Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62
khron78
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-11-26 13:48) *
Tisztelt khron78!

Csak és kizárólag a valós postaköltséget kérheti el a vevőtől, semmilyen plusz költség felszámítása nem megengedett.

A postaköltség akkor tartalmazza annak járulékos költségeit is, vagy csak a posta/futárszolgálat által megadott díj szerepelhet ebben?
Mi van akkor abban az esetben, ha a saját illetve a vásárló kárára téves költséget adok meg önhibámon kívül?
Én értelemszerűen benyelem ezt az összeget a vásárló helyett is, mivel nem célom őt megkárosítani?
Szerintem ez úgy korrekt, hogy megadok egy összeget, ami a terméklapon jelölve van, így a vevő el tudja dönteni, hogy miként kívánja átvenni a terméket, nem?
Most nem arról van szó, hogy egy 500ft-os terméknél megadok 3000ft-ot mint postaköltség, hogy jutalék kijátszása legyen a cél, mert gondolom a postaköltség nem jutalékköteles!
Ez így azért nem túl egyértelmű, mert valahol mindenkinek igaza van!
Bigdept
IDÉZET(khron78 @ 2010-11-26 14:06) *
A postaköltség akkor tartalmazza annak járulékos költségeit is, vagy csak a posta/futárszolgálat által megadott díj szerepelhet ebben?
Mi van akkor abban az esetben, ha a saját illetve a vásárló kárára téves költséget adok meg önhibámon kívül?
Én értelemszerűen benyelem ezt az összeget a vásárló helyett is, mivel nem célom őt megkárosítani?
Szerintem ez úgy korrekt, hogy megadok egy összeget, ami a terméklapon jelölve van, így a vevő el tudja dönteni, hogy miként kívánja átvenni a terméket, nem?
Most nem arról van szó, hogy egy 500ft-os terméknél megadok 3000ft-ot mint postaköltség, hogy jutalék kijátszása legyen a cél, mert gondolom a postaköltség nem jutalékköteles!
Ez így azért nem túl egyértelmű, mert valahol mindenkinek igaza van!

Én úgy csinálom, hogy van mérlegem otthon. 1 g-ot is tud mérni...
Fogom a csomagolóanyaggal együtt, ráteszem a mérlegre a cuccot, és megnézem a díjszabásban, mennyibe kerül.
Lehet egy kategóriával magasabbat is mondani. És a vevő kérhet egyel alacsonyabbat is így...
Meg lehet írni a termékleírásban, a szállítási költség saccolt, mert sajnos nincs mérleged, meg így, meg úgy.
Ha neked pénzbe kerül a csomagolóanyag, és fáj, akkor azt építsd be a termék árába, abba nem köthet bele senki.
A megadott postaköltségnek valósnak kell lennie. Ha 10-20 Ft-al eltér, azt már itt szóvá teszik (nem a Vatera).

Aztán év elején szokás szerint árat emel a posta, a közben futó aukcióknál ez milyen kálváriát okozhat...
zejopy
IDÉZET(Bigdept @ 2010-11-26 15:19) *
Én úgy csinálom, hogy van mérlegem otthon. 1 g-ot is tud mérni...
Fogom a csomagolóanyaggal együtt, ráteszem a mérlegre a cuccot, és megnézem a díjszabásban, mennyibe kerül.
Lehet egy kategóriával magasabbat is mondani. És a vevő kérhet egyel alacsonyabbat is így...
Meg lehet írni a termékleírásban, a szállítási költség saccolt, mert sajnos nincs mérleged, meg így, meg úgy.
Ha neked pénzbe kerül a csomagolóanyag, és fáj, akkor azt építsd be a termék árába, abba nem köthet bele senki.
A megadott postaköltségnek valósnak kell lennie. Ha 10-20 Ft-al eltér, azt már itt szóvá teszik (nem a Vatera).

Aztán év elején szokás szerint árat emel a posta, a közben futó aukcióknál ez milyen kálváriát okozhat...

Nekem is van mérlegem és az is tud grammot mérni, bi-bi-biiii.... tongue.gif Itt vettem a Vaterán, pont ezért. Lisztet, cukrot még nem látott. smile.gif
Én meg belövöm. Megnézem, és nagyjából megpróbálom eltalálni. Ha kérdéses, akkor a nagyobb összeget írom, hogy így kalkuláljon a vevő. Legrosszabb esetben is csak kellemes meglepetés érheti. Ugyanis a kész csomagot mérem, és csak annyit kérek, amennyibe tényleg kerülni fog. a fordítva tévedtem, akkor meg benyelem. Tehát a számlázási adatokat csak a csomag elkészülte után írom meg a vevőnek.
Ja, év elején hamar kell módosítani a szállítási sablonokat, de amit december végén ütnek le és január elején adjuk fel, az sajnos kicsit bukta. De talán ennyi belefér. smile.gif

Ja, és hogy van aki azért nem veszi meg, mert sokallja a postaköltséget? Ezzel nem tudok mit csinálni. Ha sokat vesz, akkor mindenképpen jól jár.
royalroyal
IDÉZET(zejopy @ 2010-11-26 15:28) *
Nekem is van mérlegem és az is tud grammot mérni, bi-bi-biiii.... tongue.gif Itt vettem a Vaterán, pont ezért. Lisztet, cukrot még nem látott. smile.gif
Én meg belövöm. Megnézem, és nagyjából megpróbálom eltalálni. Ha kérdéses, akkor a nagyobb összeget írom, hogy így kalkuláljon a vevő. Legrosszabb esetben is csak kellemes meglepetés érheti. Ugyanis a kész csomagot mérem, és csak annyit kérek, amennyibe tényleg kerülni fog. a fordítva tévedtem, akkor meg benyelem. Tehát a számlázási adatokat csak a csomag elkészülte után írom meg a vevőnek.
Ja, év elején hamar kell módosítani a szállítási sablonokat, de amit december végén ütnek le és január elején adjuk fel, az sajnos kicsit bukta. De talán ennyi belefér. smile.gif

Ja, és hogy van aki azért nem veszi meg, mert sokallja a postaköltséget? Ezzel nem tudok mit csinálni. Ha sokat vesz, akkor mindenképpen jól jár.

Szerintem év végén érdemes a "mindenkori postai díjszabás szerint postázok" sablonfrázist használni a pontos díj megjelölése nélkül, mondjuk a termék súlyát megadva, mivel aki pl 1 ft-ért ad el valamit az tuti nem fizet rá 50-et mert posta díjat emelt, és ugyebár a vevő ragaszkodni fog a terméklapon szereplő postaköltséghez smile.gif

Bár nem tudom ez több száz terméknél mekkora macera.

Nem lenne frankó ha a vaterán fent lenne az az automata számolgató ami a posta honlapján is van?
Vagy egyszerűen csak a postai díjszabás kivonata?
Akkor az eladó csak beírja a motyó súlyát, a vevő meg meg tudja nézni mibe fáj a postázás.
Ez mondjuk bármikor hasznos lehet a kételkedőknek is, hiszen vissza tudják ellenőrizni a postaköltséget.
zejopy
IDÉZET(royalroyal @ 2010-11-26 16:39) *
Bár nem tudom ez több száz terméknél mekkora macera.

Nagy macera, azt a pár száz forintot tényleg ki lehet bírni. Különben is azt hiszem, PEP-eseknek kötelező a pontos összeg megadása.
Na meg a két ünnep között kevesebben vásárolnak, inkább a családdal vannak elfoglalva az emberek.

IDÉZET(royalroyal @ 2010-11-26 16:39) *
Nem lenne frankó ha a vaterán fent lenne az az automata számolgató ami a posta honlapján is van?
Vagy egyszerűen csak a postai díjszabás kivonata?
Akkor az eladó csak beírja a motyó súlyát, a vevő meg meg tudja nézni mibe fáj a postázás.
Ez mondjuk bármikor hasznos lehet a kételkedőknek is, hiszen vissza tudják ellenőrizni a postaköltséget.

Nem lenne jó, mert szinte mindenre rájön a csomagolóanyag és a tömedék súlya. Egyszerűen nem lehet. Csak bonyodalmakhoz vezetne.
Basszus, tényleg azt mondom, már itt tartok, aki kételkedik azok után, hogy elolvassa az értékeléseimet, az vásároljon másnál.
Vagy nézze meg a postai bélyegzőt, mikor megkapta az árut, de az a minimum, hogy utána szégyellje magát. smile.gif
royalroyal
IDÉZET(zejopy @ 2010-11-26 17:31) *
Nagy macera, azt a pár száz forintot tényleg ki lehet bírni. Különben is azt hiszem, PEP-eseknek kötelező a pontos összeg megadása.
Na meg a két ünnep között kevesebben vásárolnak, inkább a családdal vannak elfoglalva az emberek.
Nem lenne jó, mert szinte mindenre rájön a csomagolóanyag és a tömedék súlya. Egyszerűen nem lehet. Csak bonyodalmakhoz vezetne.
Basszus, tényleg azt mondom, már itt tartok, aki kételkedik azok után, hogy elolvassa az értékeléseimet, az vásároljon másnál.
Vagy nézze meg a postai bélyegzőt, mikor megkapta az árut, de az a minimum, hogy utána szégyellje magát. smile.gif

ja igaz...
nem gondoltam a csomagolóanyag meg a tömőcucc súlyára (nálunk nincs biggrin.gif )

akkor az egyetlen lehetőség ilyenkor év végén amikor a posta díjat vált hogy a vásárlási értesítőbe kedvesen belefogalmazod, hogy lécci utajjá má időbe hogy még az idei postaköltséggel feladhassam smile.gif
zejopy
IDÉZET(royalroyal @ 2010-11-26 17:40) *
ja igaz...
nem gondoltam a csomagolóanyag meg a tömőcucc súlyára (nálunk nincs biggrin.gif )

akkor az egyetlen lehetőség ilyenkor év végén amikor a posta díjat vált hogy a vásárlási értesítőbe kedvesen belefogalmazod, hogy lécci utajjá má időbe hogy még az idei postaköltséggel feladhassam smile.gif

Igen. smile.gif

Ja, persze, hogy nálatok nincs, mert maga az áru olyan, mint egy tömőanyag.
Múltkor néztem egy aukciódat, szép kicsi összegen állt, aztán megnéztem a villámárat és elmentem ezüst ékszereket nézegetni. biggrin.gif
Van egy pasi, aki mindig hív telefonon, mert egyszer mondtam, hogy majd valamikor akarok ilyen egészséges matracot. Azóta mindig megkérdezi, hogy akarok-e már. Persze, akarok, akarok, de az anyagiak... laugh.gif
Olyan ez, mint az életbiztosítás.... van egy életbiztosítós pasim is. biggrin.gif Az is mindig hív, hogy akkor talán most megköthetnénk. Mondtam neki, várjunk kicsit, még nem akarok meghalni. laugh.gif Mondta, hogy nem kell. biggrin.gif
zsofika61

Üdv Mindenkinek!

Megtudná valaki mondani, miért kell 1 db bugyiért 1000.- ft postaköltséget fizetni? Gondolom a bugyi súlya alig pár g.

http://www.vatera.hu/szexi_csabito_gyonyor..._188217534.html
royalroyal
IDÉZET(zsofika61 @ 2010-11-28 11:20) *
Üdv Mindenkinek!

Megtudná valaki mondani, miért kell 1 db bugyiért 1000.- ft postaköltséget fizetni? Gondolom a bugyi súlya alig pár g.

Szerintem véletlenül maradhatott bent a szállítási sablon valami nehezebb cuccról, mert a másik bugyiknál 495 van megadva.
Mondjuk ilyen postaköltség sincs se simán se ajánlva smile.gif

Lusta volt átírni a sablonjait, de írhattál volna neki a terméklapra, hogy rosszak a szállítási díjai, lehet hogy nem rosszindulatból csinálja.

Viszont ez megér egy misét ami ugye feltételez némi (na jó... elég sok) jutalékkijátszást. laugh1.gif

"A szállítási költség fix, nem módosítható és több termék rendelése esetén sem összevonható!"

Képzelem milyen ideges lehet, ha valaki személyesen megy érte BangHead.gif
Ja bocsi ilyen lehetőség nincs is, csak posta, amúgy a postaköltség és az árú helye tök változó van Balatonederics és Szigliget is
VateraBenz
IDÉZET(zsofika61 @ 2010-11-28 11:20) *
Üdv Mindenkinek!

Tisztelt zsofika61!

Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. Köszönjük!
zsofika61
Tisztelt Gezza! komolyan 27000ft a posta????? - eniki79 2010/11/27 10:02:32
válasz Tisztelt eniki79! Komolyan! Postaköltségre nem akarok jutalékot fizetni a vaterának. Ha tud olcsóbb szállítást Hong Kongból (129,9 $), akkor hadd jöjjön a csomag azzal. - Gezza

? Nem túlzás? laugh1.gif
VateraBenz
IDÉZET(zsofika61 @ 2010-11-29 21:28) *
válasz Tisztelt eniki79! Komolyan! Postaköltségre nem akarok jutalékot fizetni a vaterának. Ha tud olcsóbb szállítást Hong Kongból (129,9 $), akkor hadd jöjjön a csomag azzal. - Gezza
? Nem túlzás? laugh1.gif

Attól függ mire... a pontos választ jó esetben megtalálja a HK posta weboldalán.
Bigdept
? Nem túlzás? laugh1.gif

Hát ami azt illeti, én rendeltem itt a Vaterán valamit, ingyen postát hirdetett az eladó, a cucc maga sem volt drága, legnagyobb meglepetésemre a pukkancsos borítékot egyenesen Hong Kongból adták fel nekem.
De egyébként meg nem túlzás a fenti díj, mert pl. terveztem feladni csomagot sokkal közelebbre, Németországba, és 26000 Ft lett volna a postaköltség. Még tanakodom.... lehet kivitetem valakivel inkább.
Aramir

? Nem túlzás? laugh1.gif

"FedEx: leszállítás 3-5 nap"

Szerintem nem, ez valami expressz szállítás lehet értékbiztosítva. Bár tény, hogy nem olcsó.
A FedEx honlapján csináltam egy kalkulációt egy 5 Kg-os csomagra, 100 dollárra biztosítva, Hong Kongból ide, és valami 216 dolláros szállítás jött ki  blink.gif

royalroyal
IDÉZET(Bigdept @ 2010-11-29 22:10) *
Hát ami azt illeti, én rendeltem itt a Vaterán valamit, ingyen postát hirdetett az eladó, a cucc maga sem volt drága, legnagyobb meglepetésemre a pukkancsos borítékot egyenesen Hong Kongból adták fel nekem.
De egyébként meg nem túlzás a fenti díj, mert pl. terveztem feladni csomagot sokkal közelebbre, Németországba, és 26000 Ft lett volna a postaköltség. Még tanakodom.... lehet kivitetem valakivel inkább.

Tipp:
Kimész ahonnét a nemzetközi buszok indulnak, adsz 20 eurót a sofőrnek, a címzett meg kimegy érte az érkezési helyre. smile.gif
zejopy
IDÉZET(royalroyal @ 2010-11-30 12:33) *
Tipp:
Kimész ahonnét a nemzetközi buszok indulnak, adsz 20 eurót a sofőrnek, a címzett meg kimegy érte az érkezési helyre. smile.gif

Húúú, szerintem ez nagyon rossz megoldás. Lehet, hogy én vagyok bizalmatlan, de képzeld el a helyzetet, odaadod a pénzt, és a sofőr a következő megállónál leadja a cuccot a haverjának. Az öcsém is küldött már így cuccot, de szerintem nem eléggé biztonságos. smile.gif
zpepe26
? Nem túlzás? laugh1.gif

Nem tudom, mekkora a cucc, de én kaptam már ruhát Hong Kongból, és annak 19,90 EUR volt a postaköltsége ajánlott levélben (legalábbis ennyit kért az eladó), és 1300 grammos volt a küldemény. Ideért 6 (!) munkanap alatt.
Sanyabacsi69
Pozitív tapasztalatok után Európába ajánlom a DPD-t. Autóval szállítanak, relatíve olcsónak mondható a szolgáltatásuk. Ha nem sürgős, akkor 2-5 munkanap alatt kint van, nyilván távolságtól függően. Konkrétan Németország, 5 kg-os csomag, 3100 ft, 3 munkanap, de ugyanoda 30 kg-os is csak 3900ft. Plusz 1500ft, ha kijönnek érte, de be is viheted a DEPO-ba, ami Budapesten és Debrecenben van (csak sajnos). Keresd a DPD Classic szolgáltatást.

IDÉZET(Bigdept @ 2010-11-29 22:10) *

royalroyal
IDÉZET(zejopy @ 2010-11-30 13:18) *
Húúú, szerintem ez nagyon rossz megoldás. Lehet, hogy én vagyok bizalmatlan, de képzeld el a helyzetet, odaadod a pénzt, és a sofőr a következő megállónál leadja a cuccot a haverjának. Az öcsém is küldött már így cuccot, de szerintem nem eléggé biztonságos. smile.gif

Én kb 6-8 alkalommal küldtem így olaszba és angliába.
Sosem volt gond.
zejopy
IDÉZET(royalroyal @ 2010-11-30 19:40) *
Én kb 6-8 alkalommal küldtem így olaszba és angliába.
Sosem volt gond.

Én nem mernék. smile.gif De én gyáva vagyok. smile.gif
Aramir
IDÉZET(zejopy @ 2010-11-30 19:57) *
Én nem mernék. smile.gif De én gyáva vagyok. smile.gif

Nekem ezt még belfölre is kérte valaki, írtam neki, hogy kizárt, hogy így küldjem. Egyrészt semmi nincs a kezemben, hogy elküldtem, másrészt a francnak sem volt kedve a buszpályaudvarra kimenni korán reggel  rolleyes.gif
zejopy
IDÉZET(Aramir @ 2010-11-30 20:16) *
Nekem ezt még belfölre is kérte valaki, írtam neki, hogy kizárt, hogy így küldjem. Egyrészt semmi nincs a kezemben, hogy elküldtem, másrészt a francnak sem volt kedve a buszpályaudvarra kimenni korán reggel  rolleyes.gif

laugh.gif Engem inkább az előbbi tartott vissza. smile.gif
csypy3
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Megnyertem egy forintért egy aukciót,de a terméklapon a postaköltségnél magasabb ár van fent,mint amennyi szerintem az adott áru ptk.-ja.
Kipróbáltam hasonló ruhával és képtelenség,hogy olyan súlyos legyen.
E-mailben is ezt az összeget írta meg.
Ki kell-e fizetnem,mert,hogy ez szerepel a terméklapon,vagy jól gondolom,hogy ez egy 1 Ft-os aukciónál /is/ csalásnak illetve jutalékcsalásnak számít?
Ennyi erővel bárki feltehet egy forintért árut és utána odaírja,hogy ptk:540, 200-at meg benyel.
Köszönöm szépen!
VateraBenz
IDÉZET(csypy3 @ 2010-12-02 21:24) *
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Megnyertem egy forintért egy aukciót,de a terméklapon a postaköltségnél magasabb ár van fent,mint amennyi szerintem az adott áru ptk.-ja.
Kipróbáltam hasonló ruhával és képtelenség,hogy olyan súlyos legyen.
E-mailben is ezt az összeget írta meg.
Ki kell-e fizetnem,mert,hogy ez szerepel a terméklapon,vagy jól gondolom,hogy ez egy 1 Ft-os aukciónál /is/ csalásnak illetve jutalékcsalásnak számít?
Ennyi erővel bárki feltehet egy forintért árut és utána odaírja,hogy ptk:540, 200-at meg benyel.
Köszönöm szépen!

Tisztelt csypy3!

Az eladó csak a valós postaköltséget számolhatja fel.
csypy3
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-12-02 21:35) *
Tisztelt csypy3!

Az eladó csak a valós postaköltséget számolhatja fel.

Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem lenne:
Miért muszáj postaköltséget megadni?Hisz előre nem tudhatja az eladó,hogy mennyi lesz becsomagolva az áru,nem hiszem,hogy bárki is előre becsomagolja amikor tölti fel a terméket.
Úgy emlékszem régen nem kellett.
VateraBenz
IDÉZET(csypy3 @ 2010-12-02 21:40) *
Köszönöm a választ!
Még egy kérdésem lenne:
Miért muszáj postaköltséget megadni?Hisz előre nem tudhatja az eladó,hogy mennyi lesz becsomagolva az áru,nem hiszem,hogy bárki is előre becsomagolja amikor tölti fel a terméket.
Úgy emlékszem régen nem kellett.

Az esetek nagy többségében nem jelent problémát a postaköltség megadása, nem a csomagoláson múlik.
csypy3
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-12-02 21:43) *
Az esetek nagy többségében nem jelent problémát a postaköltség megadása, nem a csomagoláson múlik.

Oké köszönöm.
pferde
Üdvözlet Mindenkinek!

1,- Ft. -os aukcióban megnyertem egy felsőt 101,- Ft.-ért. Belátom, hogy ez nagyon alacsony ár, de ha egyszer ennyiért nyertem, ennyi.

Az eladó - azon kívül, hogy szerintem irreálisan magas postaköltséget akar számolni - azt írja, hogy X összeget felszámol csomagolási költségként is.

Ez a plusz-költség a termékleírásban nem szerepel, és I+-oldala siincs az eladónak, ahol erre utalna.

Bár bagatell összegről van szó, nekem valahogy liftezik a gyomrom az ilyesmitől resent.gif, és elvi kédést csinálok abból, hogy annyit kérjen csak az eladó, amennyi jár. (Ha nagyon olcsón sikerül egy terméket megnyernem, amúgy is meg szoktam toldani az utaláskor az összeget, de had döntsem ezt én el...)

A kérdésem; a szabályok szerint legális ez? confused.gif

Ha szabálytalan, mit tegyek? Tagadjam meg a csomagolási költség kifizetését? Pár-száz forintért nem szivesen "ügyezek-panaszkodok" , de dühít az ilyesmi, főleg ha arra az oda-vissza levéltömegre gondolok, amit esetleg ez a vita kivált. huh.gif
zejopy
IDÉZET(pferde @ 2010-12-05 22:45) *
A kérdésem; a szabályok szerint legális ez? confused.gif

Ha szabálytalan, mit tegyek? Tagadjam meg a csomagolási költség kifizetését? Pár-száz forintért nem szivesen "ügyezek-panaszkodok" , de dühít az ilyesmi, főleg ha arra az oda-vissza levéltömegre gondolok, amit esetleg ez a vita kivált. huh.gif

Nem szabályos.

Egyébként csodálkozom, hogy van még eladó, aki meg meri ezt csillagrendszer bevezetése után is csinálni.
Hogy mit csinálsz, csak te döntheted el, hiszen neked kell majd végigjárni a választott utat. de a variációk lehetősége nagyon sok. Ha minden levelezésben zajlott, akkor bizonyíthatod az igazadat.
pferde
IDÉZET(zejopy @ 2010-12-06 07:37) *
Nem szabályos.

Hálás köszönet, Zejopy, ez volt a sejtésem. Az "elintézési mód" pedig sokban függ attól, hogyan reagál most az eladó a levelemre, melyben közlöm, hogy nem vagyok hajlandó, csak a súly szerint számított postaköltséget fizetni.

zejopy
IDÉZET(pferde @ 2010-12-06 11:26) *
Hálás köszönet, Zejopy, ez volt a sejtésem. Az "elintézési mód" pedig sokban függ attól, hogyan reagál most az eladó a levelemre, melyben közlöm, hogy nem vagyok hajlandó, csak a súly szerint számított postaköltséget fizetni.

Igazán nincs mit.
Engem is befolyásol az, hogy egy adott esetben hogyan reagálnak. Mert mondhatja azt is, hogy elnézést, igazad van, de elkezdheti tépni is magát.
Majd meglátod, nem féltelek. smile.gif
pferde
Megérkezett a válasz. Annak ellenére, hogy figyelmébe ajánlottam, nézzen be ide, gondolom nem tette, és ezt írta:

"Rendben, legyen úgy, ahogy akarod.

Az, hogy nem tüntetem fel az oldalon, hogy csomagolási költséget számítok fel (csomagolópapír, cellux), egyrészt szerintem nem szabálytalan, másrészt nem töltöm napjaimat a vaterán és csinálgatok ilyen-olyan oldalakat, ha van egyéb kérdés, gond, azt e-mailben meg lehet beszélni.
Gondoljunk csak abba bele, hogy minden terméket vhogy becsomagol az ember, ha felad a postán. Nem csak egymagában beviszi és nesze, itt van, majd eljut vhogy a címzetthez. Ez sztem logikus és magától érthető, h kell csomagolás. (...)"

Soha nem jutna eszembe külön csomagolási díjat felszámítani (még úgy sem, hogy ezt jelezném a terméklapon v. az I+ oldalamon), hisz a posta horror árai mellett akkor mennyiért is adnám a termékeimet, hogy a vevőnek még úgy is megérje?

De voltaképp nem is haragszom rá. Derűt hozott ugyanis a napomra. Olyan jót mulattam ezen: "...magától értetődő, h kell csomagolás" mosking.gif

Nagy valószínűséggel elkönyvel most egy fukar perszónának, de annyi baj legyen. pardon.gif

zejopy
IDÉZET(pferde @ 2010-12-06 12:52) *
"Rendben, legyen úgy, ahogy akarod.

Az, hogy nem tüntetem fel az oldalon, hogy csomagolási költséget számítok fel (csomagolópapír, cellux), egyrészt szerintem nem szabálytalan, másrészt nem töltöm napjaimat a vaterán és csinálgatok ilyen-olyan oldalakat, ha van egyéb kérdés, gond, azt e-mailben meg lehet beszélni.
Gondoljunk csak abba bele, hogy minden terméket vhogy becsomagol az ember, ha felad a postán. Nem csak egymagában beviszi és nesze, itt van, majd eljut vhogy a címzetthez. Ez sztem logikus és magától érthető, h kell csomagolás. (...)"

A törvény nem tudása őt sem mentesíti. Na és milyen mennyiségben számítaná fel a ragasztószalagot? Pl. X Ft/cm?

Na azt meg nagyon bírom, amikor azzal védekeznek, hogy nem járatosak az oldalon.
Akkor holnap beülünk az autóba, mindennek nekimegyünk és a rendőrnek azt mondjuk, hogy bocsánat, nincs is jogsink. mosking.gif
pferde
Lehet, hogy közben mégis csak járt itt, mert egészen megjuhászodott a végére. (Persze én is igyekeztem "úrinő" maradni. smile3.gif )

A baj az, hogy ez az a tipikus "1,- Ft.-ért felraktam, de nem tudok belenyugodni, hogy 101,- Ft.-ért kelt el"-történet, és ilyenkor jönnek a "mentési akciók", valahol hülyének nézve a vevőt is... resent.gif Nem fér a fejembe, hogy 50-100,- Ft.-os plusszért mikre nem képesek az emberek (eladók), hisz nem ez volt az első eset, amivel találkoztam. Csak persze eleinte - a vita elkerülése végett - nem reklamáltam.
sigronm
Sziasztok, tanácsot kérnék a következő ügyben:
Azt írta az eladó egy terméknél, hogy mivel nem számolhatja fel a csomagolóanyag díját, ezért csak ingyenes csomagolóanyaggal dolgozik. Én ezt megértem, mert a professzionális csomagolóanyagot sehol nem adják ingyen. Viszont vásárlás esetén szeretném biztonságban tudni a megvásárolt terméket, szeretném ha buborékos fóliába csomagolná és hungarocell golyókkal töltené ki a dobozt, természetesen kifizetem az extra csomagolóanyag díját. Ez lehetséges? Nem kap érte büntetést?
VateraBenz
IDÉZET(sigronm @ 2010-12-08 19:23) *
Sziasztok, tanácsot kérnék a következő ügyben:
Azt írta az eladó egy terméknél, hogy mivel nem számolhatja fel a csomagolóanyag díját, ezért csak ingyenes csomagolóanyaggal dolgozik. Én ezt megértem, mert a professzionális csomagolóanyagot sehol nem adják ingyen. Viszont vásárlás esetén szeretném biztonságban tudni a megvásárolt terméket, szeretném ha buborékos fóliába csomagolná és hungarocell golyókkal töltené ki a dobozt, természetesen kifizetem az extra csomagolóanyag díját. Ez lehetséges? Nem kap érte büntetést?

Tisztelt sigronm!

Ha Ön így kéri és az eladó hajlandó rá, akkor nincs semmi akadálya sem.
zejopy
IDÉZET(sigronm @ 2010-12-08 19:23) *
.............. Viszont vásárlás esetén szeretném biztonságban tudni a megvásárolt terméket, szeretném ha buborékos fóliába csomagolná és hungarocell golyókkal töltené ki a dobozt, ................

Teljesen biztonságosan lehet ingyen csomagolóanyaggal is csomagolni. De persze, ha neked ezek az igényeid, a te dolgod, csupán fontosnak tartottam ezt megjegyezni.
krisztiantobias
Belföldre szeretnék küldeni egy
- dvd-t rendes dvd-tokban (140*200*14mm és 120 gramm)
- ajánlottan
- térítvényes átvétellel

Ez a dvd tok küldhető levélben egyáltalán? Ha igen, akkor az valós adat, hogy a posta 525 Ft ért küldi?

Értéknyilvántartással 860 forint lenne, de olvastam valami kártalanítási szabályról, ami a 15szörösét kifizeti a levél küldési árának, ha sérül vagy hasonló!
Ez tényleg létezik a postán, vagy csak olyan kamu szöveg, és kötekednek sérülés esetén?

Előre is köszönöm a választ!
ktibor68
IDÉZET(krisztiantobias @ 2010-12-09 15:14) *
Belföldre szeretnék küldeni egy
- dvd-t rendes dvd-tokban (140*200*14mm és 120 gramm)
- ajánlottan
- térítvényes átvétellel

Ez a dvd tok küldhető levélben egyáltalán? Ha igen, akkor az valós adat, hogy a posta 525 Ft ért küldi?

Értéknyilvántartással 860 forint lenne, de olvastam valami kártalanítási szabályról, ami a 15szörösét kifizeti a levél küldési árának, ha sérül vagy hasonló!
Ez tényleg létezik a postán, vagy csak olyan kamu szöveg, és kötekednek sérülés esetén?

Előre is köszönöm a választ!

ha csak ajánlott levélként kéred akkor amit írtál súlyra 390 Ft értéknyilvántartással 725 Ft .
krisztiantobias
IDÉZET(ktibor68 @ 2010-12-09 16:26) *
ha csak ajánlott levélként kéred akkor amit írtál súlyra 390 Ft értéknyilvántartással 725 Ft .

Igazából a kérdésem az, hogy értéknyilvántartás nélkül is fizetik e a 15szörös pénzt? Mert valahol olvastam ezt!

"Nem kell oda varázsszó. Ha két hét alatt nem ér célba a levél, vagy 10 nap, nem is tudom már, a Postán el lehet indítani az eljárást. Megkapod a nyomtatványt és onnan indul.
Nem kell fenyegetőzni, anélkül is kifizetik a 15x-ös díjat, ha bebizonyosodik, hogy a Posta hibázott!"

például itt is írják
ktibor68
IDÉZET(krisztiantobias @ 2010-12-09 16:40) *
Igazából a kérdésem az, hogy értéknyilvántartás nélkül is fizetik e a 15szörös pénzt? Mert valahol olvastam ezt!

"Nem kell oda varázsszó. Ha két hét alatt nem ér célba a levél, vagy 10 nap, nem is tudom már, a Postán el lehet indítani az eljárást. Megkapod a nyomtatványt és onnan indul.
Nem kell fenyegetőzni, anélkül is kifizetik a 15x-ös díjat, ha bebizonyosodik, hogy a Posta hibázott!"

például itt is írják

15 munka nap és utána tudsz tudakozványt indítani , csak a feladási díj 15x pénzt fizetik de a Te példádnál maradva 390 Ft az ajánlott ebből leszámolja a sima levél összeget az 175 Ft így a 215 Ft-nak fizeti ki a 15x pénzt de csak akkor ha elveszett a küldemény + a teljes postai díj 390 Ft 3225 Ft+ 390 Ft
Oxymoron
IDÉZET(VateraBenz @ 2010-12-02 21:43) *

Igaz, de ha szabad, kiegészíteném:
Jártam már úgy, nem is egyszer, hogy előzetes lemérés szerint a tárgy pl. 300 gramm volt. Gondoltam, 200 gramm csomagolóanyag elég lesz, ezért csak az 500 gr-ig terjedő postai ajánlott küldeményes tarifát adtam meg. Aztán minden küzdelem ellenére meghaladta a becsomagolt áru az 500 gr-ot - ugyan gyakran csak 5-10 grammal, de az nem számít -, ezért egy kategóriával többet fizettem a postán, mint amennyit a vevőtől kértem. Ilyenkor persze nincs az embernek képe újabb levelet írni és rákérni még a hiányzó összeget. Megjárna, mégis pitiáner dolognak tartanám. Fordítva is volt már, azaz kértem 750 gr-ig terjedő postaköltséget és csak 490 gramm lett a kész csomag, pedig 550 gr-ra számítottam. Ezt könnyebb megoldani, mert az ember kinyitja a csomagot és beleteszi a visszajárót.
Ezekkel a példákkal csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy azért van vele dolga az embernek – mennyivel könnyebb lenne, ha elegendő volna „tól-ig” összeget megadni.
Üdvözlettel: Oxymoron
zpepe26
IDÉZET(ktibor68 @ 2010-12-09 16:47) *
15 munka nap és utána tudsz tudakozványt indítani , csak a feladási díj 15x pénzt fizetik de a Te példádnál maradva 390 Ft az ajánlott ebből leszámolja a sima levél összeget az 175 Ft így a 215 Ft-nak fizeti ki a 15x pénzt de csak akkor ha elveszett a küldemény + a teljes postai díj 390 Ft 3225 Ft+ 390 Ft

Én nem teljesen így tudom (és nem is így tapasztaltam), mert veszett el már idén ajánlott küldeményem és nem csak az ajánlott összeg 15-szörösét kaptam vissza, hanem a teljes feladási díj 15-szörösét (plusz a feladási díjat, amit kifizettem).
ktibor68
IDÉZET(zpepe26 @ 2010-12-09 17:55) *
Én nem teljesen így tudom (és nem is így tapasztaltam), mert veszett el már idén ajánlott küldeményem és nem csak az ajánlott összeg 15-szörösét kaptam vissza, hanem a teljes feladási díj 15-szörösét (plusz a feladási díjat, amit kifizettem).

hétfőn nekem így számolták ki a postán az elveszett küldemény díjat , meg értesítő levélben is ez van leirva
Bigdept
IDÉZET(ktibor68 @ 2010-12-09 18:28) *
hétfőn nekem így számolták ki a postán az elveszett küldemény díjat , meg értesítő levélben is ez van leirva

->http://posta.hu/kepek/upload/2010-11/USZtorzs_20101101.pdf 122-ik oldal:
IDÉZET
10.2 Részletes szabályok
10.2.1 Felelősség a küldemény megsemmisüléséért, elveszéséért, megsérüléséért
A Posta - a 10.3. pontban foglaltak kivételével - felelős azért a kárért, amely a küldemény felvételétől annak kézbesítéséig vagy a feladó részére történt visszakézbesítéséig terjedő időben a küldemény megsemmisüléséből, teljes vagy részleges elveszéséből vagy megsérüléséből keletkezett.
Ha egyetemes postai szolgáltatás keretében a könyvelt, de nem értéknyilvánítás különszolgáltatással feladott küldemény megsem-misül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény
a.) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege a teljes szolgáltatásért (tömeg szerinti díj, különszolgáltatás díja) fizetendő díj tizenötszöröse,
b.) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítés összege úgy aránylik a kártérítési átalány a) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan a keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez.
Az a.) pont szerinti esetben a Posta a szolgáltatásért fizetett díjat is visszafizeti.
Az értéknyilvánítás különszolgáltatással feladott (a továbbiakban: értéknyilvánított) küldemény
a.) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kár-térítés összege az értéknyilvánításban megjelölt érték összege,
b.) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kár-térítés összege úgy aránylik az értéknyilvánításban megjelölt érték összegéhez, ahogyan a keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez.
Belföldi postai szolgáltatás keretében a garantált kézbesítési idejű, de nem értéknyilvánított küldemény megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítést a küldemény meg-semmisülése vagy teljes elveszése folytán keletkezett kár alapulvételével kell meghatározni, a kártérítés összege azonban legalább a garantált idejű postai szolgáltatásért fizetett díj kétszerese.
Belföldi postai szolgáltatás keretében a garantált kézbesítési idejű és egyben értéknyilvánított postai küldemény megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a Posta az értéknyilvánítás összege és a garantált idejű szolgáltatásért fizetett díj kétszerese közül azt fizeti kártérítésként, amelyik a magasabb összeg.
10.2.2 Felelősség a küldemény késedelmes kézbesítéséért
Belföldi postai szolgáltatás keretében a garantált kézbesítési idejű küldemény késedelmes kézbesítéséért a Posta ? a 10.3.5. pontban meghatározottak kivételével - kártérítési átalányt fizet. A kártérítési átalány összege a garantált idejű postai szolgáltatásért fizetett díj kétszerese.
Ha belföldi forgalomban a küldemény kézbesítése - illetve annak megkísérlése - a feladástól számított tizenötödik napon belül nem történik meg - a Posta és a feladó eltérő megállapodásának hiányában -, a küldeményt elveszettnek kell tekinteni, és a kártérítésre a küldemény elveszésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.
Ha az előző bekezdés alapján elveszettnek tekintendő küldemény előkerül, a Posta azt kézbesíti, de a már addig kifizetett kártérítést nem kell visszafizetni

Tehát eltűnés esetén a teljes díj 15x-öse ajánlott, és sima csomag esetén.
START és START+ esetén a teljes díj 2x-ese, vagy az értéknyilvánítás.
Értéklevél esetén az értéknyilvánítás.
Belföldi küldeményekre értendő. Az aktuális ÁSZF szerint, volt valamikor csak az ajánlási díj az alap, én is úgy emlékszem...
Maslajka
Üdvözlök mindenkit!
Sajnos utolért a Posta réme.Ma jött meg az itt vásárolt kávéfőző.Kibontás után ki akartam próbálni.Sajnos valami történt vele,mert nem szívja/nyomja a vizet.A készüléket megrázva letörött műanyagok hangját hallom.Az eladó nagyon készségesen próbál segíteni.Fel sem merül bennem,hogy tudatosan csinálta.Kérdésem:Ha a Postánál jegyzőkönyvet vetetek fel a sérülésről,mekkora az esélye,hogy visszakapom a 8000ft-omat?Sem én,sem az eladó nem tudja bizonyítani,hogy nem mi tettük tönkre.
Köszönöm!
Sprinkler1
IDÉZET(Maslajka @ 2010-12-10 17:24) *
Üdvözlök mindenkit!
Sajnos utolért a Posta réme.Ma jött meg az itt vásárolt kávéfőző.Kibontás után ki akartam próbálni.Sajnos valami történt vele,mert nem szívja/nyomja a vizet.A készüléket megrázva letörött műanyagok hangját hallom.Az eladó nagyon készségesen próbál segíteni.Fel sem merül bennem,hogy tudatosan csinálta.Kérdésem:Ha a Postánál jegyzőkönyvet vetetek fel a sérülésről,mekkora az esélye,hogy visszakapom a 8000ft-omat?Sem én,sem az eladó nem tudja bizonyítani,hogy nem mi tettük tönkre.
Köszönöm!

Nem akarlak elkeseríteni....
Ha nem volt "törékenyre" biztosítva a csomag tartalma, akkor nincs kártérítés.Ha ők törték össze, ha nem.
Maslajka
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2010-12-10 17:28) *
Nem akarlak elkeseríteni....
Ha nem volt "törékenyre" biztosítva a csomag tartalma, akkor nincs kártérítés.Ha ők törték össze, ha nem.

MPL-es,időgarantált csomagként érkezett,sértetlen csomagolásban.Értékbiztosítással,ami a termék leütési ár-1000ft volt.Holnap bemegyek a postára.Köszi!
Sprinkler1
IDÉZET(Maslajka @ 2010-12-10 18:24) *
MPL-es,időgarantált csomagként érkezett,sértetlen csomagolásban.Értékbiztosítással,ami a termék leütési ár-1000ft volt.Holnap bemegyek a postára.Köszi!

Mindenképp menj be, az a legtutibb!
Sok sikert!
zpepe26
IDÉZET(ktibor68 @ 2010-12-09 18:28) *

Nem mondom, hogy nincs igazad, de a tapasztalat a következő volt:
fizettem a feladásért 365 Ft-ot (ajánlott elsőbbségi), és visszakaptam a 365 Ft-ot, majd pár napra rá kaptam 5.475 Ft-ot. Nekem a teljes összegre fizették.

Bigdept: köszi a részletes tájékoztatót, nem volt kedvem keresgélni smile.gif
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.