IDÉZET(Dorothy123 @ 2009-10-21 08:20)

Sziasztok, segítséget kérnék. Van egy új, 0-ás érdeklődőm. Kicsit tartok tőle, mert nagyon az alapokat kérdezi, azt sem tudta, hogy ha csekken fizet, azt a csekket nem én küldöm. (rózsaszín csekken akar fizetni).És azt is megkérdezte, hogy hogy üsse le, melyik gombon. Ha azt nem tudja, akkor írni azt tudja hogy kell? Nyugtassatok meg hogy nem csak szórakozik velem, hanem van ilyen vásárló, aki becsületes, de nagyon -nagyon kezdő....Köszönöm....
Én úgy vagyok ezzel, hogy minden kérdésre segítőkészen válaszolni kell. Valószínűsítem, hogy nem csak ezt az egy terméket vásárolja majd a vaterán, és ha segítek nagy eséllyel gördülékenyebb üzletmeneteket idézhetek elő azzal, hogy mindent részletesen elmondok neki. Persze lehet, hogy tőlem már nem vesz semmit sem, de akkor is.
A nullás előítélet nyilván jogos, de nem minden nullás rosszindulatú. És ahogy néha elnézem itt a belinket eladókat, vevőket nem feltétlenül a nullások között kell keresni a gerinctelen férget. Anyukám is nemrég regisztrált, még nullás, de tudom, hogy senkit nem fog átverni, csak azért mert nullás.
Nekem is volt már nem egy nullá vevőm, egyelőre sose volt semmi gond. Kicsit macerás, mert lehet kétszer is el kell mondani, mire megérti, de megérti, én meg türelmes vagyok és a vége egy sikeres adás-vétel. A vevő hálás, én megkaptam a pénzem és tök jó.

Szerinte az eladó dolga az is, ha valami nem tiszta a vásárlás körül azt részletesen elmagyarázza.
Mindenesetre a saját tapasztalataim eddig pozitívak voltak a nullás vásárlókkal is. Segítettem neki, ők meg sokszor megköszönték. Szerintem ez így van jól.