IDÉZET(scaevola @ 2009-07-24 11:29)

Imádkozni.
Ejnye, ejnye! Ne riasszátok el az újoncokat...
IDÉZET(hanga55 @ 2009-07-24 13:52)

Ejnye, ejnye! Ne riasszátok el az újoncokat...

Pedig ez gyakran megszívlelendő tanács.
Aquarius108
2009-07-25 22:49
Egy gyakorlati kérdésem lenne. Üvegcsöves biztosítékokat szeretnék eladni, nyolc különböző típust, típusonként több száz darabot. Lehetőleg egy tételben, de legalábbis minél nagyobban. Jelen pillanatban 1 db, és 10 Ft/db áron van fenn, és a leírásban van benne, hogy összesen hány darab van belőle. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy valaki licitált rá és 3 db-ra volt szüksége. Elküldtem neki, de nem 3 db-onként szeretném eladni. Hogyan tudnám úgy feltenni, hogy egyértelmű legyen, hogy nem egyesével szeretném eladni, de rugalmas maradjak, ha valakinek esetleg csak 2000 db kell. Ill. most, hogy eladtam 3 db-t, a darabonkénti 1 Ft-ot át kell utalnom értékesítési jutalékként?
Köszi!
IDÉZET(Aquarius108 @ 2009-07-25 22:49)

Egy gyakorlati kérdésem lenne. Üvegcsöves biztosítékokat szeretnék eladni, nyolc különböző típust, típusonként több száz darabot. Lehetőleg egy tételben, de legalábbis minél nagyobban. Jelen pillanatban 1 db, és 10 Ft/db áron van fenn, és a leírásban van benne, hogy összesen hány darab van belőle. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy valaki licitált rá és 3 db-ra volt szüksége. Elküldtem neki, de nem 3 db-onként szeretném eladni. Hogyan tudnám úgy feltenni, hogy egyértelmű legyen, hogy nem egyesével szeretném eladni, de rugalmas maradjak, ha valakinek esetleg csak 2000 db kell. Ill. most, hogy eladtam 3 db-t, a darabonkénti 1 Ft-ot át kell utalnom értékesítési jutalékként?
Köszi!
Tedd ki csomagokban, pl 1 csomag 50 darab biztosítékot tartalmaz (ezt írd ki a termékleírásba), majd ezt tedd ki holland aukcióra 500 Ft/csomag áron, és add meg feltöltéskor, hogy hány csomagod van.
Tisztelt moderátorok !
Kérném a 150779815 számú hirdetésre ránézni, hogy mi is történik ott.
1 Ft-os a hirdetés típusa, majd gondolván hogy "nagyvonalú leszek hisz csak egyszer élünk"

, nyitólicitnek 500-at tettem rá. Majd benéztem a későbbiekben és azt látom, hogy 11 Ft-on áll a licit számláló. Írtam egy pár sort a tulajnak, hogy mi is történhetett itt. Még nem kaptam válasz , majd a mai napon újra benéztem. Mit látok, már megint más összeg van a számlálón, holott én nem licitáltam felül a saját , egyébként sem megfelelően összegű licitemet.....
Márpedig az én nickem szerepel az új licit kapcsán is.....
Itt valami nincs rendben. A múltkorjában is tapasztaltam már egy jókora baromságot a Vatera rendszerében, és ezek miatt lassan kezdek kételkedni az oldal hitelességében.
bambooflower
2009-07-27 10:09
IDÉZET(esforg @ 2009-07-27 10:02)

Tisztelt moderátorok !
1 Ft-os a hirdetés típusa, majd gondolván hogy "nagyvonalú leszek hisz csak egyszer élünk"

, nyitólicitnek 500-at tettem rá. Majd benéztem a későbbiekben és azt látom, hogy 11 Ft-on áll a licit számláló. Írtam egy pár sort a tulajnak, hogy mi is történhetett itt. Még nem kaptam válasz , majd a mai napon újra benéztem. Mit látok, már megint más összeg van a számlálón, holott én nem licitáltam felül a saját , egyébként sem megfelelően összegű licitemet.....
Itt valami nincs rendben. A múltkorjában is tapasztaltam már egy jókora baromságot a Vatera rendszerében, és ezek miatt lassan kezdek kételkedni az oldal hitelességében.
szeretem, ha egy kezdö biztos benne, hogy a Vaterában van a hiba, és nem ö az, aki nem érti. elöbb tájékozódnod kéne, hogy müködik a dolog. az eladó válaszolt a kérdésedre.
sandadmon
2009-07-27 10:17

Tisztelt moderátorok !

Ezt nevezik védett ajánlatnak. Mivel a beállított licitlépcső 10 Ft, a licitek 10 forintonként fognak ugrani. Mindaddig Te vagy a nyerő, míg a licitlépcsők el nem érik az 500 Ft-ét, és valaki rád nem licitál. Nincs ezzel semmi baj. Olvasd el a védett ajánlat fejezetet a súgóban.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-07-27 10:19

Tisztelt moderátorok !

Kedves esforg!
Ön levédett ajánlatot tett. Az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:
Mi az a levédett ajánlat?Mi a licitlépcső és hogyan működik?
Rolichan
2009-07-27 13:31
Segítség! Ha megvettem egy terméket fixáron akkor, hogy lehet visszalépni????
IDÉZET(Rolichan @ 2009-07-27 13:31)

Segítség! Ha megvettem egy terméket fixáron akkor, hogy lehet visszalépni????
Hát igazából sehogy. Bár, ha rugalmas az eladó, vagy előzetesen megbeszéltétek, akkor egy kellemes hangvételű semlegest kaphatsz tőle, de neked minimum pozitívval illik értékelned őt. A vevő ugyanis megteheti, csak az eladó nem.
Meritseth
2009-07-28 15:09
IDÉZET(hanga55 @ 2009-07-23 15:03)

Miért mérgelődsz? Szerintem jó poen volt
De amit kérdezni szeretnék: Te szoktál küldeni keményfedelű könyvet bubis borítékban? Elnézést, ha lükén hangzik a kérdés, ez a csomagolósdi nekem még tanulós
IDÉZET(Meritseth @ 2009-07-28 15:09)

Miért mérgelődsz? Szerintem jó poen volt
De amit kérdezni szeretnék: Te szoktál küldeni keményfedelű könyvet bubis borítékban? Elnézést, ha lükén hangzik a kérdés, ez a csomagolósdi nekem még tanulós

Sajnáltam szegényt. Biztos azért akart kilépni mert nem érezte itt jól magát, vagy átverték... Ez nem volt marasztaló válasz...
Puhákat, és keménykötésűeket egyaránt csomagolópapírba csomagolok. Min. két réteg, ha puha többe, vagy kartonpapírral merevítem. Zacskót kapnak a papír alá, nehogy víz érje. Sarkait, és a hajtásokat, széleit vastag celluxal vonom be. A kicsi könyveket inkább buborékosban adom fel, mert a sima boríték kiszakadhat.
Üdv.
Meg tudná mondani valaki, mi az, hogy védett licit?
Előre is köszönöm.
IDÉZET(haryari @ 2009-07-28 20:38)

Üdv.
Meg tudná mondani valaki, mi az, hogy védett licit?
Előre is köszönöm.
Levédett ajánlat
Meritseth
2009-07-28 22:29
IDÉZET(hanga55 @ 2009-07-28 19:30)

Puhákat, és keménykötésűeket egyaránt csomagolópapírba csomagolok. Min. két réteg, ha puha többe, vagy kartonpapírral merevítem. Zacskót kapnak a papír alá, nehogy víz érje. Sarkait, és a hajtásokat, széleit vastag celluxal vonom be. A kicsi könyveket inkább buborékosban adom fel, mert a sima boríték kiszakadhat.

Köszönöm szépen a segítségedet!
Láttad a mai Vatera hírlevelet?
IDÉZET(Meritseth @ 2009-07-28 22:29)

Köszönöm szépen a segítségedet!
Láttad a mai Vatera hírlevelet?

Láttam.

Eléggé meglepődtem
krisztin37
2009-07-29 07:56
IDÉZET(hanga55 @ 2009-07-29 07:38)

Láttam.

Eléggé meglepődtem

Celeb lettél
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogy hogyan tudok bekerülni az 1 Ft-os aukcióba. Többször végig néztem a szabályzatot és akkor sem találtam meg.
Aki már részt vett 1 Ft-os aukción, az tudna nekem segíteni?
Mindenki válaszát előre is köszönöm!
Üdv.:
Kriszta
IDÉZET(okkrisz @ 2009-07-31 07:41)

Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogy hogyan tudok bekerülni az 1 Ft-os aukcióba. Többször végig néztem a szabályzatot és akkor sem találtam meg.
Üdv.:
Kriszta
Licitálni kell
IDÉZET(okkrisz @ 2009-07-31 07:41)

Sziasztok!
Üdv.:
Kriszta
Szia!
Ha venni akarsz, akkor licitálni kell.
Ha 1 Ft-os aukciót akasz indítani, akkor indítasz egy aukciót, melynek 1 Ft a kikiáltási ára, és nem szabsz meg minimálárat.
Sziasztok!
Mi a teendő akkor, ha valaki az aukció lezárulása előtti utolsó néhány másodpercben (!) túllicitál? Az utolsó pillanatban még frissítettem egyszer az oldalt, azalatt elvesztettem az aukciót, mert túllicitáltak és le is zárult; mindez kb. 4mp alatt.. Hogyan lehet kivédeni az ehhez hasonló eseteket?
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
Gyula
IDÉZET(hgyula3 @ 2009-08-01 01:10)

Sziasztok!
Mi a teendő akkor, ha valaki az aukció lezárulása előtti utolsó néhány másodpercben (!) túllicitál? Az utolsó pillanatban még frissítettem egyszer az oldalt, azalatt elvesztettem az aukciót, mert túllicitáltak és le is zárult; mindez kb. 4mp alatt.. Hogyan lehet kivédeni az ehhez hasonló eseteket?
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
Gyula
Helló!
Neked ilyenkor más semmi teendőd nincs, buktad. Használj védett ajánlatot, és te is az utolsó másodpercekben licitálj, ha megoldható.

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
Gyula
Ki lehet védeni 20-as vagy magasabb faktorszámú naptejjel esetleg balzsammal, de ez bőrtípustól függ.
Komolyra fordítva a szót előtted a példa.
Csesszél ki velük te is és licitálj az utolsó pillanatban.
Na akkor aztán lesz hadd el had.
kiscsokizrt
2009-08-01 08:21
Lenne egy olyan kérdésem, a vatera felé, hogy daveee69(180)-miért lett inaktív? Csak azért érdeklődök mert én is vettem töle terméket, és hogy reménykedhetek-e a közeljövőben, hogy megkapom-e.....:S
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-08-01 08:58
IDÉZET(kiscsokizrt @ 2009-08-01 08:21)

Lenne egy olyan kérdésem, a vatera felé, hogy daveee69(180)-miért lett inaktív? Csak azért érdeklődök mert én is vettem töle terméket, és hogy reménykedhetek-e a közeljövőben, hogy megkapom-e.....:S
Kedves kiscsokizrt!
Az eladó nem küldte el a kifizetett terméket, így mindaddig míg nem rendezi az adásvételt inaktiválásra
került.

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
Gyula
Vegyél egy jó ukrán lángvágót, az a legjobb.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-08-01 09:22

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
Gyula
Kedves hgyula3!
Javasoljuk tegyen levédett ajánlatot. Az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:
Mi az a levédett ajánlat?
Sziasztok! Vettem itt egy konyhabútort. A teljes vételárat kifizettem. Az eladóval abban egyeztünk meg hogy a polcokat a következő héten adják oda mivel nem voltak ott. Közben kiderült hogy hiányzik még egy elem +nincs meg a korona léc sem. Következő héten megint mentünk a hiányzó cuccokért. Elhoztunk pár polcot meg a hiányzó elemet. 6db polc meg a koronaléc még mindig hiányzik. Az eladó végig segítőkész volt most is azt írta hogy intézi a hiányzó részeket. A gondom a következő: eltelt 40 nap. A vatera korlátozta a hozzáférésemet mivel nem értékeltem az aukciót. Na de még mindig függőben van. hogyan értékeljek? Most mit tegyek?
IDÉZET(napka63 @ 2009-08-01 18:35)

Sziasztok! Vettem itt egy konyhabútort. A teljes vételárat kifizettem. Az eladóval abban egyeztünk meg hogy a polcokat a következő héten adják oda mivel nem voltak ott. Közben kiderült hogy hiányzik még egy elem +nincs meg a korona léc sem. Következő héten megint mentünk a hiányzó cuccokért. Elhoztunk pár polcot meg a hiányzó elemet. 6db polc meg a koronaléc még mindig hiányzik. Az eladó végig segítőkész volt most is azt írta hogy intézi a hiányzó részeket. A gondom a következő: eltelt 40 nap. A vatera korlátozta a hozzáférésemet mivel nem értékeltem az aukciót. Na de még mindig függőben van. hogyan értékeljek? Most mit tegyek?
Biztos, hogy emiatt? Nekem van olyan vásárlásom, ami több mint 2 hónapja nem lett értékelve (a türhő eladó nem akarja küldeni a terméket, pedig kifizettem), mégis tudok minden opciót használni. Úgy emlékszem, hogy a vevőnek nincs limit megadva az értékelésre (remélem jól tudom).
IDÉZET(Orosz77 @ 2009-08-01 18:56)

Biztos, hogy emiatt? Nekem van olyan vásárlásom, ami több mint 2 hónapja nem lett értékelve (a türhő eladó nem akarja küldeni a terméket, pedig kifizettem), mégis tudok minden opciót használni. Úgy emlékszem, hogy a vevőnek nincs limit megadva az értékelésre (remélem jól tudom).
Ugyanaz a limit. Ha nem értékel, akkor nem tud belépni, de van egy összeg határ, 10000 Ft.
IDÉZET(Orosz77 @ 2009-08-01 18:56)

Igen ezért nem enged fel. De most mit csináljak? Szeretném használni a vaterát de amíg minden nincs rendben nem tudok értékelni.
IDÉZET(napka63 @ 2009-08-01 19:41)

Igen ezért nem enged fel. De most mit csináljak? Szeretném használni a vaterát de amíg minden nincs rendben nem tudok értékelni.
Pedig muszály leszel, addig nem tudsz belépni.
IDÉZET(napka63 @ 2009-08-01 19:41)

Szabj neki határidőt! Mondjuk két napot. És ennek a vége nem pozitív, ilyen partner semlegesnél nem érdemel jobbat akkor sem, ha mindent megkapsz. Ha valami végleg elmarad, akkor negatív. Szigorúan.
hello! Tudnátok segíteni?Vásárolok egy kabátot a vaterán keresztül,és azt szeretném kérdezni hogy az eladó honnan tudja meg a címemet,hogy elküldje a cipőt amit vettem?Természetesen az átutalás után!A pontos lakcímemet a vatera kiadja az eladónak,vagy nekem kell elküldeni?
Köszi:Leroy
IDÉZET(leroy81 @ 2009-08-01 20:53)

hello! Tudnátok segíteni?Vásárolok egy kabátot a vaterán keresztül,és azt szeretném kérdezni hogy az eladó honnan tudja meg a címemet,hogy elküldje a cipőt amit vettem?Természetesen az átutalás után!A pontos lakcímemet a vatera kiadja az eladónak,vagy nekem kell elküldeni?
Ha lejár az aukció, megkapjátok egymás elérhetőségét. Akkor mail-ben, vagy telefonon le tudod rendezni a többit.
IDÉZET(leroy81 @ 2009-08-01 20:53)

Most akkor cipő vagy kabát?
Nem mindegy.
IDÉZET(hytech @ 2009-08-01 22:40)

Most akkor cipő vagy kabát?
Nem mindegy.

Piros anorák!
Holdarnyek
2009-08-02 20:12
Hogy tudok olyan valakinek levelt írni aki cserét akart felajánlani egy termékre és az a Cserére felajánlott tárgy érdekelne engem és nincsen neki fent semilyeneladó terméke?
Aki tudja írja meg! fontos lenne !!! köszönöm!!
IDÉZET(Holdarnyek @ 2009-08-02 20:12)

Hogy tudok olyan valakinek levelt írni aki cserét akart felajánlani egy termékre és az a Cserére felajánlott tárgy érdekelne engem és nincsen neki fent semilyeneladó terméke?
Aki tudja írja meg! fontos lenne !!! köszönöm!!

Akkor nyilván kérdezett tőled a terméklapodon. Ott a válasz-ra kattintasz és válaszolsz neki. Ő értesítést kap a Vaterától, hogy üzenete érkezett és azt meg tudja nézni.
djpety94
2009-08-03 17:59
Üdv! Én még új vagyok itt, és nem ismerem az eladást.
A kérdésem az lenne, hogy ha csak simán eladok egy terméket, akkor kell-e járulékot fizetni, vagy ez csak a licit eladásra vonatkozik?
IDÉZET(djpety94 @ 2009-08-03 17:59)

A kérdésem az lenne, hogy ha csak simán eladok egy terméket, akkor kell-e járulékot fizetni, vagy ez csak a licit eladásra vonatkozik?
Örülhetsz mert
egy fillér járulékot nem kell fizetned.
Akkor sem ha több 10 millóért adsz el.
Viszont van egy rossz hírem is.
JUTALÉKOT azt viszont fizetned kell minden eladásod után függetlenül attól milyen formában értékesítettél.
djpety94
2009-08-03 18:03
IDÉZET(hytech @ 2009-08-03 18:01)

Örülhetsz mert
egy fillér járulékot nem kell fizetned.
Akkor sem ha több 10 millóért adsz el.
Viszont van egy rossz hírem is.
JUTALÉKOT azt viszont fizetned kell minden eladásod után függetlenül attól milyen formában értékesítettél.
Rosszul fogalmaztam
De a lényeg kiderült, köszönöm!
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-08-03 18:07
IDÉZET(djpety94 @ 2009-08-03 17:59)

Kedves djpety94!
A Vatera piacterén a sikeres aukciók után jutalékot kell fizetni függetlenül attól, hogy a termék fix áron vagy
aukciós formában kelt el.
A díjszabásról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
A Vatera Piactér használatának díjai
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy, ha valaki azt írja "Az ár a postaköltséget is fedezi", akkor az ha nem írta oda hogy a villámárra vonatkozik, akkor az a licitálás végén lévő árra is érvényes?
Na ezt jól megfogalmaztam

Remélem értitek. Előre is köszi a választ.
IDÉZET(SZjani @ 2009-08-04 14:57)

Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy, ha valaki azt írja "Az ár a postaköltséget is fedezi", akkor az ha nem írta oda hogy a villámárra vonatkozik, akkor az a licitálás végén lévő árra is érvényes?

Szia!
Szerintem igen! De ha beírod a termékszámot, vagy belinkeled az aukciót, akkor konkrétan rá tudunk nézni.
IDÉZET(zpepe26 @ 2009-08-04 15:08)

Szia!
Szerintem igen! De ha beírod a termékszámot, vagy belinkeled az aukciót, akkor konkrétan rá tudunk nézni.
Köszi, de sajna nem én nyertem a licitet

sandadmon
2009-08-04 15:11
IDÉZET(SZjani @ 2009-08-04 14:57)

Sziasztok!

Ha nem írta oda, hogy csak a villámár, vagy x összegű licit felett tartalmazza a postaköltséget, akkor a kikiáltási, illetve az utolsó licitárban is benne foglaltatik. Feltételezem nem 1 FT volt a kikiáltási ár

De légy biztos a dolgodban, és kérdezz rá a terméklapon, nehogy utólag félreértelmezés legyen belőle.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.