Tisztelt Bigdept!
IDÉZET(Bigdept @ 2010-08-06 14:24)

blekkmacsek vásárolt tőlem, és megtudta a telefonszámom, felhívott, megbeszéltük a vásárt, és mellékesen elmesélte mi zavarja, és szó, mi szó, furcsa, csak minden bizonnyal nem fogalmazta meg elég jól a gondját:
Ez valóban így történt, mert az a hozzászólás egészen másról szól, mint ez a hozzászólás.

Az történt, hogy több termékére elkezdett hirtelen licitálni ugyanaz a frissen regisztrált felhasználó. Volt amit már eladottnak tekintett, -ismerős licitált rá-...
Hogy a kicsodája mit csinált??? Melyikük nem ismeri a szabályzat 3/6. pontját?

...de benyomult ugyanez, aki a többinél is nyomta a gombot szorgalmasan. (Most megnéztem, csak 2 termékénél nyertes az illető, de most kevesebb terméket látok, mint reggel).
Ha kitiltotta, megjelent egy másik frissen regisztrált felhasználó, és nem győzte kitiltani, folyton újra regelt valaki.
Álljon meg a menet. Miért kell kitiltani? Ezek szerint eleve fóbiája van a visszajelzés nélküliekkel szemben, ami kifejezetten rossz hozzáállás - erről az előző hozzászólásomban már értekeztem.

...A furcsa az volt, hogy a friss felhasználó nyomta a gombot, saját magára licitált ezerrel, és mindenhol felül licitált mindenkit, teljesen úgy tűnt, hogy az egekbe akarja növelni a cikkek árat.
Saját magára nem licitálhat senki, maximum más felhasználó levédett ajánlatát próbálhatja felüllicitálni. Ez történt például
itt. Azonkívül, nyilván én nem ismertem ki az elmúlt X évben ennek az értékesítési formának a lényegét, de valahogy mindig úgy tűnt, hogy egy licitálás esetében az eladó célja elsődlegesen az, hogy a lehető legmagasabb leütési ár alakuljon ki. De hát ez nyilván csak az én elhibázott meglátásom.

...Annyira, hogy már az jutott az eszébe, az egész a feltöltési díj / kiemelési díj növelésére megy ki, -bocs blekkmacsek, tudom ezt nem akartad közzé tenni, de ha ez van, akkor ennek utána kell nézni - (t.i. kacifántos módon a 0-s nem veszi át a terméket, eltűnik, újra fel kell tölteni, meg újra, meg újra, és egy 0-s felhasználónak nincs mit vesztenie)...
Kacifántos módon nem kell újra feltölteni, ezt magyaráztam az előző hozzászólásomban is. Hagyományos aukció esetén a második helyezettnek fel lehet ajánlani a terméket a második lehetőség opcióval. A kiemelést és a feltöltési díjat akkor is ki kell fizetni, ha a háromezer pozitívos felhasználó nem veszi át a terméket. Sőt, a kiemelést akkor is, ha átveszi.
Kacifántos módon a nullás felhasználónak is van annyi vesztenivalója, hogy két ilyen húzás után azonnal befejezi a tevékenységét a Vaterán.

Azt még hadd emeljem itt ki, a "másik furcsaság", hogy még 24 óra sem telt el, és "ellenőrzött" felhasználó lett az illető, nem furcsa. Csak félre érthető. Narancs színű névhez nem ugyanazt ellenőrzik, amit a zöld színű névhez (teljes jogú felhasználó). Utóbbihoz kell 100 ft, bankszámláról utalva, stb. A 0-s felhasználó neve narancs színű...
Ez már annyira kacifántos, hogy elvesztettem a fonalat.
Ha az valakinek furcsa, hogy a regisztráció után 24 órával valaki ellenőrzött vásárló lesz, akkor célszerű lenne az
erről szóló help-topikot olvasgatni.
Tájékoztatásul közlöm, hogy a mobilszolgáltatók mai adatforgalmi sebessége alapján a regisztráció után nagyságrendileg öt perccel már ellenőrzött vásárló lehet valaki.

Javaslatom: hadd nyerjen egy terméknél. Lássuk mi lesz. Ha belefér...
Örömmel olvasnék most már egy termékkódot vagy felhasználónevet. A leírtak alapján amúgy, már legalább egy helyen nyert, hacsak az "ismerős" fürge keze közbe nem avatkozott.

Kedves blekkmacsek, remélem nem gond, hogy a közzétettem pár olyan gondolatot, amit igazából nem akartál nyilvánosság elé menni, de ezek nélkül furcsák a már feltett kérdéseid. És olyan gondolatok ezek, amiket szerintem igenis meg kell tárgyalni, sokunk között, ez fontos.
Szintén örömteli lenne, ha mindezek után az érintett is képviseltetné magát.