IDÉZET(zejopy @ 2012-07-08 09:38)

Szia!

Nem lehet egyelőre másképpen megoldani. Ha nem jön létre az üzlet, akkor az eladó csak semleges értékelést adhat. Nem azért mert rosszindulatú, hanem, mert a számlázás és az értékelési rendszer összekapcsolódik. Ha pozitívat adna, akkor csak azt jelölhetné meg, hogy az üzlet létrejött és jutalékot kellene fizetnie. Nagyobb összegnél ezt nem biztos, hogy érdemes felvállalnia.
A helyes megoldás, hogy a terméklapos levelezésben megegyeztek, hogy elállhatsz az üzlettől, ha nem megfelelő az áru. (Ha mindenképpen szükség van a megtekintésre.) Ilyenkor a semleges értékelés szövegezéséből derül ki, hogy nem veled volt a probléma. Erre most ez a megoldás, de hamarosan leválik az értékelési rendszer a számlázásról. Talán ebben is lesz akkor változás, legalábbis nagyon jó lenne.

De igen. Vannak esetek, amikor utólagosan engedélyezik az adott értékelés módosítását. Megfelelő indok kell.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Annak örülök, hogy a semleges nem ront az értékelésen. A terméket azért nem vettem meg, mert sem elszállítani nem tudtuk volna, sem felvinni, a szánt helyre betenni. Sajnos a leütés utáni telefonbeszélgetésből derült csak ki, hány kilós a mosógép, és hogy vagyunk a 65 kilóra másfelen... Mea culpa. Kicsit elhamarkodottan ütöttem le, de sürgősen szükségem lett volna rá (még van is, csak kisebbre), és nem láttam más megoldást arra, hogy megnézzük. Mondjuk, én általában igyekszem diplomatikusan fogalmazni az értékeléseimben, de szemmel láthatóan ezzel nincs mindenki így. Rosszul is esett a nyers, a semleges mellé kicsit odanyesett szöveg. De annyit nem ér az egész, hogy most elkezdjek futkosni a megváltoztatáson, pláne, hogy szabály miatt van így.
Üdv mindenkinek: Care
IDÉZET(hytech @ 2012-07-08 10:30)

Azért álljunk meg egy ásónyomnyira.
Nem vette meg mert nem tetszett/nem volt olyan/hibás volt stb. a termék ezért Ő miért is kapjon semlegest? (Pláne pozitívra)
2 semlegesem van és mindakettőt azért kaptam mert az általam megvett termék köszönőviszonyban sem volt a meghirdetett állapottal!
Sajnos ez a vatera értékelési rendszere miatt van, hogy ha az eladó hibázik és nem jön létre az adásvétel akkor a vevő max. semlegest kapjon teljesen jogtalanul.
Akkor is gáz a semleges ha nem ront az értékelésen.
(mert amúgy ront)
Nem volt semmi baja, legalábbis nem láttuk. A leütés után felhívtam telefonon az eladót, pontosítottuk, hogy hol lehet átvenni-megnézni. Akkor derült ki, hogy második emelet, lift nélküli házban. Ez már gáz volt kicsit, de megígérte, hogy segít a kocsihoz levinni. Itt kérdeztem meg, hogy akkor hány kiló is a gép? (Tudom, ezt a termékoldalon kellett volna.) Mondja az eladó, hogy 65. Mondom, hoppá. Oké, hogy a két pasi beteszi a kocsiba, de mint a barátom lemérte a csomagteret, kiderült, hogy állítva nem fér be (telefon után derült ki, hogy 5 centivel magasabb, mint a feltüntetett méret). Aztán elagyaltunk rajta, hogy fektetve beteszik, de hogy hozzuk el a parkolótól ő és én a 154 centimmel meg a 47 kilómmal liftig, onnan a lakásba, a csöppnyi fürdőszobába? Én mindezt a megbeszélt találkozó előtt 3 órával egyenesen és korrekten elmondtam az eladónak, adtam neki egy pozitív értéklést, leírva mellé, hogy az én hibámból, méretgondok miatt (nehogy valaki azt higgye, hogy a termékkel gond van) nem jött létre a tranzakció, erre döbbenten látom, egy odanyesett megjegyzés kíséretében semlegest adott. Kicsit meglepődtem, na...