IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

56 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vaterafutár - Pps - Gtr - Hdt - Mpl
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-05-02 16:44
Létrehozva: #1

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-29 11:55) *
Szia! Félreértettél.smile.gif Nem kritika volt, vagy ilyesmi, de pl azt be tudod írni, hogy:
Arany János
utca
2.
De azt nem, hogy
239/501 hrsz.
Ez utóbbinál kéri a közterület típusát, vagy a megnevezést, vagy valamit, hiszen a két címtípusnak nem azonos a formátuma. Ezért kérdeztem, hogy hogyan kell kitöltenem szabályosan. Önmagában a karakterszám-növelés nem oldja meg a problémámat, ami talán nem csak az enyém, hiszen bárki belefuthat olyan vevőbe, aki nem utca, házszám alatt lakik.
Ezért kérdeztem meg. thank_you.gif

Időközben leesett nekem is a dolog tágabb vetülete rolleyes.gif
Jogos, és lesz rá megoldás, bár még csiszolják az idevágó részt a rendszerben.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-29 11:55
Létrehozva: #2

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-29 11:02) *
Szia,

Még a héten emelünk a karakterlimiten, már mások is jelezték.

Szia! Félreértettél.smile.gif Nem kritika volt, vagy ilyesmi, de pl azt be tudod írni, hogy:
Arany János
utca
2.
De azt nem, hogy
239/501 hrsz.
Ez utóbbinál kéri a közterület típusát, vagy a megnevezést, vagy valamit, hiszen a két címtípusnak nem azonos a formátuma. Ezért kérdeztem, hogy hogyan kell kitöltenem szabályosan. Önmagában a karakterszám-növelés nem oldja meg a problémámat, ami talán nem csak az enyém, hiszen bárki belefuthat olyan vevőbe, aki nem utca, házszám alatt lakik.
Ezért kérdeztem meg. thank_you.gif

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-29 11:02
Létrehozva: #3

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bijomianasz_v @ 2013-04-27 13:04) *
DE: a honlapon szereplő 5490 (vidék-Bp) helyett 6970 Ft-ot akartak, mondván + áfa!

Kedves bijomianasz_v!

Köszönjük a jelzést, odaszólok, bár eddig a több ezer sikeres fuvarnál nem volt ilyen probléma. Valószínűleg új volt a sofőr.

A kellemetlenségért elnézését kérjük!

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-27 15:31) *
Kedves Leó!

Van olyan cím, hogy pl. 231/432 hrsz. Hosszasan, többszöri próbálkozással sikerült megrendelnem a címiratot, viszont nem tudom, hogyan kell ezt szabályosan tenni.
Köszönöm, ha erre jársz és válaszolsz.smile.gif

Szia,

Még a héten emelünk a karakterlimiten, már mások is jelezték.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-27 15:31
Létrehozva: #4

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves Leó!

Van olyan cím, hogy pl. 231/432 hrsz. Hosszasan, többszöri próbálkozással sikerült megrendelnem a címiratot, viszont nem tudom, hogyan kell ezt szabályosan tenni.
Köszönöm, ha erre jársz és válaszolsz.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
bijomianasz_v
hozzászólás 2013-04-27 13:04
Létrehozva: #5

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2013-04-27 12:29
Azonosító: 2 028 792

Sziasztok,
HDT-vel kapcs-ban lenne észrevételem. Az a kisebbik gond, hogy az elszállítást megelőző napon nem telefonáltak (ahogyan azt a szer-ben és a visszaigazoló e-mailben is ígérik), csak érkezésük előtt másfél órával... DE: a honlapon szereplő 5490 (vidék-Bp) helyett 6970 Ft-ot akartak, mondván + áfa! Többször is átolvastam-átolvastuk közösen a szállítóval a vaterafutáros honlapon szereplő infókat, sehol nem találtunk rá utalást, így végül elvitték a honlapon szereplő összegért...
A HDT-s kollléga jelezte, hogy náluk ez még nagyon gyerekcipőben jár, de ezt szerintem rendbe kellene tenni!!! Jogszabály szerint internetes felületen bonyolított kiskereskedelmi értékesítéskor (akár szolgáltatás, akár árucikk) a bruttó árat kell megadni. Most akkor mi van??? Vagy nem jól szerepelnek az árak a honlapon, vagy a HDT-s nem volt képben... Remélem más nem jár így, mert ez igen kellemetlen volt :-(

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-23 08:40
Létrehozva: #6

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(laczkogabo @ 2013-04-22 20:09) *
Kedves Leó,

Ma reggel végre előkerült a bankszámlára utalós utánvét lehetősége, aztán délre eltűnt. Mikor lesz majd ténylegesen éles a dolog?

Üdvözlettel: Gabó

Kedves Gabó,

Valóban történt némi rendszer-egyeztetési probléma, dolgozunk rajta. Jelen állás szerint a hét második felére tudom ígérni a lehetőséget.
Az MPL-el közösen röstelljük a késlekedést.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
laczkogabo
hozzászólás 2013-04-22 20:09
Létrehozva: #7

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2013-04-22 20:03
Azonosító: 2 028 357

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-10 13:24) *
Kedves nyubocs!

Nem teljesen. Az új vaterafutáros MPL terméknél (üzleti csomag) már nem kell utánvételi lapot kitölteni; és pillanatnyilag MPL Vaterafutár rendelést nem is tud banki utánvéttel kérni (akkor sem, ha utólag kitölt hozzá egy utánvételi lapot).

Tehát ha most MPL-t rendel, akkor csak készpénzes utánvétet tud kérni. Legkésőbb hétfőtől lesz bankszámlára utalós utánvét is, és szintén nem kell majd semmi plusz űrlapot kitölteni hozzá.

Kedves Leó,

Ma reggel végre előkerült a bankszámlára utalós utánvét lehetősége, aztán délre eltűnt. Mikor lesz majd ténylegesen éles a dolog?

Üdvözlettel: Gabó

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-12 11:35
Létrehozva: #8

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-20 14:03
Innen: Óperencia
Azonosító: 987

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-12 10:47) *
Kedves Razel58!

Szerintem ezt meg lehet fogni ennél egyszerűbben is.... Ha az eladó elzárkózik, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mert úgyis csak bonyodalom lesz a leütés után. Ha pedig belemegy, akkor nincsen probléma, az eladó is meg tudja rendelni a futárt;.....
Fontos megemlíteni, hogy a tapasztalatok alapján sok eladó nem tüntet fel minden szállítási módot, amit adott esetben vállal, tehát célszerű előbb rákérdezni, és jó eséllyel találni fognak megoldást.

Kedves Vateraoroszlán.

Átgondolva és egyet aludva a dolgokra, valóban teljes mértékben igaza van.
Igaz,hogy rákérdezni nem kérdeztem ezekre a lehetőségekre az eladóknál.Ezután megteszem ha fontos lenne a termék megvétele.
Mindig van mit tanulni.

Köszönöm.

--------------------
Az evolúció fordítva is működik.!......

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-12 10:47
Létrehozva: #9

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 16:27) *
A vevőkénti megrendelés olyan üzleteknél lenne jó ahol az eladó kizárólag személyes átvételt határoz meg.Volt már néhány termék amit nem tudtam megvenni mert nem tudok személyesen érte menni.Ráadásul 10-15 Kg-os és azt kézben sem egyszerű elhozni.Ezt csak autóval lehet megoldani ami nem áll a rendelkezésemre.
Úgy látom,hogy akkor ez nem járható út.

Kedves Razel58!

Szerintem ezt meg lehet fogni ennél egyszerűbben is. Ha ilyen eladóról/termékről van szó, mindenképpen érdemes a levelezésben előre megbeszélni, hogy megoldható-e a futáros szállítás. Ha az eladó elzárkózik, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni, mert úgyis csak bonyodalom lesz a leütés után. Ha pedig belemegy, akkor nincsen probléma, az eladó is meg tudja rendelni a futárt; és ahogy zejopy is írta, ez a célszerűbb több okból is. A futár díját pedig Ön el tudja utalni a vételárral együtt.

Fontos megemlíteni, hogy a tapasztalatok alapján sok eladó nem tüntet fel minden szállítási módot, amit adott esetben vállal, tehát célszerű előbb rákérdezni, és jó eséllyel találni fognak megoldást.

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-11 16:58) *
Valóban létezik egy ilyen szolgáltatás a neve CR (Collection Request), amikor megbízást adsz a futárnak, hogy egy adott címen vegyen fel Neked küldeményt.
Egy két futárszolgálat nyújtja, külön felárért! Az MPL-nél nem találkoztam még vele.

Kedves nyubocs!

Nemrégiben bevezették az MPL-nél is, Inverz csomag a neve, elérhető az Üzleti csomagon belül is. De valóban csak szerződött partnereknek, a Vaterafutár szolgáltatásba ezt nem vettük bele.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 19:36
Létrehozva: #10

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 18:49) *
... Ez egy elsőrangú rádió volt. smile.gif

Mindenki tévedhet... rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 18:49
Létrehozva: #11

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 18:17) *
Igen, ez is egy jó kérdés.

ohmy.gif Hallottad?Szerintem rossz "rádiót" hallgattál.... laugh1.gif

Még régen hallottam, viszont a rádióimat megválogatom. Ez egy elsőrangú rádió volt.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 18:17
Létrehozva: #12

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:38) *
...Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak............
Nem gondoltam volna, hogy van olyan szegmense a Vaterának, amiben kérdésed merülhet fel. Hallottam a felkészültségedről. thank_you.gif

Igen, ez is egy jó kérdés.

ohmy.gif Hallottad?Szerintem rossz "rádiót" hallgattál.... laugh1.gif

--------------------

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-04-11 16:58
Létrehozva: #13

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:38) *
Értem a problémát. Ennek a fő szakértője egyébként nyubocs, na és persze Leó.
Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak.
Áthidaló megoldás, de szintén bonyolult, hogy te nyomtatod ki a címiratot és postázod az eladónak.
Én jobbat nem tudok, de talán a fentebb említett úriembereknek lesz ötletük.smile.gif
Nem gondoltam volna, hogy van olyan szegmense a Vaterának, amiben kérdésed merülhet fel. Hallottam a felkészültségedről. thank_you.gif

Valóban létezik egy ilyen szolgáltatás a neve CR (Collection Request), amikor megbízást adsz a futárnak, hogy egy adott címen vegyen fel Neked küldeményt.
Egy két futárszolgálat nyújtja, külön felárért! Az MPL-nél nem találkoztam még vele.
Viszont ezt csak és kizárólag külön szerződéssel rendelkező partnerek vehetik igénybe (azaz Neked kell szerződéssel rendelkezned a futárcéggel, azaz erre eseti megbízást nem fogadnak el.)

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 16:38
Létrehozva: #14

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 16:27) *
Szervusz kedves Zejopy.

Köszönöm a válaszod.Ez valóban bonyolult egy kicsit mert ha egy olyan eladót fogok ki aki nem tud nyomtatni akkor már az üzlet sem jön létre.
A vevőkénti megrendelés olyan üzleteknél lenne jó ahol az eladó kizárólag személyes átvételt határoz meg.Volt már néhány termék amit nem tudtam megvenni mert nem tudok személyesen érte menni.Ráadásul 10-15 Kg-os és azt kézben sem egyszerű elhozni.Ezt csak autóval lehet megoldani ami nem áll a rendelkezésemre.

Köszönöm.

Értem a problémát. Ennek a fő szakértője egyébként nyubocs, na és persze Leó.
Vajon abban az esetben, ha az eladó csak személyes átvételt határoz meg, akkor hajlandó-e belemenni egy olyanba, hogy a vevő megrendeli a futárt? Mert akkor is neki kell a csomagolással bajlódni és sok esetben ez az oka a postától való elzárkózásnak.
Áthidaló megoldás, de szintén bonyolult, hogy te nyomtatod ki a címiratot és postázod az eladónak.
Én jobbat nem tudok, de talán a fentebb említett úriembereknek lesz ötletük.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 16:27
Létrehozva: #15

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2013-04-11 16:01) *
Szia! smile.gif Technikailag úgy oldható meg, hogy bemész a futár megrendelőlapjára, kitöltöd a megrendelőlapot, és a címiratot továbbítod az eladónak, ő kinyomtatja és azzal adja fel a cuccot..... Szerintem ez így eléggé bonyolult, de én így csinálnám.

Szervusz kedves Zejopy.

Köszönöm a válaszod.Ez valóban bonyolult egy kicsit mert ha egy olyan eladót fogok ki aki nem tud nyomtatni akkor már az üzlet sem jön létre.

Köszönöm.

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2013-04-11 16:01
Létrehozva: #16

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Razel58 @ 2013-04-11 15:37) *
Tiszteletem,szervusztok.
Elolvastam a Vatera futár információit,de - mint született nehéz felfogású - felmerült néhány kérdésem.Még sosem vettem igénybe futárt.
Van olyan lehetőség,hogy ha én vagyok a vevő ,kifizetem egy termék árát az eladónak és én kérem a futárt?Természetesen én fizetném miután az eladó lakásán felveszik majd elhozzák az én lakásomra.
A példa kedvéért: Veszek egy láncfűrészt mondjuk az ország keleti felében, még valamit felajánl az eladó amit a csomagba tesz, ezt én kifizetem neki.Bedobozolja és a futár ezt elhozza nekem az ország nyugati felébe.Ennek az árát én fizetném a futárnak.
Hova kell fordulnom és mit kell kitöltenem ha ez működik?
Köszönöm.

Szia! smile.gif Technikailag úgy oldható meg, hogy bemész a futár megrendelőlapjára, kitöltöd a megrendelőlapot, és a címiratot továbbítod az eladónak, ő kinyomtatja és azzal adja fel a cuccot. Természetesen a futárt ebben az esetben is ő fizeti, tehát a szállítási költséget is át kell neki utalnod. A bonyodalmat az okozza, hogy kötelező a csomag paramétereit megadnod, súlyt, magasságot, hosszúságot és szélességet. Amikor mindent bejelöltél és elfogadtad a feltételeket, akkor továbbít a rendszer és megkérdezi, hogy a címiratot most töltöd-e le, vagy e-mailben kéred-e. Persze akkor e-mailben.smile.gif És amit kapsz, azt továbbküldöd az eladónak. Szerintem ez így eléggé bonyolult, de én így csinálnám.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2013-04-11 15:37
Létrehozva: #17

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Tiszteletem,szervusztok.
Elolvastam a Vatera futár információit,de - mint született nehéz felfogású - felmerült néhány kérdésem.Még sosem vettem igénybe futárt.
Van olyan lehetőség,hogy ha én vagyok a vevő ,kifizetem egy termék árát az eladónak és én kérem a futárt?Természetesen én fizetném miután az eladó lakásán felveszik majd elhozzák az én lakásomra.
A példa kedvéért: Veszek egy láncfűrészt mondjuk az ország keleti felében, még valamit felajánl az eladó amit a csomagba tesz, ezt én kifizetem neki.Bedobozolja és a futár ezt elhozza nekem az ország nyugati felébe.Ennek az árát én fizetném a futárnak.
Hova kell fordulnom és mit kell kitöltenem ha ez működik?
Köszönöm.

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-10 13:33
Létrehozva: #18

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-10 13:31) *
Kedves Leo!

Na ezt most nem értem, vagy csak nem fog az agyam sad.gif
Az tiszta, hogy most csak készpénzes utánvét van, de a készpénzeshez kell az utánvételi lap nem.
Azt tudom, hogy utalásosnál nem kell (nekem személy szerint van külön MPL szerződésem, de az ismerősömnek nincs, csak könyvelési szempontból én nem akarom a sajátomon küldeni az övét.)

Kedves nyubocs!

Már egyáltalán nem kell külön utánvételi lapot kitölteni, a készpénzes módnál sem. Ez az új címirat egyik áldásos hatása smile.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2013-04-10 13:31
Létrehozva: #19

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2013-04-10 13:24) *
Kedves nyubocs!

Nem teljesen. Az új vaterafutáros MPL terméknél (üzleti csomag) már nem kell utánvételi lapot kitölteni; és pillanatnyilag MPL Vaterafutár rendelést nem is tud banki utánvéttel kérni (akkor sem, ha utólag kitölt hozzá egy utánvételi lapot).

Tehát ha most MPL-t rendel, akkor csak készpénzes utánvétet tud kérni. Legkésőbb hétfőtől lesz bankszámlára utalós utánvét is, és szintén nem kell majd semmi plusz űrlapot kitölteni hozzá.

Kedves Leo!

Na ezt most nem értem, vagy csak nem fog az agyam sad.gif
Az tiszta, hogy most csak készpénzes utánvét van, de a készpénzeshez kell az utánvételi lap nem.
Azt tudom, hogy utalásosnál nem kell (nekem személy szerint van külön MPL szerződésem, de az ismerősömnek nincs, csak könyvelési szempontból én nem akarom a sajátomon küldeni az övét.)

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2013-04-10 13:24
Létrehozva: #20

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2013-04-10 13:10) *
Kedves Leo!

Köszönöm a választ!
Pont az utánvételi lap külön kitöltésének elkerülése miatt kérdeztük, de akkor nincs más hátra, marad annak is a kitöltögetése.

Kedves nyubocs!

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post

56 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-24 19:39