IDÉZET(hytech @ 2008-08-23 11:48)

A vaterás emailcímemre nap mint nap kapok ilyen leveleket a volt vevőimtől.
Tudja valaki,hogy mi ez?
"XY szeretne hi5 barátod lenni!
Létrehoztam egy hi5 fiókot, és szeretnélek felvenni a barátaim közé, hogy megoszthassunk egymással fényképeket, és elkezdhessük építeni a saját hálózatunkat. Ehhez el"oször csatlakoznod kell a hi5-hoz! Ha ezt megteszed, akkor te is létrehozhatod a saját adatlapodat, képeket oszthatsz meg, és barátokat kereshetsz.
Köszi,
xy "
Sziasztok!
Gúgli cikk:
"A hi5 agresszív terjeszkedése
A hi5 társadalmi kapcsolatokat építő, megjelenítő hálózat kicsit agresszíven szerzi az új ügyfeleit.
Az önként belépők levelező címlistájában szereplő összes címre elküldi a hi5-ös meghívót.Ugyan ebbe a belépők beleegyeznek, mert egérkattintással hozzájárulnak, néha azonban el sem olvassák, hogy mire kattintanak, csak hamar túl akarnak esni a regisztráción!
Ez az agresszív és furfangos tagtoborzás nagyon gyorsan hatalmasra duzzasztja a listájukat, de több millió elégedetlen, sőt haragos ember lesz mögöttük.
Az áldozatok aztán nem győzik az ehhez hasonló bocsánatkérő üzeneteket küldözgetni címlistás ismerőseiknek:
"Bocsánat Mindenkitõl.
Beléptem valami nem normális meghívó oldalra
és sajnos nem figyeltem eléggé, csak össze-vissza nyomkodtam, így ha
minden igaz, mindenkinek, aki a yahoo listámban volt, elküldött egy
meghívót.
Teljesen tárgytalan a dolog."
Legyél óvatos, nehogy Te is szándékodon kívül kiadd a címlistádat, mert utólag visszacsinálni valószínűleg már lehetetlen!
Várható, hogy a jövőben több élelmesebb sitemanager élni fog ezzel a legális, mégis etikátlan húzással."
Akaratomon kívül én is elküldtem a címlistámban lévő összes címre 2 napja. Vagyis nem én, hanem a HI5... Ezúton is elnézést az érintettektől...