Kedves Benz!

Lehet, hogy a "Technikai problémákba" kellene írnom, és nem ide. Akkor elnézést.

A statisztikáról írok pár szót, mert nagyon, (kiemelten!!!) jó dolognak tartom azt, hogy megcsinálták, de sajnos még mindig nem jó adatokat mutat.

Megpróbálom korrekt módon részletezni, hogy hol milyen hibát találtam, hátha könnyebb megcsinálni. Alulról megyek felfelé.
Díjak:
Eltűnt a minimálárért fizetett összeg mindenhonnan, ez jó, mert nem is használtam ezt az opciót. Viszont a listázási díj nem a valóságot mutatja, mert minden helyen csupán pár száz Ft van, ami nem lehetséges, mert hosszú ideje (kb. másfél éve már) folyamatosan 1000 fölötti termékszámot futtatok, aminek a FD-a minimum 3000 Ft 3 hétre, tehát a havi lebontású 0-500 Ft biztosan nem jó.
A kiemelt megjelenítési díjak sem a valós adatokat tükrözik, mert rendszeresen indítok "listázások elejére" igénybevételével, de ezt csak egy alkalommal mutatja a táblázat, és decemberben határozottan emlékszem, hogy igénybe vettem az ajándék ikont is, bár lehet, hogy novemberben.
Az eladási jutalék az utolsó 3 hónapban jónak tűnik, de legalábbis reális, (febr. márc. ápr.), viszont az azt megelőző hónapokban sajnos nem stimmel.
Vevők:Az eladott termékek száma az utóbbi egy évben nálam 224-et mutat, ami fizikai képtelenség, mert emlékszem, hogy nyáron lett meg a 700. értékelésem, most ezer fölött van, ami minimum 300 partnert jelent, a termékszám ennél jóval magasabb. Elképzelhetőnek tartom viszont, hogy az utolsó 3 hónap adatai stimmelnek, és éves lebontásban azért nem jó, mert a korábbiaknál nulla van. Talán.
Havi lebontás:Szintén az utolsó 3 hónap adatai tűnnek jónak, az azt megelőző időszak nagyon nem jó.
Napi lebontás:Az aktuális és az elmúlt 3 hónapi korrektnek tűnik, viszont a 6 havi és 12 havi már a 3 havinak az adatait mutatja. Pedig jó volna legalább egy évre visszamenőleg látni a forgalom alakulását.
Óránkénti bontás:Ha jól gondolom, akkor éves viszonylatban itt több szárezres nagyságrendű tételeknek kellene látszódniuk (12 hónap esetében), mert ez egy olyan, hogy az egész éves bevételt kellene mutatnia órák szerinti bontásban, azaz, ha a 24 sort összeadom, akkor az első oszlopban a éves forgalmamnak kellene megmutatkoznia, a másodikban pedig az egy év alatt eladott áruk számát kellene látnom. Ha tehát nem tévedek, akkor sajnos ez is csak a töredékét mutatja, Lehet, hogy a 3 havi jó, és az április hónap is reálisnak tűnik.
Végül az
Eladási statisztikák:
- Összes eladás: Az utolsó 3 hónap tűnik csak jónak, mindkét (fix áras, aukció) eladási módban.
(A kérdésem ezzel kapcsolatban: fix árasnak ugye a fix áras aukció minősül, a hagyományos aukció, ha villámáron lett leütve, de egy licittel, akkor az "Aukció" sorban van?)
- Eladott termékek száma: Mindenütt januártól látszik jónak.
- Licitek száma: Szintén januártól látszik jónak.
- Legalacsonyabb eladási ár: Ld. eggyel feljebb.

- Legmagasabb eladási ár: Hát, szerintem itt még a január és a március sem stimmel, bár nem merek rá mérget venni.

- Átlagos eladási ár: Passz, ha jó, akkor januártól.
- Listázott aukciók száma: Csak az április jó.
- Befejezett aukciók száma: Nem tudom, ez pontosan mit takar. Eladással befejezett, vagy eladás nélkül lezárt aukciót?
- Megfigyelők átlagos száma: Itt nekem mindenhol nulla van. Mindig van megfigyelt árum, nem tudom, hogy ez egy százalékos szám-e, de valaminek mindenképpen kellene ott lennie nulla helyett, bár nem vagyok biztos benne.

Összességében az adatok januártól hasonlítanak a valóságosra, de nem minden esetben. Azért soroltam fel tételesen, hátha jó így Önöknek a szerelési munkálatokhoz.
Ha nem jó, nyugodtan törölje ám.
És szerintem, de ez csak az én véleményem, egy ilyen statisztikai részt nagyon nehéz megcsinálni, úgyhogy egyáltalán nem gondolom, hogy baj lenne, hogy egy kicsit még nem annyira jól működik, de ha tényleg készen lesz, akkor nagyon nagy hasznát fogjuk látni.
Szóval kitartást Önöknek.