Mit tehetek egy olyan eladóval, aki tőlem 2 nap alatt kérte a pénzt, és csak utólag jöttem rá, miért is volt neki olyan sürgős? 7titomi meghirdetett egy telefont, amit szerettem volna megvenni. Megnyertem, a kért pénzt befizettem. Több emailt váltottunk, állítólag már 10 napja feladta a küldeményt, de az nem jött meg. Az utolsó emailemre már nem is válaszolt. Közben kitiltották vagy önként ment el, nem tudom, de hirtelen inaktívvá vált. Február 18 dátummal rengeteg értékelést készített, amire a többiek nem reagáltak (gondolom azért amiért én, mert nem kapták meg az árut).
Rendőrségre futkossak? Egyáltalán 2700 Ft csalásnak számít, vagy a rendőrök kinevetnek vele? Ezek után hogyan lesz bizodalmam a netes kereskedelemben? Így alakul ki a patthelyzet: a vevő retteg előre utalni, az eladó meg nem mer küldeni utánvéttel.
Kellene olyan lehetőség, hogy ha tudom a vatera felé bizonyítani, hogy valaki átvert, akkor adják ki az adatait. Mondjuk hogy feljelenthesse az ember a csalót. Mert a többieket sem tudom elérni, hiszen nevet, címet, stb. sehol nem jelentettek meg, hogy elkerüljétek az offline kereskedelmet. Ezt értem is, de megszámoltam, 8 értékelést adott 18-án, egyet 9-én, visszajelzés egyikre sem érkezett. Szerintem mind a kilencen a termékre várunk szorgalmasan. Ilyen esetben a vatera tesz feljelentést? A termékek összértéke 123 600 Ft, és ebbe nem számoltam a postaköltséget, ami további 10 ezer nagyjából. Ez már kimeríti szerintem a nagy értékben elkövetett csalást. Azt hiszem örülhetek, hogy nekem csak 2700 Ft, mert volt aki 66 250 Ft-ért vett tőle tévét.
Nekem kicsi vigasz az, hogy inaktív lett. Más névvel, más számlaszámmal újra regisztrálhat, újra embereket csaphat be. Jó lenne, ha ilyen esetekben a vatera segítene, hogy rendőrségi úton, közös összefogással lépjünk fel az ilyen csalókkal szemben.