Szia!
Igen, hasonlóan gondolom én is, sajnos se a kommunikáció, se a lebonyolítás, se a termék nem megfelelő, így nem tudok megenyhülni, de természetesen a választ megvárom, mert az még sokat változtathat a dolgon. Meg persze lehet, hogy tényleg írt nekem leveleket, amiket én nem kaptam meg, szóval nem állítom biztosra, hogy nem reagál rendesen, csak fura, hogy az adatait elsőre megkaptam, a "megkaptam a pénzt, hamarosan küldöm" levelet is, viszont amikor már aggódtam a termék miatt és jeleztem neki, hogy ez kínos nekem, azt már törölte a terméklapról.
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1452847824Itt a linkje, bár eleinte egy másik termékéhez írogattam. Lehet rossz a szemem, de én itt az üveget teljesen jó állapotúnak látom, továbbá írva is van, hogy "kicsit kopott, de kitűnő állapot" Nos, az üveg törése már nem tartozik bele a "kicsit kopott" kategóriába szerintem.
Abban lehet a barátom is hibázott, hogy nem nézte meg a csomagolást, de nincs nagy gyakorlata a csomag átvételben, így talán nem is sejtette, hogy történhet ilyesmi is.
Mindenesetre szerintem a nem megfelelő csomagolás miatt történt ez. Én is adtam már fel sima csomagként háztartási gépeket, amik megsérülhettek volna, de szerencsére hibátlan állapotban érkeztek, úgy kitömtem a dobozt. És az is érdekes, hogy az eladónak már van egy értékelése a nem megfelelő csomagolás miatt... igaz, a több száz értékelés mellett ennyi még beleférhet

IDÉZET(zejopy @ 2011-05-27 13:07)

Váááá, de pocsék egy helyzet. Nézd meg, hogy a fényképeken, a sérülés látszott-e, mert az fontos. Ha olyan szögből volt fényképezve, hogy az a rész nem látszott, ahol most a sérülés van, akkor lehet, hogy már eleve ebben az állapotban volt.
A futárnál, legalábbis a pps-nél, én velük szállíttatok, ki kellett volna bontani a csomagot. Viszont az eladó kötelessége biztonságosan becsomagolni az árut.
Szerintem, ha pár napon belül nem válaszol a jelzésedre, akkor nyugodtan dobd meg egy pirossal. Ebben az esetben biztosan ezt tenném. A hozzáállása végig halogató és erősen megkérdőjelezhető, talán már nála sérült meg a mérleg (akár a fényképezés után).
Ha törik a cucc, amit feladok, vagy bármi probléma van az általam nyújtott szolgáltatással, eszem nélkül hívom telefonon a vevőt és minimum három alternatívát ajánlok neki, amivel kárpótolom.
Ebben az esetben nem jó a gyorsaság, a kommunikáció és az áru állapota. Nagyon gáz. Ha nem utalja vissza a pénzt, vagy egy részét, akkor tényleg csak piros jár.
Mindez, amit mondtam, az egyéni meglátásom, és csupán akkor tartom, ha minden úgy zajlott, ahogy írtad.
Még azért egy linket betehetnél, hogy jobban megnézzük.