Kedves Benz!
Kérném, közölje a hivatalos álláspontot, némi meggyőző magyarázattal gazdagítva Hitler: Harcom című művének árusításával kapcsolatban. Az elmúlt időszakban többször is hirdették, nekem kettőt sikerült elcsípnem törlés előtt, a 1550383808 és a 1551696560 kódút. Különösen az első érdekes, mert eredeti, korabeli darab, a másik későbbi kalózkiadás lehet.
A kérdéseim:
- Érdekelne, mely jogszabály tiltja a könyv árusítását (az egyik terméklapos hozzászóló szerint semmilyen).
- Nem világos számomra, hogy az ÁFF 5. pontjában található kitétel (bármely olyan termék vagy szöveg, amely gyűlöletkeltésre, fajüldözésre, idegengyűlöletre vagy nemzetek és nemzetiségek közötti konfliktusra adhat okot) miért vonatkozik pont erre a könyvre, ill. mi alapján minősítenek a kollégák a hatvan-nyolcvan éves, politikai tárgyú antik könyveket. Talán nem tévedek nagyot, amikor azt gondolom, hogy számos olyan - különösen két világháború közötti - írás található az oldalon, amely közel azonos mértékben tartalmaz ilyen nézőpontú szövegeket.
- Miért nem vagyunk képesek úgy kezelni ezt a könyvet, mint egy történelmi forrást, és belátni, hogy aki neonáci, az más csatornákon már hozzájutott a szöveghez, aki nem, az nem ettől lesz az. Ebben tökéletesen biztos vagyok. Hozzátéve azt is, hogy amit tiltanak, az rögtön sokkal érdekesebb lesz.
Mielőtt a harcias filantrópok és jogvédők nekem esnek, elmondom, hogy a dolog iránt papír szerinti és választott foglalkozásaim (történészből lett könyvkereskedő) okán érdeklődöm. Az utolsó szélsőjobboldali megnyilvánulásom 1998-ban az volt, hogy zöldfülű gimnazistaként egy Hősök-terei nagygyűlésen Beatrice-számokat üvöltöztem a barátaimmal, mert azt gondoltuk, hogy ettől nagyon magyarok vagyunk.

Érdeklődéssel várom a fórumtársak higgadt véleményét is a témában.