Vateraforum
2007-03-31 15:33
Topikindító.
BlaiseMolnar
2007-04-06 18:20
Az adásvételnél meg kell mondani, hogy kit terhel a szállítási költség. De arról, hogy az mennyi általában nincs szó itt a Vatera oldalain, pedig szerintem ez mindenkit érdekel, engem is. Jó lenne, ha írnátok ide egy két szállítási lehetőséget árakkal, tapasztalatokkal. Az is érdekelne, hogy hogyan kell a szállítást mgrendelni bonyolítani. Szerintem ez hasznos lehet minden Vaterásnak, aki nem személyesen találkozik az üzletfelével. Köszönöm!
BIERDECKEL
2007-04-06 19:24
IDÉZET(BlaiseMolnar @ 2007-04-06 18:20)

Az adásvételnél meg kell mondani, hogy kit terhel a szállítási költség. De arról, hogy az mennyi általában nincs szó itt a Vatera oldalain, pedig szerintem ez mindenkit érdekel, engem is. Jó lenne, ha írnátok ide egy két szállítási lehetőséget árakkal, tapasztalatokkal. Az is érdekelne, hogy hogyan kell a szállítást mgrendelni bonyolítani. Szerintem ez hasznos lehet minden Vaterásnak, aki nem személyesen találkozik az üzletfelével. Köszönöm!
Üdv a leírásban elég ha beírod, hogy a Magyar Posta auktiális árfolyamai alapján. (Plusz számítasz fel csomagktg-et). mert ugyebár a légpárnás boríték sem olcsó mulatság.
Én személy szerint külföldre DPD-vel szoktam szállítatni. Árakat lásd az oldalukon táblázatban. Csak arra kell figyelned, ha magánszemély vagy akkor mindegy egyes kiszállásnál 1500-at számítanak fel. Valamint az, hogy a neten PDF-formátumban szereplő árak nem tartalmazzák a 20% áfát. Ezt sincs ott feltüntetve, én is a fizetésnél koppantam. Ezért a költségek spórólása érdekében. Egyszerre adj fel x darab csomagot, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal 1500-at fizetned.
scaevola
2007-04-06 20:48
Itt megvan a belföldi tarifa.
www.posta.hu//kepek/upload/2006-12/tarifatabla%2020070101.pdf
A szokásos betűkkel elötte!
mistahwax
2007-04-08 20:03
ha jól tudom a DPD-nek vannak szerződött partnerei akinél le lehet adni csomagot, és akkor nincs az 1500 Forintos "pickup" díj.
kérdezz rá nálunk, városonként kell lennie leadó helyeknek, jellemzően boltok. (fotós bolt, papír bolt, stb.)
Üdv!
scaevola
2007-04-08 20:36
A vatera nyitóoldalán is van egypár futárszolgálat címe.
Üdv.
és ott a postaköltségek is megtalálhatók! bár azt azért jó tudni, hogy a postaköltség nem csak a bélyegből áll!
BIERDECKEL
2007-04-10 01:45
IDÉZET(mistahwax @ 2007-04-08 20:03)

ha jól tudom a DPD-nek vannak szerződött partnerei akinél le lehet adni csomagot, és akkor nincs az 1500 Forintos "pickup" díj.
kérdezz rá nálunk, városonként kell lennie leadó helyeknek, jellemzően boltok. (fotós bolt, papír bolt, stb.)
Üdv!
üdv te szerintem a GLS-re gondolsz mert tudtommal csak ott vannak gls-csomagshop-ok.
DPD-nél csakis cégek köthetnek szerződést. Már leinformáltam :-D
a legegyszerűbb, ha heti egyszer adsz csak fel csomagot és összevonod őket, mert így csak 1X1500at kell fizetni
mistahwax
2007-04-10 14:05
Akkor tévedtem. Bocs.
Nekem pár hete a DPD küldött ajánlatot, abban mintha lettek volna ilyen csomag shopok.
Sajnos nincsen itt az ajánlat, nem tudom elolvasni.
De németországban mindig ilyen felvevő helyeken lett leadva
BIERDECKEL
2007-04-11 00:21
IDÉZET(mistahwax @ 2007-04-10 14:05)

Akkor tévedtem. Bocs.
Nekem pár hete a DPD küldött ajánlatot, abban mintha lettek volna ilyen csomag shopok.
Sajnos nincsen itt az ajánlat, nem tudom elolvasni.
De németországban mindig ilyen felvevő helyeken lett leadva

németország az már más tészta, mert ott szinte minden sarkon van DPD, Hermes, vagy DHL shop. :-D
IDÉZET(BIERDECKEL @ 2007-04-10 01:45)

üdv te szerintem a GLS-re gondolsz .............
Halihó!
Ha én vidéki versenyző vagyok akkor hogyan tudok küldeni futárral? Nem tudod véletlenül melyiknek van vidéken (esztergomban) csomagfelvételi lehetősége? Természetesen a legolcsóbb fajtából!
Nem tudlak mostanában elérni a skype-on!
Ha lesz időd keress meg! Köszi üdv ferrope / Vass Péter
BIERDECKEL
2007-04-12 22:20
IDÉZET(ferrope @ 2007-04-11 00:59)

Halihó!
Ha én vidéki versenyző vagyok akkor hogyan tudok küldeni futárral? Nem tudod véletlenül melyiknek van vidéken (esztergomban) csomagfelvételi lehetősége? Természetesen a legolcsóbb fajtából!
Nem tudlak mostanában elérni a skype-on!
Ha lesz időd keress meg! Köszi üdv ferrope / Vass Péter
Üdv
Személy szerint én csakis DPD-zek mert annak jobbak a csomagkategóriáik mint a GLS-nek.
Hogy a GLS-nek van-e a környéken shop-ja azt elméletileg meg tudod nézni a honlapjukon.
A DPD árlistát megtalálod a főoldalon, csak ott számold rá az 1500-as kiugrást és a 20% áfát, de még így is sokkal olcsóbb mint a Posta csomagszállítási díja. Nem is beszélve arról hogy mondjuk németben ott a cucc 2 nap alatt és nem 1 hét alatt.
Skype az mostanában sajna feledésbe merült mert elkezdődött az éjszakai műszakom és Travian online strat játék miatt átálltam MSN-re mert ott rendezem a klánokat!
pingpongcuccok
2007-04-25 22:57
IDÉZET(BIERDECKEL @ 2007-04-12 22:20)

Üdv
Személy szerint én csakis DPD-zek mert annak jobbak a csomagkategóriáik mint a GLS-nek.
Hogy a GLS-nek van-e a környéken shop-ja azt elméletileg meg tudod nézni a honlapjukon.
A DPD árlistát megtalálod a főoldalon, csak ott számold rá az 1500-as kiugrást és a 20% áfát, de még így is sokkal olcsóbb mint a Posta csomagszállítási díja. Nem is beszélve arról hogy mondjuk németben ott a cucc 2 nap alatt és nem 1 hét alatt.
Skype az mostanában sajna feledésbe merült mert elkezdődött az éjszakai műszakom és Travian online strat játék miatt átálltam MSN-re mert ott rendezem a klánokat!
Ajánlom a Pannon Parcelt. Jönnek a cuccért, viszik 24órán belül, neten feladhatod, követheted, 5 kg-ig 1600 Ft, pontosabb árlista: www.ppsfutar.hu/arlista.htm
IDÉZET(pingpongcuccok @ 2007-04-25 22:57)

Ajánlom a Pannon Parcelt. Jönnek a cuccért, viszik 24órán belül, neten feladhatod, követheted, 5 kg-ig 1600 Ft, pontosabb árlista: www.ppsfutar.hu/arlista.htm
Ez tényleg nagyon kedvezőnek látszik! Vidékre is kijönnek a csomagért?
A mai nappal (illetve elsejétől, de ma szembesültem vele először), a Magyar Királyi Posta emelte az időgarantát csomagjainak szállítási díjait.
10.000 Ft-ig az eddigi 1320 Ft helyett 1490 Ft,
20.000 Ft-ig az eddigi 1590 Ft helyett 1690 lett.
A többi talán nem változott. A következő áremelés 2008 január elsején lesz :-((
IDÉZET(szinfo @ 2007-09-03 20:45)

A mai nappal (illetve elsejétől, de ma szembesültem vele először), a Magyar Királyi Posta emelte az időgarantát csomagjainak szállítási díjait.
10.000 Ft-ig az eddigi 1320 Ft helyett 1490 Ft,
20.000 Ft-ig az eddigi 1590 Ft helyett 1690 lett.
A többi talán nem változott. A következő áremelés 2008 január elsején lesz :-((
Az egyedileg kezelt /időgarantált, értékbiztosított, törékeny) csomag eddigi 1590- ft helyett 1690-ft ,30 kiló és 50 ezer ft értékhatárig.
Prémium csomag
A Prémium csomag az MPL, a Magyar Posta logisztikai üzletága által belföldön nyújtott, időgarantált, nyomkövetést magába foglaló szolgáltatás.
A Prémium csomag feladásának alapdíja 1 890 Ft (20% ÁFÁ-val)
• Idő- és értékgarancia
• Választható kézbesítési időpont
• Választható őrzési idő
• Nyomkövetés
• Háznál történő felvétel
Egyedileg kezelt csomag
Az Egyedileg kezelt csomag az MPL, a Magyar Posta logisztikai üzletága által belföldön nyújtott, időgarantált, nyomkövetést magába foglaló, kétszeri házhoz kézbesítési kísérletet nyújtó árufuvarozási szolgáltatás.
Az Egyedileg kezelt csomag feladásának alapdíja 1 690 Ft (20 % ÁFÁ-val)
• Időgarancia
• Törékeny kezelés
• Nyomkövetés
Kényelem csomag
A Kényelem csomag az MPL, a Magyar Posta logisztikai üzletága által belföldön nyújtott, időgarantált, nyomkövetést magába foglaló árufuvarozási szolgáltatása.
A Kényelem csomag feladásának alapdíja 1 690 Ft (20% ÁFÁ-val)
• Időgarancia
• Kényelmes
• Nyomkövetés
Üzleti csomag
Az Üzleti csomag az MPL, a Magyar Posta logisztikai üzletága által belföldön nyújtott, időgarantált, nyomkövetést magába foglaló árufuvarozási szolgáltatása.
Az Üzleti csomag feladásának alapdíja
1 490 Ft (20% ÁFÁ-val)
• Időgarancia
• Nincs feladási mennyiséghatár
• Nyomkövetés
mistahwax
2007-09-04 08:42
Gratulálok a MP-nak

Eddig is nevetségesen ill. siralmasan drága volt, és most újabb áremelés.
Bravó !
draglion
2007-09-05 23:59
www.postalevel.hu/
scaevola
2007-09-06 09:27
Csomag tarifák 2007.09.01.-től:
IDÉZET(scaevola @ 2007-09-06 09:27)

Csomag tarifák 2007.09.01.-től:
http://www.posta.hu//kepek/upload/2007-09/...azat_0709A3.pdfEz a jó csomag tarifa táblázat!
scaevola
2007-09-06 10:01
IDÉZET(MedveAS @ 2007-09-06 09:38)

Igen ez a jó. A régit másoltam be az új helyett.
zencsi12
2007-09-07 18:06
IDÉZET(scaevola @ 2007-09-06 10:01)

Igen ez a jó. A régit másoltam be az új helyett.
Postások vannak itt? (beszélni szeretnék eggyel!)
Smartiie
2007-09-07 18:19
IDÉZET(zencsi12 @ 2007-09-07 18:06)

Postások vannak itt? (beszélni szeretnék eggyel!)

Kérdezz, én ugyan nem vagyok postás, de ha nem tudom a választ, akkor megkérdezem vagy küldök egyet...
SOUTHERN
2007-09-08 07:21
IDÉZET(Smartiie @ 2007-09-07 18:19)

Kérdezz, én ugyan nem vagyok postás, de ha nem tudom a választ, akkor megkérdezem vagy küldök egyet...
"Csak" 29 éve vagyok a postánál, biztosan tudok segíteni. Mi a problémád?
amcsisan
2007-10-01 19:23
Hamarosan lejár a licitideje a terméknek, amit eladok, ami egy eredeti Harry Potter és a Főnix Rendje DVD.
Meg tudnám úszni olcsóbban minthogy üzleti csomagként küldöm (1490ft), vagyis van ennél olcsóbb szolgáltatás DVD méretű tárgyakhoz? És lehetőleg biztos érjen a helyszínre, legyen biztosítva.
Szia!
Hát talán ha ajánlott,elsőbbségi levélként adod fel ... az olcsóbb...az kb. 210 ft + 180 Ft és ha szeretnél még hozzá értéknyílvánítást az plusz 280 Ft .
Így 670 Ft-ból megvan a posta dvd-nél! Aztán kérhetsz még hozzá e-értesítést is +48 Forintért!
Valahogy így talán olcsóbb
amcsisan
2007-10-01 19:58
És azt mibe csomagolhatom? A DVD dobozzal együtt van a termék
IDÉZET(amcsisan @ 2007-10-01 19:58)

És azt mibe csomagolhatom? A DVD dobozzal együtt van a termék
Bélelt borítékba.
IDÉZET(amcsisan @ 2007-10-01 19:23)

Hamarosan lejár a licitideje a terméknek, amit eladok, ami egy eredeti Harry Potter és a Főnix Rendje DVD.
Meg tudnám úszni olcsóbban minthogy üzleti csomagként küldöm (1490ft), vagyis van ennél olcsóbb szolgáltatás DVD méretű tárgyakhoz? És lehetőleg biztos érjen a helyszínre, legyen biztosítva.
Vagy fizesse a vevő a postát.
amcsisan
2007-10-01 20:22
Én a vevőnek akarom olcsóbbítani a postaköltséget
és teljesen biztonságos a bélelt levél? nem tűnik el a termék, mire átér?
IDÉZET(amcsisan @ 2007-10-01 20:22)

Szia nekem sok dolgom ment már bélelt borítékban, de még nem tűnt el semmi. Küldheted egy könnyű dobozban. Pár Ft-al több mint a bélelt boríték.
A bélelt v. buborékos boríték a legjobb megoldás szerintem, de azért nem árt átlátszó ragszalaggal áthúzni a lezárónál és esetleg egyszer keresztben egyszer hosszában!
Hááát ...talán így tuti a dolog
CellaTel
2007-10-02 00:05
raghatod dobozba is. kritériom hogy 2kg alatt legyen és ne legyen nagyobb egy nagyobb méretü cipösdoboztol..
nem szükség az értéknyilvánitás.. sima ajánlott levélként 400ftbol meguszod. ha eltünik (de nem szokott) akkor a posta kifizeti a feladási dij x szeresét. kb 6000ftot .. nekem ajánlott levél soha nem tünt el.. pedig már adtam fel vagy 2500at biztos
IDÉZET(amcsisan @ 2007-10-01 20:22)

Én dobozban küldeném, egyrészt olyat ingyen lehet "kukázni" boltok mögül, vagy kérni a boltban, másrészt ha a postáskisasszony jó húsban van, és rácsapja a bélyegzőt a borítékra, akkor félő, hogy a dvd-tok összeroppan.
A doboz három méretének az összege (magasság+szélesség+hosszúság) 90 cm lehet.
CellaTel
2007-10-02 15:22
IDÉZET(Aramir @ 2007-10-02 12:11)

A doboz három méretének az összege (magasság+szélesség+hosszúság) 90 cm lehet.
igen igy a helyes.. bár megfogalmazni nem tudtam igy.. de tölem felvettek nagyobbat is.. mostanábannem igazán foglakoznak vele.. miltkoz 170cm-es simán ajánlotként landolt. 1kilo 20dekával
Több tárgyat vásároltam már több eladótól itt, általában 730.- Ft postaköltséget fizettem a csomagért. Most egy olyan hülye helyzetbe kerültem, egy eladó 1490.- Ft-ot kért postaköltségnek, jeleztem neki emailben, hogy sokallom, de átutaltam, 2 tárgyat vettem, gondoltam 2 csomagban küldi. Mikor megjött a csomag akkor láttam, hogy MPL posta, (megnéztem a neten, van ilyen, az a lényege, hogy házhoz megy a feladóhoz, nem neki kell a postára mennie) Most megint vettem ettől az eladótól - most már 1690.- Ft-ort kért. (Ezt is megnéztem, egy drágább szolgáltatás, de nyerhet egy laptopot az igénybevevő) Tényleg köteles vagyok annyi postaköltséget fizetni, amennyit kérnek, akkor is, hogy ha az illető nem jelzi ezt előre a lapján?
IDÉZET(pewa @ 2007-10-30 17:34)

Tényleg köteles vagyok annyi postaköltséget fizetni, amennyit kérnek, akkor is, hogy ha az illető nem jelzi ezt előre a lapján?

Nem, nem vagy köteles fizetni.
zencsi12
2007-10-30 21:22
Én meg azért kaptam egy negatívot, mert meg mertem kérdezni, hogy nincs-e kedvezőbb megoldás, amikor az eladó az áru értékénél jóval drágábban akarta postáni a tárgyat. Ráadásul egy héttel korábban feleannyiért küldtek 2 ugyanilyen tárgyat..
A szomorú az, hogy bár így is megvettem volna, de ő időközben azt írta, hogy eladta, és negatív értékelést adott, noha azt ígérte, nem ad negatívot.
Ráadásul az adatait sem tudtam meg, így reménytelen volt számomra az üzletkötés.
IDÉZET(zencsi12 @ 2007-10-30 20:22)

Én meg azért kaptam egy negatívot, mert meg mertem kérdezni, hogy nincs-e kedvezőbb megoldás, amikor az eladó az áru értékénél jóval drágábban akarta postáni a tárgyat. Ráadásul egy héttel korábban feleannyiért küldtek 2 ugyanilyen tárgyat..
A szomorú az, hogy bár így is megvettem volna, de ő időközben azt írta, hogy eladta, és negatív értékelést adott, noha azt ígérte, nem ad negatívot.
Ráadásul az adatait sem tudtam meg, így reménytelen volt számomra az üzletkötés.

Oltári nagy butaságot írtál. Nem tudtad meg az adatait??????? Akkor hogy tudott értékelni téged? Értékelni csak akkor tud ha létrejött az adásvétel. Akkor meg ott van a személyes menüdben, a vásárolt áruknál a felhasználó neve, mellette egy kis boríték, arra kattintva ott a száma és a mail címe. Ha esetleg a Vatera nem küldött mailt róla. Ha meg megnyerted (gondolom hogy megnyerted ha tudott értékelni) és nem adta át, akkor törlik a negát mert jogtalan.
IDÉZET(zencsi12 @ 2007-10-30 20:22)

Amúgy nem kért sokat, a csomag díja tényleg annyi, törékeny. Azt ugye Te sem gondoltad hogy levélként adja fel???
Sajnos így van ez, amikor a kedvező ár a postai díjszabásnak megfelelően, nem is olyan kedvező ....
flittered
2007-11-08 15:47
Sziasztok! Még új vagyok itt, és nem tudom, ti mennyért szoktatok egy könyvet elküldeni Bp-re? és vidékre?
Köszönöm, ha válaszol valaki:)
IDÉZET(flittered @ 2007-11-08 14:47)

Sziasztok! Még új vagyok itt, és nem tudom, ti mennyért szoktatok egy könyvet elküldeni Bp-re? és vidékre?
Nem mi szabjuk meg hanem a posta.
Smartiie
2007-11-08 16:02
IDÉZET(flittered @ 2007-11-08 16:47)

Súlyától függ az ára.
flittered
2007-11-08 16:05
de nem a küldés előtt kell átutalnia a pénzt a vevőnek?
scaevola
2007-11-08 17:44
IDÉZET(flittered @ 2007-11-08 15:05)

"http://postakoltseg.uw.hu/index.html"
Itt megnézheted.
IDÉZET(flittered @ 2007-11-08 15:05)

De. Van egy díjszabása a postának amit előre lehet tudni. Nézd meg a posta honlapját, ott a díjtáblázat.
flittered
2007-11-08 20:24
Kösözönöm!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.