Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62
Dragunovhun
IDÉZET(Berbuch @ 2010-04-25 17:08) *
Persze negával fenyeget!!!! Mit tegyek????

Szerintem mindketten megérdemelnétek egy negatívat...
VateraBenz
IDÉZET(zejopy @ 2010-04-25 18:04) *
...
Tényleg Benz! Hisz tisztán látszik így utólag, hogy szabálytalan az aukció. Ilyenkor már nincs szankció?

Kedves zejopy!

A szankció már megvolt smile.gif

A 900,-Ft-os postaköltség valóban erősen eltúlzottnak tűnik.
Utalás előtt érdemes lenne rákérdezni a küldemény súlyára.
nagyzee
Megvettem egy felsőt,

Tehát elfogadtad a termékleírásban írt feltételeket....

1500.- volt az ára, és az eladó 900.-forintot kér a postára.

Igen, ez is benne volt, és a liciteddel elfogadtad.

Nem tartom fernek,

Sokan a licit utáni alkudozást sem tartják annak.

Persze negával fenyeget!!!! Mit tegyek????

Fizesd ki, amit elfogadtál, majd ha megérkezik és mégsem 900Ft-os postaköltséget látsz rajta, akkor reklamálhatsz. Addig szerintem ne feszegesd.
angelmaker
Kedves fórumozok! smile.gif

Az érdekelne, hogy ezek körül melyik érné meg jobban a vásárlást:

Személyes átvétel, Ajánlott levélként előre utalás után, Utánvéttel postázva, Más futárszolgálat előre utalással, Más futárszolgálat utánvéttel

A személyes átvétel is megoldható lenne, de 640 ft vonat + pár bkv jegy, így máris az 1000 ft fölött vagyok.
VateraBenz
IDÉZET(angelmaker @ 2010-04-25 20:56) *
Kedves fórumozok! smile.gif

Az érdekelne, hogy ezek körül melyik érné meg jobban a vásárlást:

Személyes átvétel, Ajánlott levélként előre utalás után, Utánvéttel postázva, Más futárszolgálat előre utalással, Más futárszolgálat utánvéttel

A személyes átvétel is megoldható lenne, de 640 ft vonat + pár bkv jegy, így máris az 1000 ft fölött vagyok.

Tisztelt angelmaker!

Attól függ miről van szó. Képeslap vagy hangversenyzongora? smile.gif
bambooflower
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-04-25 21:27) *
Tisztelt angelmaker!

repülövel kell menni, vagy biciklivel?
angelmaker
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-04-25 21:27) *
Tisztelt angelmaker!

Egy karóra, aminek az ára: 4500 Ft
Sargasso66
IDÉZET(angelmaker @ 2010-04-25 22:01) *
Egy karóra, aminek az ára: 4500 Ft

Ha megbízható az eladó (értékelések), akkor szerintem az ajánlott levél előreutalással. Én ezt választanám.
angelmaker
IDÉZET(Sargasso66 @ 2010-04-25 22:29) *
Ha megbízható az eladó (értékelések), akkor szerintem az ajánlott levél előreutalással. Én ezt választanám.

talán ezért rizikós:
Semleges vélemény: Postán nem érkezett meg az áru, várom a postai kártérítést.
Másik fél: Sajnos elveszett a postán az óra
Az értékelő szerint az adásvétel nem jött létre.
Az értékelt szerint az adásvétel létrejött.

megpróbálok elmenni érte, de megrendelni nem merem még, bár jó lenne felvenni a kapcsolatot az eladóval smile.gif
Sargasso66
IDÉZET(angelmaker @ 2010-04-25 22:44) *
talán ezért rizikós:

megpróbálok elmenni érte, de megrendelni nem merem még, bár jó lenne felvenni a kapcsolatot az eladóval smile.gif

Még nem vetted fel a kapcsolatot? Egyáltalán leütötted? Mutasd már a linket légyszi.

Megnéztem a vásárolt áruidat. Még nem látom, hogy megvetted volna.
angelmaker
IDÉZET(Sargasso66 @ 2010-04-25 22:52) *
Még nem vetted fel a kapcsolatot? Egyáltalán leütötted? Mutasd már a linket légyszi.

Megnéztem a vásárolt áruidat. Még nem látom, hogy megvetted volna.

Megvan! Most levelezünk, köszi smile.gif
damir01
IDÉZET(angelmaker @ 2010-04-25 22:44) *
talán ezért rizikós:

Személyes átvételnél megnézheted élőben is az árut, így nem lehet azt mondani, hogy megsérült a postai kézbesítés során a cucc vagy hogy az eladó valami kacatot küldött neked.

Ha postával küldik, s ajánlva elviszik, akkor elvileg kártalanít a posta, ha elveszik a küldemény. Elvileg ekkor ez eladó a feladási díj 10-15X-ét visszakapja (így Te is visszakaphatod a pénzed). Amennyiben valami különleges óráról van szó, kössetek rá értékbiztosítást. Hogy annak mennyi az ára, nem tudom.
zejopy
IDÉZET(damir01 @ 2010-04-25 23:06) *
Ha postával küldik, s ajánlva elviszik, akkor elvileg kártalanít a posta, ha elveszik a küldemény. Elvileg ekkor ez eladó a feladási díj 10-15X-ét visszakapja (így Te is visszakaphatod a pénzed). Amennyiben valami különleges óráról van szó, kössetek rá értékbiztosítást. Hogy annak mennyi az ára, nem tudom.

Leírta kicsit lejjebb, hogy az óra 4500 Ft. 530 Ft-os ajánlott levélként tud elmenni, ha normálisan van becsomagolva. Ha a posta elveszíti, akkor úgy illik, hogy az eladó visszafizeti a postaköltséggel növelt vételárat, és őt kártalanítja a posta 16 x 530 Ft-tal. Tehát ilyen kis értékű dologra nem érdemes értékbiztosítást kötni.
momol
Tud valaki információt adni postakész boríték ügyében? Ha megveszek egy normál postakész borítékot, feladhatom ajánlottan? Úgy értem, hogy az ajánlás díját pluszba kifizetem.
Külföldre menne, és külföldi postakész borítékból csak normál van (elsőbbségi nincs).
NPKoszikla
Kedves Fórumozók!

A segítségeteket kérném, szeretném megtudni, hogy mi a véleményetek, vagy mit tartanátok helyes lépésnek, az én problémás eladásomnál. Április 6-án vásárolt tőlem a vevő három terméket:
http://www.vatera.hu/mukorom_tip_ragaszto_167542790.html
http://www.vatera.hu/100_db_mukorom_tip_korom_167542604.html
http://www.vatera.hu/1800db_korom_mukorom_..._167542370.html
Átutalással kifizette, ezután április 12-én ajánlva feladtam neki. Április 20-ig vártam, azt feltételezve, hogy minden rendben van, leértékeltem az eladást pozitívval. Ezt követően a vevő jelezte, hogy még mindig nem érkezett meg a termék. Április 29-én hivatalosan is elindítottam a postai tudakozványt, amire azt a választ kaptam, hogy levélszekrénybe kézbesítették. Rákérdeztem a vevőre mégegyszer, hátha előkerült a termék közben és ekkor tudtam meg, hogy a postától nem jártak nála. Tudomásom szerint a címzettet meg kell nyilatkoztatni a történtekről. Majd tegnap ismét lementem a postára rákérdeztem, hogy a címzettett miért nem nyilatkoztatták meg, erre nem tudtak válaszolni, illetve rákérdeztem, hogy az szerintük szabályos kézbesítés-e, amikor az ajánlott küldeményt levélszekrénybe kézbesítik. Erre pedig azt válaszolták, hogy a közelmúltban megváltozott a szabályzat, a postásnak már nem kell átvetetnie az ajánlott küldeményt és kézbesítheti a levélszekrénybe is. Kártérítési igényre nincs lehetőségem, mert a posta szerint megérkezett. Van-e értelme a továbbiakban az ajánlott levélnek? Mit csináljak?
hytech
IDÉZET(NPKoszikla @ 2010-05-06 18:20) *
azt válaszolták, hogy a közelmúltban megváltozott a szabályzat, a postásnak már nem kell átvetetnie az ajánlott küldeményt és kézbesítheti a levélszekrénybe is. Kártérítési igényre nincs lehetőségem, mert a posta szerint megérkezett.

Ez igen érdekesen/baljóslatúan hangzik.
Csodálkoznék ha tényleg így lenne.

2 hete 5 ajánlott levelet is kaptam és mind az 5-öt a markomba kézbesítették, amelyiket nem annál pedig értesítőt hagytak.
Tehát semmi nem utal arra,hogy az ajánlott levél kézbesítésénél megváltozott volna valami.
zejopy
IDÉZET(hytech @ 2010-05-06 18:26) *
Ez igen érdekesen/baljóslatúan hangzik.
Csodálkoznék ha tényleg így lenne.

2 hete 5 ajánlott levelet is kaptam és mind az 5-öt a markomba kézbesítették, amelyiket nem annál pedig értesítőt hagytak.
Tehát semmi nem utal arra,hogy az ajánlott levél kézbesítésénél megváltozott volna valami.

Én is úgy tudom, hogy nem kell kézbe tenni, szerintem szerencséd volt, hogy otthon voltál.
Nekem az a furcsa, hogy nem akar a posta fizetni. Mert ebben az esetben, bár nem kell a rosszat feltételezni, bármelyik küldeményt zsebre vághatja a postás és azt mondhatja, hogy levélszekrénybe kézbesítette. Akkor viszont minek az ajánlás?? unsure.gif

Utánanéztem:
Ajánlott küldeményt szabad levélszekrénybe kézbesíteni, amennyiben a levél mérete és a levélszekrény biztonsága alkalmas erre. Ebben az esetben, ha elveszik a küldemény, egyedi elbírálás alapján fizetnek, vagy nem.
svejku
IDÉZET(momol @ 2010-05-04 18:55) *
Tud valaki információt adni postakész boríték ügyében? Ha megveszek egy normál postakész borítékot, feladhatom ajánlottan? Úgy értem, hogy az ajánlás díját pluszba kifizetem.
Külföldre menne, és külföldi postakész borítékból csak normál van (elsőbbségi nincs).

Normál, vagy elsőbbségi postakész borítékot feladhatsz ajánlottan, az ajánlott felárat kell csak fizetni. Külföldre rosszul tudod, mert oda csak elsőbbségi boríték van, (erre is kérhetsz ajánlottat) de sok esetben így is megéri. Külföldre különösen érdemes figyelni, és a postakészt használni, nekem egy fél kilónál kicsit több levél európába simán 3000 forint lett volna, de sikerült betuszkolnom 3 db postakészbe, így alig volt több 1500,- ft-nál. Keress rá a neten a posta levéldíjszabására, érdemes lementeni.
NPKoszikla
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-06 18:37) *
Én is úgy tudom, hogy nem kell kézbe tenni, szerintem szerencséd volt, hogy otthon voltál.(De ennek még utánajárok.)
Nekem az a furcsa, hogy nem akar a posta fizetni. Mert ebben az esetben, bár nem kell a rosszat feltételezni, bármelyik küldeményt zsebre vághatja a postás és azt mondhatja, hogy levélszekrénybe kézbesítette. Akkor viszont minek az ajánlás?? unsure.gif

Elolvastam a postai üzletszabályzat ide vonakozó passzusát és azt hiszem tényleg ott van a kibúvó a 7.3 pontban "Levélszekrénybe történő kézbesítés" harmadik alpontja.

Azt a postán nem mondták, hogy kártérítésre nincs lehetőségem, ezt csak én feltételeztem.

A két kérdésem még továbbra is él: Mi értelme így az ajánlásnak? Mert akkor bármilyen ellopott küldeményre azt válaszolhatja a kézbesítő "én kérem szépen bedobtam a levélszekrénybe". Vagy mondhatja a vevő, ha nem vetették át vele, hogy nem érkezett meg.
Mit csináljak?
Fussak még egy kört a postán, hogy hátha sikerül kicsikarni kártérítést?
Sprinkler1
Kis kiegészítés az ajánlott postaküldeményekhez.

A postás, ha nem vagy otthon, az ajánlott küldeményt levélszekrénybe helyezheti!!!! Ebben az esetben a postás igazolja le, hogy levélszekrénybe tette a küldeményt, ez az ő saját felelőssége! Bizony nem minden esetben kell aláírnod, ezt pont tegnap sérelmeztem a postánkon, mivel furcsállottam, hogy ajánlott levelem jött és lazán be volt dobva.A feltétele, hogy a küldeményt ne lehessen eltávolítani a levélszekrényből, de ez a kézbesítő megítélése és felelőssége.

A másik érdekesség: kötöttem egy szerződést a postával, hogy díj hitelezve küldhessek küldeményeket, postakönyvben rögzítve.Átutalással fizetek 2 hetente. Amin dobtam egy hátast az az, hogyha a postai feladókönyvbe iktatom a leveleimet, hiába adom fel ajánlottan, ha a küldemény elvész ebben az esetben NINCS semminemű kártérítés!!!Nem értettem a logikáját, de bizony benne van a szerződésemben feketén-fehéren.
Tehát ha kártérítést szeretnétek egy elveszett küldemény miatt, akkor fohászkodjatok, hogy zöld-fehér papíron adja fel az eladó, ne pedig postai könyben.

zejopy
IDÉZET(NPKoszikla @ 2010-05-06 19:13) *
Fussak még egy kört a postán, hogy hátha sikerül kicsikarni kártérítést?

Szerintem feltétlenül.

Spinkler, ez agyhalál. Hiszen ugyanazt a díjat kell kifizetni, mintha zöld papíron adná fel. Akkor miért más a szolgáltatás?
Sprinkler1
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-06 19:48) *
Spinkler, ez agyhalál. Hiszen ugyanazt a díjat kell kifizetni, mintha zöld papíron adná fel. Akkor miért más a szolgáltatás?

Hát az. blink.gif
Én is pont ugyanezt kérdeztem, a válasz valami logikátlan marhaság volt. Megpróbálom kikeresni a szerződést és ide másolni az erre vonatkozó passzust. rolleyes.gif
úgyhogy továbbra sem postakönyben adom fel a küldeményeket, hanem zöld-fehér papíron, de amint meglesz a díjhitelezve bélyegzőm, nekem is át kell váltanom a könyvre.
A pozitív oldala, hogy így 2 hetente fizethetek átutalással (nem kell kp-val a postán) és van egy jó csomag szerződésem is, ami 1 kg-tól 50000 ft értékbiztosítással is olcsóbb, mint postán a hagyományos standard csomag.

damir01
Korábban én is azt hittem, hogy az ajánlott küldemények esetén fel kell csöngessen hozzám a postás, s alá kell, hogy írassa velem az "átvételi lapját". Nos nekem mindig felcsöngetett, s egyszer, amikor pár ritka újságot vártam (ajánlottan adta fel nekem az eladó), látom, hogy be van gyűrve a postaládába. Nos a szívinfarktus kerülgetett.
Utána felvilágosított a postás, hogy bedobhatják az ajánlott levelet is a postaládába, ha az "biztonságos". Lásd a lenti pontos megfogalmazást. Ez egyébként tényleg benne van az üzletszabályzatban is.

Nekem a postás a TÉRTIVEVÉNYES feladást javasolta. Azt mondta, hogy azt minden esetben alá kell íratnia az átvevővel, s nem dobhatja csak úgy be.
Valaki tud erről valamit bővebben? Mi van, ha tértivevényes levél veszik el, azért is jár kártérítés?
Ahogy látom, annak az ára 135Ft.
Sprinkler1
Szia!

Arra is jár kártérítés, hisz az ajánlottra épül rá.

Tehát postai alapdíj+ajánlott felár (215 Ft)+ tértivevény felár (135 Ft). Egy rózsaszín papírt töltesz ki és kizárólag a címzett kezébe nyomják.
zejopy
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2010-05-07 11:51) *
Egy rózsaszín papírt töltesz ki ...........

Nem, hanem a szokásos zöldet, és a tértivevényt x-eled be. Most adtam fel egy ilyet. rolleyes.gif
scaevola
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-07 11:58) *
Nem, hanem a szokásos zöldet, és a tértivevényt x-eled be. Most adtam fel egy ilyet. rolleyes.gif

Szerintem ezt csak akkor érdemes bejelölni, ha a küldeményt be lehet gyömöszölni a postaládába.
Smartiie
Ezzel vigyázz, mert ha valaki ajánlottan kéri, akkor azért kéri úgy, hogy ha elvész, akkor legalább kártérítést kapjon. Ha ezt nem kapja meg, mert neked ezt a posta nem fizeti ki, ő ellenben számít rá, abból finoman szólva is kellemetlenséged lehet. Vagy bevállalod te vagy jelezheted az aukcióban, hogy nálad ilyen nincs az ajánlottaknál sem, maximum nyomonkövetés.

IDÉZET(Sprinkler1 @ 2010-05-06 18:22) *
A másik érdekesség: kötöttem egy szerződést a postával, hogy díj hitelezve küldhessek küldeményeket, postakönyvben rögzítve.Átutalással fizetek 2 hetente. Amin dobtam egy hátast az az, hogyha a postai feladókönyvbe iktatom a leveleimet, hiába adom fel ajánlottan, ha a küldemény elvész ebben az esetben NINCS semminemű kártérítés!!!Nem értettem a logikáját, de bizony benne van a szerződésemben feketén-fehéren.
Tehát ha kártérítést szeretnétek egy elveszett küldemény miatt, akkor fohászkodjatok, hogy zöld-fehér papíron adja fel az eladó, ne pedig postai könyben.

Sprinkler1
IDÉZET(Smartiie @ 2010-05-07 12:30) *
Ezzel vigyázz, mert ha valaki ajánlottan kéri, akkor azért kéri úgy, hogy ha elvész, akkor legalább kártérítést kapjon. Ha ezt nem kapja meg, mert neked ezt a posta nem fizeti ki, ő ellenben számít rá, abból finoman szólva is kellemetlenséged lehet. Vagy bevállalod te vagy jelezheted az aukcióban, hogy nálad ilyen nincs az ajánlottaknál sem, maximum nyomonkövetés.

Köszi, pontosan tudom, ezért is írtam le a kettő közötti különbséget,hogy más is tudja! rolleyes.gif
Sprinkler1
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-07 11:58) *

Jaj tényleg!!!Most hogy írtad, most esett le,hogy a rózsaszínt velem is múltkor széttépették és egy zöldet töltettek ki velem!!! thank_you.gif
vproland
Helló!

Szerintetek ha egy jól becsomagolt terméket nem biztosítva kérnek
és ezért nem biztosítva postázzák, aztán a szállításkor kár keletkezik
benne, akkor ilyen esetben ki köteles az anyagi felelősséget vállalni?
A vásárló aki az olcsóbb postázási díjjal kérte?
Az eladó? Vagy a posta?
Jó kis kérdés mi?... headbang.gif

Üdv!

bambooflower
IDÉZET(vproland @ 2010-05-07 14:41) *

Üdv!

nem annyira.... ha átnyálazod a topikot, legalább 15 választ fogsz rá találni.
scaevola
IDÉZET(vproland @ 2010-05-07 14:41) *
Helló!

Szerintetek ha egy jól becsomagolt terméket nem biztosítva kérnek
és ezért nem biztosítva postázzák, aztán a szállításkor kár keletkezik
benne, akkor ilyen esetben ki köteles az anyagi felelősséget vállalni?
A vásárló aki az olcsóbb postázási díjjal kérte?
Az eladó? Vagy a posta?

Üdv!

Ha valóban jól becsomagoltad, akkor kár nem érheti. Ha kár érte, nem csomagoltad be jól! hehehmm.gif
zejopy
IDÉZET(scaevola @ 2010-05-07 17:06) *
Ha valóban jól becsomagoltad, akkor kár nem érheti. Ha kár érte, nem csomagoltad be jól! hehehmm.gif

Ez egy nagyon nagy igazság.
vproland
IDÉZET(bambooflower @ 2010-05-07 14:47) *
nem annyira.... ha átnyálazod a topikot, legalább 15 választ fogsz rá találni.

..sajnos nincs időm energiám meg pláne a topikot nyálazni..
azért köszönöm a kimerítő válaszod!... headbang.gif

IDÉZET(zejopy @ 2010-05-07 18:57) *
Ez egy nagyon nagy igazság.

Tuti jól frankón becsomagoltam!...
de mint tudjuk, sajnos törhetetlen
csomag nincs azaz nem létezik... blink.gif
Azért köszönöm a sok jó és hasznos tanácsot!... blink.gif
Üdv: xxx
veresdavid11
Kedves Vatera tagok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. Valószínű hogy jövendőbeli vásárló leszek. Ezzel kapcsolatban a vásárlás és az áru eljuttatása hogyan zajlik? Tegyük fel hogy megveszek egy képet villámáron. Már teljesen az enyém. És innentől kezdve hogy jut el hozzám, illetve a fizetés hogyan zajlik?
Előre is köszi!
hental
Szerintetek az hogy lehet, hogy "a postaköltség minden termékemnél 500 forint"? Mert eaniko1 felhasználónál ez igy van...
Dragunovhun
IDÉZET(veresdavid11 @ 2010-05-09 16:46) *
Kedves Vatera tagok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. Valószínű hogy jövendőbeli vásárló leszek. Ezzel kapcsolatban a vásárlás és az áru eljuttatása hogyan zajlik? Tegyük fel hogy megveszek egy képet villámáron. Már teljesen az enyém. És innentől kezdve hogy jut el hozzám, illetve a fizetés hogyan zajlik?
Előre is köszi!

Ez aukciónként változó, minden esetben a terméklapon fel van tüntetve a fizetés és átvétel módja. A leg általánosabb megoldás az, hogy előreutalással fizetsz, miután az eladó ajánlott levélben (vagy sztandard csomagban, mérettől függően) postázza neked a megnyert terméket.

Mondjuk ennek a vaterafutárhoz nem sok köze van.
Dragunovhun
IDÉZET(hental @ 2010-05-09 20:54) *
Szerintetek az hogy lehet, hogy "a postaköltség minden termékemnél 500 forint"? Mert eaniko1 felhasználónál ez igy van...

Talán minden terméke az 530-as súlykategóriába esik és lenyeli a 30 forintos különbözetet mert ilyen rendes eladó?
momol
IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-05-09 20:59) *
Talán minden terméke az 530-as súlykategóriába esik és lenyeli a 30 forintos különbözetet mert ilyen rendes eladó?

Akár úgy is lehetne, de nem feltétlenül erről van szó. Az eladó kínálatába tartozó kitűző, szemfesték, néhány matrica vagy lemosható tetoválás esetén ez irreálisan sok. A nagyobb méretű termékeinél pedig már 1000 Ft az ajánlott posta...
yanesz79
IDÉZET(damir01 @ 2010-05-07 09:44) *
Korábban én is azt hittem, hogy az ajánlott küldemények esetén fel kell csöngessen hozzám a postás, s alá kell, hogy írassa velem az "átvételi lapját". Nos nekem mindig felcsöngetett, s egyszer, amikor pár ritka újságot vártam (ajánlottan adta fel nekem az eladó), látom, hogy be van gyűrve a postaládába. Nos a szívinfarktus kerülgetett.
Utána felvilágosított a postás, hogy bedobhatják az ajánlott levelet is a postaládába, ha az "biztonságos". Lásd a lenti pontos megfogalmazást. Ez egyébként tényleg benne van az üzletszabályzatban is.

Nekem a postás a TÉRTIVEVÉNYES feladást javasolta. Azt mondta, hogy azt minden esetben alá kell íratnia az átvevővel, s nem dobhatja csak úgy be.
Valaki tud erről valamit bővebben? Mi van, ha tértivevényes levél veszik el, azért is jár kártérítés?
Ahogy látom, annak az ára 135Ft.

Igen,így van.A tértivevényes feladást mindenféleképp alá kell írni a címzettnek.
Amúgy nekem is most veszett el egy ajánlott levelem amit 3 hete adtam fel elsőbbségivel és rá 1 hétre pedig reklamáció után kártérítést fizet a posta (a feladási díjat,meg annak a 15szörösét),kicsit körülményes,de szó nélkül fizetik a kártérítést.
Természetesen az ajánlott szelvényt mindig meg kell őrizni amíg kézhez nem kapja a címzett a csomagot.
Az értékbiztosítás is ajánlott nagyobb értékű csomagnál.
posta.hu-n meg lehet nézni az rakat pontosan.
hental
A Postáról és a tértivevényről....

Tavaly nem kaptam meg egy ajánlottat. Reklamáció, kiderült, hogy már a mi postánkra se érkezett meg. A következő ajánlottat, ami nem érkezett meg a cimzetthez, én küldtem. Reklamáció. A postánk vezetője ingerült, és azt mondja, "Mindig magával van a baj." Amúgy a reklamáció "eredménye": Postaládába kézbesitve. Soha nem lett meg.

Legközelebb ugyanannak a vevőmnek tértivevénnyel küldöm. Két hét, nem kapja meg. Úgy érzem, kicsit már bizonytalan velem szemben. Érdeklődik a postán. Ott van, átveszi. De a postás nem dobta be neki az értesitőt. Talán ugyanazt gyűjti, mint ő.....

Szóval, a tértivevénynél is résen kell lenni.
Dragunovhun
IDÉZET(hental @ 2010-05-10 14:19) *
De a postás nem dobta be neki az értesitőt. Talán ugyanazt gyűjti, mint ő.....

Szóval, a tértivevénynél is résen kell lenni.

Illetve nem árt, ha jóban van az ember a postásával.
damir01
Én néha egy "kis" borravalót szoktam adni a postásnak. Így ha ajánlott levelem érkezik, mindig felcsönget hozzám. Így legalább nem meggyűrve kapom meg a dolgokat + talán nem nála tűnik el a cucc.
zejopy
IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-05-10 14:38) *
Illetve nem árt, ha jóban van az ember a postásával.

IDÉZET(damir01 @ 2010-05-10 21:09) *
Én néha egy "kis" borravalót szoktam adni a postásnak. Így ha ajánlott levelem érkezik, mindig felcsönget hozzám. Így legalább nem meggyűrve kapom meg a dolgokat + talán nem nála tűnik el a cucc.

Ez teljesen gáz. Az ember kedves a postással, mint mindenki mással. Ennyit, semmivel sem többet.
Persze, kap borravalót, ha pénzt hoz és úgy lehet kerekíteni. De pl. ha kerek 10 000-est hoz, akkor nem nyomulok.
A munkájáért fizetést kap. Mind mi, mindannyian. Melyikőtök kap borravalót? Melyikőtökkel kedvesebbek a kelleténél.
Bocsánat, de nem + pénzzel kell megelőzni a trehány munkát, hanem amikor bekövetkezik, számon kell kérni, de úgy, hogy következőben ne történhessen meg még egyszer. violent2.gif violent1.gif
Dragunovhun
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-10 22:03) *
Ez teljesen gáz.

Engem miért kevertél bele ebbe? Nem célzás volt, én tényleg jóban vagyok a postásommal.
bambooflower
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-10 22:03) *
Ez teljesen gáz. Az ember kedves a postással, mint mindenki mással. Ennyit, semmivel sem többet.
Persze, kap borravalót, ha pénzt hoz és úgy lehet kerekíteni. De pl. ha kerek 10 000-est hoz, akkor nem nyomulok.
A munkájáért fizetést kap. Mind mi, mindannyian. Melyikőtök kap borravalót? Melyikőtökkel kedvesebbek a kelleténél.
Bocsánat, de nem + pénzzel kell megelőzni a trehány munkát, hanem amikor bekövetkezik, számon kell kérni, de úgy, hogy következőben ne történhessen meg még egyszer. violent2.gif violent1.gif

többet ésszel, mint erövel.
zejopy
IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-05-10 22:18) *
Engem miért kevertél bele ebbe? Nem célzás volt, én tényleg jóban vagyok a postásommal.

Mert olyan sugallatot éreztem, mintha azért kellene jóban lenni a postással, hogy ne gyűrje össze a cuccodat. Ezt pedig nem tartom helyesnek.

IDÉZET(bambooflower @ 2010-05-10 22:26) *
többet ésszel, mint erövel.

Ez egy szolgáltatás, amiért valaki fizet. Lehet, hogy ezt én látom rosszul, de a pénzemért azt várom el, amit kifizettem. Persze nem pofozom le, az nem az én stílusom, meg nálunk nincs is baj vele, de egy begyűrt levél után valószínű, hogy tisztáznám vele az elvárásaimat, persze nem gorombán.smile.gif Ha pedig ez nem segít.......szóval vannak fokozatok..........
bambooflower
IDÉZET(zejopy @ 2010-05-10 22:33) *
Ez egy szolgáltatás, amiért valaki fizet. Lehet, hogy ezt én látom rosszul, de a pénzemért azt várom el, amit kifizettem. Persze nem pofozom le, az nem az én stílusom, meg nálunk nincs is baj vele, de egy begyűrt levél után valószínű, hogy tisztáznám vele az elvárásaimat, persze nem gorombán.smile.gif Ha pedig ez nem segít.......szóval vannak fokozatok..........

mindenkinek megvan a maga módszere. sokszor a kerülöút a rövidebb.
Orosz77
Ez a "postaládába kézbesítve" kiveri nálam a biztosítékot! A postánál ez a legális lopás fedőneve. Ezzel bezárul a kör. Hiába kerestetem, hogy nincs meg, ha ez a válasz, nincs mit tenni, be kell nyelni a veszteséget. És természetesen a postás szava a perdöntő.
Annó az egyik nagyeszű postás addig tömte a postaládámba a cuccost, hogy a zár elvált az ajtótól (nem lehetett semmi erőfeszítés)- A megszokott postásunk ezért inkább felcsönget és felhozza (szegénynek már egy ideje ígérem, hogy megcsnálom a ládát), mert a postaládába nem biztonságos a kézbesítés. Érdekes, hogy a beugrós postásnál eltűnnek a küldeményeim, mert "postaládába kézbesítve". Hogy így lehet, hogy nem kapom meg, mert valaki legyúlhatja? Az már az én bajom. Ilyent meg ne is gondoljak, hogy a postán lopnak. A postának nem érdeke az ilyen esetek, emberek kiszűrése, mert akkor senki nem fizetne az emelt díjas szolgáltatásaiért.
zejopy
IDÉZET(Orosz77 @ 2010-05-11 08:35) *
.......... Érdekes, hogy a beugrós postásnál eltűnnek a küldeményeim, mert "postaládába kézbesítve". Hogy így lehet, hogy nem kapom meg, mert valaki legyúlhatja? Az már az én bajom. Ilyent meg ne is gondoljak, hogy a postán lopnak. A postának nem érdeke az ilyen esetek, emberek kiszűrése, mert akkor senki nem fizetne az emelt díjas szolgáltatásaiért.

Erre viszont rácuppanhatnál, mert a postai szabályzatban benne van, hogy ZÁRT és megfelelő nagyságú levélszekrénybe tehet csak ajánlott küldeményt. Ha pedig a tiéd nem zárt, mert szétesőfélben van, akkor nincs joga oda kézbesítenie. Tehát a posta fizessen, mert az alkalmazottja nem megfelelő módon járt el. Nem vagy köteles megcsinálni egyébkén a postaládádat, nem vagy te lakatos (vagy igen? akkor bocs), van akinél egy műanyag cső van csak.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.