IDÉZET(Greeneye166 @ 2007-07-16 17:56)

A hozzáállásomról pedig annyit, hogy ma küldtem egy csomagot úgy, hogy a vásárlót megelőzve felhívtam és elkértem a címét. Nem nagy összegű cucc volt volt, de egyébként is mentem a postára, így feladtam. Majd fizet. Nincs joga a vásárlónak arra, hogy 1hétig álljon a pénz az áruban, sőt lehet, hogy akit túllicitált már el is vitte volna. 10napos aukciónál ez min. 27nap csúszást jelent, ha nem kell neki!!!
Ha sok pozitívos licitál, alapból úgy csinálom hogy írjon címet, viszem postára, ott kiderül hogy pontosan mennyi a költség, ajánlva feladom, majd hazaérvén megírom hogy mennyi a teljes költség, amit utalni kérek. Négy év alatt - lekopogom - még minden ilyen üzletem sikeres volt, mindig mindenki fizetett rendesen. Sok nullást is indítottam útra, 98%-ukkal nem volt semmi probléma, bár sokszor jogosan bizalmatlan az ember egyes megtörtént dolgok miatt (pl. az állatok egy része is alapból fél az emberektől - egyes liberális alakok biztos lerasszisztáznák őket is, rohadt előítéletes humanoidfób verebek, miért menekülnek előlünk :-D), dehát örüljünk, hogy szerencsére bőven van jó példa, hiszen a többség vásárolni és eladni jár ide, nem pedig szórakozni. És az eladók nem előítéletesek hanem elővigyázatosak, aminek ugye megvan az oka.
Vatertól független ügyleteim során (apronetes hirdetés és hasonlók) is egyetlenegy kivétellel minden vevőm korrekt volt, feladtam a csomagot, ha megkapta küldte is a pénzt. Előrepostázáskor mindig azt szoktam írni, ha nem a vaterán hanem egyéb netes hirdetésen keresztül találok vevőt, hogy "ha megérkezett a csomag, értesítsen". És akkor tudni fogja hogy biztosan nem akarják átverni. Eddig a több tucatból egyetlenegyszer fordult elő, hogy valaki a mai napig nem fizetett ki egy 5-600 Ft-os tételt, dehát ilyeneknél ez is benne van a pakliban.