IDÉZET(bambooflower @ 2009-03-24 18:59)

hm.... a stílus és a helyesírás nagyon emlékeztet valakire....

...én is imádom, mikor valaki leírja, hogy más nem ír helyesen. Persze rövid i-vel. Ez mindig így szokott történni.
Az 1Ft-os aukciónál szerintem nem kell sok termék kapcsolatfelvételre. Másrészt, veszel tőle valamit, aztán ha nem adja ingyen, (nincs forint, egy forintot meg lefelé kerekítünk) már varrod is a negatívot. Hidd el, hamar leszokik róla.
Sulley333!
Szándékosan nem akarom minősíteni a több oldalnyi írást, max azzal, hogy nem aludtam miatta, de megérte.
Egy valamit nem látsz jól. Tudom a vásárlási izgalom, és a nyereségi láz, képes rózsaszín ködfelhőkbe burkolni a tisztánlátást.
Törvényi tényállások:
1. Nem bocsájthatsz áruba olyan terméket, amivel nem rendelkezel. Itt bukott a mutatvány. Nyilvánvaló, hogy a tisztességes sem tisztességes, ha abból a pénzből szerzi be az árut, amit te fizetsz neki. Nem értem, hogy ezt, hogy nem látod át. Ha te nem utalsz előre, nincs miből megvenni a cuccot. Vágod?
2. Az aukción leírt ajánlat, egy szerződés. A fórumon írkált dolgok, az meg ötlet. Hogy te, gondolataidban, hogy üzleteltél volna, az a bíróságot nagyon nem érdekli.
3. A szerződés szerint, mely írott formában van, neked előre kell utalni. Ez a szerződés, nem módosult azzal, hogy licitáltál, és volt egy elgondolásod, miszerint te megcsíped azt az üzletet, amit másnak ajánlottak fel. Éppen ezért, te az aukció megnyerésekor, köteles lettél volna utalni, ellenkező esetben, ő nem köteles neked szállítani.
Jelenleg, az termékkel nem rendelkező "kereskedő" kitiltásra került, ezzel a névvel, adatokkal stb. neked megmaradt a pénzed.
Ellenkező esetben, kaptál volna egy negatívot, miszerint nem utaltál. A te viszont negatívodat pedig töröltette volna.
Így most, lenne egy ember a vaterán, aki úgy értékesít terméket, hogy azzal nem rendelkezik.
Ráadásul az ártatlanság vélelmétől visszhangozna, még az ég is, a sikertelen aukciói miatt.
Az emberek, akik licitáltak, HA nem kapják meg a terméket, szerinted mennek megverni Németországba?
4. A vevő kérésére, a termék meglétéről, bizonyságot kell adj, vagy ha ez nem lehetséges, azt fel kell tüntetned a szerződésben.
5. A Csalás: Mások tévedésbe ejtése, és, vagy tévedésben tartása, haszonszerzés céljából.
Ha azt modja megvan a termék, de bizonyságot adni nem tud, akkor tévedésbe ejt.
Ha azt mondja hozza a terméket, de mégsem, mert nem fizettél, tévedésbe ejtetted.
Ha fizetsz előre, és nem hoz semmit, ez eleve két hét. Aztán esetleg közli, hogy elkobozták, karambolozott, stb. de legközelebb hozza, akkor már tévedésben is tart.
Te is nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, 370000.- ből megúsztad volna a pereskedést, a Német, vagy a nemzetközi bíróságon. Ha ugyanis feljelent azzal, hogy nem fizettél a szerződés szerint előre, de közben benutatja az árut, akkor az neked nagyon sokba kerül, hogy neki veszteséget okoztál.
Ha gonosz lennék, és élből Németországban jelentenélek fel, ahova úgysem járkálnál, tehát fizetnél, a végén meg csak előállítanának. (Pár hét itteni fogda után.)
Na ezt a végét ne fokozzuk. Szeretném ha megértenéd, a szándék lényegét. Nem ellened, hanem érted írányult a téma.
Azt értsd meg, ha te, egy ilyen üzletbe vágsz, és rendelkezel is az áruval, tehát becsületes úton játszol, akkor nem állsz le fenyegetőzni a fórumon, hanem azonnal jelzed a vaterának, hogy zaklatnak. Nem fenyegetőzöl, hanem lépsz.
Tudod. Amelyik kutya ugat...
Őszintén szólva, ritkán járok ezen a fórumon, de jogi vitát nem szeretnék nyitni, nincs értelme. Azért írtam, ha objektív akarsz maradni, a törvény, tényeket tartalmaz, csak meg kell találni a sorok között, tudom nem büntet, de büntetni rendel, és ne hidd azt ha igazad van valamiben, akkor egy jó, ügyész nem bír kiforgatni, mert ezt simán bukhattad volna, és ha nem ezt, akkor itt bizonygatnád az igazad, aztán lehet hogy 1 hónap vagy év múlva, már egy kamion árut vettél volna előre utalva.
(Aki meg itthagy, és kimegy, legyen szerencséje OTT. Ha akar valamit, csinálja tisztán. Ne álljon bosszút az itt maradtakon, a saját bánata miatt. Ne keserítse az ittmaradottak sorsát. Inkább vegyen szalámit meg bort, azt árulja Német aukción. Így nem elvesz, hanem még ad is.)