Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-03-14 15:29
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2007-04-23 21:54 Azonosító: 6 715 |
A PEP státusz elvesztése nagy érvágás. Most hajnalban két kérdésem lenne, ha erre jársz, kérlek válaszolj. Aztán délelőtt alaposan elolvasom, és ha van még valami, hozzáírom. 1. Miből gondolod, hogy a sikerességi ráta 1 hónapja lett élesítve? 2. Ha jól értettem, a sikertelen adásvételek oka az 1 Ft-os aukciók indítása. Miért kisebb a sikeres adásvételek aránya, ezeknél? Az az ember, aki nem 1 Ft-ozik, azt hinné, hogy itt több az esély, mert ott a második lehetőség. Köszönöm. ******************* Közben elolvastam még egyszer. Több kérdés nem fogalmazódott meg bennem. Pontosítom viszont a másodikat, illetve kibővítem. Szerintem, a licites aukcióknál sokkal nagyobb az esély, az eladásra, mint a fix árasnál, mert az utóbbinál egy ember van, aki vásárolni szeretne, míg az előzőnél több is, tehát vannak tartalék játékosok. Az ilyen típusú aukciónál említett felelőtlen gondolkodásmód szerintem előfordulhat fix áras vásárlásnál is, bár kétségtelen, hogy van egy versenyeztetési jellege a licitálásnak, de talán százalékban annyival nem nagyobb, hogy ez jelentősen befolyásolná az elvárt számadatokat. Nem diszkriminál a rendszer amúgy, sajnos a jutalék ilyen módon való kikerülése általános gyakorlat. 1. Az ügyfélszolgálat közölte velem ezt az információt, nem én gondoltam ki. 2. Ezzel kapcsolatban csak saját tapasztalataim vannak, de azok hosszú távon. Magyarázatom csak elméleti van. A fix áras vásárlás a legtöbbször megfontolt döntés eredménye, a licitálásnál viszont szorít az idő, gyorsan kell dönteni. Nagyon kevés ember van, aki gyorsan is megfontoltan tud dönteni és sajnos olyan is, aki tisztában van vele, hogy amint az eladó köteles eladni az árverésen elkelt tárgyat a kialakult összegért, függetlenül attól, hogy az neki megfelel-e vagy sem, úgy a vevő is köteles azt kifizetni. Egy hétig illik várni, hogy a vevő rendezze a tartozását. Ennyi idő után viszont már semmit sem ér a második lehetőség. Mindemellett a második lehetőség sikeres kihasználása esetén is megmarad a sikertelen tranzakció. Licitálós aukciók esetén a "tartalék játékosok" meghatározás szerintem helytelen, mivel csak eggyel, a nyertessel vehetem fel a kapcsolatot. Nincs lehetőség arra, hogy konferenciabeszélgetést folytassak minden licitálóval, hogy "Na gyerekek, akkor ki is az, aki tényleg meg akarja venni?". A számadatokra egy másik hozzászólásra adott válaszban még visszatérek. Az általánosítás idegen szóval sztereotípia. Ez önmagában is egy pejoratív fogalom (tehát nem megfelelő hozzáállás), de később azt is kifejtem, hogy ez esetben miért nem indokolt. |
|
|
|
2013-03-14 09:41
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Még egyszer elrágódtam ezen. Igazad van. Már ami a licites módot illeti. Szerintem ehhez még ha használná a zárt aukció intézményét - ilyen csekély számú aukciónál nem lehet ez gond - akkor biztos tíz alá menne. Gondolom én. Szép napot. Neked is szép napot. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-14 09:41 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-14 09:34
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 655 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Szerintem, a licites aukcióknál sokkal nagyobb az esély, az eladásra, mint a fix árasnál, mert az utóbbinál egy ember van, aki vásárolni szeretne, .. Még egyszer elrágódtam ezen. Igazad van. Már ami a licites módot illeti. Szerintem ehhez még ha használná a zárt aukció intézményét - ilyen csekély számú aukciónál nem lehet ez gond - akkor biztos tíz alá menne. Gondolom én. Szép napot. A rendszer folyamatosan vizsgálja a feltételek teljesítését. Ha valaki megfelel a kritériumoknak, akkor küldjük a meghívót. Köszönöm. |
|
|
|
2013-03-14 08:47
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... ha mondjuk egy időszakon keresztül - nem tudom mennyi az - az érintett megfelel az elvárásoknak, automatikusan visszakapja a kedvezőbb státuszt? A rendszer folyamatosan vizsgálja a feltételek teljesítését. Ha valaki megfelel a kritériumoknak, akkor küldjük a meghívót. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-03-14 08:43
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 655 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Tisztelt bencebacsi! A 10% sikertelen adásvétel nagyon sok és szerencsére igen kevés felhasználót érint a probléma. Érdemes lenne átgondolnia, hogy az alkalmazott üzleti modell így fenntartható-e. Mit kellene változtatnia a kínálatán és eladási módszerein ahhoz, hogy ez az arány elfogadható szintre (1-2%) csökkenjen. Ez a PEP-től függetlenül is érdeke lenne. Harmadjára is elolvastam és most tudatosult bennem, akkor nála száz üzletből cca. 12 sikertelen? Az tényleg soknak tűnik. Én csak egy mezei kisegér (de csak itt Szép napot mindenkinek. |
|
|
|
2013-03-14 08:28
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 931 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tegnap velem együtt sok más felhasználó is elvesztette a PEP-státuszát... Tisztelt bencebacsi! A 10% sikertelen adásvétel nagyon sok és szerencsére igen kevés felhasználót érint a probléma. Érdemes lenne átgondolnia, hogy az alkalmazott üzleti modell így fenntartható-e. Mit kellene változtatnia a kínálatán és eladási módszerein ahhoz, hogy ez az arány elfogadható szintre (1-2%) csökkenjen. Ez a PEP-től függetlenül is érdeke lenne. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-14 08:26
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 993 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Tegnap velem együtt sok más felhasználó is elvesztette a PEP-státuszát,... A PEP státusz elvesztése nagy érvágás. Most hajnalban két kérdésem lenne, ha erre jársz, kérlek válaszolj. Aztán délelőtt alaposan elolvasom, és ha van még valami, hozzáírom. 1. Miből gondolod, hogy a sikerességi ráta 1 hónapja lett élesítve? 2. Ha jól értettem, a sikertelen adásvételek oka az 1 Ft-os aukciók indítása. Miért kisebb a sikeres adásvételek aránya, ezeknél? Az az ember, aki nem 1 Ft-ozik, azt hinné, hogy itt több az esély, mert ott a második lehetőség. Köszönöm. ******************* Közben elolvastam még egyszer. Több kérdés nem fogalmazódott meg bennem. Pontosítom viszont a másodikat, illetve kibővítem. Szerintem, a licites aukcióknál sokkal nagyobb az esély, az eladásra, mint a fix árasnál, mert az utóbbinál egy ember van, aki vásárolni szeretne, míg az előzőnél több is, tehát vannak tartalék játékosok. Az ilyen típusú aukciónál említett felelőtlen gondolkodásmód szerintem előfordulhat fix áras vásárlásnál is, bár kétségtelen, hogy van egy versenyeztetési jellege a licitálásnak, de talán százalékban annyival nem nagyobb, hogy ez jelentősen befolyásolná az elvárt számadatokat. Nem diszkriminál a rendszer amúgy, sajnos a jutalék ilyen módon való kikerülése általános gyakorlat. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-14 06:39 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-14 03:54
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2013-03-14 03:10
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2007-04-23 21:54 Azonosító: 6 715 |
Tegnap velem együtt sok más felhasználó is elvesztette a PEP-státuszát, miután egy hónappal ezelőtt élesítve lett az eddig inaktív, eladási sikerességi ráta figyelése. Az általam többnyire preferált 'Dual-SIM (2 kártyás) mobiltelefon' kategóriában összesen egy PEP felhasználó maradt, aki 1 Ft-os aukciókat indít. Az ő hirdetéseiben pedig egy másik felhasználó nevét ábrázoló vízjeleket tartalmazó fotók találhatók, ami szabálytalan, a hirdetések szerkezetét és a szövegek jó részét pedig tőlem másolta. Igazi "Profi"! Na jó, azért a más felhasználónév a képeken, mert összevont két fiókot és a másik nevet választotta, de a fotók stílusát is tőlem koppintotta. Így neki viszont egyelőre sikerült elkerülnie a kitiltást, bár nem sokkal. Én magam kb. négy éve voltam PEP státuszban, megszakítás nélkül. Remélem, nem írtam nagy hülyeséget, de nem jegyeztem fel a dátumot. A lényeg, hogy régóta.
A sikertelen tranzakciók egyébként szinte kizárólag a nagyobb értékű termékekkel indított 1 Ft-os aukciókat érintik. Tehát, aki csak fix áron hirdet, vagy akár aukción, de kisebb értékű termékeket, az nincs veszélyben ebből a szempontból. Aki viszont nagyobb értékű eszközöket tesz fel minimálár nélküli aukciókra (és ezzel egyébként is magas kockázatot vállal), annak gyakorlatilag lehetetlen teljesítenie a 90%-os sikerességi rátát. Én mindezek ellenére is csak két százalékkal maradtam le, miután én is összevontam két felhasználónevemet. A 90%-os sikerességi arány vizsgálatának meg nem fogalmazott, de egyébként nyilvánvaló oka az, hogy a Profi eladók kedvét elvegyék a jutalékelkerülés céljából sikertelenként megjelölt értékelések leadásától. Ez úgy általában az eladóknál tényleg egy valós probléma, de az általam korábban elvégzett vizsgálatok, melyek során PEP-es eladók által adott és kapott értékeléseket olvastam át, azt bizonyította, hogy éppen rájuk egyáltalán nem jellemző ez. Az értékelések szövegéből jól lehet következtetni arra, hogy valóban sikertelen volt-e az adásvétel és hogy a sikertelenség kinek volt köszönhető. Kijelenthető, hogy nem csak nálam, de minden más (volt) PEP-es eladónál is elhanyagolható az olyan sikertelen tranzakciók száma, ahol a vevőtől független ok miatt nem került sor az adásvételre. Még ezen a csekély mennyiségen belül is minimális a nem külső oknak, hanem kifejezetten az eladó nem megfelelő magatartásának köszönhető sikertelenség. Lehet egy eladó bármilyen profi is, akkor is lehetősége van bárkinek licitálnia az aukcióin, olyanoknak is, akik még máról holnapra sem tudják felmérni az anyagi lehetőségeiket, illetve olyanoknak is, akik nem is rendelkeznek az általuk megadott licitösszeggel, csak valamilyen oknál fogva reménykednek benne, hogy majd meglesz nekik valahonnan. Van, aki a régi telefonja eladásától teszi függővé, hogy kifizesse az árverésen megnyert terméket, esetleg arra számít, hogy fizetési előleget kap a főnökétől. A másik fajta, aki közben talál egy jobbnak tűnő lehetőséget és nem átallja a nagymamája hirtelen halálára vagy a kislánya kórházba kerülésére hivatkozva elutasítani az adásvételt. Hozzáteszem: Nyilván tényleg szokott történni ilyesmi, de biztos, hogy csak az esetek töredékében valós ez az indok. Hasonló esetekből sajnos rengeteg van és egyre több. Kérdés, miért elvárható az, hogy más, idegen emberek cselekedeteiért mi vállaljuk a felelősséget? Hogyan tudnánk hatást gyakorolni olyan emberekre, akik semmilyen függőségi viszonyban nincsenek velünk? - nem a rokonaink, nem az alkalmazottaink. Amennyiben elfogadjuk, hogy a PEP-es eladók által leadott értékelések a valós helyzetet tükrözik, ugyan mi oka lenne az eladóknak, hogy ne kerüljön sor az adásvételre? Miért feltételezzük azt, hogy nem tesz meg minden elvárhatót a sikeresség érdekében? A mindenből pedig nyugodtan kivehetjük a tartozás polgári peres úton történő behajtását, tekintve hogy az aukció zárásától számítva legfeljebb 40 napon belül le kell adni az értékelést. Ahhoz egyébként is kell egy fajta lelkivilág (amivel én nem rendelkezem), hogy csekély felelősségtudattal rendelkező, de általában szegény embereken agresszív eszközökkel tartozást hajtsunk be. Nem tudom, miért pont most kellett aktiválni a sikerességi ráta figyelését, de véleményem szerint be sem kellett volna tenni a programba. Ez ugyanis egyfajta sztereotip diszkrimináció, mely annak feltételezésén alapul, hogy az eladó azért ad sikertelen értékelést, mert csalni akar. Maga a 90% az eladások sikeressége terén az egy objektív adat, de a kialakulásának okait még szubjektíven sem lehet képes megítélni az, akinek nincsenek konkrét ismeretei az ügyekkel kapcsolatban. Ez olyan, mint ha a bíróságon egy barna bőrű embert elítélnének lopásért, mert a bíró úgy gondolja, hogy az ilyen emberek általában lopni szoktak és nem azért, mert konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésére a tettével kapcsolatban. Persze, egy független vállalkozás a saját rendszerében olyan feltételeket szab, amilyeneket akar, senki sem köteles elfogadni. Éppen ezért, én nem is követelek semmit, csak emberi gondolkodást kérek. Az ügyfélszolgálattal már sokszor keveredtem parttalan vitákba (pl. az inaktív felhasználók által adott semleges és negatív értékelések törlésével, vagy a sikertelen tranzakciók után fizetendő kiemelési díjak jóváírásával kapcsolatban), de itt most ebbe nem kívánok belemenni. Csak leírtam a véleményemet és ennyi. |
|
|
|
2013-02-17 18:58
Létrehozva:
|
|
Ez érthető, de praktikus okokból nem kívánjuk az ügyfélszolgálati hatásköröket a fórumra áthelyezni A kolléga a Kapcsolatfelvételen át a szokott módon elérhető. Mmm, tudja, hogy az nem ugyanaz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-17 18:54
Létrehozva:
|
|
Én tudom, és helyesnek is tartom, csak az irányok lefektetésére írtam. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez nem PEP-bácsi vágyairól szól, bár megértem az álláspontját, ismeretlenül is puszihegyek neki az ötlet kompenzációjaként. Azt hiszem, lenne erre igény, hiszen Eff is beizgult a kérdésre. Arról nem is beszélve, ha ugyanazt, amit én leírok a józan paraszti eszemmel társalgási nyelven, azt ha egy VateraPEP nevű tag írná le, egészen más hatást érne el, mint én. Ez érthető, de praktikus okokból nem kívánjuk az ügyfélszolgálati hatásköröket a fórumra áthelyezni A kolléga a Kapcsolatfelvételen át a szokott módon elérhető. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-17 18:52
Létrehozva:
|
|
Ez pontosan így működik most is. Én tudom, és helyesnek is tartom, csak az irányok lefektetésére írtam. Szerintem nincsenek ilyen ambíciói Sajnos azt kell mondanom, hogy ez nem PEP-bácsi vágyairól szól, bár megértem az álláspontját, ismeretlenül is puszihegyek neki az ötlet kompenzációjaként. Azt hiszem, lenne erre igény, hiszen Eff is beizgult a kérdésre. Arról nem is beszélve, ha ugyanazt, amit én leírok a józan paraszti eszemmel társalgási nyelven, azt ha egy VateraPEP nevű tag írná le, egészen más hatást érne el, mint én. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-17 18:14
Létrehozva:
|
|
...Kell szólni, fel kell hívni a figyelmet és meg kell adni a lehetőséget a javításra és elvenni tényleg csak akkor kell, amikor már nincs más lehetőség. ... Ez pontosan így működik most is. És végül kedves Benz! Tudom, Ön nem annyira szereti a PEP témát, bár mindig válaszol, ha úgy adódik, de nem igazán a szíve csücske. Miért nem csinál PEP-bácsinak egy moderátori profilt ... Szerintem nincsenek ilyen ambíciói -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-17 14:44
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 25 Regisztrált: 2010-09-21 11:51 Azonosító: 1 375 586 |
A következő a kérdésem. Profi eladó vagyok, de tegnap kaptam levelet, miszerint: "- Adásvételeinek legalább 90%-ban sikeresen kell lezáródniuk, de Önnél ez az érték jelenleg csupán 81%. " A számolást nem értem... Üdv. Biztos beleszámít a másik nicknéven kapott értékelés is : http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1707634205.html és itt is: http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1713548087.html és estleg még a régi "elégedett vevőit is beleszámolják az átlag számításba: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1714136 Remélem tudtam segíteni. /anno vásároltam öntől (na nem ezen a néven) mindhárom nick-től,és a számlaszám ugyanaz volt mindnél/ üdv:gábor |
|
|
|
2013-02-17 11:23
Létrehozva:
|
|
... Pedig ez a PEP elvevő téma erősen mozgolódik bennem... Nnnna akkor. Persze lehet ellentmondani, ha valaki nem úgy látja, ahogy én. Vannak helyzetek, amikor azt mondom, hogy ez nem méltó egy profi eladóhoz, ilyenkor bennem is ficereg ez-az. De tegyünk pár dolgot helyre ennek kapcsán: 1. A PEP státuszt csak háromszor lehet megkapni, utána végleg elveszik. Akkor már, ha az eladó lehozza a csillagokat is, akkor sem kapja vissza, tehát ennek a megvonásával okosan kell gazdálkodni. 2. Senkinek semmi köze hozzá, a Vaterának sem, hogy az eladó ad-e számlát, vagy nem. Ez a NAV hatásköre, na és mindenki szabadon eldöntheti, hogy számlaadó, vagy nem számlaadó embertől vásárol-e. 3. Valaminek az elvétele ugyanannyira megalapozottnak kell, hogy legyen, mint bármilyen szankciónak. Tehát bemondásra, bemásolt képekre nem léphet a Vatera. Nyilván megvannak azok a sarkalatos pontok, ahol már lépnek. 4. Ezzel kapcsolatban is, mint mindenben, nem a szankcionálást tartom előremutatónak. Mert azzal nem ér el semmit a Vatera, ha egy profival kevesebb eladója van. Kell szólni, fel kell hívni a figyelmet és meg kell adni a lehetőséget a javításra és elvenni tényleg csak akkor kell, amikor már nincs más lehetőség. Miért kellene úgy élni, hogy állandóan behúzott nyakkal jönnénk mennénk, mert nem tudjuk, mikor csapnak a fejünkre? (Az előző főnököm mondogatta mindig - amúgy jó fej volt, kijöttem vele, csak ez egy hibás vezetői taktika volt nála - hogy nem biztos a létünk, a munkánk és munkanélküliség van. Biztosan tudjátok, mire gondolok. Egy idegbaj volt a munkahelyi hangulatom, mert állandóan azt éreztem - mellesleg ok nélkül - hogy bármikor elveszíthetem az állásomat. Ez az élet minden területén rossz koncepció, mert egészségromboló, nem vezet sehová, és még a hangulatot is rongálja, ezáltal a munka minősége sem javul, sőt, egy idő után hanyatlik.) 5. Az esetek túlnyomó többségében olyan emberek szeretnék a PEP tagság megvonását, akik nem rendelkeznek ezzel. A jobbik lehetőség az, hogy nincs elég tapasztalatuk abban, hogy milyen elvárásokat támaszt a rendszer (a Vatera, a vevők, a kollégák és az ember saját maga) ezért a státuszért. Nem tudja, milyen ezeknek hosszú távon megfelelni. A rosszabbik lehetőség, ha az irigység beszél a lázadóból, ebbe nem is mennék bele így vasárnap délelőtt, mert beforgatom magamat megint egy olyan gondolatmenetbe, ami nem vezet sehová. 6. Az áru minősége megint egy más kérdés. És itt nem arra gondolok, hogy jó van a terméklapon és pocsék, amit küld. De basszus, ha valaki büdös zoknit árul, és arra hatalmas kereslet van, darabját 10 Ft-ért adja, de kedves a vevőkkel, gyorsan postáz, a terméklap és az áru azonos paraméterű, és a vevői boldog0k, akkor nyugodtan lehet profi eladó, mert ne az én ízlésvilágom döntse ezt el. Attól, hogy én undorodom a büdös zoknitól, más még rajonghat érte. Ezt pedig el kell tudni fogadni, mert nem vagyunk egyformák. Egy "érdektelen" áru másnak kincset érhet. Amit leírtam, nem szorosan az adott esethez tartozik, hanem általános. Sok dolog van, amit nem tartok helyesnek, ha egy PEP-es megengedi magának, kommunikáció, elhivatottság, gyorsaság, vagy akár tisztesség szintjén, tehát nem arról van szó, hogy jó, amit némelyek megengednek maguknak. A dolog kezelési módját látom másképpen, de lehet, hogy én vagyok a a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:), mert irtózom a büntetéstől, az erőszaktól és a hatalom ilyen jellegű használatától. Hiszek pár dologban, hiszek a szóban, a jó szándékban, a javulni vágyásban, de hiszem azt is, hogy ezeket büntetéssel nem lehet elérni. És végül kedves Benz! Tudom, Ön nem annyira szereti a PEP témát, bár mindig válaszol, ha úgy adódik, de nem igazán a szíve csücske. Miért nem csinál PEP-bácsinak egy moderátori profilt és akkor ő hetente egyszer benézne és helyretenné ezeket a dolgokat, mert ő nyilván szívén viseli a dolgot, nap mint nap ezzel foglalkozik és éppen ezért teljesen naprakész. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-17 11:26 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-13 11:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 76 Regisztrált: 2011-10-16 12:13 Azonosító: 1 549 242 |
Tisztelt szovszi211! A "Vevőktől kapott pozitív értékelések aránya" úgy értendő, hogy ezek közt lehet sikertelen, de pozitív értékelés is és az ön esetében ez így is van. A "Sikeres adásvételek aránya: 73%" ez a vevőkkel kapcsolatos értékelések sikerességére vonatkozik és nem az utóbbi 90 napra, hanem az összesre. A pozitív értékelések aránya pedig azért 100% az utsó 90 napban, mert a semlegeseket nem nézi a rendszer. Kedves Benz A számítás menete így sem érthető számomra. Megkérdezem a kollégáit. Az eladásokhoz képest túl sok a semleges értékelése, túl nagy a létre nem jött adásvételek aránya és az ellentétes értékelések is meglepően gyakoriak. Ez utóbbinak mi az oka? Kedves Benz Ami önnek meglepő az számomra kifejezetten kellemetlen. Mivel kínából postázok, sajnos októbertől küzdöttem olyan problémával, hogy a postázási idő közel 2 hónapra nőtt. Erre talán most már találtam megoldást. Az ellentétes értékelések pedig annak köszönhetőek, hogy "meglepően" sok volt az olyan vásárló aki vagy a postázási idő hossza vagy más ok miatt állt el a vásárlástól. Ilyenkor viszont én szerintem az elállásuk miatt joggal kértem a pozitív, nem jött létre értékelést, hiszen nem rajtam múlt a tranzakció sikertelensége. A nem regisztrált vásárlók egy jó része pedig egyszerűen nem fizet. Feltételezem, hogy önben a jutalékkijátszás gyanúja merült fel. Higgye el alaptalanul, hiszen vállalkozóként nincs szándékomban kizáratni magam. A kifizetett jutalékot el tudom számolni az önök által kibocsájtott számla alapján. Köszönöm |
|
|
|
2013-02-13 10:21
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vatera Az alábbi számolást nem értem: ... Tisztelt szovszi211! A "Vevőktől kapott pozitív értékelések aránya" úgy értendő, hogy ezek közt lehet sikertelen, de pozitív értékelés is és az ön esetében ez így is van. A "Sikeres adásvételek aránya: 73%" ez a vevőkkel kapcsolatos értékelések sikerességére vonatkozik és nem az utóbbi 90 napra, hanem az összesre. A pozitív értékelések aránya pedig azért 100% az utsó 90 napban, mert a semlegeseket nem nézi a rendszer. Ugyanez érvényes a másik felhasználónevére is. Az eladásokhoz képest túl sok a semleges értékelése, túl nagy a létre nem jött adásvételek aránya és az ellentétes értékelések is meglepően gyakoriak. Ez utóbbinak mi az oka? Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, akkor kérjük a Kapcsolatfelvételre írjon és a felelős kollégák szívesen segítenek. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-02-13 09:49
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2011-02-04 01:01 Azonosító: 1 424 011 |
A következő a kérdésem.
Profi eladó vagyok, de tegnap kaptam levelet, miszerint: "- Adásvételeinek legalább 90%-ban sikeresen kell lezáródniuk, de Önnél ez az érték jelenleg csupán 81%. " A számolást nem értem... től kapott pozitív értékelések aránya: 99.9% Vevőktől kapott pozitív értékelések aránya az elmúlt 90 napban: 100% Sikeres adásvételek aránya: 81% Az utóbbi 7 napban Az utóbbi 90 napban Összesen Pozitív: 4 69 912 (956 adásvétel) Semleges: 0 8 98 (100 adásvétel) Negatív: 0 0 1 (1 adásvétel) Összesen: 4 77 1011 (1057 adásvétel) Hogyan jön ki a 81%? Az én számolásom szerint 69/77= 89,6% Hogyan kell számoljak? |
|
|
|
2013-02-13 09:42
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 76 Regisztrált: 2011-10-16 12:13 Azonosító: 1 549 242 |
Tisztelt Vatera
Az alábbi számolást nem értem: Vevőktől kapott pozitív értékelések aránya: 99.5% Vevőktől kapott pozitív értékelések aránya az elmúlt 90 napban: 100% Sikeres adásvételek aránya: 73% Az utóbbi 7 napban Az utóbbi 90 napban Összesen Pozitív: 4 87 440 (466 adásvétel) Semleges: 0 10 47 (48 adásvétel) Negatív: 0 0 2 (2 adásvétel) Összesen: 4 97 489 (516 adásvétel) Most akkor a sikeres adásvételek száma miért nem 89,7%???? Honnan jön a 73% amiért a profi státuszomat el kívánják venni? Az én számolásom szerint a 97/87 = 0,8969 A hozzászólást -szovszi211- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-13 09:43 |
|
|
|
2013-02-02 14:45
Létrehozva:
|
|
Ha valakinek felajánlják hogy megkaphatja a profi eladói státuszt, akkor azt érdemes kihasználni? Ha nem akkor miért nem? Neten mindenféle pletykákat lehet látni ezzel kapcsolatban. Rossz helyen olvasol. Van, aki adózási megfontolásból nem fogadja el, mert állítólag a NAV a profikat jobban nézi. Nem tudom így van-e, de ha az ember számláz, akkor nem kerül fókuszba. Ha pedig nem számláz, de látszik, hogy hobbi vaterázó, azaz a PEP státuszát nem üzleti tevékenységből szerezte, akkor szerintem nincs ezzel baj. Ez az én véleményem, biztosan van, aki másképpen látja. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 11:08 |