IDÉZET(MissDaneel @ 2011-10-22 23:08)

Az ilyen nagy divatházaknak megvannak a sztenderdjei, mik azok a jelek, amik alapján tudod, hogy eredetit vásárolsz (ha épp nem a márkaüzletben veszed, hanem pl. aukciós portálon), fent is van a neten, rá lehet keresni. Pl. a Burberry az összes gombját nyomja BURBERRY felirattal, a kabát bélése mindig a szokásos Burberry bélés, a cimkén a márkajel mindig kapital betűvel van szedve, és a logó alatt szerepel hogy alapítva 1865-ben stb.
Értem
IDÉZET
Hogy mi ez a túllihegés... az tuti, hogy baromira túl vannak árazva ezek a holmik, de ennek köszönhetően nem jön veled szembe az utcán minden 3. emberen.
Erre nem gondoltam, de ennek az lehet az oka, hogy férfiból vagyok
IDÉZET
Van egy baromi nagy minőségi különbség is, ez tagadhatatlan.
Hát ez az! Erről nem tudnék egyértelmű szabályt felállítani. Volt szerencsém jó minőségű, tényleg nagyon jó cuccokhoz, de olyanhoz is, amelyik egyik csúcsmárkát képviselte, és nagyon nem jött be sehogy, ahhoz képest, hogy mennyibe került, nagyon hamar alatt el is kopott..
IDÉZET
Ha megfordítod a kérdést és arra gondolsz, hogy gyártasz valamit, ami egyedi és azt elkezdik másolni, majd töredék áron teríteni, mit szólnál hozzá?
Hát hogy verseny van, vagy mi. Persze, nem ebben a közegben tevékenykedem, de úgy képzelném el, hogy folyton képes lennék újat kitalálni, mire az ügyeskedő ellepné a piacot, én már teljesen újjal rukkolnék elő.
IDÉZET
És mit szólnál ahhz, hogy kiadsz egy rakás pénzt és kiderül, hogy hamisítvány? Ugye, nem esne jól?
Biztos, bár ennél sokkal idegesítőbb az, ha ugyan nem is hamisítvány, vagy akár az, de a lényeg, hogy nem működik, tölti be a funkcióját... Vettem itt tavaly pl. műszaki cuccot, drop-ship módon küldette ki a szállító, nagyon olcsó volt, és semmire nem jó.
Leírása szerint garantáltan működik, (persze az életben még csak nem is látta), garancia nincs-> ez volt bejelölve.
Átutaltam, jött a cucc Korából közvetlenül a címemre postázva, kibontottam, kipróbáltam, nem működött, húde jó volt :-)
Ez egy USB-s DVB-T vevő volt. Ehhez képest egy kabát az kabát akkor is, ha nem márkás, ugyebár.
Igaz, előfordulhat olyan is, hogy a mosástól ragacsos lesz, vagy nem tudom. (találkoztam emberi verejtéktől "oldódó" esőkabáttal, pontosabban az impregnáláshoz használt gimiszerű valami, az ragacsos trutyivá változott, és átütött az anyagon, minden beleragadt - most ez jutott eszembe mint kabáttal kapcsolatos vészhelyzet :-))
IDÉZET
De igazából ezen felesleges rugózni, mert ebben a konkrét esetben inkább az a bajom, hogy felhívtam az eladó figyelmét arra, hogy nem eredeti a kabát (természetesen leírtam, hogy miért nem) és simán kivette a beszélgetésünket, így nem adta meg az esélyt másnak, hogy tudjon róla. Mert a leírásban továbbra is eredetiként hivatkozik a hamisítványra.
Ezzel egyetértek.