 (vidék-Bp) helyett 6970 Ft-ot akartak, mondván + áfa! Többször is átolvastam-átolvastuk közösen a szállítóval a vaterafutáros honlapon szereplő infókat, sehol nem találtunk rá utalást, így végül elvitték a honlapon szereplő összegért...
A HDT-s kollléga jelezte, hogy náluk ez még nagyon gyerekcipőben jár, de ezt szerintem rendbe kellene tenni!!! Jogszabály szerint internetes felületen bonyolított kiskereskedelmi értékesítéskor (akár szolgáltatás, akár árucikk) a bruttó árat kell megadni. Most akkor mi van??? Vagy nem jól szerepelnek az árak a honlapon, vagy a HDT-s nem volt képben... Remélem más nem jár így, mert ez igen kellemetlen volt :-(

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-23 08:40
Létrehozva: #8

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(laczkogabo @ 2013-04-22 20:09) *
Kedves Leó,

Ma reggel végre előkerült a bankszámlára utalós utánvét lehetősége, aztán délre eltűnt. Mikor lesz majd ténylegesen éles a dolog?

Üdvözlettel: Gabó

Kedves Gabó,

Valóban történt némi rendszer-egyeztetési probléma, dolgozunk rajta. Jelen állás szerint a hét második felére tudom ígérni a lehetőséget.
Az MPL-el közösen röstelljük a késlekedést.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
laczkogabo
hozzászólás 2013-04-22 20:09
Létrehozva: #9

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2013-04-22 20:03
Azonosító: 2 028 357

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-10 13:24) *
Kedves nyubocs!

Nem teljesen. Az új vaterafutáros MPL terméknél (üzleti csomag) már nem kell utánvételi lapot kitölteni; és pillanatnyilag MPL Vaterafutár rendelést nem is tud banki utánvéttel kérni (akkor sem, ha utólag kitölt hozzá egy utánvételi lapot).

Tehát ha most MPL-t rendel, akkor csak készpénzes utánvétet tud kérni. Legkésőbb hétfőtől lesz bankszámlára utalós utánvét is, és szintén nem kell majd semmi plusz űrlapot kitölteni hozzá.

Kedves Leó,

Ma reggel végre előkerült a bankszámlára utalós utánvét lehetősége, aztán délre eltűnt. Mikor lesz majd ténylegesen éles a dolog?

Üdvözlettel: Gabó

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-12 11:35
Létrehozva: #10

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-20 14:03
Innen: Óperencia
Azonosító: 987

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-12 10:47) *
Kedves Razel58!

Szerintem ezt meg lehet fogni ennél egyszerűbben is.... Ha az eladó elzárkózik, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mert úgyis csak bonyodalom lesz a leütés után. Ha pedig belemegy, akkor nincsen probléma, az eladó is meg tudja rendelni a futárt;.....
Fontos megemlíteni, hogy a tapasztalatok alapján sok eladó nem tüntet fel minden szállítási módot, amit adott esetben vállal, tehát célszerű előbb rákérdezni, és jó eséllyel találni fognak megoldást.

Kedves Vateraoroszlán.

Átgondolva és egyet aludva a dolgokra, valóban teljes mértékben igaza van.
Igaz,hogy rákérdezni nem kérdeztem ezekre a lehetőségekre az eladóknál.Ezután megteszem ha fontos lenne a termék megvétele.
Mindig van mit tanulni.

Köszönöm.

--------------------
Az evolúció fordítva is működik.!......

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-12 10:47
Létrehozva: #11

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 16:27) *
A vevőkénti megrendelés olyan üzleteknél lenne jó ahol az eladó kizárólag személyes átvételt határoz meg.Volt már néhány termék amit nem tudtam megvenni mert nem tudok személyesen érte menni.Ráadásul 10-15 Kg-os és azt kézben sem egyszerű elhozni.Ezt csak autóval lehet megoldani ami nem áll a rendelkezésemre.
Úgy látom,hogy akkor ez nem járható út.

Kedves Razel58!

Szerintem ezt meg lehet fogni ennél egyszerűbben is. Ha ilyen eladóról/termékről van szó, mindenképpen érdemes a levelezésben előre megbeszélni, hogy megoldható-e a futáros szállítás. Ha az eladó elzárkózik, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mert úgyis csak bonyodalom lesz a leütés után. Ha pedig belemegy, akkor nincsen probléma, az eladó is meg tudja rendelni a futárt; és ahogy zejopy is írta, ez a célszerűbb több okból is. A futár díját pedig Ön el tudja utalni a vételárral együtt.

Fontos megemlíteni, hogy a tapasztalatok alapján sok eladó nem tüntet fel minden szállítási módot, amit adott esetben vállal, tehát célszerű előbb rákérdezni, és jó eséllyel találni fognak megoldást.

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-11 16:58) *
Valóban létezik egy ilyen szolgáltatás a neve CR (Collection Request), amikor megbízást adsz a futárnak, hogy egy adott címen vegyen fel Neked küldeményt.
Egy két futárszolgálat nyújtja, külön felárért! Az MPL-nél nem találkoztam még vele.

Kedves nyubocs!

Nemrégiben bevezették az MPL-nél is, Inverz csomag a neve, elérhető az Üzleti csomagon belül is. De valóban csak szerződött partnereknek, a Vaterafutár szolgáltatásba ezt nem vettük bele.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 19:36
Létrehozva: #12

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 18:49) *
... Ez egy elsőrangú rádió volt. smile.gif

Mindenki tévedhet... rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 18:49
Létrehozva: #13

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 18:17) *
Igen, ez is egy jó kérdés.

ohmy.gif Hallottad?Szerintem rossz "rádiót" hallgattál.... laugh1.gif

Még régen hallottam, viszont a rádióimat megválogatom. Ez egy elsőrangú rádió volt.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 18:17
Létrehozva: #14

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:38) *
...Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak............
Nem gondoltam volna, hogy van olyan szegmense a Vaterának, amiben kérdésed merülhet fel. Hallottam a felkészültségedről. thank_you.gif

Igen, ez is egy jó kérdés.

ohmy.gif Hallottad?Szerintem rossz "rádiót" hallgattál.... laugh1.gif

--------------------

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-04-11 16:58
Létrehozva: #15

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:38) *
Értem a problémát. Ennek a fő szakértője egyébként nyubocs, na és persze Leó.
Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak.
Áthidaló megoldás, de szintén bonyolult, hogy te nyomtatod ki a címiratot és postázod az eladónak.
Én jobbat nem tudok, de talán a fentebb említett úriembereknek lesz ötletük.smile.gif
Nem gondoltam volna, hogy van olyan szegmense a Vaterának, amiben kérdésed merülhet fel. Hallottam a felkészültségedről. thank_you.gif

Valóban létezik egy ilyen szolgáltatás a neve CR (Collection Request), amikor megbízást adsz a futárnak, hogy egy adott címen vegyen fel Neked küldeményt.
Egy két futárszolgálat nyújtja, külön felárért! Az MPL-nél nem találkoztam még vele.
Viszont ezt csak és kizárólag külön szerződéssel rendelkező partnerek vehetik igénybe (azaz Neked kell szerződéssel rendelkezned a futárcéggel, azaz erre eseti megbízást nem fogadnak el.)

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 16:38
Létrehozva: #16

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 16:27) *
Szervusz kedves Zejopy.

Köszönöm a válaszod.Ez valóban bonyolult egy kicsit mert ha egy olyan eladót fogok ki aki nem tud nyomtatni akkor már az üzlet sem jön létre.
A vevőkénti megrendelés olyan üzleteknél lenne jó ahol az eladó kizárólag személyes átvételt határoz meg.Volt már néhány termék amit nem tudtam megvenni mert nem tudok személyesen érte menni.Ráadásul 10-15 Kg-os és azt kézben sem egyszerű elhozni.Ezt csak autóval lehet megoldani ami nem áll a rendelkezésemre.

Köszönöm.

Értem a problémát. Ennek a fő szakértője egyébként nyubocs, na és persze Leó.
Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak.
Áthidaló megoldás, de szintén bonyolult, hogy te nyomtatod ki a címiratot és postázod az eladónak.
Én jobbat nem tudok, de talán a fentebb említett úriembereknek lesz ötletük.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 16:27
Létrehozva: #17

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:01) *
Szia! smile.gif Technikailag úgy oldható meg, hogy bemész a futár megrendelőlapjára, kitöltöd a megrendelőlapot, és a címiratot továbbítod az eladónak, ő kinyomtatja és azzal adja fel a cuccot..... Szerintem ez így eléggé bonyolult, de én így csinálnám.

Szervusz kedves Zejopy.

Köszönöm a válaszod.Ez valóban bonyolult egy kicsit mert ha egy olyan eladót fogok ki aki nem tud nyomtatni akkor már az üzlet sem jön létre.

Köszönöm.

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 16:01
Létrehozva: #18

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 15:37) *
Tiszteletem,szervusztok.
Elolvastam a Vatera futár információit,de - mint született nehéz felfogású - felmerült néhány kérdésem.Még sosem vettem igénybe futárt.
Van olyan lehetőség,hogy ha én vagyok a vevő ,kifizetem egy termék árát az eladónak és én kérem a futárt?Természetesen én fizetném miután az eladó lakásán felveszik majd elhozzák az én lakásomra.
A példa kedvéért: Veszek egy láncfűrészt mondjuk az ország keleti felében, még valamit felajánl az eladó amit a csomagba tesz, ezt én kifizetem neki.Bedobozolja és a futár ezt elhozza nekem az ország nyugati felébe.Ennek az árát én fizetném a futárnak.
Hova kell fordulnom és mit kell kitöltenem ha ez működik?
Köszönöm.

Szia! smile.gif Technikailag úgy oldható meg, hogy bemész a futár megrendelőlapjára, kitöltöd a megrendelőlapot, és a címiratot továbbítod az eladónak, ő kinyomtatja és azzal adja fel a cuccot. Természetesen a futárt ebben az esetben is ő fizeti, tehát a szállítási költséget is át kell neki utalnod. A bonyodalmat az okozza, hogy kötelező a csomag paramétereit megadnod, súlyt, magasságot, hosszúságot és szélességet. Amikor mindent bejelöltél és elfogadtad a feltételeket, akkor továbbít a rendszer és megkérdezi, hogy a címiratot most töltöd-e le, vagy e-mailben kéred-e. Persze akkor e-mailben.smile.gif És amit kapsz, azt továbbküldöd az eladónak. Szerintem ez így eléggé bonyolult, de én így csinálnám.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 15:37
Létrehozva: #19

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Tiszteletem,szervusztok.
Elolvastam a Vatera futár információit,de - mint született nehéz felfogású - felmerült néhány kérdésem.Még sosem vettem igénybe futárt.
Van olyan lehetőség,hogy ha én vagyok a vevő ,kifizetem egy termék árát az eladónak és én kérem a futárt?Természetesen én fizetném miután az eladó lakásán felveszik majd elhozzák az én lakásomra.
A példa kedvéért: Veszek egy láncfűrészt mondjuk az ország keleti felében, még valamit felajánl az eladó amit a csomagba tesz, ezt én kifizetem neki.Bedobozolja és a futár ezt elhozza nekem az ország nyugati felébe.Ennek az árát én fizetném a futárnak.
Hova kell fordulnom és mit kell kitöltenem ha ez működik?
Köszönöm.

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-10 13:33
Létrehozva: #20

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-10 13:31) *
Kedves Leo!

Na ezt most nem értem, vagy csak nem fog az agyam sad.gif
Az tiszta, hogy most csak készpénzes utánvét van, de a készpénzeshez kell az utánvételi lap nem.
Azt tudom, hogy utalásosnál nem kell (nekem személy szerint van külön MPL szerződésem, de az ismerősömnek nincs, csak könyvelési szempontból én nem akarom a sajátomon küldeni az övét.)

Kedves nyubocs!

Már egyáltalán nem kell külön utánvételi lapot kitölteni, a készpénzes módnál sem. Ez az új címirat egyik áldásos hatása smile.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post

56 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 23:58