sandora61
2009-05-11 10:51
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-11 10:24)

Az értesítő email kiküldése megtörtént az a Vatera által kiküldésre került a felhasználók számára.
Jellemzően a citromail, freestart levelezőknél a belső webes spamszűrőnél engedélyezni kell az
ertesito@vatera.com címről érkező leveleket, így elméletileg nem fordulhat elő, hogy a levelet
elutasítja a szolgáltató.
Most megérkezett az értesítő levél (Nem ingyenes levelezőt használok amúgy; itt nincs is spamszűrés, ha magam be nem állítom).
vermesalbi
2009-05-11 16:45
Tisztelettel kérdezem mi van akkor ha nem kapok értesítést a licitáláson elnyert termékről és az eladó sem reagál a kérdésemre.
A licitált termék: Termékkód: 147316949
Felhasználó: vermesalbi.
vermesalbi
vermesalbi
2009-05-11 17:24
Időközben az eladóval felvettük a kapcsolatot,tisztáztuk a félreértést.
Minden gond megoldódott.
Jó napot kívánok!
Jelen esetben azért írok ide, mert ez a
PANASZKÖNYV.
A Termékkód:146102722 és a történet: immáron kétszer jeleztem a vatera ügyfélszolgálatának
a megfelelő helyen a kapcsolatfelvételen keresztül problémámat.
Miszerint, egy teljesen inkorrekt negatív értékelést szeretnék töröltetni
ami már a terméklapi beszélgetésből is egyértelműen kiderül,
hogy kitől kaptam és miért.. A T.Vatera válasza mindkét esetben a
következő volt:
"""Javasoljuk, hogy vegye fel Partnerével a kapcsolatot és tisztázzák a kialakult
helyzetet. Amennyiben ez sikerült, úgy közös kérésüknek eleget téve
eltávolításra kerülhet az Ön által jelzett értékelés.
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu
"""Az egy dolog, hogy becsaptak,hiszen vásárlással én csak nagyon ritkán szoktam itt a vaterán jól járni, de a T.Vatera még azt a
teljességgel inkorrekt csak hazugságokat tartalmazó bosszú értékelést sem képes eltávolítani, amit jogtalanul kaptam egy olyan
embertől aki kommunikációra nem hajlandó és ha még is akkor minden szava hazugság..
Eztán nem tudom, hogy ezek után mégis kinek és hányszor kellene még jeleznem
a problémámat, hogy valami végre történjen is az ügyben..avagy érdemes e eztán
még időt pocsékolni minderre...
Üdvözlettel: Én
rendszeresen keresek rá arra a kulcsszóra, hogy XRV (motor tipus), az utóbbi 2 hónapban átvált a kereső arra , hogy xiv és ilyen találatokat hoz be. kellemtlen
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-12 14:48
IDÉZET(slopper @ 2009-05-12 14:01)

rendszeresen keresek rá arra a kulcsszóra, hogy XRV (motor tipus), az utóbbi 2 hónapban átvált a kereső arra , hogy xiv és ilyen találatokat hoz be. kellemtlen
Kedves slopper!
Amennyiben az Ön által megjelölt kifejezésre nincs találat, a kereső egy arra hasonlító feltételre keres.
rebibaba1
2009-05-12 18:37
[font="Georgia"][/font][size="3"][/size]
Jo napot kivanok!
Nehany javaslatom lenne az oldal fejlesztesevel es biztonsagosabba tetelevel kapcsolatban.
1. Elönyös lenne, ha az eladok szamara lehetöve tennek a feltöltött aukciok korrigalasat , akkor is, ha mar ervenyes ajanlat erkezett a termekre. Fontosnak tartom, hogy utolagosan is informaciokat lehessen hozzafüzni a termekleirashoz, hiszen mindig elöfordulhat, hogy valamit elfelejtett az ember odairni. Igy az esetleges felreertesek ill reklamaciok elkerülhetöek lennenek. Ugyanez vonatkozik a termekek törlesere ajanlat erkezese utan. Miert nem lehet egy aukciot lezarni, ha ajanlat erkezett ra ? Ha tönkrement, összepiszkolodott, összetört stb...
En mar jartam ugy, hogy valamit veletlenul duplan töltöttem fel es nem birtam lezarni. A termekleirashoz nem tudtam semmit hozzafüzni, igy nem tudtam a vasarlok figyelmet felhivni a hibara. ( igy termeszetesen licitaltak tovabb egy arura, ami nem letezik)
Irtam ugyan egy emailt a kapcsolat menüpont alatt, de az aukciot nem zartak le es a termek eladottnak lett minösitve. Most csak a vasarlo kegyeiben bizhatom, hogy nem ad negativot, a jutalekfizetesröl nem is beszelve ( olyan aru utan fizetni, amit nem adtam el- es plussz neg. velemenyt kapni ? )
Ez szerintem egy nagy hiany, amin valtoztatni kellene, pl max 24 oraval az aukcio lejarata elött meg kellene hagyni a lehetöseget a termek törlesere ill informaciok hozzafüzesere. Vegyenek peldat a külföldi online aukcios hazakon, ez mindenhol lehetseges !
2. Sajnos sok kedves vasarlo licital nagy boldogan , de nem fizeti ki a megnyert arut. En ugyan meg viszonylag uj vagyok itt a vateran az eladas teren, de meg kell mondjam, ilyet meg sehol sem tapasztaltam. Ahogy a forumot olvasgattam, van az eladok között is nehany fekete barany, aki bezsebeli a penzt, de az arut nem adja at.
Ezzel kapcsolatban a következö javaslatom : PAYPAL
Egy kis reklammal es kedvezö ajanlatokkal fel lehetne hivni a tagok figyelmet arra, milyen egyszerüen, biztonsagosan es anonymen lehet paypalon keresztül fizetni. Sajnos ezt meg kevesen ismerik, de biztos vagyok benne, ha valaki egyszer kiprobalja, csak rajta keresztül fog utana fizetni. A vasarlok es az eladok egyarant biztositva vannak , ha valaki nem kapja meg a kifizetett arut, visszakapja a penzt, az elado pedig a fizetes pillanataban megkapja az összeget.
Elnezest a hosszu mail miatt, de szamomra fontos, hogy ezen javaslatokat fontolora vegyek egy hosszu , sikeres együttdolgozas erdekeben.
Vandenbergh Renata
Tisztelt Vatera!
Rengeteg Mp3-Mp4 lejátszó bukkant fel hirtelen a Vaterán, 4-8, sőt 16 Gb memóriával hirdetve - potom árakon kínálva!! Miután engem is becsaptak egy ilyennel (az eladótól visszakövetelem a pénzemet, ellenkező esetben feljelentést teszek, s ezt teljesen komolyan gondolom, hiszen ki tudja, hány embert csapott be!!), jó lenne, ha a Vatera, ha ad magára, lépne valamit.
Én a "markus" nevezetű illetőtől vásároltam, s kiderült, hogy az állítólagos 8 Gb valójában: 1 (egy) Gb!! Ellenőrizhető az ingyenes MTV_Convert_306.exe szoftverrel (http://www.brothersoft.com/mp3-player-utilities-50892.html).
Mit tesznek Önök?
Tisztelt Vatera!
Köszönöm szépen,hogy segítettek a probléma megoldásában!
Köszönettel:Katalin
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-13 00:06
IDÉZET(tarnagy @ 2009-05-12 19:26)

Tisztelt Vatera!
Rengeteg Mp3-Mp4 lejátszó bukkant fel hirtelen a Vaterán, 4-8, sőt 16 Gb memóriával hirdetve - potom árakon kínálva!! Miután engem is becsaptak egy ilyennel (az eladótól visszakövetelem a pénzemet, ellenkező esetben feljelentést teszek, s ezt teljesen komolyan gondolom, hiszen ki tudja, hány embert csapott be!!), jó lenne, ha a Vatera, ha ad magára, lépne valamit.
Én a "markus" nevezetű illetőtől vásároltam, s kiderült, hogy az állítólagos 8 Gb valójában: 1 (egy) Gb!! Ellenőrizhető az ingyenes MTV_Convert_306.exe szoftverrel (http://www.brothersoft.com/mp3-player-utilities-50892.html).
Mit tesznek Önök?
Kedves tarnagy!
Az adásvételről pozitív visszajelzést küldött.
Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján
köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott
róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi
kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek
hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a
rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől
független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen
módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést.
Amennyiben szeretné megváltoztatni a korábban elküldött értékelést, annak törlését is a kapcsolatfelvételen
keresztül kérheti.
Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést.
Tisztelt Vatera!
Olyan problémám van, hogy én kiválasztottam egy kategóriát az eladósorba került termékemhez és egy teljesen más kategóriában jelent meg ami ráadásul külön fizetős. Ilyenkor mi a teendő? Termékkód:147338450 (
http://www.vatera.hu/3000_l_vas_tartaly_fu..._147338450.html ) , mert szerintem semmi koze a járműhöz és én a Háztartási gépek azon belül az egyéb kategóriában akartam indítani. Nem tudom ez hogy lehet. Jelenleg meg sem tudom válltoztotni!!!!
Kérem a problémámat orvosolni, ha megoldható.
Üdv.
mihi1
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-13 09:15
IDÉZET(mihi1 @ 2009-05-13 07:37)

Tisztelt Vatera!
Olyan problémám van, hogy én kiválasztottam egy kategóriát az eladósorba került termékemhez és egy teljesen más kategóriában jelent meg ami ráadásul külön fizetős. Ilyenkor mi a teendő? Termékkód:147338450 (
http://www.vatera.hu/3000_l_vas_tartaly_fu..._147338450.html ) , mert szerintem semmi koze a járműhöz és én a Háztartási gépek azon belül az egyéb kategóriában akartam indítani. Nem tudom ez hogy lehet. Jelenleg meg sem tudom válltoztotni!!!!
Kérem a problémámat orvosolni, ha megoldható.
Üdv.
mihi1
Kedves mihi1!
Az aukció lejárt, a kategória módosítására nincs lehetőség. Termékfeltöltéskor érdemes még a jóváhagyás
előtt ellenőrizni azt, a termék a megfelelő kategóriában kerül -e meghirdetésre.
Tisztelt Illetékes!
Május 12 délelött óta nem jelennek meg az eladott termékek.Csak az automatikus értesitö jö,de az eladott termékek listában nem látszik.Mi ilyenkor a megoldás?
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-13 10:30
IDÉZET(Tressy @ 2009-05-13 09:21)

Tisztelt Illetékes!
Május 12 délelött óta nem jelennek meg az eladott termékek.Csak az automatikus értesitö jö,de az eladott termékek listában nem látszik.Mi ilyenkor a megoldás?
Kedves Tressy!
Köszönjük a jelzést, a hiba javításán már dolgoznak kollégáink.
Számlázandó tételek alatt van 1 még ki nem számlázott tételem. Az adás-vétel értékelése már le lett tudva. Érdekes, hogy még nincs kiszámlázva és a tranzakció történethez még nem került fel. Az illetékes kicsit megeröltethetné magát, nem hiszem, hogy annyira megeröltető feladat lenne. Mókás dolog, hogy erről nekem kell szólnom. Egyébként ez volt az utolsó eladásom a vaterán, amíg az aukció indítás pénzbe kerül.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-14 19:30
IDÉZET(dhfox @ 2009-05-14 15:18)

Számlázandó tételek alatt van 1 még ki nem számlázott tételem. Az adás-vétel értékelése már le lett tudva. Érdekes, hogy még nincs kiszámlázva és a tranzakció történethez még nem került fel. Az illetékes kicsit megeröltethetné magát, nem hiszem, hogy annyira megeröltető feladat lenne. Mókás dolog, hogy erről nekem kell szólnom. Egyébként ez volt az utolsó eladásom a vaterán, amíg az aukció indítás pénzbe kerül.
Kedves dhfox!
Az értékelést a mai napon készítette el, az aktuális díjakat pedig a rendszer minden nap hajnalában számítja ki
és tünteti fel a felhasználói számlán.
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-14 19:30)

Kedves dhfox!
Az értékelést a mai napon készítette el, az aktuális díjakat pedig a rendszer minden nap hajnalában számítja ki
Szerintem ezt a frissítést lehetne gyakoribbá is tenni, valamelyest próbálok érteni a témához.
Ma befizettem a még ki nem számlázott és a már kiszámlázott pénzösszeget is és innentől fogva majd legközelebb akkor leszek ügyfél eladás terén, ha az aukcióindítás ingyenes lesz és sikeres eladást tudok magam mögött.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-15 18:18
IDÉZET(dhfox @ 2009-05-15 17:55)

Szerintem ezt a frissítést lehetne gyakoribbá is tenni, valamelyest próbálok érteni a témához.
Ma befizettem a még ki nem számlázott és a már kiszámlázott pénzösszeget is és innentől fogva majd legközelebb akkor leszek ügyfél eladás terén, ha az aukcióindítás ingyenes lesz és sikeres eladást tudok magam mögött.
Kedves dhfox!
A feltöltési díjak alól teljes körű mentességet élveznek az 1 Ft-ról, minimálár nélkül indított aukciók.
tudomAtutit
2009-05-15 23:16
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-15 18:18)

Kedves dhfox!
A feltöltési díjak alól teljes körű mentességet élveznek az 1 Ft-ról, minimálár nélkül indított aukciók.
1) Ha jótékonykodni akarok, azt nem a vaterán keresztül teszem. Vannak célszerűbb módszerek.
2) Kérdés. Mit tesz a vatera azért, hogy az 1,-Ft-ról minimálár nélküli aukciókhoz elegendő számú vevő legyen? Április 6-a előtt sem volt igazán létjogosultsága az ilyen aukcióknak, ma egyáltalán nincs.
Tisztelt Vatera!
Kérdésem lenne: amennyiben az utolső 5 percben vagy azon belül érkezik licit a termékre az nem hosszabbítja-e meg a licitálás időtartamát. Amennyiben igen, úgy a 147207679 Termékkódú DVD lejátszó nem a szabályoknak megfelelően lett értékesítve. Ha nem hosszabbítja a licit idejét akkor minden ok.
surfboardsolution
2009-05-16 08:26
IDÉZET(rakocs @ 2009-05-16 01:58)

Tisztelt Vatera!
Kérdésem lenne: amennyiben az utolső 5 percben vagy azon belül érkezik licit a termékre az nem hosszabbítja-e meg a licitálás időtartamát. Amennyiben igen, úgy a 147207679 Termékkódú DVD lejátszó nem a szabályoknak megfelelően lett értékesítve. Ha nem hosszabbítja a licit idejét akkor minden ok.
Amennyiben a lejárati idő előtti utolsó 5 percben érkezik licit a termékre az aukció 5 perccel automatikusan meghosszabbodik így téve lehetővé újabb ajánlatok megtételét a licitálóknak. A szolgáltatás alapértelmezettként nem él azt az eladó tudja külön díjazásért igénybe venni! A lehetőség használatával jelentősen megnő az elérhető ár és a sikeres értékesítés lehetősége.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-16 12:34
IDÉZET(tudomAtutit @ 2009-05-15 23:16)

1) Ha jótékonykodni akarok, azt nem a vaterán keresztül teszem. Vannak célszerűbb módszerek.
2) Kérdés. Mit tesz a vatera azért, hogy az 1,-Ft-ról minimálár nélküli aukciókhoz elegendő számú vevő legyen? Április 6-a előtt sem volt igazán létjogosultsága az ilyen aukcióknak, ma egyáltalán nincs.
Kedves tudomAtutit!
Kérdésére is választ ad, a korábban már Ön által is olvasott, felelős kolléga hozzászólása:
IDÉZET(Vateratibi @ 2009-05-05 16:09)

Tisztelt arany!
Köszönöm szépen kérdését, és elnézést a késői válaszért. Tisztában vagyunk azzal, hogy felhasználóinknak köszönhetjük azt, hogy az ország legnagyobb online aukciós oldala lettünk. Folyamatosan növeljük felhasználóink számát, 2009-ben már több mint 100.000 új felhasználónk van. Tudatos marketingtevékenységünknek köszönhetően tudtuk folyamatosan bővíteni felhasználóink számát – ezáltal a sikeres aukciók számát is.
Nem árulok el kulisszatitkot: a marketingre (s elsősorban új felhasználók szerzésére nagyságrendekkel költünk többet, mint a korábbi években), a pénzt továbbra is olyan nagyméretű kampányokra fordítjuk, melyek több millió embert érnek el, és ösztönöznek a portál használatára új felhasználókat is.
Ezek lebonyolítására nem csak összegekben, hanem a szervezetnek is is fel kell készülni. Egy frissen indult portál általában nem rendelkezik ezzel a háttérrel, amely garancia lehet a tartós sikerre. A többéves múlt, a márkaismertség, a rengeteg tapasztalat, a megfelelő marketing-tevékenység, a rendelkezésre álló összegek és a gyakorlott munkatársak, a felhasználók évekre visszamenőleg felépített profiljai, a biztonsági háttér – ezek azok ez előnyök, amelyekkel a Vatera rendelkezik az esetleges konkurens oldalakkal szemben.
A felhasználóink száma az elmúlt hetekben is folyamatosan nőtt – a legtöbb vásárló továbbra is a Vaterán található, ez komoly érv eladóink számára.
Látogatottságunk minimálisan csökkent, de ez elsősorban az április eleje óta tapasztalható tavaszi időjárásnak köszönhető. Ilyenkor az emberek több időt töltenek szabadidős tevékenységgel, és kevesebbet használják az internetet. Tehát a csökkenés nem a bevezetett változtatásoknak köszönhető elsősorban. Higgyék el, gyakorlatilag óránként ellenőrizzük az oldal látogatottságát, hiszen ez az egyik legfontosabb visszajelzés a munkánkról.
A sikeres aukciók aránya pedig emelkedett, tehát előzetes számításaink igazolódni látszanak. Továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a Vatera maradjon a legnagyobb magyar aukciós piactér.
Köszönöm a türelmét!
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-15 18:18)

Kedves dhfox!
Na ezen jót nevettem! No comment!

IDÉZET(tudomAtutit @ 2009-05-15 23:16)

Valahogy én is így látoma helyzetet.
1 Ft-ért feldobni mondjuk 300ezer Ft-ért eladni kívánt felni garnitúrát, hogy majd elvigyék jobb esetben 1 Ft felett, de jóval az eladó álltal kívánt összeg alatt eléggé kedvezőtlen megoldás az eladó fél szemszögéből. Másik megoldás, hogy fizetek azért, hogy aukciót indítsak és csak megnézze pár ember és aukció figyelőt kérjen, de ne legyen egy vevő sem nekem a pénzkidobás kategória. Ha heti szinten dobok fel 30 aukciót, melyek az 50 ft-os kategóriába tartoznak leginkább, akkor az heti szinten 1500 Ft, ami éves szinten már 78ezer Ft, de ha csak az alsó 10 Ft-os kategóriában számolok, akkor is heti 300 Ft, ami éves szinten 15600 Ft. Ha elvinnék a feldobott aukcióim 90%-át, akkor megérné, de így, hogy 0%-át viszik el leginkább már egyáltalán nem éri meg. Az átlag kisembernek nem nagyon van pénze költekezni és hiába van valami jó áron és hiába akarja megvenni, ha nem engedheti meg magának. Az eladó meg nem fogja olyan áron eladni a termékét, hogy az neki veszteséges legyen.
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-14 19:30)

Kedves dhfox!
Érdekes, mert az értékelés óta pár hajnal már eltelt, de még mindig nem került be a számlázandó tételek közé, továbbá a befizetésem a számlára sem került be, holott a befizetés esetén már azonnal a számlán van az összeg, tehát ha ma hajnalban frissített a rendszer, akkor az a 30 Ft-os téma áttkerült volna a számlázandó tételek közé, továbbá az a 376 Ft-os minuszomhoz hozzáadódott volna és 406 Ft-os minuszom lenne, de a 410 ft-os befizetésem következtében +4 Ft-on állna a számlám, tehát nem tartozást, hanem túlfizetést jelezne. Akkor ezek szerint mégiscsak hiba van a rendszerben a frissítés terén?
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-16 15:23
IDÉZET(dhfox @ 2009-05-16 14:08)

Érdekes, mert az értékelés óta pár hajnal már eltelt, de még mindig nem került be a számlázandó tételek közé, továbbá a befizetésem a számlára sem került be, holott a befizetés esetén már azonnal a számlán van az összeg, tehát ha ma hajnalban frissített a rendszer, akkor az a 30 Ft-os téma áttkerült volna a számlázandó tételek közé, továbbá az a 376 Ft-os minuszomhoz hozzáadódott volna és 406 Ft-os minuszom lenne, de a 410 ft-os befizetésem következtében +4 Ft-on állna a számlám, tehát nem tartozást, hanem túlfizetést jelezne. Akkor ezek szerint mégiscsak hiba van a rendszerben a frissítés terén?
Kedves dhfox!
Amennyiben számlázással kapcsolatos problémája van, legyen kedves részletesen leírni a Kapcsolatfelvételen
keresztül a pénzügy, számlázás főtémán belül a megfelelő altéma kiválasztásával. Köszönjük!
schuminator
2009-05-16 21:01
üdvözletem!
nem sűrűn szoktam ideírni, de most úgy érzem hogy kell, mert tanácstalan vagyok.
örülnék ha valaki adna nekem tippet a problémámra.
licitáltam pár hahota könyvre, ami gyűjtemény volt 37 db kis hahota könyvecske.
az eladó 1 Ft ért tette fel licitálósra. a végén nyertem 1.700 Ft-tal.
az e-mail során megkérdeztem tőle, hogy mennyit utaljak?
ma visszaírt, hogy 3.500 Ft-ot.
én ezt nem tartom fairnak.
javítson ki valaki ha tévedek, de a hahota 1.700 Ft, a posta tudomásom szerint 930 Ft nál nem lehet drágább (2-20 kg-ig, az a pár kiskönyv tuti hogy nincsen meg 20 kiló...). igaz hogy az eladó felírta, hogy a csomagolásért is fizetni kell, na de 870 Ft-ot???
szóval én úgy érzem itt valami nem tiszta. az eladó villámárat 19.900 Ft-ban határozta meg, ettől a leütés jócskán elmaradt, és azt gondolom most valamennyit kompenzálni akar rajta...
szerintetek mit csináljak?
bambooflower
2009-05-16 21:25
IDÉZET(schuminator @ 2009-05-16 21:01)

üdvözletem!
nem sűrűn szoktam ideírni, de most úgy érzem hogy kell, mert tanácstalan vagyok.
javítson ki valaki ha tévedek, de a hahota 1.700 Ft, a posta tudomásom szerint 930 Ft nál nem lehet drágább (2-20 kg-ig, az a pár kiskönyv tuti hogy nincsen meg 20 kiló...). igaz hogy az eladó felírta, hogy a csomagolásért is fizetni kell, na de 870 Ft-ot???
szóval én úgy érzem itt valami nem tiszta. az eladó villámárat 19.900 Ft-ban határozta meg, ettől a leütés jócskán elmaradt, és azt gondolom most valamennyit kompenzálni akar rajta...
ahogy kedves moderátorunk mondaná, vedd fel a kapcsolatot a partnerrel, és tisztázd vele a kérdést. az eladó a valós posta- és csomagolási költségnél nem kérhet többet. ha mégis ragaszkodik hozzá, egy negatív értékelés részedröl jogos.

üdvözletem!
Kedves schuminátor!Légyszives és linkeld be a vásárolt áru linkjét mert ahhoz hogy érdemben hozzá lehessen szólni látni kéne amit vettél és hogy miként néz ki az egész!Csak a tisztánlátás végett!!
bambooflower
2009-05-16 21:57
IDÉZET(böcűs @ 2009-05-16 21:27)

Kedves schuminátor!Légyszives és linkeld be a vásárolt áru linkjét mert ahhoz hogy érdemben hozzá lehessen szólni látni kéne amit vettél és hogy miként néz ki az egész!Csak a tisztánlátás végett!!
voilà:
http://www.vatera.hu/hahota_kiskonyvek_gyu..._146936296.html
schuminator
2009-05-16 22:01
Igen ez az!
Még nem adtam értékelést, mert egyenlőre gondolkozom azon, hogy kifizessem-e?
Csak jövőhéten lenne esedékes az adásvétel.
IDÉZET(schuminator @ 2009-05-16 22:01)

Igen ez az!
Még nem adtam értékelést, mert egyenlőre gondolkozom azon, hogy kifizessem-e?
Csak jövőhéten lenne esedékes az adásvétel.
A magánvéleményem az hogy ha már olyan lezser voltál hogy nem kérdezted meg előre hogy mennyi postát és csomagolási költséget számol föl(pedig a leirásban szerepel hogy fölszámol!!!)akkor okosabban teszed ha kifizeted mert itt a Vatera nem fog igazat adni Neked.A postaköltség bizonyos határok közt adott,de a csomagolási költség--- amennyiben bele van irva a termékleirásba hogy fölszámitják---nehéz megállapitani hogy mi az irreálisan magas és mi az ami a tűréshatáron belül van.Javaslom hogy mielőtt elkapkodnád az értékelést próbálj meg egyezkedni az eladóval.Jobb ha tudod hogy ha megcsináltad az értékelést akkor a Vatera már csak nagyon indokolt esetben avatkozik közbe és sokszor abban sincs sok köszönet. A villámárnak a végső árhoz semmi köze mivel no minimálárral lett hirdetve.A z általad irt csomágolási költség szerintem is szemtelenül sok,de ezért bevállalni egy negát nem lenne ésszerü!Az egész pedig legyen tanulság arra hogy mielőtt leütsz valamit háromszor olvasd el és ha valami nem tiszta inkább fölöslegesen kérdezz mint utána főjön a fejed.(Ne vedd kioktatásnak csak én igy gondolom)
schuminator
2009-05-16 23:19
már a legelején tudtam, hogy kér csomagolási díjat (nyugodj meg elolvastam én is az apróbetűs részt).
én viszont a következőt gondolom.
ha eladok 37 db hahotát (márpedig ha 1 Ft ért hirdetem, fix, hogy elviszik) akkor odaírom a postaköltséget (vagy ha azt nem) akkor legalább a csomagolási költséget.
szerintem így a korrekt.
szóval én úgy okoskodom, hogy ha licitre rakta nyilván több pénzt várt érte (a 19.900 Ft teljesen irreális volt) az 1.700 egy elég alacsony ár, szóval az én magnvéleményem az, hogy az eladó a "csomagolási díj" címszó alatt szeretné kompenzálni az összeget.
egyébként most nem arról van szó kinek ad igazat a vatera, csak érdekelt a véleményetek.
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-17 10:52

üdvözletem!
Kedves schuminator!
Nem megengedett olyan aukció indítása amelynél a terméklapon a vételárat terhelő, egyéb, el nem várható
költség kerül feltüntetésre (pl. nem valós postaköltség, a fizetendő jutalék). Valós szállítási és csomagolási
költség megadható információként a leírásban pontosan meghatározva.
Amennyiben az eladó a termékleírásban nem határozza meg a pontos csomagolási költséget, licitálás előtt
érdeklődjön annak összegéről, és amennyiben az összeg eltúlzott, jelezze a terméklapon található szabálytalan
aukció értesítsen szövegre kattintva.
IDÉZET(schuminator @ 2009-05-16 23:19)

szóval én úgy okoskodom, hogy ha licitre rakta nyilván több pénzt várt érte (a 19.900 Ft teljesen irreális volt) az 1.700 egy elég alacsony ár, szóval az én magnvéleményem az, hogy az eladó a "csomagolási díj" címszó alatt szeretné kompenzálni az összeget.
Talán lelkiismeretfurdalásod van?Akkor meg miért sajnálod tőle azt a kis csomagolási költséget?(Így is meglehet közeliteni a problémát!!)
IDÉZET(joces46 @ 2009-05-17 11:43)

Talán lelkiismeretfurdalásod van?Akkor meg miért sajnálod tőle azt a kis csomagolási költséget?(Így is meglehet közeliteni a problémát!!)
Én máshogy közelíteném meg ....
1./ Kifizetném amit a "Kedves" eladó kért ...
2./ Tiltóra vágnám ...
3./ Tanulnék az esetből ...
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-17 10:52)

Kedves schuminator!
Amennyiben az eladó a termékleírásban nem határozza meg a pontos csomagolási költséget, licitálás előtt
érdeklődjön annak összegéről, és amennyiben az összeg eltúlzott, jelezze a terméklapon található szabálytalan
aukció értesítsen szövegre kattintva.
Tisztelt Moderátor! És az a szegény vevő honnét tudja hogy mi minősül "eltúlzott"-nak??A fölhasznált csomagolóanyag minősége,mennyisége,a csomagolás gondossága,esetleg még az is hogy messze van a posta ahova elkell vinni föladni!!(Ugyanis ez mind valós költség lehet ha a vevő nem a személyes átvételt választja!!)Van rá valami előirás amit etalonnak lehet tekinteni a csomagolási költség megitélésénél??
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-17 15:22
IDÉZET(joces46 @ 2009-05-17 12:39)

Tisztelt Moderátor! És az a szegény vevő honnét tudja hogy mi minősül "eltúlzott"-nak??A fölhasznált csomagolóanyag minősége,mennyisége,a csomagolás gondossága,esetleg még az is hogy messze van a posta ahova elkell vinni föladni!!(Ugyanis ez mind valós költség lehet ha a vevő nem a személyes átvételt választja!!)Van rá valami előirás amit etalonnak lehet tekinteni a csomagolási költség megitélésénél??
Kedves joces46!
A termékleírásban az eladónak pontosan fel kell tüntetnie az egyéb költségeket, így a vevő még licitálás
előtt el tudja dönteni, hogy számára a csomagolási és egyéb költségek eltúlzottak -e vagy sem.
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-17 15:22)

Kedves joces46!
A termékleírásban az eladónak pontosan fel kell tüntetnie az egyéb költségeket, így a vevő még licitálás
előtt el tudja dönteni, hogy számára a csomagolási és egyéb költségek eltúlzottak -e vagy sem.
Üdv! Itt a kérdés a vevő részéről az volt : Mit tud most tenni ? Nem az: Mit kellett volna "tennem" ? Miért nem lehet egy korrekt megoldást javasolni Neki ? Mint Vatera Moderátorok,gyakorlatilag bármilyen felmerülő problémára fel kéne legyenek készülve-úgy gondolom... Mi felhasználók "egymás között" kapásból megoldjuk,megválaszoljuk a gondokat -sőt: ki is vesézzük, ha kell ! Önöktől max. egy sablon válasz érkezik bármely hozzászólásra....!?
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-17 15:55
IDÉZET(badooo @ 2009-05-17 15:49)

Üdv! Itt a kérdés a vevő részéről az volt : Mit tud most tenni ? Nem az: Mit kellett volna "tennem" ? Miért nem lehet egy korrekt megoldást javasolni Neki ? Mint Vatera Moderátorok,gyakorlatilag bármilyen felmerülő problémára fel kéne legyenek készülve-úgy gondolom... Mi felhasználók "egymás között" kapásból megoldjuk,megválaszoljuk a gondokat -sőt: ki is vesézzük, ha kell ! Önöktől max. egy sablon válasz érkezik bármely hozzászólásra....!?
Kedves badooo!
A piactér moderátorai a kapcsolatfelvételen keresztül érhetőek el, a fórum moderátora pedig a fórumban.
IDÉZET(Vatera_Fórum_Moderátor @ 2009-05-17 15:55)

Kedves badooo!
A piactér moderátorai a kapcsolatfelvételen keresztül érhetőek el, a fórum moderátora pedig a fórumban.
Na neeeeee. Ez olyan volt most, mintha azt mondtam volna, hogy nem tudok egy irodában átszólni a kolléganőmnek a szomszéd asztelhoz: Te Julcsi! Hogy is van ez?
IDÉZET(joces46 @ 2009-05-17 12:39)

Hogyne lenne ! Mint a kategorizálásnál a "legjellemzőbb" ...
Kedves mindenki és Vatera!
Fogalmam sincs hogy ezt csak én látom így esetleg, volt már másnak is hasonló problémája. Egy cipőt szerettem volna eladni, ezt a vevő előzetesen meg szerette volna tekinteni, illetve felpróbálni. Mivel internet közelben ritkán vagyok, 2 előzetes megbeszélésről is csak utólag "értesültem", ezzel pedig veszélyeztettem a vevő általam táplált bizalmát és ezzel együtt az eladást. A telefonon kívül más kapcsolat felvételi módot nem tudok ahol a kommunikációban a visszacsatolás azonnali és nem internethez kötött. Pedig erre szükségem lenne. Iwiwes kapcsolatfelvételt ajánlottam (a feltüntetett telefonszám miatt persze )ez annak rendje és módja szerint törlésre került. Amit a szabályok alapján meg is értek. De akkor kérdem én, hol itt a megoldás?
IDÉZET(Ziagirl @ 2009-05-17 19:28)

A telefonon kívül más kapcsolat felvételi módot nem tudok
Pedig a tudomány mai állása szerint, a legjobb megoldás kapcsolatfelvételre.

Fogalmam sincs hogy ezt csak én látom így esetleg, volt már másnak is hasonló problémája. Egy cipőt szerettem volna eladni, ezt a vevő előzetesen meg szerette volna tekinteni, illetve felpróbálni. Mivel internet közelben ritkán vagyok, 2 előzetes megbeszélésről is csak utólag "értesültem", ezzel pedig veszélyeztettem a vevő általam táplált bizalmát és ezzel együtt az eladást. A telefonon kívül más kapcsolat felvételi módot nem tudok ahol a kommunikációban a visszacsatolás azonnali és nem internethez kötött. Pedig erre szükségem lenne. Iwiwes kapcsolatfelvételt ajánlottam (a feltüntetett telefonszám miatt persze )ez annak rendje és módja szerint törlésre került. Amit a szabályok alapján meg is értek. De akkor kérdem én, hol itt a megoldás?
Ha ez a kérdés harmincvalahány értékelés után merült föl benned akkor eddig hol voltál?A technika mai állása szerint az iwiwhez is internetközelben kell lenned!!!!!Szerintem a megoldás ott van hogy tedd félre ezt a nagy gondodat és ne ugrasd az itt fórumozókat!!!
nekem az a problémám hogy szeretném magam innen törölni hogy tehetem, ezt meg?
Hello!
Nem tudom,hogy jó helyre írok-e,de mostmár valahol jeleznem kell a gondom.
A Vaterának küldtem a segítségen keresztül.
Meg is kaptam a visszaigazolást,hogy megkapták,majd 12 órán belül válaszolnak.
2 nap múlva ismét írtam,mert választ még mindíg nem kaptam.Ismét megjött a válaszüzenet,hogy 12 órán belül válaszolnak.Hát most sem jött semmi.
Majd vasárnap május 13-án imét feltettem a kérdésem.Ismét megjött a visszaigazolás,de választ azóta sem kaptam az üzenetemre.
Érdekelne,hogy elolvassa-e egyáltalán valaki a kérdéseinket.
Ha nem akkor miért írják,hogy 12 órán belül válaszolnak.??????
Ha igen akkor miért nem válaszolnak?????
Bosszantó!
Várom a választ!
Üdv!
IDÉZET(golyos @ 2009-05-17 23:29)

Hello!
Nem tudom,hogy jó helyre írok-e,de mostmár valahol jeleznem kell a gondom.
A Vaterának küldtem a segítségen keresztül.
Meg is kaptam a visszaigazolást,hogy megkapták,majd 12 órán belül válaszolnak.
2 nap múlva ismét írtam,mert választ még mindíg nem kaptam.Ismét megjött a válaszüzenet,hogy 12 órán belül válaszolnak.Hát most sem jött semmi.
Majd vasárnap május 13-án imét feltettem a kérdésem.Ismét megjött a visszaigazolás,de választ azóta sem kaptam az üzenetemre.
Érdekelne,hogy elolvassa-e egyáltalán valaki a kérdéseinket.
Ha nem akkor miért írják,hogy 12 órán belül válaszolnak.??????
Ha igen akkor miért nem válaszolnak?????
Bosszantó!
Várom a választ!
Üdv!
Ott van hogy munkanapokon, lehetőleg 12 órán belül. Ha Pénteken tetted fel a kérdést, akkor valószínűleg, csak Hétfőn lesz válasz.
bambooflower
2009-05-17 23:43
IDÉZET(golyos @ 2009-05-17 23:29)

Majd vasárnap május 13-án imét feltettem a kérdésem.
május 13.-a szerda volt.
IDÉZET(bambooflower @ 2009-05-17 23:43)

május 13.-a szerda volt.

Ebben az évben igen. De melyik május 13.-án tette fel a kérdést???
Dragunovhun
2009-05-18 01:08
nemszóltam
Vatera_Fórum_Moderátor
2009-05-18 09:18

Kedves Ziagirl!
Amennyiben a személyes megtekinthetőség feltétlen szükséges azt javasoljuk, hogy az érdeklődő licitáljon
a termékre, vagy villámár esetén kattintson az elviszem gombra az érdeklődő. Az aukció lezárta után egy
automatikus emailben megkapják egymás elérhetőségeit, így a kapcsolatfelvétel létrejöhet. Amennyiben
mégsem felel meg a termék az érdeklődőnek, újra lehet indítani az aukciót, a sikertelenséget pedig az
értékelés készítésénél jelezni kell a Vatera felé. A két fél megegyezhet a terméklap alatt váltható üzenetekben,
hogy az adásvétel sikertelensége esetén nem kötelezik egymást a termék átadására, illetve átvételére. Ez
a megállapodás a terméklap alatti termékes levelezésben később is olvasható, megtalálható.
Érdemes tájékoztatni az érdeklődőt, hogy sikertelen adásvétel esetén pozitív jelzés nem adható. A semleges
jelzés viszont se nem növeli se nem csökkenti a pozitív jelzések értékét.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.