IDÉZET(terika23 @ 2009-09-22 13:33)

Nem egy eladónál olvasom, hogy csak ajánlottan postáz. Ez rendben is van, de mondjuk egy ezer forint értékű terméket nem biztos, hogy mindenki ajánlottan szeretne megkapni. Vagy egy megnyert 1 forintos licitet (teszem azt egy 20 dkg könyvet) nem akar +200.-forinttal még leterhelni mondjuk.
Persze azzal is tisztában vagyok, hogy lehet csak nekem evidens az, hogy nem verek át senkit, vagy a vevő kedvében akarok járni vagy valami.
Na, elnézést ezért a kis intermezzóért.

Szia!Csak pár apró szösszenet részemről.:-)
Vidéki postánk van,itt az isten háta mögött,az óperencián túl.Nekem nem 1x fordult már elő,hogy ügyfelem jelezte,hogy "véletlenül" az AJÁNLOTT küldeményt felbontva! kapta meg.
Persze itt ludas lehet az én postám, és az ő postája.
Viszont ért már célba SIMA levelem is, de előtte e-mailben megírtam,hogy névre szóló számlát kértem a feladásról így ha akart volna "bepróbálkozni" akkor sem jött volna be neki.
Mégis az én tapasztalataim posta szempontjából igencsak negatívok.Én is csak ajánlottan vagyok hajlandó postázni és nem a 95%-ban becsületes vevőket akarom szívatni ezzel, hanem az 5%-ban bepróbálkozó vaterára nem való egyedeket kiutálni.
És nekem senki ne mondja azt,hogy egy vastagabb sima levélnél nem piszkálja meg valamelyik postai alkalmazott fantáziáját néha a beltartalom!!!Mire eljut a feladástól a célig a küldemény, az biza átmegy kb 10-15 emberen is.
Akárki is bontja fel,nyoma nem marad!!!
Nyoma csak a fizetős plusz szolgáltatásoknak marad!
Én ezért adom fel ajánlottan.
És ez nem is lehet lehúzás, mert ezt a plusz 200 forintot a posta elkéri az ellenszolgáltatás fejében.Tehát nem is értem,hogy ezt egyesek miért hiszik azt,hogy eladó ezzel lehúzza a vevőt?
ha lehúzni akarom, akkor felszámolok csomagolási díjat (bár itt jegyezném meg,hogy a ragszalag a bélelt boríték, a boríték,a csomagolópapír és komoly pénzt tud kitenni),és teleírom a terméklapot kisbetűs mondatokkal, mint pl: 1000 ft alatti vásárlásnál 100 ft csomagolási költséget számítok fel, vagy mondjuk 365 ft lenne ajánlottan a küldemény én meg a másik kategóriát 495 ft-ot adnám meg neki, mert ugye kevesen nézik meg átvételkor a felragasztott bélyegek összegét.
De még sorolhatnék pár érdekes mondatot.
És zárómondatodra reagálva:Itt a vaterán sajnos tényleg nem mindenkinek evidens,hogy becsülettel járjon el!!!Inkább légy óvatos,biztosítsd be magad, de ne te szívj a negatívokkal!!!