IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2008-07-30 11:41)

Csekk:
Jellemzően kevesebb mint 10 nap, de van mikor több és ez nem a vaterán múlik. Ma 30-án a 26-i csekken
befizetett összegeket kaptuk meg és írjuk jóvá. A lényeg, hogy jóvá legyen írva és minél hamarabb! Tehát
amint a számlánkon van az összeg és minden rendben van az azonosítással jóváírjuk azt.
Amennyiben arra kíváncsi, hogy az eltelt idő alatt hol járt az összeg kérdezze meg a közbeiktatott postai és
banki eljárásokról a posta és a bank illetékeseit. Nyilván ott is vannak informatív és időben, gyorsan, korrekt
tájékoztatást nyújtó fórumok ahol talán még "Sütz Ila" hasonlatokkal sem kell brillíroznia.
Banki átutalás:
Nincs "azonnal" és az "50 munkanap" is értelmezhetetlen!
Még akkor sem azonnali a befizetés jóváírása, ha a Vatera számlavezető bankjánál fizeti be az összeget.
Ön befizeti a pénzt és másnap megkapjuk a banktól az adatokat, ha azon rajta van a befizetés, akkor
jóváírjuk. Ha nincs, akkor a következő napon és így tovább.
Tisztelt Vatera (Moderátor, Csapat)!
Köszönöm, hogy válaszoltak.
A hasonlatot meg azért alkalmaztam, mert kétszer feltettem a kérdést, igéreteket kaptam, hogy továbbítják, választ meg nem. S a hozzászólásom is kiradírozták.
De most lett válasz is.
Csekkes fizetés: A postai illetékesektől kaptam a 48-72 óra időtartamot, a banki illetékeseknél még nem érdeklődtem .....
S ha jellemzően kevesebb, akkor úgy kell fogalmazni az értesítőn. "Esetleg tíz munkanapignapig is eltarthat", vagy "hosszadalmasabb, mintha bankban vagy átutalással, vagy bankkártyával fizetne" s nem úgy, hogy kerek perec kijelentik, hogy tíz munkanap.
Bankfiókban történő befizetés:Én nem banki utalásról, hanem banki befizetésről beszéltem, kettő szögesen elválik egymástól.
Banki utalás: bankszámláról-bankszámlára való transzferálás (terhelés ill. jóváírás).
Banki befizetés: KP-ben a bankfiók pénztárában fizetek egy megadott bankszámlaszámra.
Utóbbinál, ha befizetem az összeget, az azonnal rajta van a bankszámlán, s Önök másnap megkapják az adatokat, s ezáltal jóvá is írják az adott felhasználó egyenlegén.
Tehát épp ezért érdekelt, hogy miért írják az értesítőre az öt napot.
Tudom, úgy hat a beírásom, hogy a kákán is csomót keresek, pedig csak szeretem, ha valami pontosan van megfogalmazva.
S nem szeretem, ha pontatlan információkkal akarnak felhasználókat átterelni a csekkes fizetésről, mondjuk az utalásra/bankkártyás fizetésre/bankfióki befizetésre.
A csekkes fizetést választóknak épp elég a 200 Ft., meg az, hogy 300 Ft.-nyi jutalék után már számláznak, nincs szügségük plusz riogatásra.
S mégvalami, azért, mert a véleményem nem tetszik, nem kell a fórumozási jogom megvonni.