IDÉZET(VateraBenz @ 2009-11-03 18:29)

A csomagolás díját a kereskedelemben is nyilvánvalóan beépítik az árakba. Így van ez a hentesnél a húshoz felhasznált zsírpapírral és a drogériában kapott nejlonszatyorral. Azt ugye senki sem gondolja, hogy ezeket a kereskedő állja a saját hasznából tisztán emberszeretetből:)
Tisztelt VateraBenz !
Ez igaz. Vagyis a kereskedö átlagban beépíti az árába a csomagoló anyagot.
De ! Jelen esetben mennyire is célszerü ez a hasonlat ?
Na igen. Össze lehet hozni és levezetni az anyám tyúkjától, a hentesbácsi késélezöjéig, amiért a csomagoló az árban benne foglaltatik.
Csak mint már elözöleg leírtam, attól a bizonyos tyúktól a késélezöig, már megkéri a Vatera a részét. Gondolom ebben egyetértünk.
Az amit nem tartok helyesnek ( gondolom ez korrekt megfogalmazás jelen esetben ), hogy ezen felül is " kér a Vatera ".
Ugyanis ilyen kiadás már a hentes bácsi számláján se nincsen ( a csirkekeltetéstöl, az üzlet bérén át a csirkecomb csomagolásig a vevönek, ami benne van ).
Tehát megint csak oda ljukadtam ki, hogy csak ott az a Gordiuszi csomó, amit mégis át kellene valahogy vágni.
Továbbá az utolsó mondatát nem tudom hová tenni. Nekem az jön le belöle, hogy: Mondhat bárki bármit a témában = Falrahányt borsó.
Kérem nyugtason meg, hogy az a fekete mégsem annyira fekete.