Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-19 22:36
IDÉZET(togas @ 2009-03-19 21:32)

Kedves Moderátor!
Te nem a Vatera alkalmazásában dolgozol?
Amennyiben tudomásodra jut egy csalás, nem érzed, hogy tenned kéne ellene valamit?
Számomra megdöbbentő a hozzáállásod!
Küldözgeted az ügyfelet, mint egy könyökvédős hivatalnok. :-(
Úgy látom, hogy a visszaélést észlelő vaterázóknak fontosabb a piactér tisztasága, mint Neked a Vatera alkalmazottjának. :-(
Nem pirul az arcod egy kicsit? :-(
Üdv. -togas-
Kedves togas!
A fórumon keresztül érkező bejelentéseket is nagyon köszönjük, de sajnos ezen bejelentések értelemszerűen
mivel a fórum nem erre lett kitalálva nagyon nehezen kezelhetőek, az érdemi hatékony munkát akadályozzák!
Maga csak a fórumról az adatok bevitele egy külön időigényes folyamat, ezen adatok értelemszerűen a
terméklapról és kapcsolatfelvételről érkező bejelentések esetében már eleve rendelkezésre állnak. Az a személy,
aki a létrehozott felületen ellenőrizhetné és megtehetné a szükséges intézkedéseket nem a szabálytalanságok
ellenőrzésével, hanem érdemi munka helyett adatbevitellel foglalkozik.
jocco123
2009-03-19 22:41
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-03-19 19:36)

Természetesen a vezetőség is értesül a felhasználók véleményéről.
És mit szólnak hozzá?!
voicemixmaster
2009-03-19 22:45
Tisztelt Vatera !
Nem is tudom, hol kezdjem el, de bizonyára kapnak elég üzenetet a tervezett díjakkal kapcsolatban !
Leszögezem, hogy nem csak saját véleményemet/tapasztalatomat írom le, hanem sokunk nevében szólok.
Mondhatom, hogy csak GRATULÁLNI tudok ! Már lassan másfél éve tapasztalok egy folyamatos leépülést az oldal működése és hozzáállása kapcsán. Magas színvonalon hozzá nem értő emberek kűldözgetik az ilyen-olyan leveleket, amit CTRL+C (másol) CTRL+V (Belilleszt) magasfokú használatával (MINDIG) csak annyit tudnak mondani (Bemásolni), hogy "Részletekért olvassa el a szabályzatot !". A levelek eleje vége, meg amúgy is sablon. Ha problémával fordul Önökhöz az ember, semmit nem tesznek. Vagyis, de...Másolnak meg beillesztenek. Sosem mutattak hajlandóságot arra, hogy az eladót és a rendes vevőket védjék, és a link vásárlókat kizárják. Megint kit kell szivatni ? Azokat akik úgy állnak a partnereikhez, ahogyan az normálisan elvárható lenne. Gondolom iszonyatosan kevés jutalékot szed be, a már nem magyar tulajdonú VATERA. Remélem, hogy sokan kihasználják az internetes keresők adta lehetőségeket és keresnek más piacteret, egy másik "kerületben". Már köröz több alternatíva az interneten (főként mailben) és gondolhatják, hogy hamar eljut igen sok Vaterás felhasználóhoz. Arra van kapacitás, hogy 1000 ft-os, egy-két hetes késedelemért behajtó céget kűldjenek valakire ? Olyan valakire aki évek óta jó eladó és mindíg kifizette az egyenléegét ???? MEGTÖRTÉNT !!! Nem hittem a szememnek.
Sok-sok levélváltásom volt nekem és ismerőseimnek az Önök ügyfélszolgálatával ! Soha, semmi érdemleges nem történt ! Csak a CTRL+C, CTRL+V !
Eszméletlen jól meg volt magyarázva, hogy miért van erre a listázási díjra szükség. Részben igaz is, de tessék azon elgondolkodni (átérezni), hogy valaki Évekig keres egy apró filléres mütyürt valami ósdi kacatjához. Mondjuk csak most jut eszébe vagy csak most javasolták neki, hogy nézze meg itt. Mondjuk Én már hónapok óta hírdetem, és egyszer csak jön valaki és hálálkodva megveszi, mert régóta ezt keresi... Akkor most mi van ? Lehet, hogy 100-szor kellett újraindítanom egy 200 ft-os mütyűrt (ezután 500 ft-ért), de egyszer csak valaki végre rálelt. Volt már ilyen esetem...
És mint azt lentebb olvastam, az utóbbi évben teljes mértékben elfeljetették: Hogy nem mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk ! Önök a szolgáltatók, mi meg csak tejelünk az eladások után !
Szóval gratulálok ! Csak így tovább ! Erősen gondolkodunk a további lehetőségeken...És egyre több van !
Aki akar olvasson: "Hát, ide nem engedte a linket betenni !" Akkor marad a G betűs kereső és két szó: HWSW és vatera
Üdvözlettel,
"Sokunk nevében"!
IDÉZET(jocco123 @ 2009-03-19 21:41)

És mit szólnak hozzá?!
Szóhoz sem jutnak
voicemixmaster
2009-03-19 22:59
Kiegészítés !!!
Mondanom sem kell, hogy szerettük (április 6-ig még biztosan) szeretjük az oldalt.
És azért szereti az Eladó, amiért a Vásárló.
Az Eladó azért, mert minden vackot el tud(ott) adni, a vevő pedig azért, mert minden vackot meg tud(ott) venni.
Ennyi !
IDÉZET(Viglen @ 2009-03-19 22:08)

2009. április 6. 00.00
?
IDÉZET(slogan2 @ 2009-03-19 22:13)

?
Nem megfelelőt mondtál.. ezért eltávolítottak.. errefelé ez már csak így megy...
IDÉZET(Viglen @ 2009-03-19 22:14)

Nem megfelelőt mondtál.. ezért eltávolítottak.. errefelé ez már csak így megy...

Ha tudom mit kell írnom ,hogy eltávolítsák ,akkor vagy igazam lehet ,vagy nekem kéne ott ülnöm !
IDÉZET(slogan2 @ 2009-03-19 22:16)

Ha tudom mit kell írnom ,hogy eltávolítsák ,akkor vagy igazam lehet ,vagy nekem kéne ott ülnöm !

Vagy csak nem tartottad be a fórumra vonatkozó szabályokat...
Nézzétek meg, hogy mit művelnek az új személyes menürendszerrel...
Már mióta "mérik" fel a helyzetet ami egyébként a többségnek
már az elejétől fogva tök egyértelmű....
eztisaztis
2009-03-19 23:21
IDÉZET(Viglen @ 2009-03-19 22:17)

Vagy csak nem tartottad be a fórumra vonatkozó szabályokat...

Vagy csak nincsen rajta sapka, vagy azért mert van........ ilyen rugalmas szabályrendszer(egyoldalú) szerintem sehol sincsen, ez ám az egyoldalú szerzödésmodosítás
IDÉZET(slogan2 @ 2009-03-19 22:16)

5. Kereskedelmi jellegű hirdetések megjelentetése. Kereskedelmi hirdetésnek számít minden olyan topik vagy hozzászólás, amely terméket, szolgáltatást, weblapot, betöltendő állást, vagy nyereségorientált vállalkozást reklámoz. Az ilyen jellegű topikok ill. hozzászólások törlésre kerülnek. A KERESEM fórumban minden regisztrált Vatera felhasználó közzéteheti azt a terméket amelyet keres. Ha egy másik felhasználónak van ilyen terméke, akkor annak Vatera árukódját itt megjelentetheti egy a keresem hirdetésre adott válaszával. Közérdekű weboldalak (pl. postai díjszabások) linkjei közölhetők.
Kiemelten felhívjuk a figyelemet a piactér alábbi szabályzatára: "A szerzői jogvédelem alatt álló termékeknek (CD, DVD, videó- és hangkazetták, lemezek, szoftverek, illetve egyéb hang- és adathordozók) kizárólag az eredeti példányát lehet aukción meghirdetni. A másolt, hamisított termékek kereskedelmét a törvény bünteti és a Vatera piacterén is tilos !!!
IDÉZET(beka21 @ 2009-03-19 22:32)

Például azt, hogy jogosan tiltottak-e le illetve volt 25 minimáláras termékem (az ugye elment, hátrahagyva 2.500 Ft-os kérdőjelet). Az miatt meg egy hónap múlva fognak letiltani, mert esetleg nem fizetem ki.
Egy próbát megér ... de csak mert nem akarlak elkeseríteni, hidd el, semmit nem tud kezdeni az ügyvéd sem, mert az általános felhasználási feltételek alapján, ha szabályt sértesz bármikor le vagy kitilthatnak a Vatról .... a jogos letiltás pedig ugye, mindig vitatható téma, és általában az üzemeltető a nyerő ilyen esetben.
Üdv Mindenkinek!
Újra felháborodok és csak érdekesség képen közlöm az alábbi két üzenetemet amit innen kaptam egyiket tegnap a másikat pedig ma. Lehet gondolkodni mi történt? Már nem akarok utána járni, mivel úgy is költözök innen másik aukciós portálra, de azért érdekes.
Dátum: 2009. március 19., csütörtök, 21:24:21
Feladó: Vatera <ertesito@vatera.com>
Címzett: ---------------------------
Tárgy: Vatera: Figyelmeztetés, szabályszegés miatt - első alkalom!
Melléklet:
Kedves Zoltán!
Az Ön felhasználóneve......:zolitan.m
Email:.....................:--------------------
Sajnos nem a Vatera piacterén meghatározott szabályok szerint vett részt a piactér életében, ezért figyelmeztetésben részesítettük, a történtekről egy másik emailben is tájékoztattuk. Legyen kedves átolvasni a Vatera szabályait és a szerint folytatni a jövőben aukciós tevékenységeit.
Tájékoztatásul közöljük, hogy a szabályzatban közzétett alapelvek következetes be nem tartása a Vatera piacteréről való teljes kitiltást vonja maga után!
A Vatera szabályainak megismeréséhez kattintson ide:
http://www.vatera.hu/help/index.php?c=23Köszönjük figyelmét, megértését!
Üdvözlettel:
A Vatera csapata
www.vatera.hu
Majd egy nap múlva az első figyelmeztetés után a következő üzenet érkezett miután inaktíváltak:
Dátum: 2009. március 20., péntek, 09:50:58
Feladó: Vatera <ertesito@vatera.com>
Címzett: ----------------------------------
Tárgy: Vatera: Felhasználónevét inaktiváltuk!
Melléklet:
Kedves Zoltán!
Email:.....................:-------------------------------
Sajnos nem a Vatera.hu Kft. által meghatározott szabályok szerint vett részt a piactér életében, ezért kizártuk a Vatera piacteréről. Korábban több alkalommal is figyelmeztetük és minden esetben tájékoztattuk a szabálytalanságról.
A Vatera ÁFF egyértelműen meghatározza azokat a feltételeket, amelyek alapján a Vatera piacterén egy felhasználó adásvételeket folytathat. Bármely feltétel következetes be nem tartása a felhasználói jogok korlátozását vagy végleges megszüntetését eredményezi.
A Vatera szabályainak megismeréséhez kattintson ide:
http://www.vatera.hu/help/index.php?c=23Köszönjük figyelmét, megértését!
Üdvözlettel:
A Vatera csapata
www.vatera.hu
Hát csak ennyi, aki itt marad az legyen csak óvatos

)))
Most pedig a regisztrált felhasználók tábora nem egy hanem 4 fővel lett kevesebb.
Profizmus
2009-03-20 13:48
Hali. Ahogy olvasom a fórumokat, híreket, a vaterának, teszvesznek nem sok jövője maradt. 10-20 másik oldalt is említettek, 1-hez kellene mindenkinek mennie, hogy felfuttassák. Talán 2-3 évig viszonylag normálisan fog működni, amíg ugyanúgy túl kapzsik lesznek, mint emez a 2, aztán megint tovább kell állni mindenkinek. Ez van. Ha szétaprózódnak 5-10 oldalra a 2 helyről elmenők, az senkinek sem lesz jó. Erre figyelni kellene!
Amúgy attól tartok, hogy túl kevesen mennek el a 2 oldalról (10-20%), annyian maradni fognak annyi áruval, ami min. a vaterának megéri majd továbbra is (a TV halott), mert több lesz a hasznuk, mint eddig. A csődjéhez min. 40-50%-os elvándorlás kellene. Attól tartok ez nem lesz meg, mert sokan inkább tejelnek a semmiért, mint elmennének máshová.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-20 15:25
IDÉZET(koko007 @ 2009-03-20 12:34)

Üdv Mindenkinek!
Újra felháborodok és csak érdekesség képen közlöm az alábbi két üzenetemet amit innen kaptam egyiket tegnap a másikat pedig ma. Lehet gondolkodni mi történt? Már nem akarok utána járni, mivel úgy is költözök innen másik aukciós portálra, de azért érdekes.
Majd egy nap múlva az első figyelmeztetés után a következő üzenet érkezett miután inaktíváltak:
Kedves Zoltán!
Hát csak ennyi, aki itt marad az legyen csak óvatos

)))
Most pedig a regisztrált felhasználók tábora nem egy hanem 4 fővel lett kevesebb.
Kedves zolitan.m, koko007!
Az eladó nem licitálhat a saját maga által indított árverésen, sem önmaga, sem megbízottja segítségével más
a Vatera piacterén regisztrált felhasználónevet felhasználva. Az esetlegesen így licitáló eladó hozzáférését
a Vatera megszünteti a licitáló felhasználónevével együtt.
Értékelő: zolitan.m(169) Dátum: 2007/08/13 19:16:37 Termékkód: 31398658 Vevő
Pozitív vélemény: Gyors, pontos, korrekt, megbízható Vaterás. Köszönöm a vásárlást!
Az értékelő szerint az adásvétel létrejött.
Az értékelt szerint az adásvétel létrejött.
Értékelő: koko007(2) Dátum: 2007/08/17 06:42:51 Termékkód: 31398658 Eladó
Pozitív vélemény: NAgyon korrekt, ajánlom mindenkinek.
Az értékelő szerint az adásvétel létrejött.
Az értékelt szerint az adásvétel létrejött.
A másik oldalról
Az oldal forgalma egy hét alatt megsokszorozódott. A feltöltött termékek száma 1000-ről 20000-re nőtt ugyanezen időszak alatt. Naponta annyi felhasználó regisztrál, mint előtte több mint egy hónap alatt.
Reméljük az elkövetkező számok is ilyen jól mutatnak majd, köszönjük az eddigi segítséget.
VÉLEMÉNY:HÜLYE VAGY VATERA MÁSNAK KAPARTAD KI A GESZTENYÉT!!!!!!!!!!!!!!!
IDÉZET(koko007 @ 2009-03-20 12:34)

Kedves Zoltán!
Email:.....................:--------------------
Kedves Zoltán!
1./ Nem csak inkorrekt módon jártál el, hanem ostoba, buta vagy, hiszen e két mail közzétételével önmagadat buktattad le ...
2./ Gratula a Vatera csapatának, hogy egyetlen húzással 4 kamureget (bocsika, 1+3) tudott a helyére tenni ...
balage51
2009-03-20 17:33
özös tulajdonos, két önálló aukciós portál 2009.01.30.
Vatera.hu és TeszVesz.hu: minden marad a régiben - (VESSZÜK ÉSZRE)
A dél-afrikai központú Naspers médiavállalat online divíziója, a MIH Internet Europe lett a TeszVesz.hu 100%-os tulajdonosa, miután sikeres megállapodást kötött az aukciós oldal korábbi tulajdonosával, a Sanoma Budapesttel. Az MIH Internet Europe komoly szereplő a közép-kelet-európai internetes piacon, egyben a Vatera.hu tulajdonosa is.
A két magyarországi aukciós portál működését a tulajdonosváltás nem befolyásolja (Á DEHOGY, EGY HÓNAP ALATT SIKERÜLT TÖNKRETENNI). A Vatera.hu és a TeszVesz.hu önálló egységként (EGYIK *** MINT A MÁSIK), változatlan üzletmenet (KATASZTROFÁLISABBNÁL KATASZTROFÁLISABB VARIÁCIÓK A SZEMÉLYES MENÜRE PL) mellett folytatja tovább tevékenységét. A tervek szerint megmarad mindkét márka (ILYEN HOZZÁÁLLÁS ÉS ÚJÍTÁSOK MELLETT EGYIK MÁRKA SEM MARAD MEG, AZ FIX), és nem változik a technológia sem. (SZERINTEM MEG MÁR MEG IS VÁLTOZOTT. EDDIG IS A NAGYOBB BEVÉTEL VOLT A CÉL, DE EDDIG EZT ÚGY AKARTÁK ELÉRNI, HOGY INGYENES FELTÖLTÉSI NAPOKAT CSINÁLTAK, AMIKOR SZINTE BELÉPNI SEM LEHETETT, MERT ANNYIAN TÖLTÖGETTÉK FEL A CUCCAIKAT ÉS BŐVÍTETTÉK A KÍNÁLATOT, MERT ÚGYE NAGYOBB VÁLASZTÉK - TÖBB VEVŐ - TÖBB BEVÉTEL. MOST MEG 0 FELHASZNÁLÓ - 0 TERMÉK - 500 %-KAL TÖBB PROFIT? HÁT, AZT ELFELEJTHETITEK!)
Dobra Péter a TeszVesz.hu operatív igazgatója és Gerő Viktor a Vatera.hu ügyvezető igazgatója elmondták párhuzamos működésük során továbbra is arra törekednek, hogy a felhasználók változatos igényeinek minden téren megfeleljenek (PL EGYRE LASSABB AZ OLDAL, NÉHA SZINTE HASZNÁLHATATLAN, AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A KÖRMÉT LAKKOZZA EGÉSZ NAP, MERT A LEGKISEBB PROBLÉMÁT SEM TUDJA MEGOLDANI, BUNKÓ, NEM TÖRŐDÖM STÍLUSBAN VÁLASZOL, HA EGYÁTALÁN VÁLASZOL, DE AKKOR SEM A FELTEWTT KÉRDÉSRE? HOL TANULTÁK EZT, HOGY A VATERA VAN ÉRTÜNK? HA MI NEM VAGYUNK, MEHETNEK A SÓHIVATALBA!)
És van pofájuk a hírek rovatba ezt büszkén megjeleníteni? 2009. jan. 30. hát másfél hónap alatt eléggé belejött az új vezetőség. Gratulálok!
Erikatona
2009-03-20 18:40
Nem értem miért kell mindenkit elüldözni innen??
Én szerettem ezt az aukciós oldalt,de sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy továbbra is itt adjam el a pár száz forintos termékeimet...
Mert akár hogy számolom,jelenleg 240 db termékem van fent,de általában 300 db-ot töltök fel minimum,de mivel nem rég született a 2. gyermekem így nincs sok időm rá,
de jól jön a kiegészítés így terveztem további termékek feltöltését,de olvastam a "JÓ HÍRT" hogy maga a feltöltésért fizetnem kell,még ha nem adom el akkor is...
Vagyis az én esetemben 300X5.-Ft =1500:-
3 napos aukciókat indítok így ez egy hónapban 10X1500.-Ft = 15.000.-Ft
Jól értelmeztem????
Vagyis minden eladás nélkül legombolnak rólam 15.000.-FT + 6% jutalékot???
Esetleg ha még lenne kidobni való felesleges pénzem két gyerek mellett a gyedemből...fizethetnék termék kiemelést,
hogy eladhassam gyermekeim kinőtt ruháit....
Gratulálok ötletes többlet bevételhez....de szerintem a nagyobb bevételt hozó eladok elfognak menekülni....
Sajnálom de én se tudom szponzorálni az oldalt, így én is átmegyek egy másik aukciós oldalra ahol nem kell fizetnem csupán a jelenlétemért..!!!!!
Üdvözlettel erikatona
CellaTel
2009-03-20 19:02
IDÉZET(Habó @ 2009-03-20 14:57)

A másik oldalról
Az oldal forgalma egy hét alatt megsokszorozódott. A feltöltött termékek száma 1000-ről 20000-re nőtt ugyanezen időszak alatt. Naponta annyi felhasználó regisztrál, mint előtte több mint egy hónap alatt.
Reméljük az elkövetkező számok is ilyen jól mutatnak majd, köszönjük az eddigi segítséget.
A Vatera vezetése szerint az új tarifarendszerre azért van szükség, hogy kevesebb régóta kallódó áru legyen a rendszerben, átláthatóbb legyen, gyorsabban frissüljön a kínálat, és ennek révén több sikeres aukció jöjjön létre. Összességében a felhasználókat arra igyekeznek ösztönözni, hogy kevesebb árverést indítsanak és azokat átgondoltabban hirdessék meg.
[Origo]
atbalogh
2009-03-20 20:08
IDÉZET(Habó @ 2009-03-20 14:57)

A másik oldalról
Csak 2 dolgot ne feledj el:
1. fogalmad sincs az az oldal kinek a tulajdonában van... ( érted??? )
Lehet hogy pont Te vagy az aki kikaparod a gesztenyét valakinek...
2. a vatera majd jól megveszi és kész... maximum
Mint eladó NEM védem a vaterát, csak tényeket közöltem. A multiknál ez így megy.
Lehet hogy ha az új oldal most független a vatera érdekektől ( már ha az egyáltalán, Te azt nem fogod tudni ha nem ) akkor
is ha majd a tulaj szembesül azzal mekkora fejlesztéseket kell eszközölni, és milyen haszon reményében, egyszerűen ha a
vatera megkeresi egy JÓ ajánlattal, eladja és kész. ( főleg ha nem lesz pénze a fejlesztésre )
És akkor meg hiába döngeti a mellét az aki most átmegy, ugyan az vár rá. Stimt?
Mondjuk ez magán vélemény, de gyakori példákkal lehetne alá támasztani
Pontazavalaki
2009-03-20 20:32
IDÉZET(Erikatona @ 2009-03-20 17:40)

Nem értem miért kell mindenkit elüldözni innen??
Én szerettem ezt az aukciós oldalt,de sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy továbbra is itt adjam el a pár száz forintos termékeimet...
Mert akár hogy számolom,jelenleg 240 db termékem van fent,de általában 300 db-ot töltök fel minimum,de mivel nem rég született a 2. gyermekem így nincs sok időm rá,
de jól jön a kiegészítés így terveztem további termékek feltöltését,de olvastam a "JÓ HÍRT" hogy maga a feltöltésért fizetnem kell,még ha nem adom el akkor is...
Vagyis az én esetemben 300X5.-Ft =1500:-
3 napos aukciókat indítok így ez egy hónapban 10X1500.-Ft = 15.000.-Ft
Jól értelmeztem????
Vagyis minden eladás nélkül legombolnak rólam 15.000.-FT + 6% jutalékot???
Esetleg ha még lenne kidobni való felesleges pénzem két gyerek mellett a gyedemből...fizethetnék termék kiemelést,
hogy eladhassam gyermekeim kinőtt ruháit....
Gratulálok ötletes többlet bevételhez....de szerintem a nagyobb bevételt hozó eladok elfognak menekülni....
Sajnálom de én se tudom szponzorálni az oldalt, így én is átmegyek egy másik aukciós oldalra ahol nem kell fizetnem csupán a jelenlétemért..!!!!!
Üdvözlettel erikatona
Szia Erika(tona) !
Szerintem nem kell sikertelen eladások után fizetni, bár lehet hogy én értelmezem rosszul?!
""""
Feltöltési díjak
A Vatera valamennyi online aukciós oldalán 2009. április 6. 00.00 órától feltöltési díjat számít fel az oldalra feltöltött aukciók után. A fenti időponttól kezdődően a feltöltési díjak az aukciók indításakor kerülnek felszámításra. Amennyiben az aukció, vagy fix áras értékesítés sikeresen zárul, a feltöltési díjak levonásra kerülnek az aukció sikerességére vonatkozó visszajelzést követően.
A feltöltési díj összege a kikiáltási-, minimál- vagy fix ár értékétől függ. Ha az aukciónál minimálár szerepel, akkor annak összege lesz a feltöltési díj alapja.
Az egyes autó-motor és ingatlan kategóriákban alkalmazott egyedi feltöltési díjak az eddigi gyakorlatunknak megfelelően a sikerességtől függetlenül fizetendőek. Az egyedi feltöltési díj nem az aukciónál megadott ártól függ, hanem attól, hogy a termék milyen kategóriában került feltöltésre.
A feltöltési díjak alól teljes körű mentességet élveznek az 1 Ft-ról, minimálár nélkül indított aukciók! (Kivéve az egyes autó-motor és ingatlan kategóriákban indított aukciókat.)""""
Bár maga a megfogalmazás is maga ellen, és a tisztánlátás ellen szól, mert 1:"a feltöltési díjak az aukciók indításakor kerülnek felszámításra."
Majd rögtön utána ezt írja 2:"Amennyiben az aukció, vagy fix áras értékesítés sikeresen zárul, a feltöltési díjak levonásra kerülnek az aukció sikerességére vonatkozó visszajelzést követően."
Na most akkor mi a kuki van?
Valaki, aki már előrébb jár ebben a témában?!
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-20 20:46
IDÉZET(Pontazavalaki @ 2009-03-20 19:32)

Szia Erika(tona) !
Szerintem nem kell sikertelen eladások után fizetni, bár lehet hogy én értelmezem rosszul?!
Kedves Pontazavalaki!
Amennyiben az aukció, vagy fix áras értékesítés sikeresen zárul, az aukció indításakor felszámított termékfeltöltési
díj jóváírásra kerül. Sikertelen aukció esetén a feltöltési díjat értelemszerűen ki kell fizetni.
IDÉZET(atbalogh @ 2009-03-20 19:08)

Csak 2 dolgot ne feledj el:
1. fogalmad sincs az az oldal kinek a tulajdonában van... ( érted??? )
Lehet hogy pont Te vagy az aki kikaparod a gesztenyét valakinek...
2. a vatera majd jól megveszi és kész... maximum
Mint eladó NEM védem a vaterát, csak tényeket közöltem. A multiknál ez így megy.
Lehet hogy ha az új oldal most független a vatera érdekektől ( már ha az egyáltalán, Te azt nem fogod tudni ha nem ) akkor
is ha majd a tulaj szembesül azzal mekkora fejlesztéseket kell eszközölni, és milyen haszon reményében, egyszerűen ha a
vatera megkeresi egy JÓ ajánlattal, eladja és kész. ( főleg ha nem lesz pénze a fejlesztésre )
És akkor meg hiába döngeti a mellét az aki most átmegy, ugyan az vár rá. Stimt?
Mondjuk ez magán vélemény, de gyakori példákkal lehetne alá támasztani

Figyuka !
Ha nem 4 hónapja lennél itt ,neked is tele lenne a hócipőd a sokadik "bőr" után !
Erikatona
2009-03-20 20:48
IDÉZET(Pontazavalaki @ 2009-03-20 19:32)

Szia Erika(tona) !
Ez azt jelenti mondjuk az én esetemben :-) hogy elindítom a 300 db feltöltött termékem, ezért felrónak 1500.-Ft-ot, és ha ezek közül 'db-ot eladok,máris levonnak az 1500.-Ft-ból 5.-FT-ot!!!!! vagyis "csak" 1495.-FT-ot fizetek, ami valószínűleg több mint az eladott termékem....
remélem érthetően fogalmaztam meg...
vagyis ha eladsz valamit az után vissza kapod a feltöltési díjat.... röviden.
üdv Erika
IDÉZET(Erikatona @ 2009-03-20 19:48)

Ez azt jelenti mondjuk az én esetemben :-) hogy elindítom a 300 db feltöltött termékem, ezért felrónak 1500.-Ft-ot, és ha ezek közül 'db-ot eladok,máris levonnak az 1500.-Ft-ból 5.-FT-ot!!!!! vagyis "csak" 1495.-FT-ot fizetek, ami valószínűleg több mint az eladott termékem....
üdv Erika
Igen és kifizeted a 6%-ot rá
Pontazavalaki
2009-03-20 20:55
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-03-20 19:46)

Kedves Pontazavalaki!
Amennyiben az aukció, vagy fix áras értékesítés sikeresen zárul, az aukció indításakor felszámított termékfeltöltési
díj jóváírásra kerül. Sikertelen aukció esetén a feltöltési díjat értelemszerűen ki kell fizetni.
Kedves Adminisztrátor ÚR/ Nő!!!
Nagyon köszönöm a gyors és kimerítő útbaigazítást! Mertem remélni hogy ebben az értelmetlennek tűnő megfogalmazásban, reményeim szerinti értelmezésben egy még elfogadható és kompromisszumképes - végleges megfejtés, jó értelmezés születik!!!Nos, NEM ÖN TEHET RÓLA ! JÓL TUDOM !!! DE EZ : UNDORÍTÓ!!!BUTA,NEVETSÉGES, MINDEN RACIONALITÁST NÉLKÜLÖZŐ ,MINDENKINEK ÁRTÓ DÖNTÉS SZÜLETETT - és tegye a szívére a kezét, ezt érzi Ön is, de mit tehtne - mert csak egy kis alkalmazott Ön is...
IDÉZET(Pontazavalaki @ 2009-03-20 19:55)

Kedves Adminisztrátor ÚR/ Nő!!!
Nagyon köszönöm a gyors és kimerítő útbaigazítást! Mertem remélni hogy ebben az értelmetlennek tűnő megfogalmazásban, reményeim szerinti értelmezésben egy még elfogadható és kompromisszumképes - végleges megfejtés, jó értelmezés születik!!!
Nos, NEM ÖN TEHET RÓLA ! JÓL TUDOM !!! DE EZ : UNDORÍTÓ!!!
BUTA,NEVETSÉGES, MINDEN RACIONALITÁST NÉLKÜLÖZŐ ,MINDENKINEK ÁRTÓ DÖNTÉS SZÜLETETT - és tegye a szívére a kezét, ezt érzi Ön is, de mit tehtne - mert csak egy kis alkalmazott Ön is...
Például kiérezhetne a soraiból kicsit !
Ez nem a vateráról szól, de mivel ugyanaz a tulaj és engem is felfüggezstettek a TV-n jogtalanul, így olvasd milyen rendes adminok vannak az ugyanazon tulaj kezében lévő teszveszen: a *** honlapján ezt megteheted, de sajna nem tudok bemásolni linket mert tiltott!
És le a kalappal a vaterás adminok előtt, mert szerintem 100%-szor korrektebbek a testvéroldal munkatársainál!
Pontazavalaki
2009-03-20 20:59
IDÉZET(Erikatona @ 2009-03-20 19:48)

üdv Erika
Szia!
Remélem én nem bántottalak meg?!
Minek után az Adminisztrátor "Utba igazított, vágom! Apró darabokra...
Azért kérlek Te se kezdj el egy olyan stílusban írni, amivel lesajnálsz, csak mert egy pillanattal ezelőttig jóhiszeműbb voltam!!!
Nem bántottalak, és minden felháborodottal, többek közt veled is egyetértek!
Gondolom, nem gond?
Üdv! Ponta
t.leslie
2009-03-20 21:19
Sziasztok!
Javitsatok ki ha tévednék de nem a vaterának van/volt az a reklámszövege, hogy "nézz körbe otthon vagy a padláson mert értékes dolgokat rejthet amit itt eladhatsz" vagy valami hasonló! Ha nem akkor bocsi!

Ezzel szemben ez az új "adó" pont az ellenkezőjére kényszerit. Azaz, ami nekem "szemét-felesleg-lom-kacat" azt kidobom mert a feltöltéséért fizetnem kell.
De ha mégsem lenne igazam akkor is hülyeség a bevezetésre kerülő díjszabás, valamint az érvelés is!Hagy döntesem én el azt, hogy mi a szemét/felesleg ami között az értékes termékeket keresem. Ami másnak felesleges (oldalon helyet foglaló) az nekem lehet, hogy régen látott tárgy. Ritka és régóta keresett termék. Azaz ÉRTÉK! Amiért pénzt adnék ki, mivel boltban nem kapható ezért itt keresem. Ugyanez az eladásnál is igaz, ezért itt keresem illetve árulom!
Ha mégis (biztos) bevezetésre kerül akkor maradok tisztelettel egyszerű vevő. A termékeim mennek a kukába! (lehet, hogy oda is való?

)
Pontazavalaki
2009-03-20 21:26
IDÉZET(t.leslie @ 2009-03-20 20:19)

Sziasztok!
Javitsatok ki ha tévednék de nem a vaterának van/volt az a reklámszövege, hogy "nézz körbe otthon vagy a padláson mert értékes dolgokat rejthet amit itt eladhatsz" vagy valami hasonló! Ha nem akkor bocsi!

Ezzel szemben ez az új "adó" pont az ellenkezőjére kényszerit. Azaz, ami nekem "szemét-felesleg-lom-kacat" azt kidobom mert a feltöltéséért fizetnem kell.
De ha mégsem lenne igazam akkor is hülyeség a bevezetésre kerülő díjszabás, valamint az érvelés is!Hagy döntesem én el azt, hogy mi a szemét/felesleg ami között az értékes termékeket keresem. Ami másnak felesleges (oldalon helyet foglaló) az nekem lehet, hogy régen látott tárgy. Ritka és régóta keresett termék. Azaz ÉRTÉK! Amiért pénzt adnék ki, mivel boltban nem kapható ezért itt keresem. Ugyanez az eladásnál is igaz, ezért itt keresem illetve árulom!
Ha mégis (biztos) bevezetésre kerül akkor maradok tisztelettel egyszerű vevő. A termékeim mennek a kukába! (lehet, hogy oda is való?

)
De, igen én 1etértek Veled, de az ok mögött egészen mást, és olyan mélyről jövő ős ellenséget látok, hogy inkább nem beszélek róla! Erre csak egy fantasztikus film az amit még említenék : Mel Gibson - Összeesküvés elmélet !!!
Naa, ott a bolond taxisnak - igaza volt, vagy igaza volt?! persze hogy igaza volt, mert tulképp nem bolond volt, csak extrasensitív...
De itt nem is az extrasensitív aspektus miatt mondtam bármit...
Nem sokan, de páran rögtön tudni fogják hogy mire, kikre gondolhatok...
t.leslie
2009-03-20 21:51
(az összeesküvés és ez között) itt volt egy hozzászólás. amire válaszoltam is! hová lett?
még nem is ittam! vagy pont ez a baj?
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-20 21:55
IDÉZET(t.leslie @ 2009-03-20 20:51)

(az összeesküvés és ez között) itt volt egy hozzászólás. amire válaszoltam is! hová lett?
még nem is ittam! vagy pont ez a baj?
Kedves t.leslie!
A fórum szabályzatát sértő hozzászólások eltávolításra kerülnek. A Vatera fórumai elsősorban azt a célt
szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera ( és nem más aukciós oldalak)
szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat.
t.leslie
2009-03-20 21:58
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-03-20 20:55)

Kedves t.leslie!
A fórum szabályzatát sértő hozzászólások eltávolításra kerülnek. A Vatera fórumai elsősorban azt a célt
szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera ( és nem más aukciós oldalak)
szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat.
Akkor mégsem az alkohol a hibás. (bevitele vagy hiánya!)
Köszönöm a választ!
Még valami!
"A Vatera fórumai elsősorban azt a célt
szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera ( és nem más aukciós oldalak) [color="#FF0000"][/color]szolgáltatásaival" korábban (lent) rendszeresen idézik a teszveszt. Az maradhat?
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-20 22:15
IDÉZET(t.leslie @ 2009-03-20 20:58)

Akkor mégsem az alkohol a hibás. (bevitele vagy hiánya!)
Köszönöm a választ!
Még valami!
"A Vatera fórumai elsősorban azt a célt
szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera ( és nem más aukciós oldalak) [color="#FF0000"][/color]szolgáltatásaival" korábban (lent) rendszeresen idézik a teszveszt. Az maradhat?
Kedves t.leslie!
A tulajdonos közös. Az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
Közös tulajdonos, két önálló aukciós portál
Erikatona
2009-03-20 22:16
IDÉZET(Pontazavalaki @ 2009-03-20 19:59)

Szia!
Remélem én nem bántottalak meg?!
Minek után az Adminisztrátor "Utba igazított, vágom! Apró darabokra...
Azért kérlek Te se kezdj el egy olyan stílusban írni, amivel lesajnálsz, csak mert egy pillanattal ezelőttig jóhiszeműbb voltam!!!
Nem bántottalak, és minden felháborodottal, többek közt veled is egyetértek!
Gondolom, nem gond?
Üdv! Ponta
Dehogy bántottál meg

én (és itt mindenki más) a vaterára vagyok bepöccenve...
Valamit nagyon félreértettél,vagy legalább is én nem akartalak "lesajnálni" ha ez érződött ki,akkor bocsánat.
üdv Erika
IDÉZET(slogan2 @ 2009-03-20 19:50)

Igen és kifizeted a 6%-ot rá

ja ja és még ez is .,........... no comment
Profizmus
2009-03-20 22:38
Nagyon egyszerű oka volt annak, hogy a vaterát megvevő cég megvette a teszveszt is: Ha csak a vaterát vette volna meg, hiába vezeti be a listázási díjat, mindenki átment volna az ingyenes teszveszre. Így, hogy a teszveszt is megvette, olyan szabályokat diktálhat, amilyeneket akar, mert tudja, hogy nincs értelmes, elterjedt, sokat látogatott, bejáratott, stb. 3. lehetőség, és aki továbbra is adni-venni akar, csakis a vaterát vagy a teszveszt fogja tudni használni. Nem fognak annyian elmenni e 2 oldalról, hogy a tulajnak ne érje meg továbbra is működtetnie. A megoldás csakis az lehet, hogy a 600000 felhasználóból min. pár 1000-n összefognak, és gyorsan összehoznak (vagy a néhány felmerült oldal közül 1-et kiválasztani, és ebbe fektetni mindent) egy először ingyenes, majd 1-2%-os jutalékos vatera-teszveszpótló oldalt, ami VÉGIG MINDENÁRON magyar tulajdonban marad, és a kilépőket részét ide irányítani. A jó dolgokat a vaterától el lehet lesni, a rosszakon meg lehet változtatni. Ha ez beindul, a vaterától, teszvesztől MINDENKI ki fog lépni, öszeomlanak, mint a kártyavár. Összefogásra fel!
konyvetNEKED
2009-03-20 22:41
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-03-20 21:15)

Kedves t.leslie!
A tulajdonos közös. Az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
Közös tulajdonos, két önálló aukciós portálKedves Moderátor!
A link a következő szöveget takarja:
Vatera.hu és TeszVesz.hu: minden marad a régiben
A dél-afrikai központú Naspers médiavállalat online divíziója, a MIH Internet Europe lett a TeszVesz.hu 100%-os tulajdonosa, miután sikeres megállapodást kötött az aukciós oldal korábbi tulajdonosával, a Sanoma Budapesttel. Az MIH Internet Europe komoly szereplő a közép-kelet-európai internetes piacon, egyben a Vatera.hu tulajdonosa is.
A két magyarországi aukciós portál működését a tulajdonosváltás nem befolyásolja. A Vatera.hu és a TeszVesz.hu önálló egységként, változatlan üzletmenet mellett folytatja tovább tevékenységét. A tervek szerint megmarad mindkét márka, és nem változik a technológia sem.
Dobra Péter a TeszVesz.hu operatív igazgatója és Gerő Viktor a Vatera.hu ügyvezető igazgatója elmondták párhuzamos működésük során továbbra is arra törekednek, hogy a felhasználók változatos igényeinek minden téren megfeleljenek.
Az első sort nem értjük. A következő hármat értjük. Az utolsó 5 sort végképp nem értjük. Magyarok vagyunk, értünk magyarul, de ezt nem értjük. Megtenné, hogy segít nekünk a megértésben?
IDÉZET(Profizmus @ 2009-03-20 21:38)

Nagyon egyszerű oka volt annak, hogy a vaterát megvevő cég megvette a teszveszt is: Ha csak a vaterát vette volna meg, hiába vezeti be a listázási díjat, mindenki átment volna az ingyenes teszveszre. Így, hogy a teszveszt is megvette, olyan szabályokat diktálhat, amilyeneket akar, mert tudja, hogy nincs értelmes, elterjedt, sokat látogatott, bejáratott, stb. 3. lehetőség, és aki továbbra is adni-venni akar, csakis a vaterát vagy a teszveszt fogja tudni használni. Nem fognak annyian elmenni e 2 oldalról, hogy a tulajnak ne érje meg továbbra is működtetnie. A megoldás csakis az lehet, hogy a 600000 felhasználóból min. pár 1000-n összefognak, és gyorsan összehoznak (vagy a néhány felmerült oldal közül 1-et kiválasztani, és ebbe fektetni mindent) egy először ingyenes, majd 1-2%-os jutalékos vatera-teszveszpótló oldalt, ami VÉGIG MINDENÁRON magyar tulajdonban marad, és a kilépőket részét ide irányítani. A jó dolgokat a vaterától el lehet lesni, a rosszakon meg lehet változtatni. Ha ez beindul, a vaterától, teszvesztől MINDENKI ki fog lépni, öszeomlanak, mint a kártyavár. Összefogásra fel!
Te külföldről írsz ?
multishop
2009-03-20 23:34
Tiszelt Vatera!
6.-ától megszünik a holland aukció is
a jelenlegi szabályok nem engedik a 2-nél több azonos termék feltöltését.
Ha ez változik is, és van 100 azonos tipusú mobiltelefonom akkor az 100x kell feltöltsem?
szépen fog kinézni a keresési találat a ki rákeres majd egy telefonra mondjuk
IDÉZET(multishop @ 2009-03-20 22:34)

Tiszelt Vatera!
Ha ez változik is, és van 100 azonos tipusú mobiltelefonom akkor az 100x kell feltöltsem?
Nem érdekes !
Utalj 500Ft aszt kész !
multishop
2009-03-21 00:21
Már hónapok óta amúgy is gáz az eladás itt. Top spéci új bontatlan itthon nem kapható műszaki cuccokkal (szinte féláron) a látogatotsági listán 150 termékből jó ha az egyharmadát megnézi 1-12 látogató 1 héten. A licitálásról nem is beszélve. Ja tudom válság van, de ennyire?
Profizmus
2009-03-21 00:55
IDÉZET(slogan2 @ 2009-03-20 22:03)

Te külföldről írsz ?

Sajnos nem.
Ja, hogy a magyaroknak nem megy az összefogás? Sajnos igaz. De ha MOST sem fognak össze, nem EGY helyre irányítják 1mást a 2 helyről (vatera, teszvesz) kilépők, akkor nagy baj lesz, szétaprózódik az egész 10 oldalra, és a végén a legtöbben visszamennek e 2 oldalra, a 2 oldal fog nyerni, ennyire 1szerű. Ezt mindenkinek fel kéne fognia. Itt a soha vissza nem térő lehetőség a 2 oldal eltörlésére, és 1 új oldal felfuttatására. A 2 oldalnak akkor is megéri tovább működnie, ha 3-ból 2 ember kilép! Ezért 3-ból 3 embernek KELL kilépnie! ÉS ez csak a megírt módon megy. Ennyi.
pegtop411
2009-03-21 02:51
Nem lenne megoldas esetleg a kialakulofelben levo helyzet ellen, hogy mi (az eladok), az aukciok oldalan feltuntetjuk a vasarloknak a kulonbozo vatera dijakat, es veluk fizettetjuk meg? Igy kialakulna egy vasarloi haborgas is, a termekek lenyegeben olcsobbnak tunhetnenek, de kb megis ugyanannyiba kerulnenek. Mi eladok ekkor sokkal szivesebben fel is toltenenk termekeket. Termeszetesen a dijakrol egyenileg is meg lehetne egyezni az elado-vevo kozott, igy nem feltetlenul harulna a vevore a teljes dijosszeg. Velemenyek?
bambooflower
2009-03-21 03:14
IDÉZET(pegtop411 @ 2009-03-21 01:51)

Nem lenne megoldas esetleg a kialakulofelben levo helyzet ellen, hogy mi (az eladok), az aukciok oldalan feltuntetjuk a vasarloknak a kulonbozo vatera dijakat, es veluk fizettetjuk meg? Igy kialakulna egy vasarloi haborgas is, a termekek lenyegeben olcsobbnak tunhetnenek, de kb megis ugyanannyiba kerulnenek. Mi eladok ekkor sokkal szivesebben fel is toltenenk termekeket. Termeszetesen a dijakrol egyenileg is meg lehetne egyezni az elado-vevo kozott, igy nem feltetlenul harulna a vevore a teljes dijosszeg. Velemenyek?
a költségek vevöre való hárítása nem igazán eredeti ötlet, de miért kéne erre külön felhívni a figyelmét?
a többit öszintén szólva nem értem.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-03-21 10:43
IDÉZET(multishop @ 2009-03-20 22:34)

Tiszelt Vatera!
Kedves multishop!
2009. április 6. 00.00 óra után a holland árverés aukciós formája, mint értékesítési forma szűnik meg
a Vatera piacterén. A holland árverési formák közül a fix áras értékesítés megmarad, így a több azonos
terméket nem kell külön-külön aukcióban meghirdetni.
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-03-21 09:43)

Kedves multishop!
2009. április 6. 00.00 óra után a holland árverés aukciós formája, mint értékesítési forma szűnik meg
a Vatera piacterén. A holland árverési formák közül a fix áras értékesítés megmarad, így a több azonos
terméket nem kell külön-külön aukcióban meghirdetni.
Hú ez jó kérdés volt..
Kedves Moderátor!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen holland aukciók után, 6.-ától hogy fogják számolni a termékfeltöltési díjat?... Pl az illető feltesz 100db bármit 99Ft/db értékben...
és 1 db-ot sem ad el... akkor 100x5Ft-ot kell fizetnie vagy csak 1x5Ft-ot?.....
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Én
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.