Nem értem mi a probléma. Ha az ember keres, akkor adózik. Nem kell csalni. Az adott feltételek között vagy megéri vagy nem. Ezt mindenki el tudja dönteni maga.
Az tuti, ha az APEH behív valakit, akkor már szinte biztos, hogy büntet. De ha mindent rendesen csinál az ember, akkor csak kicsit tud megbüntetni, nagyon nem. Azt meg úgy kell felfogni, hogy plusz pénzbeszerzés nekik, mindig ezt csinálják.
Egyébként tök gusztustalan az egész. Dolgozunk, megteszünk mindent, hogy kicsit keressünk. Felfogadunk könyvelőt, mert minden annyira bonyodalmas, hogy a normális ember nem tud rajta eligazodni. És ha mindent megtettünk az ügy érdekében, akkor is jönnek újabb és újabb görénységek. Aztán még fentebbről az "adócsökkentésekkel" húznak le még egy bőrt az emberről. És mindenki csak dolgozik, dolgozik, de sosem lehet tudni, hogy valami mondvacsinált ürüggyel mikor fejnek le az emberről egy adag pénzt.
Ez van, tetszik, vagy nem. Itt élünk, itt kell megmaradni.
Ezt csinálják mindenhol, mindenkivel. Ha a suliba jönnek ellenőzizni, akkor nem az a kérdés, hogy megbüntetik-e az iskolát, hanem csak az, hogy mennyivel. És ez nem vicc. (Egy kockával arrébcsúszott x miatt, vagy bármi más adminisztrációs ok miatt. Amióta elindultak az ellenőrzések, és ezt higgyétek el, SOHA, de SOHA nem nézték meg azt, hogy milyen színvonalú munka folyik bármelyik helyen is. Sem a főállásomon, sem a mellékállásomon. Folyamatosan jönnek, volt, hogy egy évben 6x kellett külső ellenőrzés miatt beszedni a naplókat. De soha egyszer senkit nem érdekelt, hogy pontosan kezdem-e az órát, és normális módon bánok-e a gyerekekkel, arról nem is beszélve, hogy megfelelő szakmai munkát végez-e bárki. Na ezt csak úgy mellékesen írtam....)
Szóval rétegek élősködnek rajtunk, mindenkin, és büntetésekkel próbálják saját anyagi erősödésüket gyorsítani. Aki nem ahhoz a réteghez tartozik, az a fejőstehén. Ennyi.
Bocs, ha offoltam, még az sem baj, ha törölve lesz.