VateraBenz
2011-04-26 23:06
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2011-04-26 21:11)

Kedves Benz!
Tudom,hogy még 80% feletti, de biztos nem "érett" meg?
Olyan "csodás" a statisztikája..........
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=172050Kedves Sprinkler1!
Megérett, köszönjük.
IDÉZET(suny15 @ 2011-04-26 22:09)

Kedves Benz!
Még ha nem is volt épp kézláb gondoltam, akkor a meglepetéstől, levélben jeleztem neki a problémámat. ...
Kedves suny15!
Valóban elképesztő hozzáállás, ne hagyja magát
BlondeBaby
2011-04-27 08:06

"Jelezhetted volna, hogy összeadod az egy forintos aukciókat, hogy rögtön annyit utaljak, hidd el, nem spórolni akartam, egyszerűen ez nem szokás."
Le vagyok döbbenve! Szóval az 1 forintokat nem tudja összeadni, de elvárja, hogy egy csomagban küldd? Én biztos megírnám neki, csak egyesével tudom feladni, (már be van csomagolva vagy bármi), és utalja, a feladási költségeket! Én is arra szavazok, ne küldd el neki!
Kitartást!
IDÉZET(BlondeBaby @ 2011-04-27 08:06)

........... Én biztos megírnám neki, csak egyesével tudom feladni, (már be van csomagolva vagy bármi), és utalja, a feladási költségeket! .............
Na ezt azért a legnagyobb bunkóságra válaszul sem engedheti meg magának senki.
Koriander87
2011-04-27 10:21

"Igazából nem értelek, de ezen ne múljon, kedden tudok elutalni (hétvégén nincs utalás) neked még 42 Ft-ot.
Jelezhetted volna, hogy összeadod az egy forintos aukciókat, hogy rögtön annyit utaljak, hidd el, nem spórolni akartam, egyszerűen ez nem szokás."
Ma sem kaptam meg a tisztelet díjjat, nem is számítok rá. Ha sokáig húzom az időt, negatív értékelés lesz a vége, az elég keményen lerontja a a statisztikámat. :-S
Érdekesség kedvéért megnéztem kedves vásárlóm (Bibap) pozítív értékelt adás vételeit is, Micsoda meglepetés.... :-))) Csupa-csupa 1 ft-os aukció
Az eszem áll meg. Ne aggódj a negatív miatt, szerintem a vaterások simán törölni fogják. Kitartás! (A T. Vevő pedig mehet tiltólistára.)
foldgomb70
2011-04-27 10:39
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-26 21:15)

Hol találsz ilyen csodás embereket? Betolom tiltóba, hátha szerez pár baráti pozitívat....

projectholding -> ez is egy mókamiki! Nézd meg az értékeléseit, és azt is milyeneket adott! Én kihoztam belőle az állatot...
IDÉZET(foldgomb70 @ 2011-04-27 10:39)

projectholding -> ez is egy mókamiki! Nézd meg az értékeléseit, és azt is milyeneket adott! Én kihoztam belőle az állatot...
Nagyon édes.... (Elnézést, a gyomrom....

)
Néha én is kihozom az emberekből az állatot.
foldgomb70
2011-04-27 11:07
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-27 10:47)

Nagyon édes.... (Elnézést, a gyomrom....

)
Néha én is kihozom az emberekből az állatot.

Most mond meg, hogy lehet egy ilyen ember valaki??? Ki hiszi el, hogy a megvásárolt termékei nem illeszkednek a rendszeréhez ill. beteg???
Ilyen kifogásokat...
Akiket átvert /palira vett azoknak meg kellett volna mindeneggyinek adnia a nagy NEGATÍV-ot és már lehetne reptetni, mert már Ő sem ide való!
IDÉZET(foldgomb70 @ 2011-04-27 11:07)

Most mond meg, hogy lehet egy ilyen ember valaki??? Ki hiszi el, hogy a megvásárolt termékei nem illeszkednek a rendszeréhez ill. beteg???
Ilyen kifogásokat...
Akiket átvert /palira vett azoknak meg kellett volna mindeneggyinek adnia a nagy NEGATÍV-ot és már lehetne reptetni, mert már Ő sem ide való!
Mindenki valaki..... valahol... az nem mindegy, hol.

Majd eljön az ő ideje is.
socsi_2008
2011-04-28 10:19
Óva intek mindenkit ezustkarkoto nevű felhasználótól.
Aki kisnyugdíjas lévén mindent jobban tud mint az eladó.
Ő tudja hogy az általam becsomagolt 54dkg-os tálka csak 36dkg lehet,hisz vett már ilyet(igaz nem is hasonlít az enyémre,se formába se nagyságra)és ha az az illető eltudta küldeni 36dkg-ba ,Én miért kérek magasabb postát.
A termékleírásomban szerepel,pontos postatköltséget csak csomagolás után adok.
Csomagoltam ahogyan azt a termék megkívánta,így 54dkg ,meg is írtam neki.válasz:csináljak belőle 50dkg alattit mert Ő nem fizet nekem egy forinttal sem többet.
Mondom jó! de akkor a felelőséget nem vállalom,hogyha netán sérül,hisz a csomagolóanyagon tudok csak csökkenteni.
Na erre kaptam egy oldal levelet ,minden féle szemtelen csalónak lehordott ,aki egy szegény 60 éves kisnyugdíjast átver.közölte az Én modorom miatt nem kell az árú és azért sem,mert megfenyegettem,hogy nem ér oda épségben.Ez nem fenyegetés ez tény.Miért legyek Én felelős ,ha Ő spórol.
Ezt akárhogy csinálom megszívtam,mert ha nem csomagolom át csaló vagyok,mivel szerinte sok a posta.Ha átcsomagolom és netán megsérül megint csak az én hibám.
Úgyhogy csak az üzleteljen vele akinek erős idegrendszere van,és hajlandó a saját kárára eleget tenni egy ilyen fukar kisnyugdíjasnak
IDÉZET(socsi_2008 @ 2011-04-28 10:19)

Óva intek mindenkit ezustkarkoto nevű felhasználótól.
....
A termékleírásomban szerepel,pontos postatköltséget csak csomagolás után adok.
Csomagoltam ahogyan azt a termék megkívánta,így 54dkg ,meg is írtam neki.válasz:csináljak belőle 50dkg alattit mert Ő nem fizet nekem egy forinttal sem többet.
.....
http://antik.vatera.hu/porcelan/etkeszlet_...1451844390.htmlEz az az aukció. Az öreglányt tiltóba tettem, mert nem igazán szeretem az ilyen típusú vevőket, viszont sajnos igaza van.
Ugyanis ajánlott levélként 580 Ft-ra adtad meg a szállítási költséget, viszont most 810-et akarsz kérni.
Hiába írtad a terméklapodra, a helyzet az, hogy nem kérhetsz ebben az esetben többet.
Tanulság, ha saccolsz (naná, mindenki saccol a könyvesek kivételével), akkor a drágábbik sávot jelöld meg, ha úgy érzed, határeset. Abben az esetben nem fog senki lázadozni, ha kevesebbet kérsz a megadottnál.
Kevesebbet elkérhetsz, többet nem.
Persze lehet, hogy tévedek, de akkor majd ki leszek javítva.
VateraBenz
2011-04-28 11:12
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-28 10:32)

...
Persze lehet, hogy tévedek, de akkor majd ki leszek javítva.

Nem téved.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-28 11:12)

Nem téved.
Köszönöm a megerősítést.
(Mosolytalan, szmájlimentes..... azt hiszem, jobb, ha fedezékbe vonulok.

)
98tomcsa
2011-04-28 11:56

Az öreglányt tiltóba tettem...
Én is, de előtte jót röhögtem a Nike pulcsis vásárlásán.
"... és nem Eva Longoria márkája, hanem egy
athletics márkájú"
Tiltólistára ajánlom. Valószínűleg a pár napja kizárt "szabolcsg..i" reinkarnálódott alakja.Tőlem is rendelt,amit valószínüleg nem fog kifizetni.A vevő neveként nálam is a népszerű énekesnő neve jött a Vaterás értesítőben..
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1898876
VateraBenz
2011-04-28 12:18
IDÉZET(apuska2 @ 2011-04-28 12:04)

Tiltólistára ajánlom. Valószínűleg a pár napja kizárt "szabolcsg..i" reinkarnálódott alakja.Tőlem is rendelt,amit valószínüleg nem fog kifizetni.A vevő neveként nálam is a népszerű énekesnő neve jött a Vaterás értesítőben..
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1898876Tisztelt apuska2!
Nincs egyezés az említett felhasználónévvel.
Ettől függetlenül felszólítottuk adategyeztetésre, mert a regisztrációnál megadott név és cím gyanakvásra adhat okot.
Köszönjük.
Mindkét néven ugyanazon terméknél kérdezett , ugyanabban a stílusban - ezért gondolom, hogy ugyanazon emberkéről lehet szó.

Tanulság, ha saccolsz (naná, mindenki saccol a könyvesek kivételével), akkor a drágábbik sávot jelöld meg, ha úgy érzed, határeset. Abben az esetben nem fog senki lázadozni, ha kevesebbet kérsz a megadottnál.
No igen, csak akkor fognak lázadozni, ha mégsem kérsz kevesebbet, de a csomagon meg látszik, hogy olcsóbb lett...
A múltkori fórumos tanácsok hatására én már a legtöbb termékemnél beépítem az árba azt a költséget, amit postára meg csomagolásra szánok (végre bekerülhet a bubis boríték ára is...) , és a vevők felé átvállalom a postaköltséget. A személyes átvételt vállalóknak pedig engedményt adok. Az egészben az a szép, hogy az így beépített postaköltségbe már senki nem szólhat bele ( legalábbis remélem, ugye? ) abba meg aztán pláne nem szólhat bele senki, hogy a személyes átvételt vállalóknak mennyi engedményt adok. Egy dolog szabályoz: a piac. (és a Vatera is több jutalékot szedhet be, mivel az árba beépült a postaköltség...)
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-28 15:12)

No igen, csak akkor fognak lázadozni, ha mégsem kérsz kevesebbet, de a csomagon meg látszik, hogy olcsóbb lett...

Ez velem nem fordulhat elő. A legkomolyabban mondom.
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-28 15:22)

Ez velem nem fordulhat elő. A legkomolyabban mondom.
Mostmár velem sem. A 0Ft postaköltségnél még a vevő sem tud jobbat.
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-28 15:23)

Mostmár velem sem. A 0Ft postaköltségnél még a vevő sem tud jobbat.
Kezdő fórumos koromban valaki javasolta, hogy vegyek egy mérleget.

Valamelyik "nehézfiú". Megfogadtam, vettem egy digitálisat. Csak erre használom, a konyhába ki sem engedem, ezt leszögeztem akkor, amikor megvettem.

Nekem azóta nincs olyan, hogy többet kérjek a vevőtől. Igaz előtte sem volt, mert akkor meg előre adtam fel a cuccot. Óóó, gondtalan könnyelműség!.... Majdnem egy évig csináltam így, mire beakadt egymás után két nem fizető vevő. Akkor leszoktam a nagyvonalúság ilyen megnyilvánulásáról. Na jóóó, néha azért előfordul, akkor a férjem mindig lázadozik, de úgyis az lesz, amit én akarok.

Mert ezt én tudom.
babett13
2011-04-28 21:26
Tisztelt Moderátorok,
kérem nézzenek utána ezen eladó termékeinek, mert egy internetes áruház oldaláról vette le a képeket, és azokat a bankjegyeket árulja, ami természetesen nem az övé:
termék:
http://gyujtemeny.vatera.hu/erme_penz_papi...1454603827.htmlinternetes bolt:
ht tp://bolthely.hu/numizmatika/id/02150_1946_%22kek%22__100_Forint_UNC
termék:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?c.../www.vatera.hu/internetes bolt:
h ttp://bolthely.hu/numizmatika/id/02153_1926_20_Pengo__T3
Ez az eladó nem rendelkezik ezekkel a termékekkel, ezt az internetes bolt tulajdonosa is tanúsítani tudja, az ő oldaláról vette le a képeket.
Üdv: babett13
VateraBenz
2011-04-28 21:32
IDÉZET(babett13 @ 2011-04-28 21:26)

Tisztelt Moderátorok,
kérem nézzenek utána ezen eladó termékeinek, mert egy internetes áruház oldaláról vette le a képeket...
Tisztelt babett13!
Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. Köszönjük!
gumikacsa01
2011-04-29 08:40
Sziasztok
Valaki ránézne kisfiuka_t felhasználóra, mert 3-4 napja nem reagál semmire, se telefon, se email. A felhasználó hozzászólásaiból kiderül, hogy nem csak nekem van vele gondom, többen utaltunk neki előre el pénzt több hete egy termék iránt és a napokban teljesen eltünt innen és az aukciója is eltünt ma reggelre. A termék természetesen senkinek nem érkezett meg eddig a várt 2-3 hetes szállítással szemben se.
Elöre is köszönöm
VateraBenz
2011-04-29 08:46
IDÉZET(gumikacsa01 @ 2011-04-29 08:40)

Sziasztok
Valaki ránézne kisfiuka_t felhasználóra, mert 3-4 napja nem reagál semmire, se telefon, se email. A felhasználó hozzászólásaiból kiderül, hogy nem csak nekem van vele gondom, többen utaltunk neki előre el pénzt több hete egy termék iránt és a napokban teljesen eltünt innen és az aukciója is eltünt ma reggelre. A termék természetesen senkinek nem érkezett meg eddig a várt 2-3 hetes szállítással szemben se.
Elöre is köszönöm
Tisztelt gumikacsa01!
Az eladót felfüggesztettük és felszólítottuk a személyes adatai igazolására.
A vevőit addig is értesítettük - ezt bizonyára már Ön is megkapta.
gumikacsa01
2011-04-29 08:52
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-29 08:46)

Tisztelt gumikacsa01!
Az eladót felfüggesztettük és felszólítottuk a személyes adatai igazolására.
A vevőit addig is értesítettük - ezt bizonyára már Ön is megkapta.
Szia
Én nem kaptam eddig semmilyen értesítőt, ha lehet ezt pótoljátok felém.
Ha a felhasználó nem reagál semmire illetve az áruk sem érkeznek meg milyen lehetőségek vannak az elutalt pénz visszatérítéséhez?
VateraBenz
2011-04-29 08:53
IDÉZET(gumikacsa01 @ 2011-04-29 08:52)

Szia
Én nem kaptam eddig semmilyen értesítőt, ha lehet ezt pótoljátok felém.
Ha a felhasználó nem reagál semmire illetve az áruk sem érkeznek meg milyen lehetőségek vannak az elutalt pénz visszatérítéséhez?
Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést.
A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen.
A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.
Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.

kérem nézzenek utána ezen eladó termékeinek, mert egy internetes áruház oldaláról vette le a képeket,
Ez önmagában eddig még nem szokott gondot okozni, nekem komplett termékleírásaimat is szoktak lenyúlni fotókkal együtt.

és azokat a bankjegyeket árulja, ami természetesen nem az övé:
Egy ideje már ez sem szabálytalan a Vaterán. Az eladók egy része rendszeresen a vevők pénzén megrendelt árut hirdeti 2-3 hetes szállítási határidőkkel.
Sziasztok !
Tudnátok abban segíteni, hogy van-e a Vatera Csapatnak ügyvédje, vagy jogásza, ahova fordulhatnék ? Természetesen nem ingyen kívánnám igénybe venni, gondolom van egy adott költsége.
Röviden az eset : Egy vásárlóm nem kapta meg az általam feladott könyvet és ma már azt is írta, hogy nem hiszi el, hogy feladtam és nekem lett volna kötelességem felhívni arra a figyelmét, hogy ajánlottan kérje, ugyanis sajnos csak egy nyugtám van a feladásról. Volt háromféle választási lehetősége, ő jelölte be, hogy milyen módon kéri a postázást, válaszolhatok-e ebben az esetben olyat, hogy nem az én kötelességem felhívni rá a figyelmét, stb. Meg, hogy gyanússá vált neki, hogy én vígasztalgattam őt rögtön mikor /ez húsvét szombat estéjén történt/ kérte, hogy írjam meg amit a feladásról tudok. Megírtam neki a nyugtán lévő összes adatot és csak annyit írtam neki, hogy reménykedem abban, hogy a húsvéti ünnepek miatt csúszik a posta és remélhetőleg meg fogja kapni az ünnepek után, nem vígasztalgattam és naponta váltottunk levelet, érdeklődtem akkor is, amikor nem jelentkezett. Egyszóval el szeretném küldeni az ügyvédnek, vagy jogásznak az eddigi levélváltásokat, hogy mégis mit válaszolhatok a vevőm mai levele alapján a Vatera tapasztalatai alapján.
Próbáltam keresni a megadott lehetőségeken belül, hogy hova is írhatnék tanácskérés ügyében, de nem találtam megfelelő cimkét az kapcsolatfelvétel lehetőségek felsorolásánál, ezért próbálkozom itt, hátha sikerrel járok, köszönöm.
VateraBenz
2011-04-29 10:40
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-29 09:42)

Egy ideje már ez sem szabálytalan a Vaterán. Az eladók egy része rendszeresen a vevők pénzén megrendelt árut hirdeti 2-3 hetes szállítási határidőkkel.
Azért ez a bejelentés nem igazán erről szól. Valamit félreértett. Vagy inkább szándékos csúsztatás?
VateraBenz
2011-04-29 10:47
IDÉZET(milvam @ 2011-04-29 10:37)

Sziasztok !
Tudnátok abban segíteni, hogy van-e a Vatera Csapatnak ügyvédje, vagy jogásza, ahova fordulhatnék ? Természetesen nem ingyen kívánnám igénybe venni, gondolom van egy adott költsége.
...
Tisztelt milvam!
Jogi tanácsadással nem foglalkozunk, de jogászt bárhol találhat.
Kérdés, hogy a könyv értéke arányban áll-e mondjuk egy ügyvéd óradíjával.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-29 10:47)

Tisztelt milvam!
Jogi tanácsadással nem foglalkozunk, de jogászt bárhol találhat.
Kérdés, hogy a könyv értéke arányban áll-e mondjuk egy ügyvéd óradíjával.
Köszönöm, csak gondoltam, hogy egyszerűbb egy Vaterás esetekben jártassal konzultálnom, mint egy olyannal, aki nem is ismeri a Vaterázást. Nem áll arányban, összesen 1.400 Ft-ról van szó, de eléggé meg vagyok gyanúsítgatva, hogy tisztességtelen vagyok, merthogy a vevőm közölte, hogy neki elvei vannak, csak az a probléma, hogy nekem is lennének, úgyhogy vagy "harcolok" az igazamért, vagy benyelem ezt az ügyet, és visszautalom a pénzét, ami bizonyítja számára azt, hogy szerinte ténylegesen nem is adtam fel. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok, hogy mik is lennének a jogaim, azaz meddig mehetek el, és milyen formában a válaszadásommal a vevő felé, ezért is próbálkoztam volna, mégegyszer köszi
gysalanki
2011-04-29 11:20
szeretnem megosztani az oldalt olvasokkal az alabbi tapasztalatomat a vateras vasarlasommal kapcsolatban.
van egy tisztelt vateras liliom321, fantasztikus agynemüket arul, fantasztikus kepekkel. vettem is ket garniturat potom 7.890 Ft-ert. megerte nagyon olcso volt, uj, szines, müszal pamut keverekes az egyik , pamut a masik anyagösszetetele.
kifizettem , a csomagot megkaptam, hazavittem , kimostam es megirtam az ertekelesemet, mely szerint az egyik a hajtasvonalak menten feherre kopott a többi felületen elveszitette a szineit, a masik szetfoszlott es szinten elhagyta magat szinösszetetelben. semleges ertekelest adtam. szerintem igen csak jo indulattal.
a tisztelt vateras liliom 321 elado ugyanis, teljes magabiztossaggal egyszerüen "keves vasarlo agyonmosta " jelzövel lerendezett. nem tudom milyen tarsadalmi szinten van a fejlödesben az aki mennyisegekben agynemüt arul, de megdöbbentö reakcio. lehet hogy nem is latott eddig olyan agynemüt ami megtartja a szinet es az allagat mosas utan? hallott-e mar a mosogeppel mosas lehetösegeröl? reszemröl ez volt a legnegativabb akcio ezen az oldalon, nalam liliom321 biztos fekete listas.
PS. utolso elküldött üzenetem a vasarlashoz:
Tisztelt liliom321!megköszönni szeretnem figyelmesseget, hogy a vasarlasomat ertekelte. hozzatennem, hogy mar nagyon banom, hogy csak semlegesre ertekeltem. kezdhetnem azzal, hogy a megnyert licitemre csak 8 nap elteltevel az üzenetemre küldte el elerhetösegeit, hogy utalhassak, folytathatnam azzal, hogy hiba volt megbizni Önben, mert az ertekelesekben pontosan a reszemröl is tapasztalt hianyossagok szerepelnek.a megjegyzesehez csak annyit füznek, hogy en mar regen nem mosok agyon semmit, van programozhato mosogepem , ha ismeri esetleg a technika ezen vivmanyat. programozhato agynemüt en 40°C fokon mosok ki. ettöl egy pamut - müszal keverekes anyag eddig csak tiszta lett, nem pedig szinmentes, hajtogatas vonalaban pedig feher foszlado. nevet a vateras eladok között fekete listara tettem. sajnalom azokat akiket a jövöben fog becsapni. - gysalanki
VateraBenz
2011-04-29 11:20
IDÉZET(milvam @ 2011-04-29 11:11)

Köszönöm, csak gondoltam, hogy egyszerűbb egy Vaterás esetekben jártassal konzultálnom, mint egy olyannal, aki nem is ismeri a Vaterázást. Nem áll arányban, összesen 1.400 Ft-ról van szó, de eléggé meg vagyok gyanúsítgatva, hogy tisztességtelen vagyok, merthogy a vevőm közölte, hogy neki elvei vannak, csak az a probléma, hogy nekem is lennének, úgyhogy vagy "harcolok" az igazamért, vagy benyelem ezt az ügyet, és visszautalom a pénzét, ami bizonyítja számára azt, hogy szerinte ténylegesen nem is adtam fel. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok, hogy mik is lennének a jogaim, azaz meddig mehetek el, és milyen formában a válaszadásommal a vevő felé, ezért is próbálkoztam volna, mégegyszer köszi

Ha a vevő nem ajánlott postázást választott, ez is fizette, akkor ilyen esetben nyilván övé a felelősség.
VateraBenz
2011-04-29 11:27
IDÉZET(gysalanki @ 2011-04-29 11:20)

...
Tisztelt liliom321!megköszönni szeretnem figyelmesseget, hogy a vasarlasomat ertekelte. hozzatennem, hogy mar nagyon banom, hogy csak semlegesre ertekeltem. kezdhetnem azzal, hogy a megnyert licitemre csak 8 nap elteltevel az üzenetemre küldte el elerhetösegeit, hogy utalhassak, folytathatnam azzal, hogy hiba volt megbizni Önben, mert az ertekelesekben pontosan a reszemröl is tapasztalt hianyossagok szerepelnek.a megjegyzesehez csak annyit füznek, hogy en mar regen nem mosok agyon semmit, van programozhato mosogepem , ha ismeri esetleg a technika ezen vivmanyat. programozhato agynemüt en 40°C fokon mosok ki. ettöl egy pamut - müszal keverekes anyag eddig csak tiszta lett, nem pedig szinmentes, hajtogatas vonalaban pedig feher foszlado. nevet a vateras eladok között fekete listara tettem. sajnalom azokat akiket a jövöben fog becsapni. - gysalanki
Tisztelt gysalanki!
Ha ez így történt, akkor miért semleges értékelést írt?! A fórumos hozzászólásnál sokkal többet ért volna egy negatív értékelés, mert azzal figyelmeztethette volna a többi felhasználót, másrészt a Vatera a problémás eladókat akkor tudja legkönnyebben kizárni, ha elegendő számú negatív értékelést gyűjtenek össze.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-29 11:27)

Tisztelt gysalanki!
Ha ez így történt, akkor miért semleges értékelést írt?! A fórumos hozzászólásnál sokkal többet ért volna egy negatív értékelés, mert azzal figyelmeztethette volna a többi felhasználót, másrészt a Vatera a problémás eladókat akkor tudja legkönnyebben kizárni, ha elegendő számú negatív értékelést gyűjtenek össze.
Ebben az esetben talán lehetne kérni az értékelés módosításának a lehetőségét a Kapcsolatfelvételen keresztül.
Nem? Akkor negatívvá válhatna a semleges.
IDÉZET(milvam @ 2011-04-29 11:11)

...eléggé meg vagyok gyanúsítgatva, hogy tisztességtelen vagyok, merthogy a vevőm közölte, hogy neki elvei vannak, csak az a probléma, hogy nekem is lennének, úgyhogy vagy "harcolok" az igazamért, vagy benyelem ezt az ügyet, és visszautalom a pénzét, ami bizonyítja számára azt, hogy szerinte ténylegesen nem is adtam fel. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok, hogy mik is lennének a jogaim, azaz meddig mehetek el, és milyen formában a válaszadásommal a vevő felé, ...

Ilyen ügyben, ezen a területen szokásjog ill. kulturális alapok vannak, amik felénk hálistennek elég tágak.
Mert van ország, ahol a hatóság kötelez arra, hogy a mikróra rá legyen írva, hogy mosógépben mosott macskát tilos a készülékben szárítani, a batman jelmez viselése nem teszi röpképessé az embert, stb.
Én a helyedben visszautalnám a lóvét, és megírnám, hogy igen megtisztelő a bizalma, miszerint elfogad tanácsadónak, és szeretettel gondoskodsz eztán az élet kényes helyzeteiben eligazodni, bölcs tanácsokkal szolgálni.
Leírnám milyen postázási lehetőségek vannak, mik a potenciális hátrányok, előnyök, és mellesleg, figyelmeztetném, hogy a macskát se szárítsa mikróban. Egy héten többször is küldenék tanácsokat, ne egyen mosatlan gyümölcsöt, és mindig mosson kezet WC után, meg hasonlókat.
IDÉZET(Bigdept @ 2011-04-29 12:00)

........ és mindig mosson kezet WC után, meg hasonlókat.

A lányoknak WC előtt is ildomos.

De talán a fiúknak is, ha jobban belegondolok.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-29 10:40)

Azért ez a bejelentés nem igazán erről szól. Valamit félreértett. Vagy inkább szándékos csúsztatás?
Nem, az én reakcióm arra szólt, hogy "és azokat a bankjegyeket árulja, ami természetesen nem az övé:"
Erre reagáltam azt, hogy egy eladó árusíthat olyasmit, ami nincs a birtokában.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-29 08:53)

Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést.
A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen.
A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.
Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.
Én is belefutottam kisfiuka_t -ba.
Mielőtt megteszem a feljelentét tájékoztatnának az adategyeztetés eredményességéről?

szeretnem megosztani az oldalt olvasokkal az alabbi tapasztalatomat a vateras vasarlasommal kapcsolatban...
Az a kicsinyke
41 semleges megtámogatva
4 negatívval nem volt feltűnő?
Pedig
világosan leírták előtted többen is:
- "A termék nem felelt meg a leírásban foglaltaknak..."
- "sajnos az áru nem megfelelő minőségű..."
- "Sajnos az ágynemű anyaga nem pamut, hanem fényes, selyem szerű anyag..."
- " az anyaga más mint ami le volt írva..."
- "Az ágynemű garnitúra amit kaptam nagyon gyenge minőségű. 2 mosás után a színe kifakult,
használhatatlan..."
.
.
.
.
Tovább is van mondjam még?
Mit vársz egy ilyen "embertől" ???
IDÉZET(zolidb1 @ 2011-04-29 14:38)

Mielőtt megteszem a feljelentét tájékoztatnának az adategyeztetés eredményességéről?
Ahogy elnézem, az adategyeztetés nem jött össze. Inaktív a kicsi fiú...

. sajnalom azokat akiket a jövöben fog becsapni. - gysalanki
Inkább azt írtam volna, hogy "
sajnálom azokat, akik a jövőben is HAGYJÁK MAGUKAT becsapni és a vevők kritikái ellenére hisznek az eladó szavának csak azért mert egy nagyon olcsó beszerzési lehetőséget látnak felcsillanni "
gumikacsa01
2011-04-29 16:50

Szia
E-mail -be válaszolt, remélhetőleg a többieknek is.
IDÉZET(gumikacsa01 @ 2011-04-29 16:50)

Szia
E-mail -be válaszolt, remélhetőleg a többieknek is.
Közben én is kaptam választ tőle valamint telefonon is sikerült beszélnem vele.
Bízom benne, hogy valóban csak a néhány napos kiruccanása miatt lett ekkora galiba körülötte.
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-29 15:56)

Inkább azt írtam volna, hogy " sajnálom azokat, akik a jövőben is HAGYJÁK MAGUKAT becsapni és a vevők kritikái ellenére hisznek az eladó szavának csak azért mert egy nagyon olcsó beszerzési lehetőséget látnak felcsillanni "
Én meg inkább ezt írnám: nem sajnálom azokat...
VateraBenz
2011-04-29 19:59

Nem áll módunkban ilyen tájékoztatást adni.
Ezt Benztől kérdezném:
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1898876Mikor mínusz egyes volt,akkor inaktív volt (lehet,más miatt),most mínusz kettes és aktív.Ezt nem értem.
VateraBenz
2011-05-01 22:25
IDÉZET(apuska2 @ 2011-05-01 22:16)

Ezt Benztől kérdezném:
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1898876Mikor mínusz egyes volt,akkor inaktív volt (lehet,más miatt),most mínusz kettes és aktív.Ezt nem értem.
Az csak egy 72 órás felfüggesztés volt. A mostani már a végleges.
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-05-01 22:25)

Az csak egy 72 órás felfüggesztés volt. A mostani már a végleges.
Hú, ezt én sem értem. Most aktív. Véglegesen aktív?
VateraBenz
2011-05-01 22:49
IDÉZET(svejku @ 2011-05-01 22:37)

Hú, ezt én sem értem. Most aktív. Véglegesen aktív?
Inaktív. Frissítse néhányszor a képernyőt a CTRL+F5 kombinációval.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.