hexina89
2007-11-30 14:41
IDÉZET(papirus @ 2007-11-30 12:44)

Néhány gondolat a MINIMÁLÁRral kapcsolatban. (Elsősorban a Vatera csapatának)
Lehet, hogy szokás, az ilyen aukciós oldalakon, de attól még nem jó. (Ha két éven keresztül minden reggel bokán rúgom a páromat, az már azt hiszem szokásnak nevezhető. Ez ugye nem elég ahhoz, hogy jónak is tekintsem.)
Ha valaki nem akarja egy bizonyos összeg alatt eladni a portékáját, az indítsa arról az összegről a licitet. Tisztességesebb, és nem raboljuk egymás idejét. Mi az értelme egy olyan árverésnek, ahol licitálunk, licitálunk, aztán a végén kiderül, hogy mindez hiába, mert kamu volt az egész. ("Zenélő uborkaszeletelő eladó 400-ért! - Megadja valaki érte a 400-at? - Igen? - Kár, mert nem adom oda annyiért!")
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki becsapva érzi magát egy ilyen által. Egyszerűen nem tartom értelmesnek a minimálár alatti licitálás lehetőségét. Minek, ha úgysem lesz belőle üzlet? A minimálár megadásával az eladó meghatározza a legalacsonyabb adható árat. MI ÉRTELME VAN AZ EZ ALATTI LICITÁLÁSNAK? A kikiáltási ár intézményét ezért találták ki! És működik! Több száz éve! Mellesleg melyik valódi árverésen úszott volna meg az eladó alapos verés nélkül egy ilyen "tréfát"?
Szívemből szóltál! Én már feszegettem korábban ezt a témát, de abban is van igazság, hogy ilyenkor az eladó felméri a keresletet. Erre mondjuk más módszert alkalmaznék, de az üzemeltetőkön múlik, hogy megfontolják-e. Hogy a keresletfelmérés ne legyen egyenlő tétremenő a licitálással.
Amúgy én is hideglelést kapok az ilyen "szórakozásoktól". Főleg amikor 1Ft-os aukciónak hirdeti meg. Aztán kirakja, hogy minimálár mondjuk 5600 Ft.
Szervusztok,
Sikerült megtudnom néhány embertől, hogy ez az idétlen aukciózás ezért jó, mert NEKIK szórakoztató.
Biztos minden licit után kap egy SMS-t, és ezen élvezkedik.
Erről mindig W. Allen jut eszembe:
"Ha nem lennének zsebtolvajok, nem lenne nemi életem". Lehet, hogy nekik is rezgőre van állítva ??
Sajna, az a tapasztalatom, hogy egyre többen csinálják ezt. Tenni kéne ellene valamit !
hexina89
2007-11-30 14:58
Én bevezetném azt, hogy aki meghatároz minimálárat, (akár kiírja, akár eltitkolja, hogy mennyi az) az ne indíthasson 1ft-os aukciót. Mert minek? Mi értelme?
Mint már írtam korábban, ez így ebben a formában egy inkorrekt mézesmadzag. Hovatovább tisztességtelen piaci magatartás.
IDÉZET(hexina89 @ 2007-11-30 13:41)

Szívemből szóltál! Én már feszegettem korábban ezt a témát, de abban is van igazság, hogy ilyenkor az eladó felméri a keresletet. Erre mondjuk más módszert alkalmaznék, de az üzemeltetőkön múlik, hogy megfontolják-e. Hogy a keresletfelmérés ne legyen egyenlő tétremenő a licitálással.
Amúgy én is hideglelést kapok az ilyen "szórakozásoktól". Főleg amikor 1Ft-os aukciónak hirdeti meg. Aztán kirakja, hogy minimálár mondjuk 5600 Ft.
Nem is az 1Ft-os aukciókkal van a baj. Arról lehet tudni, hogy úgysem kapod meg annyiért. De amikor számodra elfogadható (esetleg reálisnak is tekinthető) áron van valami jelen - függetlenül attól, hogy ez kikiáltási vagy már licittel elért ár - és amikor rálicitálsz, akkor derül ki, hogy kamu az egész, az felháborító. Sajnálom, hogy az egyébként jó Vatera nem tudja megoldani, hogy ez az állítólagos keresletfelmérés valami más fórumon történjen, vagy valami jelöléssel elkülönüljön.
Minden valódi árverésen (legyen szó lakásról, műtárgyról, autóról, állatról vagy bármi másról) A KIKIÁLTÁSI ÁR ÉPPÚGY KÖTELEZŐ, MINT A LICITTEL ELÉRT ÁR. Ha tehát valaki odavisz egy aukcióra valamit és az csak kikiáltási áron kel el, akkor annyiért KELL eladni. Ezért árverés, ezért kikiáltási ár. Itt a Vaterán is: ha licitálok egy termékre - mert mondjuk elfogadhatónak tartom az árát - nekem kötelező megvennem. Akkor miért van ez a beteges játszadozás (és annak lehetősége) egy elrejtett összeggel? A
MEGHIRDETETT ÁR miért nem kötelező? Miért lehet rejtett ár? Hogy is van ez? Kínálok valamit egy bizonyos áron, de nem adom oda annyiért? Licitálgassatok, találgassatok... Nem a vásárló megtévesztése ez? (Biztos, hogy ez törvényes???) Ahogy írtad kedves Hexina89: ez akár minősíthető tisztességtelen piaci magatartásnak is. Lehet, hogy jó lenne, ha valami törvénytudó ember utánanézne. Persze lehet, hogy nem talána semit, de a dolog akkor is tisztességtelen. MERT ÁTVERÉS!!!!!!!!!
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-11-30 18:39
IDÉZET(papirus @ 2007-11-30 17:33)

...
Sajnálom, hogy az egyébként jó Vatera nem tudja megoldani, hogy ez az állítólagos keresletfelmérés valami más fórumon történjen, vagy valami jelöléssel elkülönüljön.
...
Kedves papirus!
Amennyiben minimáláras termékeket nem szeretne látni, a keresési opciókban beállítható,
hogy csak a minimálár nélküli termékeket listázza.
hexina89
2007-11-30 19:40
IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2007-11-30 17:39)

Kedves papirus!
Amennyiben minimáláras termékeket nem szeretne látni, a keresési opciókban beállítható,
hogy csak a minimálár nélküli termékeket listázza.
Szerintem Papirus nem erre gondolt, amikor teljesen jogos véleményének adott hangot...
hexina89
2007-11-30 19:44
IDÉZET(papirus @ 2007-11-30 17:33)

Nem is az 1Ft-os aukciókkal van a baj. Arról lehet tudni, hogy úgysem kapod meg annyiért. De amikor számodra elfogadható (esetleg reálisnak is tekinthető) áron van valami jelen - függetlenül attól, hogy ez kikiáltási vagy már licittel elért ár - és amikor rálicitálsz, akkor derül ki, hogy kamu az egész, az felháborító.
...
Annyira egyformán látjuk a dolgokat, hogy ehhez a véleményedhez már csak egyetlen gondolatot fűznék hozzá: Aki nem érti, vagy nem akarja érteni a probléma mibenlétét, annak az
átverés és az
árverés közt csak egy betű a különbség.
Hali Mindenki!!
Én regizve vagy 1 éve, de csak most kezdtem el nézni komolyabban. Engem nem a minimál ár zavar, mert ez még érthető, az eladó nem akar rajta bukni. Aki vevőként nem akar rajta bukni, az nem licitál. Tehát a min. árral nincs gondom.
Engem konkrétan az zavar h a minimális ár nincs megjelenítve. Nem tudom mennyi. Lehet, hogy csak én vagyok béna, de akkor mégis hol lehet megnézni?? Ha ez véletlen, akkor kérem tegyék láthatóvá. Ha viszont az cél, hogy nincs megadva, akkor magyarázza meg vki, h hol a logika benne?
További kérdésem, hogy egy aukció folyamán az eladónak van-e arra lehetősége(/szabad-e neki) a körülményeket változtatni? (gondolok itt a minimálárra, az időtartamra, vagy bármi egyébre) Ha igen, milyen mértékben? Illetve, hogy ha egy ár a minimál árat nem érte el, akkor a címcsere létrejön-e?
Köszönöm, üdv, pibu
Ha valaki
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-12-01 13:39
IDÉZET(pibuka @ 2007-12-01 12:25)

Hali Mindenki!!
Én regizve vagy 1 éve, de csak most kezdtem el nézni komolyabban. Engem nem a minimál ár zavar, mert ez még érthető, az eladó nem akar rajta bukni. Aki vevőként nem akar rajta bukni, az nem licitál. Tehát a min. árral nincs gondom.
Engem konkrétan az zavar h a minimális ár nincs megjelenítve. Nem tudom mennyi. Lehet, hogy csak én vagyok béna, de akkor mégis hol lehet megnézni?? Ha ez véletlen, akkor kérem tegyék láthatóvá. Ha viszont az cél, hogy nincs megadva, akkor magyarázza meg vki, h hol a logika benne?
További kérdésem, hogy egy aukció folyamán az eladónak van-e arra lehetősége(/szabad-e neki) a körülményeket változtatni? (gondolok itt a minimálárra, az időtartamra, vagy bármi egyébre) Ha igen, milyen mértékben? Illetve, hogy ha egy ár a minimál árat nem érte el, akkor a címcsere létrejön-e?
Köszönöm, üdv, pibu
Ha valaki
Kedves pibuka!
A vevők számára hozzáférhető termékleírásnál a kikiáltási ár látható, és a minimálár csak akkor,
ha az eladó azt kifejezetten kérte
Amíg nincs a termékre licit addig lehetséges a termék paraméterein változtatni.
Licitált termék esetében változtatható a minimálár (csak csökkenteni lehet, és a jelenlegi ajánlattal
nem lehet megegyező), a kategória és a termékkiemelések megadhatóak.
Az érvényes licittel rendelkező aukció lezárható az eredeti időponttól korábban is, de az aukció
befejezése előtt 24 órával a korábban licitálók mindegyike automatikus értesítést kap a módosításról.
Amennyiben a licitáló nem éri el a minimálárat, az aukció érvénytelenül lezárul. A partnerek nem kapják
meg egymás elérhetőségeit és nem vehetik fel a kapcsolatot egymással.
Helló!
Licitáltam egy parfümre és a minimáláron megnyertem a licitet!De amikor megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az illetővel nem reagál, emailre nem válaszol és tegnap újra meghírdette a parfümöt!Ilyenkor mi a teendő?
IDÉZET(voti26 @ 2007-12-01 13:35)

Helló!
Licitáltam egy parfümre és a minimáláron megnyertem a licitet!De amikor megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az illetővel nem reagál, emailre nem válaszol és tegnap újra meghírdette a parfümöt!Ilyenkor mi a teendő?
Felesleges megrémülnöd. Mindkét általad megvásárolt parfümöt újra feltették aukcióba, de világosan látszik, hogy mindkét eladó ilyenekkel kereskedik, tehát nem csak egy darab van nekik belőle. Fognak jelentkezni, ne félj...
szasza72
2007-12-01 16:25
Üdv.
Missicat néven van egy nő, aki sorra cseszi át a vevőit, és az eladóit.A vevőktől a pénzt begyüjti, a számlájára átutaltatja, de az árút nem küldi, és nem is jelentkezik.Mit lehet az ilyen szeméttel csinálni.Arra gondolok, hogy esetleg az elérhetőségét nyilvánossá tenni, itt az oldalon, és akkor a pénzét mindenki visszaszerezheti tőle.Ahogy olvasgattam az értékeléseit, nagyon sok pénzt begyüjtött már, de az árút nem küldte.Én megszereztem a címét, és a pénzemért el is megyek, de a többiek mit csináljanak?
Köszi a figyelmet.
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-12-01 16:34
IDÉZET(szasza72 @ 2007-12-01 15:25)

Üdv.
Missicat néven van egy nő, aki sorra cseszi át a vevőit, és az eladóit.A vevőktől a pénzt begyüjti, a számlájára átutaltatja, de az árút nem küldi, és nem is jelentkezik.Mit lehet az ilyen szeméttel csinálni.Arra gondolok, hogy esetleg az elérhetőségét nyilvánossá tenni, itt az oldalon, és akkor a pénzét mindenki visszaszerezheti tőle.Ahogy olvasgattam az értékeléseit, nagyon sok pénzt begyüjtött már, de az árút nem küldte.Én megszereztem a címét, és a pénzemért el is megyek, de a többiek mit csináljanak?
Köszi a figyelmet.
Kedves szasza72!
A felhasználót inaktiváltuk.
A megkárosított feleknek a helyileg illetékes rendőrkapitányságon kell feljelenést tenniük, amennyiben nem ismert
az illető kiléte akár ismeretlen tettes ellen is. A rendőrségnek szüksége lesz nyomtatott formában a terméklapra az illetővel
folytatott levelezésre és minden egyéb dokumentumra, amelyek az adásvétellel kapcsolatban rendelkezésre állnak
A bejelentés után elindítják a nyomozást és hivatalos megkereséssel fordulnak hozzánk a nyomozás sikere érdekében
szükséges és még hiányzó adatok kibocsátása érdekében.
szasza72
2007-12-01 16:45
IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2007-12-01 15:34)

Kedves szasza72!
A felhasználót inaktiváltuk.
A megkárosított feleknek a helyileg illetékes rendőrkapitányságon kell feljelenést tenniük, amennyiben nem ismert
az illető kiléte akár ismeretlen tettes ellen is. A rendőrségnek szüksége lesz nyomtatott formában a terméklapra az illetővel
folytatott levelezésre és minden egyéb dokumentumra, amelyek az adásvétellel kapcsolatban rendelkezésre állnak
A bejelentés után elindítják a nyomozást és hivatalos megkereséssel fordulnak hozzánk a nyomozás sikere érdekében
szükséges és még hiányzó adatok kibocsátása érdekében.
Köszi, ezt már elolvasni is hosszú

Inkább magam csinálom.
Üdv.
gyikarcu
2007-12-01 17:46
azt szeretném kérdezni hogy email címet még akkor se lehet vhogy cserélni ha már megvettem az árut? mert így elég gáz egyeztetni... :S
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-12-01 17:57
IDÉZET(gyikarcu @ 2007-12-01 16:46)

azt szeretném kérdezni hogy email címet még akkor se lehet vhogy cserélni ha már megvettem az árut? mert így elég gáz egyeztetni... :S
Kedves gyikarcu!
Az aukció lezártakor minkét fél megkapja emailben egymás elérhetőségeit, amelyen felvehetik egymással a kapcsolatot.
Sziasztok !
Friss vaterás vok ( és lehet kicsi figyelmetlen meg lúzer ) de az eladásra kínált termékemmel kapcsolatos
vásárlói kérdésre miként tudok válaszolni.
Előre is köszönöm a segítséget !
Üdv :
RNWorld
IDÉZET(RNWorld @ 2007-12-02 15:14)

Sziasztok !
Friss vaterás vok ( és lehet kicsi figyelmetlen meg lúzer ) de az eladásra kínált termékemmel kapcsolatos
vásárlói kérdésre miként tudok válaszolni.
Előre is köszönöm a segítséget !
Üdv :
RNWorld
Új levele érkezett, rákatt a tárgyra és válaszol!
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 15:19)

Új levele érkezett, rákatt a tárgyra és válaszol!
Szia Grobar !
Lehet nem fogalmaztam világosan, az aukciózott termékem képei alatt jelent meg egy vásárlói kérdés,
erre szeretnék válaszolni. Kerestem a lehetőséget, de nem leltem....
Mindenesetre köszi....
IDÉZET(RNWorld @ 2007-12-02 15:30)

Szia Grobar !
Lehet nem fogalmaztam világosan, az aukciózott termékem képei alatt jelent meg egy vásárlói kérdés,
erre szeretnék válaszolni. Kerestem a lehetőséget, de nem leltem....
Mindenesetre köszi....
Akkor lassabban; Személyes menü / Új levele érkezett / Katt a tárgyra --> és írhatod a választ.
IDÉZET(Putyur @ 2007-12-02 15:35)

Akkor lassabban; Személyes menü / Új levele érkezett / Katt a tárgyra --> és írhatod a választ.

Köszi közben megtaláltam, jó hülye vagyok...
Mondjuk annyi mentségem van, hogy a vaterás hírdetés jól elnyomja a leveles ikont...
Köszönöm szépen.
További szép napot !
Üdv :
RNWorld
IDÉZET(RNWorld @ 2007-12-02 15:37)

Mondjuk annyi mentségem van, hogy a vaterás hírdetés jól elnyomja a leveles ikont...
Köszönöm szépen.
További szép napot !
Üdv :
RNWorld
Nincs mit, Neked is szép napot!
IDÉZET(RNWorld @ 2007-12-02 15:37)

Köszönöm szépen.
További szép napot !
Üdv :
RNWorld
Hirdetések ellen tessék Firefox-ot, meg Adblock-ot használni.
Sziasztok !
Nem tudom, jó helyre írok-e, de nem láttam (találtam) jobbat...
Egy hoszabb szösszenet következik, aminek nem a lejáratás a célja, hacsak nem a sajátomé, sokkal inkább az, hogy más ne kövessen el hasonló hibát-hibákat. Legyen a címe:
Hogyan csináljunk hülyét magunkból, avagy hogyan szolgálhatunk rá, hogy felköpjünk, aztán alálljunk ?!
A történet (minő meglepő) egy vásárlással kezdődik, amit megelőzött egy a termék alatt megjelenő kérdezz-felelek, amit sajnos már nem tudok bemutatni Aztán kezdődött a levelezés...:
dátum 2007.11.15. 23:03
tárgy iPOD MP3 MP4 PC LAPTOP USB MOBIL KÜLSŐ HANGSZÓRÓ
********* !
Mellékletként küldöm a nyomtatványt, és egy screenshoot-ot az utalás megtörténtéről. (ez csak egy jelzés, nem kérés hogy ez alapján postázz)
Köszönöm: ****.
--------------------------------------------------------------------------------
--- Az utalás másnap a bank nyitásakor megtörtént (ezt látni a számlakivonaton) Majd eltelt egy hét, és se csomag, se egy sor, csak a néma csend. Akkor vettem a bátorságot, és felhívtam az eladót, aki azt mondta, emlékszik a 17-kei utalásra, és ne aggódjak, meg fogom kapni a csomagot. Azt nem mondom, hogy nem aggódtam, de végül Pesterzsébetről ide ért a csomag (XIII-ik kerület) 25-én már át is vehettem !!!
Kibontva a csomagot konstatáltam, hogy bár egyértelmű volt a kérdés, a kapott áru 3,5-ös jack-kel van felszerelve, így használhatatlan.
Tekintettel a lassúságra, arra, hogy a vásárlás előtti konkrét kérdésemre konkrét igen volt a válasz, mégis olyan árut kaptam, amitől pont a vásárlás előtti kérdéssel akartam védeni magam, negatívra értékeltem a tranzakciót.
Az eladótól meglepő gyorsasággal kaptam levelet kicsit kérlelve, kicsit fenyegetve:
--------------------------------------------------------------------------------
dátum 2007.11.26. 20:12
Szia , köszönöm a negatívot.
Én még mindig úgy tudom hogy ez a 2,5 jack szerinted melyik az ?
Ha kérhetem vonasd vissza a negatívot a vaterával a segítség gombb alatt és változtasd át semlegesre , annyira azért nem érzem magam hibásnak.
Ha úgy gondolod maradjon , akkor nincs semmi mert én is csak ezt tudom neked adni hálából.
De ne feledd a te arányodat sokkal jobban fogja rontani amit írni fogok.
Üdv *********
dátum 2007.11.26. 20:33
********* !
Nem statisztikákról (arányokról) van szó... Sokat tépelődtem, mit is csináljak... De annyira egyértelmű a dolog. Hiszen valóban megkérdeztelek, hogy jó lesz-e a fiam lejátszójához, aminek a kimenete 2,5-ös jack. Te pedig nagyon egyértelműen igennel válaszoltál.
Gondolkodtam azon is, hogy, megkereslek levélben mielőtt negatívot adok, de tapasztalva a gyorsaságod (bocs, most tényleg nem bántani akarlak) erről a lehetőségről lemondtam, úgy látszik elhamarkodottan, hiszen tudsz gyorsan reagálni.
Ha bevállalod, hogy olyan termékkel kereskedsz, amiről nem tudod mi is a jellemzője, ám legyen, megpróbálom visszavonatni és semlegesre változtatni - meggyőződésem ellenére is.
Az hogy Te negatívval jutalmazod a tudatlanságod, és az abból fakadó értékelésem, engem nem riaszt, hiszen én tiszta vagyok ebben az ügyben. És ahogy Nálad, nálam is olvashatja mindenki, miért is került oda az a negatív ?!
Na és igen... Az általad küldött külső hangszóró 3,5-ös jack-kel van megáldva. Kérlek ne érts félre, nem kioktatásnak szánom, de a 2,5-ös jack vastagsága 2,5 mm, míg a 3,5-ösé 3,5 mm. Használni csak úgy tudom, hogy veszek hozzá átalakítót.
Ha semlegesre tudok változtatni (és még mindig úgy érzed, hogy meg kéne tegyem - megteszem), de abban ugyanúgy leírom, hogy mi a gondom, és hogy nem tudod, mit is kínálsz eladásra.
Nem tartom magam rosszindulatúnak, nem jópofiságból adtam - éreztem jogosnak a negatívot. Nagyon vártuk ezt a hangszórót (ezért is kerestelek meg telefonon) és nagyon nagy csalódás volt, pedig abszolút megbíztam benned, pont a rengeteg eladott áru és a jó statisztikád alapján.
Hogy mégis hajlok a semlegesre változtatásra az azért van, mert mindennek ellenére ha hiszed ha nem, nem érzem jól magam, amiért negatívot adtam.
Szerinted hogyan tovább ?
dátum 2007.11.27. 0:00
Szia , azért mondtam neked hogy jó az mp4-hez mert amit én árulok mp4 lejátszót amit látsz is a képeken azon ipróbáltam és jó hozzá.
Én a nagy jack dugóról tudtam hogy az a 3,5mmes sorry.
Ha szeretnéd elküldöm a képet arról hogy az mp4 lejátszót rá lehet dugni a hangfalra.
A semlegest pedig ha kérhetem.
Tisztelettel *********
--- Ezután én hülyét csináltam magamból a Vaterán:
> Tisztelt Cím !>
> Kérem az általam negatívnak jelölt értékelést semmissé tenni szíveskedjenek, azt semlegesre szeretném változtatni.>
> Kérem vegyék figyelembe tapasztalatlanságom, és az utolsó pár nem túl jól sikerült vásárlásom okozta forrófejűségem.
> Tény, hogy nem tettem meg mindent, hogy tisztázzam a félreértést ami az eladó és köztem létrejött.
> Az én hirtelenségem miatt valóban nem illene mást büntetni.
> Elolvastam a visszavonásra írt kritériumokat, úgy gondolom, az utolsó lehetőségbe talán bele férhetek.>
> Szívem szerint kikérném a tanácsukat, de tudom, és megértem, ezt nem vállalhatják fel, viszont alakulhatna egy Vatera-bíróság, amiben egyenlő számmal szerepelnének eladók és vevők, és fórum szerűen segítenének a vitás kérdésekben...>
> Akit negatívval illettem: *******
> Az aukciót 2007/11/15 22:13:37-kor nyertem, a termékkód: ********
> Az értékelést 2007/11/26 17:54:48-kor készítettem.>
> Megértésüket előre is megköszönöm, és remélem szíveskednek törölni az általam adott negatív értékelést!
> A jövőben sokkal körültekintőbben fogok eljárni.>
> Tisztelettel: Geza62
--- Az értékelésem törölték, és én megírtam egy semlegest. Nagy hiba volt. Visszaolvasva elképedve látom, hogy az eladó pofátlanul úgy állítja be, mintha ő nem tehetne semmiről. Szerinte csak annyi volt a kérdés tárgya, hogy jó-e MP4-hez, holott konkrétan méretet kérdeztem.
Az sem igaz, hogy ő nem tudta, hogy az általa kínált áru milyen méretű jack-kel van felszerelve, hiszen ez a termék átlátszó műanyag csomagolásában elhelyezett ismertetőn a csomagolás bontása nélkül jól láthatóan fel van tüntetve.
Így nem tudok mást feltételezni, mint szándékos és rosszindulatú félrevezetést.
Ami a 180 Ft-os átalakítót illeti: furcsa, hogy ezt soha nem említette nekem, még furcsább, hogy ő egy ilyen átalakító utólagos vásárlását természetesnek tartja, mint megoldást. Persze az is lenne, ha ő vásárolta volna nekem, hiszen szándékosan számomra használhatatlan árut adott el, egyértelműen nekem megfelelőnek feltüntetve.
Egyébként csak tájékoztatásul: a Saturnban vettem átalakítót, igaz 880 Ft-ért.
És az nem vígasztal, hogy a bolti ár töredékéért vásárolhatok olyan árut, amit aztán nem tudok használni, illetve hogy használni tudjam, még költenem kell rá.
Hozzá kell tegyem: az eladó 5000 Ft alatti vásárlás esetén elzárkózik a személyes átvételtől.
Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni.
Nem hiszem, hogy nagyot tévedek amikor azt hiszem: a személyes átadásnál az üzletek jó része meghiúsulna. Ahogy gyanítom azt is, hogy a 65 semleges értékelés nagy része is csak negatívból átsírt értékelés.
Szégyenlem magam, amiért nem álltam ki az igazam mellett, soha többé nem fogok megkönyörülni senkin, aki nem érdemli meg. Egyben elnézést kérek mindenkitől, akit ez az eladó megkárosított, vagy átvert, amiért nem álltam melléjük, illetve amiért hagytam magam megingatni a hitemben.
És végül elnézést kérek a Vatera csapatától is. Ok nélkül kértem a változtatást, és sajnos meg is kaptam a lehetőséget.
Hát, kedves barátaim, így kell ezt csinálni.
Most megyek, és fel, aztán alá...
IDÉZET(Geza62 @ 2007-12-02 16:33)

--- Az értékelésem törölték, és én megírtam egy semlegest.
Belinkelnéd? Nem látok nálad semleges értélelést!
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 16:58)

Belinkelnéd? Nem látok nálad semleges értélelést!
Nem nálam a semleges, én adtam a negatív helyett a tisztelt eladónak - bocs ha félreérthető voltam...
IDÉZET(Geza62 @ 2007-12-02 17:03)

Nem nálam a semleges, én adtam a negatív helyett a tisztelt eladónak - bocs ha félreérthető voltam...
Akkor, az eladó nevét írd le légyszíves!
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 17:05)

Akkor, az eladó nevét írd le légyszíves!
ööööö... az eredetiben volt neve, de moderáltak, vagyis nevet nem írhattam.
És tulajdonképpen akár mennyire is megérdemelné, tényleg nem is ez a lényeg, hanem hogy vállaljuk a véleményünket, hogy ne hagyjuk magunkat jobb belátásra bírni, hiszen ezzel ártunk másoknak is. Bölcs gondolatok - utólag, mint eső után köpönyeg...
IDÉZET(Geza62 @ 2007-12-02 17:10)

ööööö... az eredetiben volt neve, de moderáltak, vagyis nevet nem írhattam.
És tulajdonképpen akár mennyire is megérdemelné, tényleg nem is ez a lényeg, hanem hogy vállaljuk a véleményünket, hogy ne hagyjuk magunkat jobb belátásra bírni, hiszen ezzel ártunk másoknak is. Bölcs gondolatok - utólag, mint eső után köpönyeg...
Akkor nem tudjuk meg ki az, csak ha majd viszont értékel.
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 17:15)

Ő értékelt engem, pontosan a telefonom után, és 9 nappal azután, hogy utaltam neki a pénzt, vagyis 8 nappal azután, hogy meg is kapta. Persze pozitívot adott, na neki nincs is oka panaszra

))
De azzal, hogy előre értékelt, bizony sok nehéz pillanatot szerzett nekem, hiszen annak aki pozitívot ad, nehéz negatívot adni.
Ám mint az én példám is mutatja: mégiscsak kell... kellett volna.
hexina89
2007-12-02 18:45
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 17:15)

Én már tudom, hogy ki az. Csak megnéztem Geza62 nevére kiállított értékeléseket és becéloztam az ominózus időszakot.
Leírni nem merem a felhasználónevet, mert még a végén engem tiltanának érte. De
realisnak tartom, hogy Te is hamar rájössz.
IDÉZET(hexina89 @ 2007-12-02 17:45)

Én már tudom, hogy ki az. Csak megnéztem Geza62 nevére kiállított értékeléseket és becéloztam az ominózus időszakot.
Leírni nem merem a felhasználónevet, mert még a végén engem tiltanának érte. De realisnak tartom, hogy Te is hamar rájössz.
Abból indultam ki, hogy negát vagy semlegest adott az eladó. Már én is tudom ki az.
IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 17:47)

Abból indultam ki, hogy negát vagy semlegest adott az eladó. Már én is tudom ki az.
Ügyi vagy
Na evezek más vizekre... Köszi hogy "meghallgattál"

És az igazság az, hogy rövid vaterás életem alatt a 25 eladóból csak 2 volt, aki igazi csalódást okozott, a másikról csak azért nem esett szó, mert benne legalább volt annyi gerinc, hogy belássa: hibázott.
A többi 23 nagyon kellemes nyomot hagyott bennem, mindegyikőjüknek köszönöm

Szóval nem is olyan rossz a statisztika
A Vatera legyen Veled, és mindenkivel: szia - sziasztok

IDÉZET(Grobar @ 2007-12-02 17:47)

Jajj... bocsi... többes számot kellett volna használnom, látom közben többen is átszenvedték magukat nem rövid levélkémen

Köszi Nektek is, és csak óvatosan, és főleg nevek nélkül...
Még1X szia Mindenki
hexina89
2007-12-02 20:30
Olyan iszonyú lassú a vatera, hogy az egyszerűen BOTRÁNYOS!!!!!!
CellaTel
2007-12-02 20:44
IDÉZET(hexina89 @ 2007-12-02 19:30)

Olyan iszonyú lassú a vatera, hogy az egyszerűen BOTRÁNYOS!!!!!!
még attol is lasabb

az elöbb 20 perc volt mig letudtam adni egy licitet.. és kishiján lecsusztam egy aukcioról... de már napok ota ez meg.. 3 frissitésböl 3x 1-2 percnél tovább tart mire ujratöltödik az oldal.. ebböl 2x 404 oldal nem található....
dejavu
hexina89
2007-12-02 21:10
IDÉZET(CellaTel @ 2007-12-02 19:44)

még attol is lasabb

az elöbb 20 perc volt mig letudtam adni egy licitet.. és kishiján lecsusztam egy aukcioról... de már napok ota ez meg.. 3 frissitésböl 3x 1-2 percnél tovább tart mire ujratöltödik az oldal.. ebböl 2x 404 oldal nem található....
dejavu
Válaszolni akartam, erre hosszas várakoztatás után kilökött a rendszer.
Szóval: Nekem is ugyanez a gondom. Épp benne vagyok egy izgalmas közelharcban egy termékért, erre minden egyes licitálás és frissítés során értékes perceket veszít az ember, holott ilyenkor még a másodpercek is sokat számítanak.
Nekem az lenne az észrevételem, illetve kérdésem, hogy mi az értelme a licitkorlátozásnak, ha nem működik??? Be van nekem állítva, hogy 95% alatti visszajelzéssel rendelkezők ne licitálhassanak a termékeimre, ehhez képst mégis licitálhatnak. Illetve akinek még nincsen értékelése az ugyebár 0 %, és ennek ellenére ők is simán licitálhatnak. Szerintem egy olyan funkcíió, amire számít valaki, de nem működik, az rosszabb, mint ami egyszerűen nincsen.
Ja, és nem ma regisztráltam, hanem 2002-be, csak a fórumon most írtam először, amihez nem kellett külön regisztrálni, tehát a ma regisztrált adat is hibás!
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-12-05 14:32
IDÉZET(gregoir @ 2007-12-05 13:15)

Nekem az lenne az észrevételem, illetve kérdésem, hogy mi az értelme a licitkorlátozásnak, ha nem működik??? Be van nekem állítva, hogy 95% alatti visszajelzéssel rendelkezők ne licitálhassanak a termékeimre, ehhez képst mégis licitálhatnak. Illetve akinek még nincsen értékelése az ugyebár 0 %, és ennek ellenére ők is simán licitálhatnak. Szerintem egy olyan funkcíió, amire számít valaki, de nem működik, az rosszabb, mint ami egyszerűen nincsen.

Kedves gregoir!
A licitkorlátozás működik, de a teljes jogú felhasználókra nem vonatkozik. Ez a licitkorlátozás beállításánál is olvasható.
A pozitív értékeléssel még nem rendelkező felhasználók pozitív visszajelzéseinek százalékos értéke nem mérhető.
hexina89
2007-12-05 15:52
Azt is jó lenne tudni, hogy miért kötelez a vatera, hogy olyan ügyleteket értékeljek, amiknél még létre sem jött az adásvétel, csak elérhetőség-csere történt idáig.
Beaujolais
2007-12-05 20:27
IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2007-12-05 13:32)

Kedves gregoir!
A licitkorlátozás működik, de a teljes jogú felhasználókra nem vonatkozik. Ez a licitkorlátozás beállításánál is olvasható.
A pozitív értékeléssel még nem rendelkező felhasználók pozitív visszajelzéseinek százalékos értéke nem mérhető.
Elég kellemetlen, hogy az értékeléssel még nem rendelkezők "nem mérhetők".
Személy szerint 4 hét alatt az 5. termékemet adtam el (0) felhasználónak, és sajnos csak az egyikük fizetett, van akit el sem lehet érni, nem válaszol, stb....
És tehetem fel újra a terméket, valamint a kiemeléseket sajnos ugyebár ugyanúgy ki kell fizetnem:-(
Olyan megoldás nem lehet, hogy amennyiben nem jön létre az üzlet, megkereshessem azt, aki licitált a termékre, de nem ő nyerte meg?
Pl. Vatera hivatalos értesítésként?
Természetesen nem a tisztességes új felhasználók ellen vagyok, de sajna egyre több olyan van, aki csak szórakozásból licitálgat.
Ráadásul nekem igencsak furcsa az, ha valaki több hónapja regisztrált, és rákeresve azt látom, hogy csak az én termékemre licitált, tehát lejárt aukcióknál sem található licitje, vagy van 1-2 db megnyert licit, mégsincs értékelése, vagyis azokat sem vette át....
Semmit sem tehetnénk ez ellen?
Vatera_Fórum_Moderátor
2007-12-05 20:52
IDÉZET(Beaujolais @ 2007-12-05 19:27)

...
Olyan megoldás nem lehet, hogy amennyiben nem jön létre az üzlet, megkereshessem azt, aki licitált a termékre, de nem ő nyerte meg?
Pl. Vatera hivatalos értesítésként?
...
Kedves Beaujolais!
Az újraindított aukciókról email értesítőt kapnak a korábban esetlegesen licitáló felhasználók.
energy33
2007-12-07 16:32
Tisztel idelátogatók!
Tudom itt minden olcsónak tűnik ,de ez nem véletlen.
Én parfümmel fürödtem be ,hamisítványt vettem ,pedig eredetinek írták.
A csomagolása ,doboza az jó volt ,de a benne lévő valami az már korántsem.19550Ft-om bánta.
És olyan valaki árúlja százával aki talán nem is üzlet semmi garancia arra amit elad.
Tehát jól nézzétek mit vesztek meg.Ólcsó húsnak híg a leve.
bambooflower
2007-12-07 17:00
IDÉZET(energy33 @ 2007-12-07 15:32)

Tisztel idelátogatók!
Tudom itt minden olcsónak tűnik ,de ez nem véletlen.
Én parfümmel fürödtem be ,hamisítványt vettem ,pedig eredetinek írták.
A csomagolása ,doboza az jó volt ,de a benne lévő valami az már korántsem.19550Ft-om bánta.
És olyan valaki árúlja százával aki talán nem is üzlet semmi garancia arra amit elad.
Tehát jól nézzétek mit vesztek meg.Ólcsó húsnak híg a leve.
nemmondod. én úgy látom, eddig csak egy cd-t vettél