IDÉZET(angiele @ 2011-02-19 13:49)

Sziasztok!
Már régebben írtam a következő problémáról: tavaly vettem egy csizmát, amit az eladója hibátlannak és eredeti bőr csizmának árult. Meg is kérdeztem, hogy van-e hibája, de azt válaszolta, hogy teljesen újszerű, és semmi gond nincs vele. Elég sokért megvettem, és amikor megérkezett akkor láttam, hogy nincs sarka (illetve az egyik félig letörött), és a zippzárja nem működik. Azonnal írtam az eladónak, aki azt írta vissza, hogy majd másnak eladja ilyen állapotban, mert szerinte hibátlan. Azzal fenyegetett, hogy bosszúnegatívot ad.
Viszont visszaküldeni nem akartam, már csak a postaköltség miatt sem, ezért elvittem cipészhez, a javítás 1000 ft feletti, plusz a cipész megerősítette, hogy a bőrként árult csizma, olcsó műbőr.
Nemrég újra írtam az eladónak, aki már "nem ismer", és szerinte így akarok pénzt keresni, hogy a javíttatás árát kérném, plusz mivel műbőrt árult eredeti bőrként, így valamennyit még vissza kellene fizetnie.
Több értékelésében is ehhez hasonló problémák voltak vele, hogy állítólag nem vette észre a cipő vagy más áru hibáját.
Ha negatívot adok neki, akkor hogyan kerülhetem el, hogy bosszúból ő is negatívot adjon? És mivel már nem tudom visszaküldeni, hogyan kérjem vissza tőle a különbözetet?
Köszönöm.
Olyan régen történt az adásvétel, hogy a kereső már nem is mutatja. Nem értem, mi tartott ennyi ideig. Jó lenne látni az eladó profilját. Valami rémlik ködösen egyébként, mintha már írtál volna ez ügyben a fórumon. A Vatera abban az esetben törli a bosszúnegatívot, ha egyértelmű a dolog. Alaphelyzet, hogy semmisnek számít az eladás, ha nem a kínált terméket kaptad, vagy fontos információ hiányzott, mint pl. az, hogy műbőr a bőr helyett. De hogyan szeretnéd ezt hosszú hónapok után bizonyítani?