IDÉZET(tomcsi34 @ 2011-09-11 12:25)

Sziasztok!
Hogy lehetséges az,hogy lejárat előtt egyszerűen "eltűnnek" bizonyos aukciók? Már harmadik alkalommal fordult elő,mindegyiknél én "voltam" az aktuális nyertes. Az elsőnél kaptam ugyan értesítőt,/a termék állapota megváltozott../ a többinél viszont semmit. (mindegyik 1FT-os aukcióként indult,minimálár nélkül/
Ha az eladó i úgy látja,hogy keveset fog kapni érte annyit-akkor egyszerűen törli-és kész? A szabályzat nem ezt írja..
Volt már valakinek hasonló esete?
Köszönöm!
Sajnos valóban előfordulhat, hogyha az eladó nem érzi elég magasnak az árat, akkor egyszerűen törli a liciteket a termék állapotában beállt változás, vagy a megsemmisülés indokával. Ez persze teljesen szabálytalan.
Biztos vagyok benne, hogy a Vatera valamilyen módon figyelmet szentel annak, ha valakinek túl gyakran megsemmisül a cucca.
Azt hiszem, de majd Benz megerősít, vagy cáfol, (nagyon érdekelne tényleg), hogy a licitáló egyén is sokat segíthetne, hogy ne maradjon a Vatera részéről reflexió nélkül egy ilyen eset. Arra gondolok, hogy te, aki gyanakszol, hogy meg lettél vezetve, ránézhetnél az eladó cuccaira, hátha újra indítja a "tönkrement árut". Ebben az esetben a terméklapon szerintem lehetne jelenteni az egyéb indoknál a szabálytalanságot. Előfordulhat, hogy párszor megúszhatja valaki, de szerintem hosszú távon nem tudná csinálni.
Persze, amit írtam, az csak arra az esetre vonatkozik, ha jogtalanul törölte a licitet az eladó, hiszen más oka is lehet, hogy egy-egy aukció eltűnik. Pl. szabálytalanság miatti törlés, vagy az eladó inaktiválása.
Amúgy az ilyen módon történő árszabályozást nagyon etikátlannak tartom.
Ja,

és nekem még nem volt ilyen esetem vevőként sem, eladóként meg pláne nem.