IDÉZET(Sencimary @ 2009-03-30 15:47)

Még valami. Abban az esetben, ha a vevő "véletlenül nem vette át", akkor is vissza kell utalnom a pénzt?
"Véletlenül" nincsen ! Vagy kapott értesítőt v. nem. Ha a Posta azt állítja, hogy kapott; akkor erre kellene hivatkozni és nem fizetni; mert ilyenkor fizetheted a visszaküldés díját a saját cuccodért és akkor már tényleg vissza kell adjad a pénzt.
Valamennyi napig a kézbesítési hivatal tárolja (csomagnál ez talán két hét - levélnél nem emlékezem), ha nem hajlandó valaki a saját levelét-csomagját segíteni-keresni, ott biztos gond van az átvételi szándékkal ! Ilyenkor kérjed küldje el mail-ben a saját hivatalának pecsétes igazolását, hogy nem kapott semmit...majd erre válaszol.
Volt egy ilyen esetem:
Két hétig nem válaszolt, majd reklamált, megkerestettem és visszajött a csomag..Úgymond nem vette át ! Ő meg állította nem is kapott értesítőt. Jeleztem, hogy nem váltom ki a visszatért csomagot + pénzért -meg fogják hivatalból semmisíteni- kérje Ő az ismételt kézbesítést.
Az Ő Postahivatala méltányos volt és visszahívta a küldeményt, majd elrendeződött. De a végén már tisztára arra ment ki inkább küldjem vissza a pénzt. És a (dupla) költségem? Arról persze nem beszélt !
Ezért gondolom : meg kell várni a Postai kutatást (Én ilyenkor szoktam kérni Ő is kerestesse a mail-ben átküldött feladóvevénnyel a saját kézbesítési hivatalában! Ez szokott hatni, vagy várakozik v. kijön a szög a zsákból.) aztán ha van kártérítés akkor fizetni. Nem előbb! Végülis együtt sírunk-nevetünk; udvarias stílusban megoldható.
Megjegyzem ez korrekt, mert leütésével megvette, Neked munkát-költséget okozott ! Ez nincsen ingyen !