IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-19 09:51)

Bocsi, én az ide a fórumba beírt első mondatod alapján írtam, ami írtam. Ez a mondatod pedig ez volt:
Most először volt szerencsém vagy inkább szerencsétlenségem egy olyan felhasználóhoz, aki leütötte az aukciót és rögtön kérte is az árut azzal, hogy elküld egy befizetési bizonylatot.
Itt a "befizetési bizonylat" nekem egyértelmű volt.
Ja, akkor tuti nem járt a bankodban...
Szerintem én is megértettem, mit akartál mondani, és azt is megértettem, hogy ehelyett mit mondtál. Pontosan ezért erőltettem egyfolytában ezt a "befizetés" dolgot, és örülök, hogy így néhány nap után kiderült, hogy mi is a kiinduló pont. Bocs, ha nem kérdeztem rá, hanem elfogadtam, azt, amit leírtál. A kioktató stílusért elnézést, nyugodtan ugord át, igazán csak az volt a célom, hogy észrevedd, mi a különbség az átutalás és a befizetés között. A célt elértem, észrevetted.
No és persze, hogy a témához is hozzászóljak, ha utalást indított és nem ugyanaz a bankotok, akkor rossz esetben ( pl este utal banki idő után,) akár 2 munkanap is eltelhet az utalás indítása és a pénz számládon történő jóváírása között.
Bocsi, csak én nem nagyon értek ezekhez, hogy milyen bizonylat, csak azt írta, hogy küldi a bizonylatot róla. Én sajna azt nem tudom milyen banki bizonylatok vannak!:)
Ő úgy gondolta, hogy átutalta, küldi azt a bizonyos

átutalási bizonylatot:) és én már adjam is fel neki a postán....:S Na mondom engem nem fog átverni!:)
IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-19 09:58)

A moderátor meg szokta tenni

Az aukció 15-én este zárult. Ha
véletlenül tényleg egyből utalt, a pénznek pénteken meg kellett volna jelennie a számlán, de legyünk jó fejek, én azért megvárnám a következő banki napot, a hétfőt....
Így van, megvárom én is a hétfőt, de ha meg is érkezik utalom vissza neki, mert ezt kérte. Csak nem értem, miért nem kérdezte meg előtte, hogy küldeném-e így. Vagy akkor mért nem fizette be a számlára a bankban, ha azonnal akarta... csak olvastam az értékeléseinél, hogy már mást is átvágott ilyen bizonylat másolattal ezért nem akartam, hogy engem is.. Aztán hétfőn majd kiderül, hogy utalt-e, de akkor is mindegy, mert eléggé követelőző volt.... Szóval várok még pár napot aztán szerintem nega...

IDÉZET(zejopy @ 2011-06-19 10:12)

Az a dolga... többek között.
Én 22.-ig mindenképpen várnék, az egy hét a leütéstől számítva. Így az is egyértelmű, hogy én megadtama lehetőséget. Előtte menne az utolsó felszólító mail. Szerintem az majdnem tuti módszer, amit én csinálok.
(Bocs Benz, szerintem össze kellett volna még ragadnia, nem tudom, miért nem tette.

)
Rendben, köszönöm a tanácsodat, várni fogok vele addig!:)
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-19 10:10)

Nehogy azt hidd, hogy olyan egyszerű ez.
Mikor az ember újonnan idejön a fórumra, általában nem magabiztossága teljében van. Bizonytalan, nem igazán tudja, mit, hogyan kell, és eleve pocsék a helyzete, mert valaki át akarja/akarta verni, vagy már meg is tette.
Anno én is így jöttem. Lehet, hogyha te válaszoltál volna a problémámra, akkor (önmagamtól szokatlan módon) sikoltozva elmenekültem volna.