IDÉZET(misimaci33 @ 2011-04-24 17:56)

Sziasztok! Nem találtam megfelelő topikot, ezért írok ide. A tanácsotokat szeretném kérni, egy aukcióval kapcsolatban. Megnyertem két terméket 1-1.-Ft-ért, és az eladó azt mondta telefonon, hogy nem adja oda, mivel 1.-Ft-ot nem lehet átutalni, tehát nem tudom kifizetni. Utaljak át a két képre 2500.-Ft-ot, akkor elküldi, mert ezek (ő szerinte) nagy értékű képek, és nem adja oda ingyen. Én kifizettem neki a kért összeget, a képeket feltekerve el is postázta. Sajnos amikor megnéztem, rájöttem, hogy kettő darab rossz minőségű másolatról (illetve fénymásolatról) van szó. Most mit lehet tenni? Valaki adjon már tanácsot pls.! Köszönöm előre! Kellemes Ünnepeket mindenkinek! Üdv.!
Jaj istenem, hol is kezdjem.

1. Lehet 2 Ft-ot utalni.
2. Köteles átadni a kialakult áron.
3. Csak a postaköltséget kérheti pluszban.
4. Az, hogy a kép minősége nem megfelelő, ezek után meg sem lep.
Amit tennék: (lehet, hogy más másképpen csinálná, az enyém csak 1db vélemény)
Írnék neki egy levelet, amiben megfogalmaznám higgadtan, kulturáltan a problémámat. Határidőt szabnék, pontosan egy hetet, hogy visszautalja a 2500 Ft-ot. Ebben a levélben kilátásba helyezném a rendőrségi feljelentést, hamis áru, csalás bűntette, meg még amit rá lehet erre húzni, bűntette alapos gyanújával fogsz megtenni. Ez persze hülyeség, de sokan beijednek ettől. Ezt a levelet továbbítanám a biztonsag@vatera.com-ra.
- Ha visszautalja a pénzt, akkor egy korrekt hangvételű semlegest adnék neki, amiben leírom a történteket.
- Ha nem utalja vissza az összeget, akkor a 7. napon bevágnám a negatív értékelést. Ezzel egy időben a Kapcsolatfelvételen keresztül is jelezném a problémámat a Vatera felé (a biztonsag-os levélre kapott ticket számra hivatkozva.)
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
http://antik.vatera.hu/kep/egyeb/giotto_sz...1450236170.htmlViszont ezt az egy olyan aukciót találtam, amire illik a leírásod, te pedig kettőről beszéltél. Hol a másik? Mert ha nincs, hanem Vaterán kívüli megegyezés volt, akkor egészen más a leányzó fekvése.
Ha nem ez az a link, akkor kérlek, javíts.