Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-03-12 21:04
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2010-09-19 18:33 Azonosító: 1 372 726 |
Üdv!
Az MPL a korábbi Posta business pakk plusz helyett már MPL Üzleti csomagként veszi át a küldeményeket. Mármint venné, mivel nem tudják átvenni a postákon. Székesfehérváron két hivatalban sem sikerült feladnom. A korábbival is voltak problémák, egyszer pl. a bevezetés után hónapokkal 4 postai dolgozó tartott konzíliumot, s akkor is csak fél óra alatt sikerült megfejteni hogy mit kell csinálniuk, de most semmi, egyszerűen nem veszik fel. Róbert |
|
|
|
2013-03-12 12:04
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 468 Regisztrált: 2009-08-17 11:47 Azonosító: 706 366 |
Szia! Nézzük, köszönjük! Én köszönöm. -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2013-03-12 12:02
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Kedves Leó! Ha a címiratot elkészítem, és PostaPont van megadva, akkor minden esetben visszadobja, hogy az átvevőhely nincs jól megadva. Ilyenkor megadom ugyanazt még egyszer és minden gond nélkül elfogadja. Szia! Nézzük, köszönjük! -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2013-03-12 08:47
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 985 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves Leó!
Szia, legyen szép a reggeled és a napod is. Ha a címiratot elkészítem, és PostaPont van megadva, akkor minden esetben visszadobja, hogy az átvevőhely nincs jól megadva. Ilyenkor megadom ugyanazt még egyszer és minden gond nélkül elfogadja. Légyszi nézzétek meg, hogy mi a baj. (Lehet, hogy ez is egyedi és csak nálam van, mint a címmel kapcsolatos memóriavesztés. Nagyon köszönöm. (MPL) A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-12 08:47 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-07 18:32
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Üdv, Igénybe vettem ismét az MPL szolgáltatásait, a kiszállításig most rendben volt minden. Viszont lenne egy kérdésem, kedden vette át a címzett a terméket utánvéttel, a vevő által kifizetett összeget mikor fogja az MPL átutalni a számlámra? Mert még eddig nem tette. Kedves legamaster! Ismereteim szerint 2-3 napon belül történik meg az átvezetés. Ha holnap sem érkezne meg, javaslom, hogy forduljon az MPL ügyfélszolgálatához (06-1-333-7777 illetve customer.service@posta.hu). -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-07 14:30
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2013-02-11 10:59 Azonosító: 1 995 535 |
Üdv,
Igénybe vettem ismét az MPL szolgáltatásait, a kiszállításig most rendben volt minden. Viszont lenne egy kérdésem, kedden vette át a címzett a terméket utánvéttel, a vevő által kifizetett összeget mikor fogja az MPL átutalni a számlámra? Mert még eddig nem tette. A hozzászólást -legamaster- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-07 14:31 |
|
|
|
2013-03-06 17:07
Létrehozva:
|
|
Már nem lehet bankszámlára kérni az utánvételi összeget, vagy ez csak valami átmeneti hiba? Kedves ladislao80! Rendszerfejlesztési munkálatok miatt átmenetileg szünetel ez az opció. Néhány héten belül ismét elérhető lesz, ráadásul a korábbinál jóval kedvezőbb áron. Megértését és türelmét az MPL nevében is köszönöm! -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-06 16:43
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2011-05-19 02:25 Azonosító: 1 504 628 |
Már nem lehet bankszámlára kérni az utánvételi összeget, vagy ez csak valami átmeneti hiba?
|
|
|
|
2013-03-04 21:44
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 925 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Jól látom, hogy csak abban az esetben érvényes, ha az összes futó aukcióra beállítom valamelyik futárt? Így igaz. Kivéve a már licitáltakat. ...Tud megoldást a problémámra? ... Hogyne tudnék! Írja át a sablonokat, majd ha készen van, akkor kattintson a "Beállítottam, kérem a kedvezményeket!" gombra. A rendszer ekkor ellenőrzi, hogy minden termékénél szerepel-e a Vaterafutár. Ha igen, Ön azonnal hozzájut a kedvezményekhez. Ha nem, az oldal megmutatja, mely termékeknél kell még beállítania a Vaterafutárt. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-03-04 21:16
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Tisztelt Fórumozók! Most indult egy promóció, érdemes megnézni: http://www.vatera.hu/hasznaljonfutart/ Ingyenes feltöltés és kiemelések a résztvevő eladóknak Jól látom, hogy csak abban az esetben érvényes, ha az összes futó aukcióra beállítom valamelyik futárt? (nekem van egy (roncs) számítógépem, amit csak személyes átvétellel adnék...) A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-04 21:20 |
|
|
|
2013-03-04 19:47
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 985 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Tisztelt Fórumozók! Most indult egy promóció, érdemes megnézni: http://www.vatera.hu/hasznaljonfutart/ Ingyenes feltöltés és kiemelések a résztvevő eladóknak Oké, tetszik. Összességében a gondolat. Azt az egy dolgot fájlalom, hogy majdnem biztos, hogy nem tudom megcsinálni. Nem azért, mert nem szeretném. Elmagyarázom. Talán emlékszik, hogy a hónap elején felbukkantak teljesen idióta szállítási költségek az aukcióim között. Arra a következtetésre jutottunk, hogy valószínűleg abban az időpontban, amikor a szállítási sablonjaimat módosítottam, ezek az aukciók épp lejárat után, de újraindulás előtt voltak abban a kb fél órás holt időben, amikor sehol nincsenek. Egészen biztos vagyok abban, hogy futnak még ilyen aukcióim. Egyszerűen nem tudom kiszűrni, hogy melyek azok. Pedig több szempontból is fontos lenne, hiszen ezek több éves postaköltségek, kész ráfizetés, ha csak egyet vesznek. Tud megoldást a problémámra? Vagy fájó szívvel mondjak le a jutalom kiemelésről? (Nem lusta vagyok ám, vagy ilyesmi, hanem a két nevemen több, mint 2000 aukcióm fut.) A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-04 19:48 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-04 18:24
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 925 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Fórumozók!
Most indult egy promóció, érdemes megnézni: http://www.vatera.hu/hasznaljonfutart/ Ingyenes feltöltés és kiemelések a résztvevő eladóknak -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-02-28 16:10
Létrehozva:
|
|
Szia! 120x175 mm az alsó mérethatár, minimum ekkorának kell lennie a csomagnak (illetve pontosabban a borítéknak, amibe teszed). Szép napot neked is! Ez egy icipicit nagyobb a normál borítéknál. Köszönöm. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-28 15:53
Létrehozva:
|
|
Kedves Leó! Ha erre jársz, lenne egy kérdésem futár ügyben, és úgy látom, te vagy ebben a kérdésben a menő. Az MPL-nek van a legalsó súlykategóriája, 0,1-2 kg-ig terjed. Nem tervezik ennek a megbontását esetleg? Mert van, ami egy borítékban is elmegy, pl DVD, CD, jelvény, szóval apróságok. És ha nem? Akkor elképzelhető, hogy ilyen pici cuccot is elvisznek ebben az értékben? Mert ha pl. megadom a DVD-re a 485 Ft-os ajánlott levél összeget, de valakinek sürgős, vagy a futárt szereti, akkor, ha a 940 Ft-os futárköltséget választja, akkor nem okoz esetleg gondot, hogy túl kicsi a "csomag"? Köszönöm, ha válaszolsz, na és legyen szép a napod, csicsergős és tavaszias, meg amit csak akarsz. Szia! 120x175 mm az alsó mérethatár, minimum ekkorának kell lennie a csomagnak (illetve pontosabban a borítéknak, amibe teszed). Szép napot neked is! -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-28 10:03
Létrehozva:
|
|
Kedves Leó!
Ha erre jársz, lenne egy kérdésem futár ügyben, és úgy látom, te vagy ebben a kérdésben a menő. Az MPL-nek van a legalsó súlykategóriája, 0,1-2 kg-ig terjed. Nem tervezik ennek a megbontását esetleg? Mert van, ami egy borítékban is elmegy, pl DVD, CD, jelvény, szóval apróságok. És ha nem? Akkor elképzelhető, hogy ilyen pici cuccot is elvisznek ebben az értékben? Mert ha pl. megadom a DVD-re a 485 Ft-os ajánlott levél összeget, de valakinek sürgős, vagy a futárt szereti, akkor, ha a 940 Ft-os futárköltséget választja, akkor nem okoz esetleg gondot, hogy túl kicsi a "csomag"? Köszönöm, ha válaszolsz, na és legyen szép a napod, csicsergős és tavaszias, meg amit csak akarsz. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-28 10:04 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-27 21:55
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-11-26 22:41 Azonosító: 1 901 814 |
Én csak annyit szeretnék elmondani, hogy én az MPL-re esküszöm, mert nagyon jó az ár-értékarány valamint az alap dijban 50 ezer értékbiztosítás van.Másrész a GTR futárról csak annyit, hogy én még vásárolni sem vagyok hajlandó olyantól aki a GTR-el futároztat, mert egy hatvan ezres telefonomat egyszerűen elloptak szállítás közben.Azt mondták elkallódott és tízezer kártérítést voltak hajlandók kifizetni.
|
|
|
|
2013-02-26 12:47
Létrehozva:
|
|
49 karakter, a címiraton 43-ig látszik. Érthető, ha nem fér rá több, de a megadható karakterszámot is ez alapján kellene korlátozni. A cím pedig eredetileg 50 karakternél is több volt, a 49 is rövidítés. Ez gondolom elég ritka, de, ahogy a példa is mutatja, előfordulhat. A másik kérdésre a postán is azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet ilyen kérést megadni. Valószinüleg valamilyen más futárszolgálattal küldöm a vevő kérése szerint. A jövő héten lesz változás a címirattal kapcsolatban, az új változaton a jelenleginél hosszabb cím is el fog férni. Illetve a megjegyzés is láthatóvá válik majd a kézbesítő számára is. Az időpont-egyeztetéses problémák áthidalására egyébként a postán maradó kézbesítési forma ideális tud lenni, hiszen ilyenkor nem kell vigyázzban ülni otthon/hazarohanni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-26 12:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2010-12-17 17:33 Azonosító: 1 415 575 |
Hány karakter ez a cím? 40 karakterig biztosan látszódnia kellene. 49 karakter, a címiraton 43-ig látszik. Érthető, ha nem fér rá több, de a megadható karakterszámot is ez alapján kellene korlátozni. A cím pedig eredetileg 50 karakternél is több volt, a 49 is rövidítés. Ez gondolom elég ritka, de, ahogy a példa is mutatja, előfordulhat. A másik kérdésre a postán is azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet ilyen kérést megadni. Valószinüleg valamilyen más futárszolgálattal küldöm a vevő kérése szerint. |
|
|
|
2013-02-26 12:14
Létrehozva:
|
|
Kedves Vateraoroszlan! ... A csomagazonosító: CA0100425302 Kedves legamaster! Kaptam néhány új információt az üggyel kapcsolatban. Meződön is biztosít az MPL háznál kézbesítést, csak mobil postával (kisebb településeken néhány éve ez a rendszer működik). Az érintett postahivatallal kapcsolatban vizsgálatot folytatnak az MPL illetékesei a hiba miatt. Kedves natloz! 1. A cím nem fér be a megadásra szolgáló rubrikába. Lerövidítve beveszi a rendszer, de a nyomtatásra küldött pdf-ben még mindig le van vágva a címiraton, teljes egészében csak a feladóvevényen szerepel. Hány karakter ez a cím? 40 karakterig biztosan látszódnia kellene. 2. Vevő kérésére beírtam megjegyzéshez, hogy 20 perccel kézbesítés előtt keressék telefonon, de a nyomtatandó címiraton ez sem jelenik meg. Posta telefonos ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint nem lehet ilyen kérést megadni. Az elektronikus feladójegyzékben átadásra került az információ, de ilyen kérést sajnos valóban nem tudnak teljesíteni. A hozzászólást -Vateraoroszlan- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-26 12:13 -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-25 21:25
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2010-12-17 17:33 Azonosító: 1 415 575 |
Vatera futárral szeretnék csomagot küldeni, de több probléma is felmerült:
1. A cím nem fér be a megadásra szolgáló rubrikába. Lerövidítve beveszi a rendszer, de a nyomtatásra küldött pdf-ben még mindig le van vágva a címiraton, teljes egészében csak a feladóvevényen szerepel. 2. Vevő kérésére beírtam megjegyzéshez, hogy 20 perccel kézbesítés előtt keressék telefonon, de a nyomtatandó címiraton ez sem jelenik meg. Posta telefonos ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint nem lehet ilyen kérést megadni. Van valamilyen megoldás? Az első természetesen megoldható további rövidítssel, és a csomagra külön is ráírom a címet, de nem 100%-os az adatfelvételi rendszer. A csomag adatainál megadott információk hova kerülnek? Ki olvassa, ha nem a kézbesítő? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-21 18:49 |