Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Kiemelések
Vatera.hu Fórum > Általános > Technikai észrevételek
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Vateraforum
Új kiemelési lehetőségek váltak elérhetővé! Ezekkel jelentősen növelhető az eladás sikeressége. Rövidesen bővebb infromációkat is megjelentetünk és képekkel illusztrált példákat is közzéteszünk miként is néz ki az adott kiemelés. Az észrevételeket itt várjuk. Előre is köszönjük!

Új kiemelések:

- Bekeretezés
Színes kerettel veszi körül a terméknevet a listaoldalakon, kiemelve a terméket a többi aukció közül.

- Színes háttér
A termék neve a listaoldalakon színes háttérrel jelenik meg, kiemelve a terméket a többi aukció közül.

- Alcím a listázóban/terméklapon
Már a listaoldalon 50 karakterrel többet jelentethet meg termékéről! Az alcím használata jelentősen növelheti az Ön termékére kattintók számát. .

- Kiemelés a vatera.hu főoldalára
A kiemelés használatával a termék a Vatera.hu főoldalán is megjelenik! A főoldalon a ?Szponzorált Aukciók? rovatban egyszerre 10 aukció jelenik meg, így a főoldalra kiemelt termékek változó időpontokban egymást véletlenszerűen követve jelennek meg.

Korábbi kiemelések:

Listák elejére
A termék a listaoldalak elején fog szerepelni, tehát az elsők közt lesz a vevő által megtekintett termékek listájában!

5 perces hosszabbítás
Ez a kiemelés öt perccel hosszabbítja meg az aukció lejáratát, amennyiben az utolsó öt percben licit érkezik.

Vastagon szedve
Vastagon, félkövér betűtípussal emeli ki a terméknevet a listázó oldalakon.
RoliCroft
Remek!

Már nemsokára Ebay szinten van a vatera ilyen téren! wink.gif
MITYA3
Üdv.

A feltöltő progi is változik ezen ujításokkal ?És mikor frissíthetjük ?

Vatera_Fórum_Moderátor
IDÉZET(MITYA3 @ 2007-09-09 20:05) *
Üdv.

A feltöltő progi is változik ezen ujításokkal ?És mikor frissíthetjük ?

Kedves MITYA3!

Igen megváltozik a korábbi kérésekkel együtt, pl futó aukciók is menedzselhetővé válnak ezután.
A pontos dátum még nem ismert remélhetőleg még karácsony előtt elkészül.
cater
Kedves Adminisztrátor ! Ha már annyi pénzköltési lehetőséget kínálnak akkor én meg szeretnék kérni egy olyan ablakot ahol a lejárt termékek újra regisztrációjakor a " Termékkiemelések nélküli .... " ablakokat egyszerre ki lehessen kapcsolni ! Ha már az összes terméket meg lehet jelölni egyszerre vissza tételre , akkor ez a felhasználóknak is könnyebb lenne ! Segítségüket előre is , köszönöm ! Üdvözlettel cater.
Vatera_Fórum_Moderátor
IDÉZET(cater @ 2008-04-06 07:46) *
Kedves Adminisztrátor ! Ha már annyi pénzköltési lehetőséget kínálnak akkor én meg szeretnék kérni egy olyan ablakot ahol a lejárt termékek újra regisztrációjakor a " Termékkiemelések nélküli .... " ablakokat egyszerre ki lehessen kapcsolni ! Ha már az összes terméket meg lehet jelölni egyszerre vissza tételre , akkor ez a felhasználóknak is könnyebb lenne ! Segítségüket előre is , köszönöm ! Üdvözlettel cater.

Kedves cater!

Az észrevételt továbbítottuk a felelős kollégák felé.
Vatera_Fórum_Moderátor
IDÉZET(cater @ 2008-04-06 07:46) *

Kedves cater!

Köszönjük türelmét a kért változtatást elvégeztük.
Pepemix76
Udv!

Tudja-e valaki, ha van egy termekem amibol tobb van es kirakom "Kiemelés a vatera.hu főoldalára (295 Ft)"
hogyan fizetem a 295 Ft-ot? Egyszer, vagy minden eladott darab utan???
Es meddig van fennt a kiemeles? Amig az aukcio tart? Errol nincs info...

Koszi!
attila75
IDÉZET(Pepemix76 @ 2008-05-31 13:15) *
Udv!

Tudja-e valaki, ha van egy termekem amibol tobb van es kirakom "Kiemelés a vatera.hu főoldalára (295 Ft)"

Koszi!

Üdv!
Aukció inditásakor fizeted, minden termékre külön-külön. (Ha eladod, ha nem) A kiemelés addig tart, ameddig az aukció! (Arról nem nagyon irnak dry.gif , hogy az automatikus meghosszabbítással a kiemelés is folytatódik... de annyiszor számlázzák... ) Úgyhogy ha ki akarod próbálni csak, akkor ne nagyon tegyél rá automata meghosszabbítást...
Vatera_Fórum_Moderátor
IDÉZET(Pepemix76 @ 2008-05-31 13:15) *
Udv!

Koszi!

Kedves Pepemix76!

A termékkiemelés költségeit az aukciók indításakor számoljuk fel amely független az aukció sikerességétől vagy
sikertelenségétől. Minden egyes automatikus aukcióindításkor az opcionálisan kiválasztott termékkiemelési díjak
felszámításra kerülnek! Az automatikus aukcióindítás bármikor törölhető (0 értékre állítható a Személyes menü
Eladó áruk vagy Licitált áruk menüpontban) illetve termékkiemelések nélkül indíthatja újra az aukciót az áru
újraregisztrálásakor a Termékkiemelések nélkül induljon? kérdés megjelölésével.

Fix áras mechanizmus használata esetén az adott termékek azonnal el is kelnek, azaz a licitek leadásakor a
tranzakció lezajlik, és már csak az adott mennyiséggel csökkentett számú termék kapható meg a piactéren
keresztül. Az aukció ebben az esetben lezárul és automatikusan újraindul, így minden egyes automatikus
aukcióindításkor az opcionálisan kiválasztott termékkiemelési díjak felszámításra kerülnek!

marionett1
Sziasztok!
Az 5 perces időhosszabbításhoz szólnék hozzá. Nem tartom korrektnek, vagyis minden kiemelés (vastagon szedett, cizellált-mizellált stb.) teljesen rendben van, csak ez sántít nálam. Úgy gondolom, hogy ez vagy minden licitre legyen érvényes vagyis (külön díj nélkül) vagy törölni kéne ezt a szolgáltatást. Mert a licitálók az utolsó percekben emelik az árat, teszik meg a licitjeiket és félrevezetőnek, inkorrektnek tartom, hogy az idő hosszabbodik 5 perccel. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. További szép napot mindenkinek.
marionett1
randomizer
IDÉZET(marionett1 @ 2008-07-02 11:27) *
Sziasztok!
Az 5 perces időhosszabbításhoz szólnék hozzá. Nem tartom korrektnek, vagyis minden kiemelés (vastagon szedett, cizellált-mizellált stb.) teljesen rendben van, csak ez sántít nálam. Úgy gondolom, hogy ez vagy minden licitre legyen érvényes vagyis (külön díj nélkül) vagy törölni kéne ezt a szolgáltatást. Mert a licitálók az utolsó percekben emelik az árat, teszik meg a licitjeiket és félrevezetőnek, inkorrektnek tartom, hogy az idő hosszabbodik 5 perccel. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. További szép napot mindenkinek.
marionett1

Pont ezért nagyon mert mindenki az utlsó pillanatra halasztja a licitet, hogy az ár ne menjen föl. Ha meghosszabodik a licit, akkor , akkro magasabb ár érhető el. Ez talán az egyik oylan fícsör, ami egyértelműen az eladók érdekét szolgálja, akikből a vatera él. Magasabb leütési ár, több jutalék. Én ugyan nem használom, de szerintem remek megoldás.
marionett1
IDÉZET(randomizer @ 2008-07-02 12:13) *
Pont ezért nagyon mert mindenki az utlsó pillanatra halasztja a licitet, hogy az ár ne menjen föl. Ha meghosszabodik a licit, akkor , akkro magasabb ár érhető el. Ez talán az egyik oylan fícsör, ami egyértelműen az eladók érdekét szolgálja, akikből a vatera él. Magasabb leütési ár, több jutalék. Én ugyan nem használom, de szerintem remek megoldás.

Szia!
Nem győztél meg, mert az eladó kiköthet minimál árat és fixárat, de ha van egy kötött időpont h vége akkor bizony legyen vége. Ha meg tudható h +5 perc akkor annak van utolsó perce és az lesz a licitdömping, utána meg újabb +5 perc hosszabbítás lesz? smile.gif
Szóval nem korrekt.
randomizer
IDÉZET(marionett1 @ 2008-07-02 20:01) *
Szia!
Nem győztél meg, mert az eladó kiköthet minimál árat és fixárat, de ha van egy kötött időpont h vége akkor bizony legyen vége. Ha meg tudható h +5 perc akkor annak van utolsó perce és az lesz a licitdömping, utána meg újabb +5 perc hosszabbítás lesz? smile.gif
Szóval nem korrekt.

De miért nem korrekt? Mi köze ennek a minimál vagy a fix árhoz? Ez azért van, hogy a leütési árat felsrófolja. És mi a nem korrekt ebben? Mindenki tudhatja, hogy van ilyen.
marionett1
IDÉZET(randomizer @ 2008-07-02 20:42) *
De miért nem korrekt? Mi köze ennek a minimál vagy a fix árhoz? Ez azért van, hogy a leütési árat felsrófolja. És mi a nem korrekt ebben? Mindenki tudhatja, hogy van ilyen.

Azért nem tartom korrektnek, mert van egy leírt időpont mikor vége az aukciónak és mégsem abban az időpontban záródik:) Továbbá leírtam még előzőleg h ott is van egy utolsó 1 perc. Ezt én gondolom így, de azért remélem nem vagyok egyedül ezzel a gondolatmenettel. Mondjuk ha ilyen aukcióval találkozok biztos kihagyom.
marionett1
IDÉZET(marionett1 @ 2008-07-02 22:47) *
Azért nem tartom korrektnek, mert van egy leírt időpont mikor vége az aukciónak és mégsem abban az időpontban záródik:) Továbbá leírtam még előzőleg h ott is van egy utolsó 1 perc. Ezt én gondolom így, de azért remélem nem vagyok egyedül ezzel a gondolatmenettel. Mondjuk ha ilyen aukcióval találkozok biztos kihagyom.

Az időpont miatt, ami mp-re pontosan ott van és mégsem igaz...smile.gif
Fragreg
IDÉZET(marionett1 @ 2008-07-02 20:01) *
Szia!
Szóval nem korrekt.

Szia!

Nem tudom, voltál-e már valóságos aukción. Ha máshonnan nem irodalmi élményeidből derenghet, hogy egy árverésen az aukció vezetője irányítja az eseményeket. Amikor bemutatták a tárgyat és elregélték a főbb tudnivalókat róla, kezdődhet a licitálás. Ami egészen addig tart, amíg csupán egy érényes licit marad - a legnagyobb. Ez lehet tíz másodperc vagy akár húsz perc is.
Egy valós aukciónál mindenkinek, aki az elején valamilyen módon "licitképesnek" lett nyilvánítva van arra egy kevés ideje (változó, de kb egy perc), hogy az utolsó érvényes licit után gondolkodjon, ajánl-e többet a termékért.

Számomra az a felháborító, hogy itt nem automatikusan így működik az összes árverés...
marionett1
IDÉZET(Fragreg @ 2008-07-03 09:01) *
Szia!

Nem tudom, voltál-e már valóságos aukción. Ha máshonnan nem irodalmi élményeidből derenghet, hogy egy árverésen az aukció vezetője irányítja az eseményeket. Amikor bemutatták a tárgyat és elregélték a főbb tudnivalókat róla, kezdődhet a licitálás. Ami egészen addig tart, amíg csupán egy érényes licit marad - a legnagyobb. Ez lehet tíz másodperc vagy akár húsz perc is.
Egy valós aukciónál mindenkinek, aki az elején valamilyen módon "licitképesnek" lett nyilvánítva van arra egy kevés ideje (változó, de kb egy perc), hogy az utolsó érvényes licit után gondolkodjon, ajánl-e többet a termékért.

Számomra az a felháborító, hogy itt nem automatikusan így működik az összes árverés...

Szia!

Nem voltam árverésen, de valóban "dereng irodalmi élményeimből" és hozzáteszem sok más is "dereng" de ez egy másfajta aukció. Továbbá ha más véleményen vagyunk úgy gondolom az nem baj, de nem kell egymást kioktatva "vitatkoznunk".
További szép napot.
KapdKi
IDÉZET(Fragreg @ 2008-07-03 09:01) *
Szia!

Nem idegen előttem és nem is ellenszenves a logikád ! De van itt egy másik logoka is ...

Jött a licit ... Meddig szabad gondolkodni az eddig nem licitáló felhasználóknak ??? Szóval itt nincs kalapácsos ember ... Itt csak egy egy gép van ...

Gondold végig !

Mennyi legyen az automatikus meghoszabbítás ideje ??? Miért pont annyi ??? És ha az utolsó licit utáni következő majd két hónap mulva jön ??? Ezer probléma vetődik fel --- Itt a Vatera ennél a megoldásnál döntött .. Nem tutti, hogy ez a legjobb, de mi legyen a másik ??? Mi legyen a jobb ???
Fragreg
Hát, én arra gondolnék, hogy érvényes licit után kettő perc hosszbbítás járna. (Ekkor ugyanis csak a valós érdeklődők - akik ott ülnek a gép előtt, és nézik az oldalt) tudnának beleszólni a licitbe. (Aki meg nem tud a gép előtt ülni, a jó öreg automatikus licit lehetőséggel meghatározza, ő mennyit hajlandó adni érte, és kész).
KapdKi
IDÉZET(Fragreg @ 2008-07-04 10:40) *
Hát, én arra gondolnék, hogy érvényes licit után kettő perc hosszbbítás járna. (Ekkor ugyanis csak a valós érdeklődők - akik ott ülnek a gép előtt, és nézik az oldalt) tudnának beleszólni a licitbe. (Aki meg nem tud a gép előtt ülni, a jó öreg automatikus licit lehetőséggel meghatározza, ő mennyit hajlandó adni érte, és kész).

Hát igen ... sad.gif

De most elképzelem magam elé a Vatera agytrösztjét ....

- Fiúk, ez a Fragreg mond valamit ! Mennyivel növekedhetne az árbevételünk, ha megfogadjuk tanácsát ? Mennyi lenne a várható leütési értéknövekedésből fakadó jutaléknövekedésünk ?
- Főnök ! Lövésem sincs róla, de az tutti, hogy xxxxx.- Ft fix , eddig befizetett jutaléktól elesnénk ...

sad.gif

Felixbi
Üdv. A licit hoszabbítás témájáról véleményem az, hogy így hasonlít a Vaterás árverés legjobban az igazihoz, melyen még élőben én sem voltam. Az élő árverésen a jelenlevők közül az viszi el a terméket, aki a legtöbbet kínálja érte. Licithosszabbítással szintén a "jelenlévők" közül az nyer, aki a legtöbbet hajlandó az áruért fizetni. Szerintem ez így korekt. Ha nincs hosszabbítás, akkor az viszi el a terméket, aki az utolsó pillanatban a legügyesebben licitál. Én is nyertem már így licitet olyan árral, melynél többet is hajlandó lettem volna áldozni érte, de sikerült az utolsó licitet bevinnem a lejárat előtt, de jártam fordítva is, hogy más volt az ügyesebb, pedig feljebb is mentem volna és "jelen" is voltam a záráskor. Nos a hosszabbítás lehetősége kizárja az "ügyes" liciteket és a termék azon az értéken megy el, melyet a jelenlévők közzül valaki hajlandó adni érte. Az eladó dönt számolva azzal, hogy néhány érdeklődőt esetle elriaszt. Azon lehet vitatkozni, hogy kell-e 5 perc, vagy elég 2-3 is, de nem érdemes, hiszen aki érintett, az úgyis végig marad.
Vatera_Fórum_Moderátor
A Hirdesd+ bannerkészítő egy új, fizetős szolgáltatás a vaterán, amellyel bármely eladónk egyszerűen és pár
perc alatt elkészítheti a Vaterára feltöltött termékeire mutató bannerhirdetést.
(banner = reklám csík. Általában a weboldalak tetején vagy más feltűnő helyen található reklám célú információ,
melyre kattintva elérhető a reklámozott szolgáltatás).
A bannerkészítőt minden vaterán eladó ügyfelünknek ajánljuk, akik szeretnék eladásaikat és terméklapjainak
látogatottságát növelni. Kedvezményes áron különböző hirdetési csomagokat választhatnak eladóink igényeiknek
megfelelően. Részletekért, kérjük kattintson ide!
szytam
Tisztelt Vatera!
Ennek a működése olyan lesz, hogy például a saját terméklapomon felül, vagy alul megjelenik egy másik (akár hasonló termékeket áruló) eladó bannerje és ezzel elviheti az érdeklődőt az én terméklapomról, az övére?
Már az sem volt túl szerencsés, hogy idegen ,külső weboldalak fizetett hirdetései villogtak saját terméklapokon ez meg aztán...
Vatera_Fórum_Moderátor
IDÉZET(szytam @ 2008-07-12 20:34) *
Tisztelt Vatera!
Ennek a működése olyan lesz, hogy például a saját terméklapomon felül, vagy alul megjelenik egy másik (akár hasonló termékeket áruló) eladó bannerje és ezzel elviheti az érdeklődőt az én terméklapomról, az övére?
Már az sem volt túl szerencsés, hogy idegen ,külső weboldalak fizetett hirdetései villogtak saját terméklapokon ez meg aztán...

Kedves szytam!

A hirdetés a felhasználó által megjelölt időpontban, kategóriában jelenik meg a megfizetett megjelenés szám (adview) mennyiség erejéig.
szytam
Köszönöm a választ, a kérdésem továbbra is az, hogy hol fognak megjelenni ezek a bannerek? a terméklistás kategória lapokon, vagy a többi eladó terméklapján
Vateraforum
IDÉZET(szytam @ 2008-07-12 21:35) *
Köszönöm a választ, a kérdésem továbbra is az, hogy hol fognak megjelenni ezek a bannerek? a terméklistás kategória lapokon, vagy a többi eladó terméklapján

A listázóoldalakon a Alkategóriák és a Keresési opciók közt.
szytam
Köszönöm, így ez teljesen rendben , és hasznos opció lesz!
További jó munkát!
kukureku
Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy a További termékeim opció, ami most 450 ft lesz, az kötelező?
A termék leírásomban a link már nem maradhat ott? Hogy van ez?
Micimack0
Hy!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy használtam a Termékkiemelési díj (Színes háttér) és a Termékkiemelési díj (Listázások elejére) és az akucióban több darabot hirdettem meg akkor most minden egyes elád után ezeket az díjakat mindig levonja, ez nem csak egyszeri díj????
Vateraforum
IDÉZET(kukureku @ 2008-07-15 21:51) *
Az a kérdésem, hogy a További termékeim opció, ami most 450 ft lesz, az kötelező?
A termék leírásomban a link már nem maradhat ott? Hogy van ez?

Nem kötelező igénybe venni. A további termékekre mutató link nem tűnik el.
kukureku
IDÉZET(Vateraforum @ 2008-07-16 09:42) *
Nem kötelező igénybe venni. A további termékekre mutató link nem tűnik el.

Köszi a gyors választ!
kjktxhu
Az új termékkiemelési lehetőségekkel "érkezett" látványbeli változást szeretném véleményezni, miszerint az aukciók felsorolásánál megszünt a váltakozó háttérszín és egy szaggatottvonal választja el őket egymástól.

Világos számomra is, hogy ennek a termékkiemelések mondjuk úgy hasznosabbátétele a célja, de a megoldásnak (szerintem) nem kéne az esztétika és a használhatóság rovására mennie. (Mert ez így meglátásom szerint ezt teszi)

Ha pl egy színben odaillő halvány vonal választaná el a termékeket a "kötőjelek" helyett nem hiszem, hogy csökkentené a kiemelés értékét. Viszont mégis áttekinthető maradna a kiemeletlen termék is és egy látványra kellemesebb felületen szívesebben vásárol bármely felhasználó (ami még mindíg jutalák a vaterának, tehát talán érdemes erre is gondolni.)

Ha csak ideiglenes a szaggatottvonalas megolás a kiemelés népszerűsítésére, akkor nem szóltam...
Vateraforum
IDÉZET(kjktxhu @ 2008-07-16 19:09) *
Az új termékkiemelési lehetőségekkel "érkezett" látványbeli változást szeretném véleményezni, miszerint az aukciók felsorolásánál megszünt a váltakozó háttérszín és egy szaggatottvonal választja el őket egymástól.
Világos számomra is, hogy ennek a termékkiemelések mondjuk úgy hasznosabbátétele a célja, de a megoldásnak (szerintem) nem kéne az esztétika és a használhatóság rovására mennie. (Mert ez így meglátásom szerint ezt teszi)
Ha pl egy színben odaillő halvány vonal választaná el a termékeket a "kötőjelek" helyett nem hiszem, hogy csökkentené a kiemelés értékét. Viszont mégis áttekinthető maradna a kiemeletlen termék is és egy látványra kellemesebb felületen szívesebben vásárol bármely felhasználó (ami még mindíg jutalák a vaterának, tehát talán érdemes erre is gondolni.)

Másoknak mi a véleménye erről?
csabau
IDÉZET(Vateraforum @ 2008-07-17 09:25) *

nagyon szép probléma, annak ellenére, hogy nem értem... blink.gif
rolandgajdos

Háromszoros elolvasás után sem értem a dolgot. Bár lehet, hogy csak nehéz a felfogásom. rolleyes.gif Megkérném a kedves felhasználót, egyszerűbben vázolja a problémát.
Üdv: Roland
randomizer

Nekem jobban tetszett a szaggatott vonalazás. Szerintem szebb. De nem hiszem, hogy az áttekinthetőséget rontotta volna.
Fragreg

Nekem speciel jobban tetszik az új design, mint a régi.
kjktxhu
IDÉZET(rolandgajdos @ 2008-07-17 12:00) *
Megkérném a kedves felhasználót, egyszerűbben vázolja a problémát.

Szerintem a váltakozó háttérszín helyett belépett szaggatott vonalas elválasztás nehezebbé teszi a böngészést és látványra is rosszabb.

Tulajdonképp pobléma nincs csak a véleményem írtam a változtatásról (bár ha jól látom eléggé egyedül vagyok vele, csak az a kár, hogy az "egyszeri vásárló" nem írja meg mi az élménye mert igazából az lenne a mérvadó).
KapdKi
IDÉZET(kjktxhu @ 2008-07-17 20:57) *
Szerintem a váltakozó háttérszín helyett belépett szaggatott vonalas elválasztás nehezebbé teszi a böngészést és látványra is rosszabb.

Tulajdonképp pobléma nincs csak a véleményem írtam a változtatásról (bár ha jól látom eléggé egyedül vagyok vele, csak az a kár, hogy az "egyszeri vásárló" nem írja meg mi az élménye mert igazából az lenne a mérvadó).

De gustibus non est dispodandum ...
Fragreg
Graeca sunt, non leguntur... blink.gif
hars51
Üdv. a szabályátíró programozóknak !

..DE a mini.ár régi meghatározásában, még mindig olvasható egy olyan fél mondat, amely totális téveszme:

"....a min. árnak mindig nagyobbnak kell lenni a kikiáltási árnál..."

...namármost, ugye ez teljes képtelenség, főleg az új szabályok tekintetében; arra persze jó, hogy a kezdőket csőbe húzza!

Át kellene a teljes leíró anyagot állítani már a valós helyzethez és félreérthetetlenül leírni: a magyarul is értelmes szöveget.
KapdKi
IDÉZET(hars51 @ 2008-07-18 16:40) *

..DE a mini.ár régi meghatározásában, még mindig olvasható egy olyan fél mondat, amely totális téveszme:

"....a min. árnak mindig nagyobbnak kell lenni a kikiáltási árnál..."

...namármost, ugye ez teljes képtelenség, főleg az új szabályok tekintetében; arra persze jó, hogy a kezdőket csőbe húzza!

Át kellene a teljes leíró anyagot állítani már a valós helyzethez és félreérthetetlenül leírni: a magyarul is értelmes szöveget.

Gondold át az egészet és fogalmazd légyszi ujra ....
pgyafi

katasztrófa!
nagyon nehéz olvasni; így csak kb harmadát "fogom fel" görgetés közben
foxicsaba
IDÉZET(hars51 @ 2008-07-18 16:40) *

[sup]
"....a min. árnak mindig nagyobbnak kell lenni a kikiáltási árnál..."[/sup]

Persze hogy a min. árnak nagyobbnak kell lennie( ha kérsz min.árat)
Van egy bigyód, 2000 -et akarsz érte kapni minimum. Ez a minimálár.
A licitet 200 Ft-ról indítod. Ez a kikiáltási ár.
Fragreg
Részben igaz.

A PTS és a szimpla termékfeltöltő űrlap is tesz minimálárat minden termékhez. (Ez, azt hiszem programozási szempontból egyszerűbb, mint "üresen hagyni", azaz egy más változóval kitöltetni ezeket a rovatokat.)

Tehát fixáras eladásnál a fix ár egyben minimálár is, külön meghatározott minimálár hiányában pedig a kikiáltási ár egyben minimálár is.

Fizetési szempontból valóban csak annak van jeletősége, ha a minimálár nagyobb a kikiáltási árnál. (A fix árnál, ugye, eleve nem tud nagyobb lenni). Tehát ha fix áron hirdetsz meg egy terméket, vagy csak szimplán adsz egy tetszóleges kikiáltási árat, és nem adsz meg ennél nagyobb minimálárat, akkor nem kell fizetned. Ennyi.
mazsolla
Véletlenül sem panaszkodni akarok és nem is akarom a Vaterát " szidni ".
Ma kaptam számlát, kicsit belenéztem és megálapítottam, hogy többet termékkiemelést nem fogok használni.
Eddig használtam. Igaz nem sokat, de használtam.
Nemigen figyeltem az utóbbi időben, hogy emelkedtek ezek díjjai.
100% az már egy kicsit sok ( legalábbis nekem ). Ugyanis az a kiemelés amit használtam, csak ennyivel lett drágább.
Tehát csak megköszönöm a Vaterának az eddigi lehetőséget, amit tovább nem kívánok használni.
fraulein
IDÉZET(mazsolla @ 2008-07-21 18:10) *
Véletlenül sem panaszkodni akarok és nem is akarom a Vaterát " szidni ".
Ma kaptam számlát, kicsit belenéztem és megálapítottam, hogy többet termékkiemelést nem fogok használni.
Eddig használtam. Igaz nem sokat, de használtam.
Nemigen figyeltem az utóbbi időben, hogy emelkedtek ezek díjjai.
100% az már egy kicsit sok ( legalábbis nekem ). Ugyanis az a kiemelés amit használtam, csak ennyivel lett drágább.
Tehát csak megköszönöm a Vaterának az eddigi lehetőséget, amit tovább nem kívánok használni.

Szerintem is elvétve lesz használva, nagyobb lesz ezen a bukta mint a remélt haszon!
Példának okáért én új könyveket árulok.
Ha teljes áron adnám ki lenne az a hülye aki itt venné meg és nem a lira vagy libri oldalán.
Nekem egy könyvön van 40% árrés. Adom mondjuk 30%-al a bolti ár alatt
Ez egy regény esetében mondjuk 3000 Ft-os árnál azt jelenti, hogy egy könyvön van 300 Ft haszon.
A megnyert könyv után fizetek mondjuk 6% jutalékot. Az azt jelenti hogy durván 130 Ft.
Marad 170 Ft haszon ( és még nem veszem le belőle a beszerzés, postázás stb üa. költségeit ami elég tetemes )
Eddig, kiemeltem pár könyvet, és befizettem a vaterának több mint 300 ezret 2000 eladás után.
Most az emelés miatt nem használom majd a kiemelést, vagyis kevesebben találják meg az áruimat.
Ezáltal a 6%- se fog a vaterának menni, én meg nem keresek.
Kérdés az, hogy a vatera most a 300 Ft-os egyszeri kiemeléssel jár jól, vagy a két év alatt befizetett
300 ezremmel???
Arról már nem is beszélve, hogy aki majd ezt igazságtalannak érzi, megteszi a kellő lépéseket.
Ergó majd szaporodik a 20 Ft-os alátét, meg az olvadó biztosíték a piactéren.
Jó üzlet ez a vaterának biztosra veszem sad.gif
fraulein
Szerintem is elvétve lesz használva, nagyobb lesz ezen a bukta mint a remélt haszon!
Példának okáért én új könyveket árulok.
Ha teljes áron adnám ki lenne az a hülye aki itt venné meg és nem a lira vagy libri oldalán.
Nekem egy könyvön van 40% árrés. Adom mondjuk 30%-al a bolti ár alatt
Ez egy regény esetében mondjuk 3000 Ft-os árnál azt jelenti, hogy egy könyvön van 300 Ft haszon.
A megnyert könyv után fizetek mondjuk 6% jutalékot. Az azt jelenti hogy durván 130 Ft.
Marad 170 Ft haszon ( és még nem veszem le belőle a beszerzés, postázás stb üa. költségeit ami elég tetemes )
Eddig, kiemeltem pár könyvet, és befizettem a vaterának több mint 300 ezret 2000 eladás után.
Most az emelés miatt nem használom majd a kiemelést, vagyis kevesebben találják meg az áruimat.
Ezáltal a 6%- se fog a vaterának menni, én meg nem keresek.
Kérdés az, hogy a vatera most a 300 Ft-os egyszeri kiemeléssel jár jól, vagy a két év alatt befizetett
300 ezremmel???
Arról már nem is beszélve, hogy aki majd ezt igazságtalannak érzi, megteszi a kellő lépéseket.
Ergó majd szaporodik a 20 Ft-os alátét, meg az olvadó biztosíték a piactéren.
Jó üzlet ez a vaterának biztosra veszem sad.gif
Nem értem mi szükség egy hazai viszonylatban jól profitáló ( már ezt meg kellene becsülni ) oldalnak arra,
hogy megutáltassa magát, vagy arra, hogy az emberek a gusztustalan emelések miatt majd kiskapukat keresnek...
El kellene gondolkodni a "felelős kollégának" ezen.
És ez most nem fikázás. Bár kétlem hogy bárki is elemzi ezeket a hozzászólásokat, úgy vannak vele hogy fikázás.
Kár...
randomizer
IDÉZET(fraulein @ 2008-07-22 00:28) *
Nem értem mi szükség egy hazai viszonylatban jól profitáló ( már ezt meg kellene becsülni ) oldalnak arra,
hogy megutáltassa magát, vagy arra, hogy az emberek a gusztustalan emelések miatt majd kiskapukat keresnek...
El kellene gondolkodni a "felelős kollégának" ezen.
És ez most nem fikázás. Bár kétlem hogy bárki is elemzi ezeket a hozzászólásokat, úgy vannak vele hogy fikázás.
Kár...

Senkit nem érdekel. Én már a drágítás bejelentése óta próbálom elmondani, nekem olyan drasztikusan visszaesett a vaterás forgalmam az utóbbi két hétben az ingyenes minimálár megszüntetése miatt, hogy biztosan megérte a vaterának. Jelenleg 3 db licitált termékem van majd 1300-ból, korábban ez 100 fölött volt, és mivel lehetett egyezkedni, 25-50 db-on érvényes licit volt. Hát ennek vége. Én keresem a helyet ahová elvihetem az összes árumat, addig meg a vatera nyilván örül, hogy ingyenes hirdetési felületnek használom, hiszen mi más lehetett volna a céljuk?

Szerintem egyébként a vatera bizonyára kezd összedőlni, az utóbbi idők pénzbehajtó jellegű akciói pénzügyi nehézségekre negednek következtetni, az, hogy eladták legalább egy a parkolótársaságokkal is fogalalkozó cégnak a kétes követeléseiket szintén ezt támasztja alá, a fejlesztések elmaradása, a megvalósultak csapnivaló minősége, az teljes átgondolatlanság és káosz is ezt sugallja.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.