Sziasztok!A problémám eléggé szokatlan.Megvettek tőlem egy cipőt (9500 ft-ért), a vevő ajánlottan kérte.Megkaptam a vételárat és a többi vevőim csomagjával postára is adtam.A postán az ügyintéző hölgy két különböző csomagra ugyanazt az azonosítót nyomtatta.(véletlen).Az egyik ez a cipő volt.Telefonál a" kedves" vásárlóm (2 nap múlva), hogy adjam meg a szelvény azonosítóját, mert még nem kapta meg a csomagot.Én megadtam, hogy utána tudjon járni, (közben én is kiderítettem, hogy kis késéssel, de odaér a cipő),de közölte velem, hogy az ő cipője nincs a postájukon és,hogy nem tud rá tovább várni, utaljam vissza a pénzét, mert a rendőrséghez fordul.Én elküldtem e-mail-ben, mind a két bizonylatot,hogy igazoljam, nem én hibáztam és,hogy uton van a cipő, de hiába.Telefonon megkértem az ő postájuk vezetőjét, hogy ne vigyék ki a csomagot,ha megérkezik, hanem küldjék vissza, mert visszautaltam neki a pénzt.Természetesen nem így történt, a cipőt átvette! 
Ismét történt egy telefonos beszélgetés, hogy a pénzt visszafizettem, tehát kérem vissza az árut.
Igen ám, Ő postára is adta, de úgy hogy ki kellene fizetnem a cipő árát és a postaköltséget! kb.12000 ft-ot.A cipő jelenleg a mi postánkon van 12000 ft-ért átvehetem.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor ki a felelős?A postán a hölgy?Mit csináljak?Kihez kellene fordulnom?Mitől ajánlott az ajánlott küldemény,ha nem vállalnak felelősséget érte?Mindenesetre "aljas" dolog volt a vevőtől (CsorZol) ez a postázás!
Ismét történt egy telefonos beszélgetés, hogy a pénzt visszafizettem, tehát kérem vissza az árut.
Igen ám, Ő postára is adta, de úgy hogy ki kellene fizetnem a cipő árát és a postaköltséget! kb.12000 ft-ot.A cipő jelenleg a mi postánkon van 12000 ft-ért átvehetem.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor ki a felelős?A postán a hölgy?Mit csináljak?Kihez kellene fordulnom?Mitől ajánlott az ajánlott küldemény,ha nem vállalnak felelősséget érte?Mindenesetre "aljas" dolog volt a vevőtől (CsorZol) ez a postázás!
- Biztos, hogy két küldemény u.a. azonosítót kapta? ez elég meredek! Ilyen véletlen nem létezhet.
- A posta a feladott küldeményt kézbesítette, hol hiányolod a felelősséget? Telefonos bemondásra nem módosították azt, ami a dolguk lenne? Ha így működne, bárki betarthatna haragosának, azzal, hogy telefonál a postára...
- Ne vedd át a cipőt. Ne vegyél tudomást róla. Arra koncentrálj, hogy átvette. Hogy mit csinált vele azután, az nem rád tartozik.
- khm. miért utaltad vissza a pénzt?
- Miért lenne felelős a postás hölgy? Te utaltad vissza a pénzt, nem? Nem kellett volna.
- Ha mégis átveszed a visszajött csomagot, honnan tudod, mi van benne? Szerintem már elég jól kiismert... Okozzál neki meglepetést.
Ne vedd át a cuccot, követeld tőle, emlegesd a rendőrséget, ha kell... Ha nem veszed át, vissza fog menni, postázhatja megint...