IDÉZET(kisgep01 @ 2012-07-07 18:36)

Üdv! A véleményetekre vagyok kíváncsi és ha lehet akkor a tanácsotokra is! Van egy vásárlóm a neve magyarrita. 2012-06-29.-án leütött egy kerékpár sárvédőt és ott a személyes átvételt jelőlte be ( mert itt lakik a szomszédba )! Jelentkezett és küldött egy e-mailt,hogy nem 1 ilyen sárvédőre lenne szüksége hanem 2 db-ra + még viágítás stb... Megírtam neki válaszba,hogy rendben van ha 2 pár sárvédő kell akkor kérem üssön le + 1 párat és ha kell akkor teszek fel vílágítást is! Ez így már nem igazán tetszett neki ( nem tudom miért? ) azt mondta,hogy akkor eljön azért az 1 pár leütött sárvédőért. 2012-07-04.-én reggel írt egy e-mailt,hogy akkor a férje most azonnal jön az alkatrészért. Megírtam neki,hogy ezt előre le kell egyeztetni mert éppen árúért kell mennem. Még szerdán 13 órakor telefonál a hölgy,hogy akkor a férje jön haza Pécsről a munkábol és bejönne érte.Mondom,hogy rendben de érjen ide 16 óráig mert addig vagyok lent a műhelyben, de csütörtökön és pénteken egész nap jöhet mert nem megyek sehova! Vártam szerdán 16óra 15 percig de természetesen nem jött érte senki. Csakugy mint csütörtökön és pénteken sem! Péntek este írtam egy e-mailt a hölgynek,hogy akkor most mi legyen mert a jövő hetemet már nem szeretném a műhelybe tölteni mert lenne más dolgom is de erre már nem kaptam a hölgytől választ ( pedig folyamatossan jár fent a neten )! Nem az 540.- a problémám hanem az értékelései! Mert már mással is csinált így és nem ment el a megvásárolt termékért és aki negatívot adott neki annak lazán adott egy bosszúnegatívot! Valamint sajnos mindig az olyan vásárlókkal van a baj akik leütés után vaterán kívül szeretnének eggyezkedni!! Tehát Ti mit csinálnátok a helyembe? Mindenki véleményére kíváncsi lennék,de fontos lenne zejopy higgadt és átgondolt véleménye és tanácsa! Köszönöm és bocs,hogy ebben a hőségben ilyen dologgal zavarlak benneteket!! kisgep01( lány )
Szia!

Most hétvége van, lehet, hogy még nem tisztult le a jövő heti programja. Én ilyenkor szoktam írni egy levelet, amiben megkérdezem, hogy igényt tart-e a megvásárolt árura. Ha azt írja, hogy nem, akkor megkérem, hogy legyen kedves értékeljen, mivel nem rajtam múlott az üzlet, úgy érzem, hogy pozitív értékelést kellene adnia, hiszen (a te esetedben) maximálisan készséges voltál, több esetben vártad az átvételt.
Ha arra a levélre nem válaszol, amiben megkérdezed, hogy kell-e az áru, akkor mehetnek a felszólítók. Minden a biztonsag-ra is, ez természetes.
Nagyon hasonló a helyzetem egy üveg tortatállal kapcsolatban Ugyanígy jutalékot akart velem csalatni, mivel nem voltam ebben partner, nem kérte a többi cuccot, azt az egyet pedig nem fizeti. Holnap délben jár le a haladék.
Hiába van meg levelezésben a jutalékcsalásra való buzdítás (sőt engem tanítani akart, hogyan kell), a Vatera ebben az esetben nem szankcionálja, mert nem nyúlhat túl a saját felületén. Magyarul, csak akkor figyelmeztetné az illetőt, ha mindez a terméklapos levelezésben zajlott volna.
IDÉZET(mmmyki @ 2012-07-07 22:47)

http://hasznalt-konyv.vatera.hu/ifjusagi_i...%20%28teljes%29Halmozottan tanulságos aukció.

1. Ne hagyd, hogy felizgasson a kétely, vajon CD-t, vagy könyvet adsz el, hány darabot, és hogy a címben leírtak megfelelnek-e a valóságnak. (cím - kép - termékleírás - meghirdetés módja)
2. Légy megértő a csalódott kollégákkal. (levelezés - fantasztikus)
3. Ne olvass Karinthy-t. A lényeg, hogy a könyv ajándéknak is kitűnő ajándék, és ajándéknak is hasznos ajándék (és még ki tudja minek!), és a könyv, amelyre talán emlékszel gyermekkorodból, nagyszerű könyv (ha mégsem emlékeznél), ezért vedd meg a könyvet, hogy a könyv a gyermekeidnek is örömet okozzon a könyv. (Törpe-fejűek c. vers "Bolond maga, bolond maga, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?")
Jaj, mennyit okosodtam ma is.

Hát tudod.... hihetetlen....