IDÉZET(Cassy66 @ 2010-07-02 17:14)

[A pinkbaby ügyhöz néhány szösszenet még, aztán itt én be is fejezem, mert lassan ez egy brazil szappanopra, ahol mindenki összesküvést sejt, egyébiránt pedig mindenki a maga módján hibás, de soha senki nem ismeri be...

Szóval:
Nem tartott senki pisztolyt a másik fejéhez, hogy vásároljon bárki is. Benyaltuk sokan, nem kell mindig másokban keresni a hibát.
Csak volt olyan, aki nem várt mondjuk 2-3-4 heteket a telefonjára, vagy a pénzére, hanem mondjuk villámgyorsan lépett.
Ez a lehetőség mindenkinek adott lett volna, és akkor nem az utolsó 2 nap érkezett volna vagy 30 negatív olyan adásvételek esetében is, amikben maga a vásárlás vagy május végén, vagy június elején történt.
Na, akkor ők is felelősek???
Hiszen ha időben leadják a negatívokat, akkor befolyásolhatták volna a többiek döntését?
Ugyan már! Ne legyünk már ennyire "magyarok"!!! Mindig mindenki másban keresi a hibát és csak néhányan vagyunk hajlandóak beismerni, hogy elcsesztük, mert naívan beleugrottunk egy már látványra is gyanús hirdetésnek. Ahol netről leszedett fotók voltak, ahol az árak feltűnően alacsonyak voltak ahhoz, hogy igaz legyen, és ahol az eladó mereven és kategorikusan elzárkózott a személyes találkozástól, stb... , ahol az egyik pillanatban azt írta, hogy Szombathelyen van, a másikban azt, hogy Ausztriába, a harmadikban meg véletlenül elszólja magát, hogy Miskolcon... Ez gyakorlatilag pár órás különbséggel, és ez nem tűnik fel senkinek, sőt, megszületik az adásvétel....
Az egó győzött mindannyiunkban, nem a józan ész. Ha valaki okosan olvas, láthatta volna, hogy nem lehet valós... de ha valakit- mint engem is- az érzelmek vezérelnek, hogy huhhh...végre nekem is sikerül valamit szuper áron venni,(na és persze ne feledkezzünk meg azokról sem, akik azért vásároltak ilyen olcsón, hogy aztán némi haszonnal vissza is tegyék a Vaterára...), akkor elalszik a gyanakvás.
Gyanút keltő volt az is, így utólag, hogy egy Nokia N86-os máshol 80ezer körül van, nála Nokia garival 46.000,- ft volt, és még ebből is néhányan lealkudták 40-re!!!!!!!!!!
Na, ENNEK aztán igazán gyanút keltőnek kellett volna lenni... Na meg millió másnak...
De ugye a csalásokhoz mindig két ember kell: egy csaló, és egy naív, aki hagyja magát átverni...
Felnőtt ember itt mindenki, elméletileg önálló, szabad akarattal, szabad mérlegelési joggal.
De ez csak az én véleményem.
Egy ehhez hasonlót már én is írtam, nem kívánom másra hárítani a felelősséget, ÉN ütöttem le, de azért voltak körülmények amik közrejátszottak abban, hogy megtettem. De azt azért ne kelljen már lenyelnem, hogy mind a 40 ember 0 IQ-val rendelkezik és 100% negatív ellenére ütötte le a terméket.
IDÉZET(rolandgajdos @ 2010-07-02 17:12)

Csak halkan és félve merem megjegyezni ezek után:
Nem én vagyok a közellenség, nem én vertelek át...
Nem tudom honnan vetted ezt, nem állítottam ilyet. Csak nem kellene okosítani itt embereket, ha nem tudod mi történt. Nyilván sokan nem olyan hülyék, hogy sok negatívra nyomtak rá, hanem úgy ítélték meg, hogy becsületes is LEHET, mivel ahogy részleteztem azért az értékelések meg hogy nem tegnap regisztrált rendben voltak, és az előre utalásra is volt egy elég elfogadható magyarázata. De a TE olvasatodban erre nem is lett volna szükség ugyebár mert hiszen itt a becsületes eladók 90% így dolgozik. Én csak arra kértelek, hogy ne nézz már totál hülye nyávogógépnek itt MINDENKIT aki esetleg károsult. Én igyekeztem pl körültekintően eljárni, legalább egy fele most fele átadáskor-ral mérsékeltem a veszteségemet utolsó szűrőként. Mint mondtam, max az ár lehetett kicsit gyanús (ahogy írták volt ahol NAGYON gyanús volt) de az én esetemben nem kirívóan, főleg, ha nem vagyok tisztában, hogy külföldön hogy alakulnak az árai egy iPhone 3G-nek ami ugye már két generációval van lejjebb mint a legújabb modell az iPhone 4. Az előre utalás gyanússágát meg effektíve a te hsz-ed alapján kizárhatjuk mint gyanús tényezőt. A többi meg hihető volt. Semmi szükség az ilyen ironikus hülyének néző hozzászólásokra szerintem. Arról nem beszélve, hogy ha már pénzük valószínűleg nem is lesz, legalább nyávogni lehessen. Nem feltétlenül KÖTELEZŐ neked reagálni mindenre. Röhögj MAGADBAN rajtunk, ha neked az a jó. Felesleges az amúgy is ideges embereket tovább idegesíteni meg kioktatni.
IDÉZET(zejopy @ 2010-07-02 17:12)

Na ezt azért erősen kétlem.
Kedves Benz!
Tudna erre valami megnyugtatót mondani nekünk?
Köszönöm, ha igen.

Hát persze nyilván tudjuk, hogy azért kapjuk most sokan az okosítást, mert van pár ember, akit SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT SENKI nem vert át és TERMÉSZETESEN SOHA NEM IS FOG. Ha esetleg mégis, akkor majd én is jövök röhögni, meg lenéző mosollyal kioktatni rendben? Szerintem az ilyen hozzászólások értelmetlenek. Inkább segíts ha tudsz, ha meg nem, akkor segítek: kioktatásra egyikünknek sincs szüksége, mindenki tanul belőle és tisztában van a saját hülyeségével hidd el! Ahogy én is leírtam már első hsz-emként itt, és Cassy66 is az előbb.
Egyúttal felkérem a károsultakat is, hogy ne firkálják a Vaterát, mert értelmetlen nem megyünk vele semmire. Irány a jard és tegyetek feljelentést, a Vatera nem fog rajtunk segíteni összefogás terén, ahogy az előbb már kifejtettem, ezt már bizonyította. Ha meg esetleg tényleg fizet jövő szerdán ahogy nekem meg többeknek ígérte, akkor vagy visszavonjátok a feljelentést, vagy közvetítői eljárás keretében meg lehet egyezni vele és megszűnik az eljárás. Legyünk optimisták és megértőek, előfordulhat az is, hogy őt is átverték. Nekünk nem vigasz, és a felelősségre vonást ettől ne kerülje el, de ha emiatt ki kell köhögnie ezt a pár millió forintot amiről szó van, akkor az elég komoly lecke lesz neki sitt nélkül is. Na majd meglátjuk.