Kezdő vásárló vagyok, tanulom a Vaterát. Leütöttem, utaltam, jött a csomag, tetszett a dolog. Folytattam. Naiv vagyok, eszembe se jutott, hogy nem bízhatok valakiben. Tisztességes emberként nálam az adott szó mindennél többet jelent. Most mégis 66%-os az értékelésem. Lehet, hogy ezután nem lesz esélyem itt vásárolni? Történt, hogy kisfiamnak találtam itt karácsonyi ajándékot. Kérdés: karácsonyig megérkezik?, válasz: igen. Villámáron megvettem dec. 8-án, 23.52-kor. Udvarias e-mailben kezdeményeztem az adategyeztetést. Másnap, dec. 9-én utaltam a vételárat, nálam van bizonyítékként az átutalási megbízás jól látható dátummal. Hosszú csend, nincs reagálás. Dec. 13-i kérdésemre 15-én válasz jön az eladótól, hogy "a pénz megérkezett"(!!!), hamarosan küldi az árut. Várjuk a karácsonyt, csomag sehol. Aggódom, izgulok. 22-én magyarázkodós email, hogy a termék még Kínában van, s nem ő a hibás. (persze úgy hirdette, hogy az akció a készlet erejéig tart, s a készlet helye Győr-Moson-Sopron). Ha tudom előre, hogy nincs is készlete, nem tőle vásárolok. Dühös voltam és becsapott. De leginkább az háborított fel, hogy az eladó megfenyegetett az emailben, hogy ha negatív értékelést adok, akkor ő is azt ad, s akkor megnézhetem az esélyem a Vaterán. Azonnali emailemre levelezőrendszere egy automata üzenettel reagált, melyben közölte, hogy szabadságra megy, nem válaszol. Persze, hogy negatív értékeléssel zártam az ügyletet. De nem gondoltam, hogy hazugságra is képes valaki. Viszontértékelésében tisztességtelennek nevezett, s azzal indokolta az üzlet meghiúsulását, hogy nem utaltam a vételárat a megbeszélt időben.(!!!)
Már nem volt idő másik ajándékot vennem. Igaz, találtam hasonló árut másik eladónál, aki biztosított, hogy azonnal küldi, de az ünnepek miatt a posta már nem dolgozott. A kisfiamnak így csak egy ígéret volt szenteste a fa alatt.

A történethez hozzátartozik, hogy az új eladó a 66%-om ellenére megelőlegezte a bizalmat, és postára adta a csomagot, mielőtt a pénz megérkezett volna. Akkor most számít a %, vagy nem számít? Megnyugodtam, hogy talán egy hazugsággal nem lehet tönkretenni valaki tisztességét. Előző "üzleti partneremtől" kértem vissza a vételárat, de se válasz, se csomag, se pénz. Mint mondtam, kezdő vagyok. A 8.800 Ft tanulópénz volt? Vagy mi a megoldás? Üdv. Vera57