Ismét kikérném a véleményeteket.
Egy műszaki cikket vásárolt tőlem a vevő.
Aukciózárás után azonnal megküldtem a feladandó összeget és a számlaszámomat.
A vevő válasza: "Szeretném ha a terméket utánvétellel küldje hozzám. "
A válaszomban írom, hogy "A termékoldalon a fizetési mód: - Banki átutalás" és hogy sajnos ettől nem tudok eltérni, de ha ez nehézségekbe ütközik, üsse kavics, kivételt teszek, és elfogadom a rózsaszín postai csekken is a termék árának kifizetését.
A vevő válasza: "Kérném hogy utánvétellel küldje a terméket, mert szerintem így a korrekt, és így garantáltan se a vevő se az eladó anyagi kárt nem szenved. Igaza van, láttam hogy nem szeret utánvétellel feladni csomagot, de kérném hogy ebbe az esetbe tegyen kivételt."
Írom neki újra, hogy az i+-oldalamon is, és minden termékleírásomban szerepel, hogy utánvéttel nem küldök senkinek csomagot, és a tájékoztatókban az is szerepel, hogy „Kérem, ha a fenti (ill. az I+ oldalamon szereplő) vásárlási és fizetési feltételeket nem tudja elfogadni, ne vásároljon tőlem!”
A vevő továbbra is köti az ebet a karóhoz: " termékét kizárólagosan utánvétellel tudom megvenni, mivel az előző vásárlásaim mindig utánvétellel zajlottak le és ez esetben sem teszek kivételt. Utánvétellel a ferr hiszen a terméket csak akkor tudom átvenni, ha kifizettem az összeget a postán, és a posta visszautalja önnek a pénzt.Ezért ragaszkodom az utánvételhez."
Talán emlékeztek még néhányan az ominózus "Agyagedény/ócskás" 2in1-esetre, amikor kb. 8ezer Ft-om bánta az át nem vett, utánvéttel küldött csomagot. Én akkor megfogadtam, ez soha, de soha többé nem fog előfordulni velem.
Ha a vevő hajthatatlan, kénytelen leszek negatívot adni, és a terméket újralistázni. De - ebben az új felállású vaterás rendszerben - vajon törlik-e majd a "bosszúnegatívot"?
Szerintetek?