Vettem egy csizmát:
Csizma magasszárú 41-es Igaz 1 Ft-os aukció volt, de mindenki láthatja a képet és az információt.
Még aznap - vasárnap - átutaltam a vételárat + postaköltséget: 871 Ft helyett 900,--at.
Gyors volt - szerdán megérkezett a csizma. A fiammal nagy kíváncsisággal bontottuk a csomagot - benne egy széthordott, mindkét sarkánál teljesen szakadt darab. Szó mi szó, elkeseredtem. Írtam az eladónak, hogy rendeznünk kellene a helyzetet, ne kelljen negatív értékelést adni.
Idézem a levelezésünket - természetesen a személyes adatokat kihagyva:
Én:
"Kedves ...!
Ma megjött a csizma, de egy kis gond van vele. A leírásban az szerepelt, hogy 2-szer használt, ez pedig teljesen szakadt a sarkánál. Még a Vatera szabályzata is azt mondja, hogy a hibákat feltüntetve kell árverésre bocsátani az árut. Még akkor is, ha a 900,- Ft-os költség nagy részét a postaköltség tette ki - bár ezt nem kellett volna ajánlva küldeni, mert nem ért annyit, akkor is nagy csalódást okozott.
Abban talán hibát követtem el, hogy ilyen terméket vásároltam látatlanban - tanultam belőle, de keserű maradt a szájam íze. Viszont nem szeretnék negatív értékelést adni egy ócskaság miatt, ezért várom jelentkezését, hogyan oldjuk meg a dolgot.
Üdvözlettel:
Én"
Válasz:
"Szia.
Ki van zárva hogy el lenne szakadva! Átnéztem , semmi baja nem volt.
Megfelelő leírást adtam róla. Más kérdés az ha mégsem tetszik.
Én sem örülnék a negatív értékelésnek.Visszavenni nem szeretném,
mert nem tudom hová tenni.
Szerinted 100.-ft nyereség megéri nekem(a vaterának is jár belőle)
Tanácstalan vagyok! Nem volt szakadt!"
Én:
"Csináltam néhány képet. Küldöm."
Eladó:
"
Én nem így tettem dobozba!"
Én:
"Legalább ezt ne! Én úgy érzem, hogy udvariasan felajánlottam, hogy keressünk megoldást. Nem hiszem, hogy útközben történt volna baj a csizmával, mivel ezek a hibák a széthordás jelei. A Vaterára feltett képen látszik, hogy szemből fényképezte le, nehogy látszódjon. A Ptk. 4. §-a kimondja, hogy "A polgári jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek jóhiszeműség és a tisztesség követelményének megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni."
Én megfeleltem ennek. Rögtön jelentkeztem, ahogy küldte a bankszámlaszámot, máris utaltam a pénzt - még többet is, mint amennyit kért. Ön ezzel szemben már a hirdetésében megtévesztéssel élt, majd amikor kifogás emeltem, minden áron megpróbálta elhárítani magától a felelősséget.
Végül idézem a Vatera Általános felhasználási feltételeinek vonatkozó részét:
"3/2. A terméket feltöltő felhasználó köteles a terméklapon az általa feltöltött termék, vagy szolgáltatás pontos, a valósággal megegyező paramétereit és tulajdonságait megadni.
3/3. Az eladó a termék feltöltésével és az aukció elindításával kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres aukció zárás esetén a megnyert terméket az általa megjelölt állapotban és kondíciókat adja át az aukció nyertesének."
Én bíztam abban, hogy ezt az eladók betartják. Sajnálom, hogy Ön nem tartozik közéjük.
Üdvözlettel:
Én"
Eladó:
"Ha már itt tartunk én sem gondoltam volna , hogy összeakadok egy olyan vevővel aki miután megkapja az árut (nem tetszik vagy nem jó a méret)---másra nem tudok gondolni---
szándékosan tönkreteszi!!!! Kihasználva azt hogy idő hiányában csak egy irányból fotóztam
Elgondolkodnék az Ön helyébe hogy az én 50feletti adásvételem pozitív. Elégedett vásárlók és eladók visszajelzése.Nem engedem meg magamnak azt a luxust hogy bárkit is becsapjak.Tisztában vagyok a Vatera szabályaival, és mindig aszerint járok el.
ÖNNEK viszont 1 pozitív minősítés mellé egy esetleges negatív már csak 50%-os felhasználó lenne.
További szép napot!"
Én:
"Ez már sok. Nemsokára jönnek az értékeléseim, mert az utóbbi héten sok mindent vettem, mint Önnek is, azonnal kifizettem, de még nem érkeztek meg, ezért nem adtam értékeléseket, és ezért nem kaptam én sem. A hozzáállása elképesztő.
Olyan vevővel akadt össze, aki eddig hitt a tisztességes kereskedelemben, de úgy látszik nem kellett volna."
Tanuljon belőle, aki akar.