Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi eladással kapcsolatban:
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1543351244.htmlA vásárlást követően ideiglenes készlethiány miatt a leütött telefon egy komolyabb verzióját ajánlottam fel a vevőnek ugyanezen áron (4gs+++ kapacitív, nagyobb kijelző, más minden megegyezik) angol nyelven. A vevő ezt visszaigazolta, megkapta, magyarosíttatta. Viszont most azt mondja, hogy becsaptam, félrevezetttem stb, mert a Nokia E52 telefonjából T-mobile üzletben nem teszik át a telefonszámokat, üzeneteket. Azt mondja, hogy a termék adatlapján fennt kellene lennie "erre utaló figyelmeztetésnek"?!
"A dolog sajnos nem erről szól. Ön forgalmaz egy olyan telefont, ami semmilyen formában nem felel meg a hazai törvényi előírásoknak. A készülékhez nincs magyar nyelvű használati utasítás, és Ön a vásárlót még ennek tudatában sem tájékoztatja előre, és megfelelően. "
"Önnek, hiszen ezt a levelében is elismerte, kötelessége lett volna előre közölni, hogy bizonyos telefonok esetében bizonyos adatok konvertálása egyszerűen nem lehetséges. Ön ezt elmulasztotta, és a probléma terheit a vásárlóra hárította, miután az a vételárat már kifizette. "
"A névjegykártyák hiányában egyébként telefonálni sem tudok, ami Ön szerint bizonyára teljesen normális dolog. Nem az! "
"A levelezésünk tartalmának megismerése után nincs olyan jogorvoslati fórum, amely az abban leírtak alapján, ezt a forgalmazást (tartalmilag, és formailag) jogszerűnek tekintené.
(Erre vonatkozóan az este folyamán, mivel jogászok között élek, széles körben tájékozódtam)"
Felajánlottam neki a segítségem, hogy akár segítek felmásolni a névjegykártyáit. Mondtam azt is, hogy a sim kártyán keresztül sok telefonszám azonnal átvihető, melyet a telefonba fel lehet másolni.
Vevőm ragaszkodik a termék visszavásárlásához, melyre okot a fentebb leírtak miatt nem látok.
Vissza kell vásároljak egy telefont amiatt, mert a vevő nem tud névjegyeket és üzeneteket rámásolni a régi telefonjáról?
Van olyan dolog ami miatt félretájékoztatással vádolhat a fentebb leírtakkal kapcsolatban?
Terhel engem visszavásárlási kötelezettség?
Őszintén szólva a hangnem és a fenyegetések hatására nem vagyok túl engedékeny hangulatban...