Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62
Bigdept
IDÉZET(medosz11 @ 2011-03-19 16:12) *
Sziasztok!A problémám eléggé szokatlan.Megvettek tőlem egy cipőt (9500 ft-ért), a vevő ajánlottan kérte.Megkaptam a vételárat és a többi vevőim csomagjával postára is adtam.A postán az ügyintéző hölgy két különböző csomagra ugyanazt az azonosítót nyomtatta.(véletlen).Az egyik ez a cipő volt.Telefonál a" kedves" vásárlóm (2 nap múlva), hogy adjam meg a szelvény azonosítóját, mert még nem kapta meg a csomagot.Én megadtam, hogy utána tudjon járni, (közben én is kiderítettem, hogy kis késéssel, de odaér a cipő),de közölte velem, hogy az ő cipője nincs a postájukon és,hogy nem tud rá tovább várni, utaljam vissza a pénzét, mert a rendőrséghez fordul.Én elküldtem e-mail-ben, mind a két bizonylatot,hogy igazoljam, nem én hibáztam és,hogy uton van a cipő, de hiába.Telefonon megkértem az ő postájuk vezetőjét, hogy ne vigyék ki a csomagot,ha megérkezik, hanem küldjék vissza, mert visszautaltam neki a pénzt.Természetesen nem így történt, a cipőt átvette! sad.gif
Ismét történt egy telefonos beszélgetés, hogy a pénzt visszafizettem, tehát kérem vissza az árut.
Igen ám, Ő postára is adta, de úgy hogy ki kellene fizetnem a cipő árát és a postaköltséget! kb.12000 ft-ot.A cipő jelenleg a mi postánkon van 12000 ft-ért átvehetem.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor ki a felelős?A postán a hölgy?Mit csináljak?Kihez kellene fordulnom?Mitől ajánlott az ajánlott küldemény,ha nem vállalnak felelősséget érte?Mindenesetre "aljas" dolog volt a vevőtől (CsorZol) ez a postázás!

- Biztos, hogy két küldemény u.a. azonosítót kapta? ez elég meredek! Ilyen véletlen nem létezhet.
- A posta a feladott küldeményt kézbesítette, hol hiányolod a felelősséget? Telefonos bemondásra nem módosították azt, ami a dolguk lenne? Ha így működne, bárki betarthatna haragosának, azzal, hogy telefonál a postára...
- Ne vedd át a cipőt. Ne vegyél tudomást róla. Arra koncentrálj, hogy átvette. Hogy mit csinált vele azután, az nem rád tartozik.
- khm. miért utaltad vissza a pénzt?
- Miért lenne felelős a postás hölgy? Te utaltad vissza a pénzt, nem? Nem kellett volna.
- Ha mégis átveszed a visszajött csomagot, honnan tudod, mi van benne? Szerintem már elég jól kiismert... Okozzál neki meglepetést.
Ne vedd át a cuccot, követeld tőle, emlegesd a rendőrséget, ha kell... Ha nem veszed át, vissza fog menni, postázhatja megint...

medosz11
IDÉZET(Bigdept @ 2011-03-21 15:11) *
- Biztos, hogy két küldemény u.a. azonosítót kapta? ez elég meredek! Ilyen véletlen nem létezhet.
- A posta a feladott küldeményt kézbesítette, hol hiányolod a felelősséget? Telefonos bemondásra nem módosították azt, ami a dolguk lenne? Ha így működne, bárki betarthatna haragosának, azzal, hogy telefonál a postára...
- Ne vedd át a cipőt. Ne vegyél tudomást róla. Arra koncentrálj, hogy átvette. Hogy mit csinált vele azután, az nem rád tartozik.
- khm. miért utaltad vissza a pénzt?
- Miért lenne felelős a postás hölgy? Te utaltad vissza a pénzt, nem? Nem kellett volna.
- Ha mégis átveszed a visszajött csomagot, honnan tudod, mi van benne? Szerintem már elég jól kiismert... Okozzál neki meglepetést.
Ne vedd át a cuccot, követeld tőle, emlegesd a rendőrséget, ha kell... Ha nem veszed át, vissza fog menni, postázhatja megint...

Természetesen a két ajánlott küldeményes szelvény elküldtem a vevőnek e-mail-en, hogy tényleg ugyanaz mindkét szelvényen az azonosító.A két posta felvette a kapcsolatot egymással, hogy küldjék vissza a cipőt, de valahogy nem jutott el az üzenet az ottani postásnak, aki kivitte a cipőt.
HMMM, Hát igen nem kellett volna azonnal visszautalnom a pénzt, elégé kellemetlen vásárló, folyamatosan csengett a telefonom és fenyegetőzött, mivel a bizalmat megkaptam én is, hogy kifizette a csomagot, gondoltam ez kölcsönös lesz, de nem sad.gif
Ha nem veszem át a cipőt, akkor "lehúzott" 9500 ft-tal és még Ő járt jól, mert a csomagot visszakapja.
Ha átveszem:Kidobok az ablakon 12000 ft-ot. Sajnos nekem ez nem kis összeg.
A postás hölgy azt ajánlotta, hogy kérjem meg a vevőt,hogy vonja vissza az utánvétet és akkor csak a postaköltséget kell kifizetnem,na igen, de ezek után gondolom azért sem tenné.
medosz11
IDÉZET(tynus12 @ 2011-03-20 17:07) *
Én a helyedben addig, amíg ki nem derül a csomagod sorsa, nem csináltam volna semmit. ...

Hát igen, én is kíváncsi leszek a végére, mert nem hagyom annyiba a dolgot,köszönöm a tanácsokat, jelentkezem az "ÜGY" végén! smile.gif
Oxymoron
Szeretném megosztani a következő tapasztalatot másokkal is:

Vásároltam márc. 20-án SztErzsebet felhasználótól egy német kis képeskönyvet a lányomnak, 1200 Ft-ért.
A Vaterán megadott email-cím nem működött, üzentem stb., végül válaszolt.
A postaköltségre 500 Ft-ot adott meg - ilyen tarifa jelenleg nem létezik, ajánlott küldeményben 385, 420, 580 Ft-os tarifák vannak az összeg környékén.
Ennek ellenére átutaltam az összeget, de azért levélben rákérdeztem, vajon miért pont ennyit írt. Válasza a következő volt:
"Tisztelt Uram!
Mai nappal utalom [azaz "küldöm" lenne értelemszerűen, mármint a könyvet - O.] . Nem grammokra számolok . Általános egy összeg szerepel a Posta meg önállóan dolgozik hivatalokként más összeget számolnak nekem ez a tapasztalatom.
Még két azonos suly soha nem került két különböző postán azonos árfekvésbe sajnos igy egy átlag szerepel minden egyes vevőmnél.
Köszönöm megértését.( Sokszor fizettem már rá)"

Erre nem reagáltam semmit.

OK, könyv megjött gyorsan, a tényleges postaköltség 385 Ft volt ajánlottan. Pozitív értékelést adtam, de megjegyeztem benne, hogy rossz az emailcím és az eladó magasabb postaköltséget számít fel a megengedettnél. Gondoltam, nem rontom az ázsióját sem semleges, sem negatív értékeléssel.
S lássatok csudát, mi volt a reakció: Kaptam tőle egy semleges értékelést, ezzel a szöveggel: "Az emailcimmel gondok voltak,kedvesebb vevőim felhivták rá a figyelmemet , melynek eleget téve meg is oldottam. Türelmetlen vevő.Nem tudom ajánlani őt."
A magasabb postaköltségről persze szó sincs benne...

Tanulság: nem érdemes jóindulatúnak lenni, mert nem elég, hogy szabálytalankodik, de még neki is áll feljebb :-(((
zejopy
IDÉZET(Oxymoron @ 2011-04-05 11:27) *
S lássatok csudát, mi volt a reakció: Kaptam tőle egy semleges értékelést, ezzel a szöveggel: "Az emailcimmel gondok voltak,kedvesebb vevőim felhivták rá a figyelmemet , melynek eleget téve meg is oldottam. Türelmetlen vevő.Nem tudom ajánlani őt."
A magasabb postaköltségről persze szó sincs benne...

Tanulság: nem érdemes jóindulatúnak lenni, mert nem elég, hogy szabálytalankodik, de még neki is áll feljebb :-(((

Kérd az értékelés törlését a Kapcsolatfelvételen keresztül.
Koriander87
OK, könyv megjött gyorsan, a tényleges postaköltség 385 Ft volt ajánlottan. Pozitív értékelést adtam, de megjegyeztem benne, hogy rossz az emailcím és az eladó magasabb postaköltséget számít fel a megengedettnél. Gondoltam, nem rontom az ázsióját sem semleges, sem negatív értékeléssel.
A magasabb postaköltségről persze szó sincs benne...Tanulság: nem érdemes jóindulatúnak lenni, mert nem elég, hogy szabálytalankodik, de még neki is áll feljebb :-(((

Kedves Oxymoron! Ahogy zejopy mondta: Kérd az értékelés törlését. Sőt, én tovább mennék, és jelenteném az eladót, ugyanis egyszerűen levett téged 115 Ft-ra (ha jól számoltam... ). És feltételezhetően ezt más vevőkkel is megtette. Méghogy postahivatalonként változik a postaköltség!!!
csevazoto
Velem a következő eset történt.
http://www.vatera.hu/elo_szabas_varras_cd_1443870863.html

2011.03.05-én vásároltam meg a terméket. Aznap el is utaltam 2800Ft+500-ot. A terméket 03.19-én simán kaptam meg, és nem ajánlottan, ahogy kérte, és ahogy fizettem. Több e-mailre sem válaszolt, hogy mi lesz a díj különbözettel. Én semlegesre értékeltem egy hónap után és másnap már ő is semlegesre értékelt, inkorrektnek és rosszindulatúnak állított be, holott én csak a jogtalan szállítási díjat szerettem volna visszakapni. Ha egyszer valamiért fizetek, akkor azt úgy és azon az áron szeretném megkapni.

Erre a következő értékelést adta:
Értékelő: Lolle8(64) Dátum : 2011/04/06 04:59:39 Termékkód: 1443870863 Vevő Semleges vélemény: Türelmetlen, inkorrekt vevő, nem ajánlom senkinek. Csakis NAGY SEMLEGES! A posta hanyagságáért nem
az eladó a felelős! De voltam olyan korrekt, hogy felajánlottam, ha elveszik a termék, küldök
másikat helyette. Bírom az ilyen rossz indulatú embereket, sajnos mindig összefutok egy-két ilyennel
a Vaterán. További szép napot!

Felháborító, hogy még neki áll feljebb. Hetekig nem reagál, 260 Ft-tal több postai díjat fizettet, a postát is hibáztatja, engem, aki már aznap utalt, 1 hónapig vártam a reagálását, türelmetlennek, inkorrektnek tart. Magát korrektnek tartja, mert ő felajánlotta, „ha elveszik a termék, küldök
másikat helyette”, de ha TISZTESSÉGESEN ajánlottan teszi fel, ahogy fizettem, akkor erre sem került volna sor.
Mindenki vigyázzon vele!
zejopy
IDÉZET(csevazoto @ 2011-04-06 11:06) *
Velem a következő eset történt.
...

Az értékelés törlését kérd a Kapcsolatfelvételen keresztül. Először lehet, hogy azt írják, hogy nem vettek részt az adásvételben, de tudod mellékelni a levelezést és a csomagról készült képet. Ugye van?
Na és jelentsd a Vaterának a felhasználót. Azt nem tudom, hogy az ilyen bejelentésnek van-e érdemi következménye, mert én még sosem jelentettem így, mert nem volt ilyen jellegű problémám.

Kedves Benz!
Van valami jelentősége annak, ha valaki egy felhasználóval kapcsolatos problémáját a Kapcsolatfelvételen keresztül jelzi? smile.gif
csevazoto
Képzeljétek, tegnap írtam is az ügyfélszolgálatnak, és most jött a email, hogy törölték az értékelést!
Ez nagyszerű, erre álmomban sem gondoltam, hogy 1 nap leforgása alatt rendeződik az ügyem. Ezer hála és köszönet az üzemeltetőknek.
Oxymoron
Köszönöm a tanácsot és a buzdítást, szintén írtam az ügyfélszolgálatnak, és törölték a jogtalan semlegest.
Ezúton köszönöm a Vaterának és Nektek egyaránt!
Üdvözlettel: O.
csevazoto
Ismét bosszús vagyok egy kissé, mert ugyan az én oldalamról eltávolították a semlegest, de az eladó oldalán ott a viszontválasz.

"Másik fél: 6-án postáztam! A posta hanyagságáért nem én felelek, náluk kell reklamálni! A teméket lealkudta,
sokat engedtem belőle, ezért adtam fel simán, elvégre nekem is pénzért viszi a posta. Külföldön
voltam, nem volt netem, ezért nem tudtam válaszolni. Türelmetlen, nem korrekt, akadékoskodó
vásárló, nem ajánlom senkinek. Részemről nagy negatív, de jószívemnek köszönhetően "csak" SEMLEGES
SZINTÉN, DE JÓ NAGY!!!!"

A 3000 Ft-ból engedett 200 Ft-ot, engem viszont lenyúlt (500-160=)340 Ft-tal, tehát még így is becsapott, és átvert.
Az sem igaz, hogy nem volt net közelben, mert minden 2-3 napban hajnalban, vagy korán reggel bejelentkezett a Vaterára, amit lehet látni, de ő biztosan ezt még nem tudja és hazudik.

Hát ennyit az ilyenekről.

zejopy
IDÉZET(csevazoto @ 2011-04-07 10:05) *
Ismét bosszús vagyok egy kissé, mert ugyan az én oldalamról eltávolították a semlegest, de az eladó oldalán ott a viszontválasz.
.................
Hát ennyit az ilyenekről.

Jól van, ne forogj már ezen, nem éri meg. A Vaterára lehet, hogy egy barátja lépett be helyette, de ez mindegy. A válaszából lehet a dologra következtetni. A lényeg, hogy neked törölték, a többi már nem a te dolgod. Elvégre te akarsz nyugodtan aukciózni. Ítéletet az olvasottak alapján már nem neked kell hoznod, hanem az utánad jövőknek.
MakkMarcsi21
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagy értékű 100e ft. feletti összegben - antik, stil- bútort vásároltunk. Ma szállítják házhoz.
Szoktatok-e - kell-e - adásvételi szerződést írni a vevővel?
( Gondolom, csak bizonyítani kell valahogyan, hogy nem becstelen úton jutottunk hozzá! not_i.gif )
Ha kell szerződés, akkor mit tartalmazzon? Árat - pontos összeget pl ??
Mit tegyek ha az eladó nem akarja aláírni, vagy az adatait nem tölti ki??
Vagy csak túl aggódom az első vásárlásomat??? unsure.gif unsure.gif
Nagyon várom a segítő választ!
Üdv,
Marika.
zejopy
IDÉZET(MakkMarcsi21 @ 2011-04-15 09:18) *
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagy értékű 100e ft. feletti összegben - antik, stil- bútort vásároltunk. Ma szállítják házhoz.
Szoktatok-e - kell-e - adásvételi szerződést írni a vevővel?
( Gondolom, csak bizonyítani kell valahogyan, hogy nem becstelen úton jutottunk hozzá! not_i.gif )
Ha kell szerződés, akkor mit tartalmazzon? Árat - pontos összeget pl ??
Mit tegyek ha az eladó nem akarja aláírni, vagy az adatait nem tölti ki??
Vagy csak túl aggódom az első vásárlásomat??? unsure.gif unsure.gif
Nagyon várom a segítő választ!
Üdv,
Marika.

Vállalkozóként számlát adok. Amíg nem vállalkoztam, addig egyszer volt, hogy valaki kért adásvételit, azt megírtam.
A netről tudsz letölteni. Ha az illető kereskedő, akkor köteles adni egyébként számlát, ha magánember, akkor ilyen összegről még nyugodtan kiállíthat.
De szerintem a kutya sem fogja megkérdezni, honnan van a bútorod.smile.gif
JA, és a Vaterás terméklappal is tudod bizonyítani, hogy nem loptad. Mentsd le.smile.gif
MakkMarcsi21
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-15 10:19) *
Vállalkozóként számlát adok. Amíg nem vállalkoztam, addig egyszer volt, hogy valaki kért adásvételit, azt megírtam.
A netről tudsz letölteni. Ha az illető kereskedő, akkor köteles adni egyébként számlát, ha magánember, akkor ilyen összegről még nyugodtan kiállíthat.
De szerintem a kutya sem fogja megkérdezni, honnan van a bútorod.smile.gif
JA, és a Vaterás terméklappal is tudod bizonyítani, hogy nem loptad. Mentsd le.smile.gif

Nagyon kedves vagy, köszönet a gyors válaszért!
Akkor nem görcsölök az adásvételin....
Nagyon izgulok! wub.gif
Nem tudom, hogy kereskedő-e vagy sem....nem mondta...sad.gif
( de nagyon sok bútort áru..és profi eladó, gondolom nekem is csak örömöm telik majd benne!)
Kérlek, drukkolj nekem!
Ha megtörpént az adásvétel, újra írok! ok?? biggrin.gif
Szép napot kívánok,
Marika
zejopy
IDÉZET(MakkMarcsi21 @ 2011-04-15 10:32) *
Ha megtörpént az adásvétel, újra írok! ok?? biggrin.gif
Szép napot kívánok,
Marika

OK.smile.gif Neked is szép napot.smile.gif
nagyzee
A postaköltségre 500 Ft-ot adott meg - ilyen tarifa jelenleg nem létezik, ajánlott küldeményben 385, 420, 580 Ft-os tarifák vannak az összeg környékén.

A postaköltséget a licitnél feltüntette, gondolom? Liciteddel elfogadtad ezek szerint. Én azt mondom, ha a licitkor nem kérdeztél rá, vagy nem jelezted a Vatera felé a szabálytalanságot, akkor a licit után már egy kicsit etikátlan ezzel foglalkozni. Én eladóként hasonlóan járok el, egységes költségeket adok meg, ami 500, 1000, és 2000 Ft, de természetesen soha nem lehet ennyi a postaköltség. Általában többet fizetek, mint amennyit a vevőtől elkérek érte. Néha pedig bizony előfordul hogy a postaköltség a valóságban kevesebb, de ezt nem érzem a vevő megkárosításának, hisz licitjével elfogadta a feltételeket. Lehet a szabályokhoz kőkeményen ragaszkodni, de lehet egy kissé rugalmasnak is lenni néha.
VateraBenz
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 12:48) *
A postaköltséget a licitnél feltüntette, gondolom? Liciteddel elfogadtad ezek szerint. Én azt mondom, ha a licitkor nem kérdeztél rá, vagy nem jelezted a Vatera felé a szabálytalanságot, akkor a licit után már egy kicsit etikátlan ezzel foglalkozni. Én eladóként hasonlóan járok el, egységes költségeket adok meg, ami 500, 1000, és 2000 Ft, de természetesen soha nem lehet ennyi a postaköltség. Általában többet fizetek, mint amennyit a vevőtől elkérek érte. Néha pedig bizony előfordul hogy a postaköltség a valóságban kevesebb, de ezt nem érzem a vevő megkárosításának, hisz licitjével elfogadta a feltételeket. Lehet a szabályokhoz kőkeményen ragaszkodni, de lehet egy kissé rugalmasnak is lenni néha.

Tisztelt nagyzee!

Csak és kizárólag a valós postaköltséget lehet felszámolni. Nem etikai kérdés, de ha így szeretné megközelíteni, akkor az etikai probléma inkább a fiktív díjak felszámolásával van, nem azzal, amikor a vevő emiatt reklamál.
Javasoljuk, hogy a leírt gyakorlatot a jövőben ne alkalmazza.
nagyzee
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-15 12:52) *
Csak és kizárólag a valós postaköltséget lehet felszámolni. Nem etikai kérdés, de ha így szeretné megközelíteni, akkor az etikai probléma inkább a fiktív díjak felszámolásával van, nem azzal, amikor a vevő emiatt reklamál.
Javasoljuk, hogy a leírt gyakorlatot a jövőben ne alkalmazza.

Természetesen értem én hogy a fiktív postaköltségek kárt okoznak a Vaterának, így a rugalmasságot nem is a Vatera részéről várom el, megértem, hogy minden egyes fillérért harcolnak, joggal, és amit a szabályzat előír, be kell tartatni. Az általam felszámolt postaköltségek jelenleg tökéletesen megfelelnek a szabályzat előírásának, sőt sok esetben még a valós postaköltséget sem fedezik.

A bajom elsősorban azzal van, hogy ha egy vevő elfogadja a vásárlási feltételeket, akkor miért reklamál utólag...
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 13:00) *
Természetesen értem én hogy a fiktív postaköltségek kárt okoznak a Vaterának, így a rugalmasságot nem is a Vatera részéről várom el, megértem, hogy minden egyes fillérért harcolnak, joggal, és amit a szabályzat előír, be kell tartatni. Az általam felszámolt postaköltségek jelenleg tökéletesen megfelelnek a szabályzat előírásának, sőt sok esetben még a valós postaköltséget sem fedezik.

Úgy érzem, kivételesen nincs igazad.
Abban igazad van, hogy vevőként elfogadja a feltételeket a licitálásával és utána reklamálni erősen megkérdőjelezhető.
Viszont nem tartom jónak, hogy nem valós postaköltségek vannak megadva. Ez szerintem teljesen független dolog attól, hogy a Vatera mennyire harcol meg minden fillérért. Pontosan az eladói visszaélések miatt lett ez bevezetve.
VateraBenz
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 13:00) *

Tévedés. A VEVŐNEK okoz vele kárt, amikor mondjuk egy pár centis USB sticket 500 Ft-ért postáz! Ez akkor sem megengedett, ha önt mindez nem érdekli.
Az aukcióinál felszámolt postaköltségek NEM felelnek meg a szabályoknak, miután mindegyik fiktív összeg és jelentős részük ettől függetlenül is eltúlzott.

Kérjük, még a mai napon szíveskedjen a hivatalos postai díjszabásnak megfelelően módosítani az aukcióit, ellenkező esetben kénytelenek leszünk eltávolítani őket a piactérről.

Köszönjük figyelmét, megértését.
nagyzee
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-15 13:08) *
Kérjük, még a mai napon szíveskedjen a hivatalos postai díjszabásnak megfelelően módosítani az aukcióit, ellenkező esetben kénytelenek leszünk eltávolítani őket a piactérről.

Értettem. A megadott költség lehet-e KISEBB, mint amit a vevő majd a küldeményen postaköltségként látni fog? Azaz, veszíthetek-e én a postázáson vagy még ez sem megengedett?
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 13:42) *
Értettem. A megadott költség lehet-e KISEBB, mint amit a vevő majd a küldeményen postaköltségként látni fog? Azaz, veszíthetek-e én a postázáson vagy még ez sem megengedett?

Nem értelek, miért erre hegyezed ki a kérdést. Ne haragudj, de teljesen mindegy munka szempontjából, hogy 500, 1000 Ft-okat írsz-e be, vagy 410, 580 és 1050 Ft-okat.
Most miért csinálod ezt? Mit érsz el ezzel a mentalitással. Tényleg ne haragudj, de nem értem. Tudatosan szembehelyezkedsz a szabályzattal, pont te, aki már 1000 éve működsz a Vaterán. Akkor mit lehet várni azoktól, akik most kezdik? sad.gif
nagyzee
Tévedés. A VEVŐNEK okoz vele kárt, amikor mondjuk egy pár centis USB sticket 500 Ft-ért postáz!

Valóban az USB GPS-emnél 500Ft a megadott költség. Így jön ki:
Ajánlott: 225Ft
Értékbiztosítás 8000Ft: 350Ft
Elsőbbségi 50gr-ig: 160Ft
Veszteségemem a postaköltségen: 235Ft.

IDÉZET(zejopy @ 2011-04-15 14:03) *
Tudatosan szembehelyezkedsz a szabályzattal, pont te, aki már 1000 éve működsz a Vaterán. Akkor mit lehet várni azoktól, akik most kezdik? sad.gif

Nem szeretnék szembehelyezkedni a szabályzattal, csak az érdekel, hogy a vevőtől kérhetek-e KEVESEBBET, mint amennyibe a posta valóban kerül.
nagyzee
O.K. Akkor részemről befejezem a kukacoskodásnak tűnő dolgaimat, mert ebből semmiképpen nem jövök ki jól. A postaköltségeimet természetesen átnézem, ha valahol a vevő kárára tévedtem volna, javítom.
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 14:07) *
Nem szeretnék szembehelyezkedni a szabályzattal, csak az érdekel, hogy a vevőtől kérhetek-e KEVESEBBET, mint amennyibe a posta valóban kerül.

Tudomásom szerint igen, de a szállítási feltételeknél csak valós összeget jelölhetsz meg. Tehát kerek 500 Ft-ot nem.
Az enyém sem mindig pontos. 960 Ft-os megjelölésnél előfordul, hogy a csomag elkészültekor kiderül, csak 810 Ft. Persze csak annyit kérek és ez le van írva a szöveges részben is.
Tudom, amikor ez az egész bejött, pontosan ugyanezeken mentem keresztül, mint te most. Minden porcikám tiltakozott, mert én soha senkit nem csaptam be, és úgy éreztem, méltánytalan, hogy nekem, a becsületesnek is meg kell csinálnom azt, ami az inkorrektek miatt került bevezetésre. De fogtam magam, átgondoltam és beláttam, hogy a Vatera nem tehetett mást, egyszerűen MUSZÁJ volt bevezetni ezt. És hát ennek több, mint egy éve, megszoktam, rutinosan kezelem, egyre ritkábban tévedek.
Te se itt mérgelődj, csináld meg hamar, hidd el, ha készen leszel, akkor tök jól fogod magadat érezni, és az újakat már így töltöd fel, nem lesz vele több gondod.
(Jézusom, hihetetlen, úgy győzködlek, mint a saját gyerekemet, amikor küldöm a szobájába rendet csinálni...)
Naaaa... mennyémááá.smile.gif
(Tudod, mint a rossz szexnél. Hagyd magad, előbb szabadulsz. És ez annyira nem is rossz.smile.gif)
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 14:15) *
O.K. Akkor részemről befejezem a kukacoskodásnak tűnő dolgaimat, mert ebből semmiképpen nem jövök ki jól. A postaköltségeimet természetesen átnézem, ha valahol a vevő kárára tévedtem volna, javítom.

Nem. Így nem lesz jó. Pontos, valós postaköltség legyen mindenhol. Amire most készülsz, az fél munka.
Fogj egy díjkalkulátort és az alapján lődd be.
Basszus, 14 cuccod van fent. Max fél óra az életedből, mire mindennel végzel és utána nyugodtan alszol.
Értsd meg, ha már Benz rád szólt, akkor ne vizelj a széllel szembe, mert ahogy ismerem, ellenőrizni fogja. Kell neked figyelmeztetés? Haladékot kaptál, ez nagyon méltányos. Csináld meg tökéletesre.
(És csak halkan mondom,örülj, hogy eddig nem bukott ki.smile.gif)
nagyzee
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-15 14:22) *
Nem. Így nem lesz jó. Pontos, valós postaköltség legyen mindenhol. Amire most készülsz, az fél munka.
Fogj egy díjkalkulátort és az alapján lődd be.

csinálom, már néhány megvan. Mindenhol többet kell kérnem a vevőtől, mint eddig. De nem ez a lényeg.
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 14:25) *
csinálom, már néhány megvan. Mindenhol többet kell kérnem a vevőtől, mint eddig. De nem ez a lényeg.

Nem. Az, ha te fizeted a dolgot, az veled szemben inkorrekt. Miért adózz, fizess más helyett? Én nem vagyok anyagias, de megvan a menete ennek is. A száll. költséget a vevő fizeti, az pedig annyi, amennyi.smile.gif
Örülök.smile.gif
nagyzee
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-15 14:30) *
A száll. költséget a vevő fizeti, az pedig annyi, amennyi.smile.gif

Igen. Ha pedig néha az ő javára tévedek, az egy pénzben nem kifejezhető érték. És így könnyebben kialakul a BIZALOM. Ami 1-1 eladásnál nem számít, de szerencsére én nem 1-1 eladásban látom a perspektívát.
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 14:33) *
Igen. Ha pedig néha az ő javára tévedek, az egy pénzben nem kifejezhető érték. És így könnyebben kialakul a BIZALOM. Ami 1-1 eladásnál nem számít, de szerencsére én nem 1-1 eladásban látom a perspektívát.

yes3.gif Igen.
VateraBenz
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-15 14:07) *
Valóban az USB GPS-emnél 500Ft a megadott költség. Így jön ki:
Ajánlott: 225Ft
Értékbiztosítás 8000Ft: 350Ft
Elsőbbségi 50gr-ig: 160Ft
Veszteségemem a postaköltségen: 235Ft.

Nem így jön ki.
A feltüntetett szállítási mód: Ajánlott levélként előre utalás után.
Tehát, az értékbiztosítás és az elsőbbségi nincs benne a megadott összegben. A valós feladási díj így 345 Ft.
A vevő kárára ennél az aukciónál 155 Ft-ot "tévedett".
Ez valóban igen kedvezményes, vevőbarát megoldás.

Kérjük, a témában csak akkor írjon újabb hozzászólást, ha érdemi új mondanivalója van.
Ellenkező esetben kénytelenek leszünk hozzászólását témarombolás miatt figyelmeztetés kiküldése mellett eltávolítani.
nagyzee
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-15 15:01) *
Nem így jön ki.
A feltüntetett szállítási mód: Ajánlott levélként előre utalás után.
Tehát, az értékbiztosítás és az elsőbbségi nincs benne a megadott összegben. A valós feladási díj így 345 Ft.
A vevő kárára ennél az aukciónál 155 Ft-ot "tévedett".
Ez valóban igen kedvezményes, vevőbarát megoldás.

Kérjük, a témában csak akkor írjon újabb hozzászólást, ha érdemi új mondanivalója van.
Ellenkező esetben kénytelenek leszünk hozzászólását témarombolás miatt figyelmeztetés kiküldése mellett eltávolítani.

Nem találtam a legördülő listában az értékbiztosított küldeményt. A többit korrigáltam.
nyubocs
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-15 12:52) *
Csak és kizárólag a valós postaköltséget lehet felszámolni.

Kedves Benz!
Akkor most én is kérdezek, csak hogy egyértelműsítsünk.

MInden olyan küldeményt, ami levélként küldhető 450 forintos postaköltséget kérek el, de a helyzet a következő:

Mivel minden buborékos borítékban megy, azt a posta nem fogadja el már szabvány levélnek, így a posta tőlem a 385 forintot kér el egy ajánlott elsőbbségis küldeményért.
Mivel áfa körös vállalkozóként csinálom, ezért nekem a számlában a lökött magyar jogszabályok miatt +25 % áfát fel kell számolnom a postaköltségre. Igy annak teljes összege 481 forint lenne.
Na ehhez képest kérek én 450 forintot, ez kerül a számlára is postaköltség címszóval.
Gondolom ez nem probléma?
VateraBenz
IDÉZET(nyubocs @ 2011-04-15 15:48) *
Kedves Benz!
Akkor most én is kérdezek, csak hogy egyértelműsítsünk.
...

Tisztelt nyubocs!

Ha ezt ilyen részletesen leírja a szállítási információk mezőben, akkor feltehetően nem lesz vele probléma.
nagyzee
IDÉZET(nyubocs @ 2011-04-15 15:48) *
Mivel áfa körös vállalkozóként csinálom, ezért nekem a számlában a lökött magyar jogszabályok miatt +25 % áfát fel kell számolnom a postaköltségre. Igy annak teljes összege 481 forint lenne.

Nos, rávilágítottál egy olyan problémára, amivel én nem is számoltam. Mivel én nem hárítom a vevőre, minden postaköltségen 25%-ot bukok, mert én is ÁFA-sként számlázon tovább.
nagyzee
Tévedés. A VEVŐNEK okoz vele kárt, amikor mondjuk egy pár centis USB sticket 500 Ft-ért postáz! ...

Megtaláltam az egyetlen kifogásolhatatlan megoldást: a postaköltséget minden aukciómnál átvállalom smile.gif

Abban továbbra sem értek egyet, hogy ha a vevővel megegyezünk abban hogy 500Ft-ért eljuttatom hozzá a cuccot, akkor őt kár éri abban az esetben ha a postaköltség csak 450Ft. A vevő az eladóval, tehát velem van kapcsolatban, nem egy harmadik féllel. Hiszen ha az áru elvész, akkor sem küldöm őt a postához reklamálni és nem a posta kapja a negatívot, hanem én.

Ez pusztán véleménykülönbség, nem kell, hogy egyetértsünk, hiszen ilyen esetekre ott van a megoldás:
"6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online piactér megfelelő használatával..."
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-16 10:36) *
Ez pusztán véleménykülönbség, nem kell, hogy egyetértsünk, hiszen ilyen esetekre ott van a megoldás:
"6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online piactér megfelelő használatával..."

Jajistenem. Mi van veled? Persze, hogy a Vatera értelmezése szerint, hiszen ők biztosítják a felületet. Ha eljössz hozzám, és rágyújtasz a lakásban, vagy szétköpködöd a szotyola héját, akkor valószínűleg én nem szólok rád, mert én sosem szólok ilyenekért, de többet nem hívlak meg. Ha viszont megkérdezed, hogy rágyújthatsz-e, akkor megkérlek, hogy inkább odakint az udvaron. Mert nálam vagy, az én otthonomban. smile.gif rolleyes.gif
nagyzee
IDÉZET(zejopy @ 2011-04-16 11:50) *
Ha eljössz hozzám, és rágyújtasz a lakásban, vagy szétköpködöd a szotyola héját, akkor valószínűleg én nem szólok rád, mert én sosem szólok ilyenekért, de többet nem hívlak meg. Ha viszont megkérdezed, hogy rágyújthatsz-e, akkor megkérlek, hogy inkább odakint az udvaron. Mert nálam vagy, az én otthonomban. smile.gif rolleyes.gif

Persze. De szotyit szétköpködni illetlenség, kölcsönösen elfogadott megegyezést betartani viszont korrekt dolog. Nem a postaköltség túlárazásával van bajom, hanem az indoklással, hogy az a vevőnek kárt okoz. Én is azt mondom, hogy nem szabad többet felszámítani, de nem azért mert a vevőnek kárt okoz, hanem azért mert a kőtábla ( ÁFF) ezt tartalmazza. Ez a vitathatatlan tény, a károkozás meg a vitatható.
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-04-16 12:00) *
Ez a vitathatatlan tény, a károkozás meg a vitatható.

Egy ekkora oldal csak olyan elven működhet, ami mindenkinek egyértelmű. A ÁFF az egyértelmű. Ha viszont nem pontosan adod meg a postaköltséget, akkor az már vitatható. Mérlegelni kell, hogy milyen irányban térsz el. Ha mindenki így adná meg, akkor a piactéri moderátorok mást sem csinálnának, mint mindenkinek a postaköltségét ellenőriznék. Sosem érnének a végére. Hidd el, jó ez így, először nekem sem tetszett, de mióta így használom, megszerettem.
De szerintem már ne beszéljünk erről többet,mert tényleg nem lehet újat mondani ebben a témában, és Benz már tegnap szólt.
Vagy ha van még valami, akkor azt talán a Vészkijáratban ki lehet fejteni, az egy laza topik.smile.gif
horvathverus
Üdv Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni.
Most először töltöttem fel olyan termékeket, amit nem tudok postán feladni, mérete és jellege miatt. A terméklapra azt írtam, hogy szállítási mód személyes vagy futár, de a futárszervezés a vevő feladata.
Azért írtam ezt, mert fogalmam sincs a futárszolgálatokról, melyik szállít olcsóbban, megbízhatóbban stb. És nincs időm mindet felhívogatni, szervezgetni. Arra gondoltam, majd a vevő megmondja, melyiket kéri, és úgy leszervezem. Elvégre én adom át stb, tehát segítek szívesen.

Egyébként, technikailag megvalósítható, hogy a vevő szervezze meg? Azon kívül, hogy én átadom, kellek hozzá?
Vagy mit ajánlotok ebben az esetben? Mire figyeljek majd?

Köszönöm szépen, ha válaszoltok!
VateraBenz
IDÉZET(horvathverus @ 2011-05-10 13:27) *
Üdv Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni.
...

Tisztelt horvathverus!

Tökéletesen rendben van, amit leírt.
horvathverus
Köszönöm, de mégis, konkrétabban, ez hogyan működik?
VateraBenz
IDÉZET(horvathverus @ 2011-05-10 13:48) *
Köszönöm, de mégis, konkrétabban, ez hogyan működik?

Mindkét módon lehetséges. A vevő is intézheti a futárt.
horvathverus
Rendben, remélem majd minden rendben megy.
agica972
Sziasztok!SOS!
Nekem pont az a problémám, hogy feladtam a csomagot és elveszett a postán. Levelezésben vagyok a vevővel és nem tudom mit csináljak, mert nem kértem számlát a postán. Akinek volt már ilyen tapasztalata légyszíves írjon, mert tanácstalan vagyok!
Mit lehet tenni ilyenkor!
Előre is köszi!
lengyel_gergo
Sziasztok!
Mit tudok olyan esetben tenni,ha a vevőm még 2009-ben él, azok szerint a díjszabások szerint és hiába küldtem el neki a 2011-es díjszabást, nem képes elhinni,hogy az igazi és nem én csináltam,hogy átvághassam őt...
Bigdept
IDÉZET(agica972 @ 2011-05-16 20:47) *
Sziasztok!SOS!
Nekem pont az a problémám, hogy feladtam a csomagot és elveszett a postán. Levelezésben vagyok a vevővel és nem tudom mit csináljak, mert nem kértem számlát a postán. Akinek volt már ilyen tapasztalata légyszíves írjon, mert tanácstalan vagyok!
Mit lehet tenni ilyenkor!
Előre is köszi!

Ha csomag volt, akkor kell lennie feladóvevénynek. Azzal bemégy a postára, és kérdezd meg, hol tudsz tudakozványt indítani.
Ott felveszik a feladóvevény adatait, és majd értesítenek arról, hogy mi újság a csomaggal, miután kinyomozták.
Ha elveszett, akkor kártérítést fizetnek. Remélhetőleg ez fedezi a vételárat.
Addig is kérheted a vevő türelmét, tájékoztasd, hogy folyamatban van a reklamáció kivizsgálása.
Én ebben az esetben (mindig úgy adom fel, oly módon biztosítva a küldeményt, hogy lehetővé tegye, a vételárnak több mint kétszerese
legyen a biztosítás), a kártérítést megfelezem a vevővel, így mindketten profitálunk a kellemetlenségből.
Persze, a vevő kérheti, hogy fizesd vissza a vételárat, megteheted, ha bízol benne, hogy nem tagadja le a csomagot.
Ez esetben tartsd meg a kártérítést.

(A tudakozvány intézésekor azt is lehet kérni, hogy a címzettnek fizessék a kártérítést.)

nagyzee
IDÉZET(lengyel_gergo @ 2011-05-17 21:38) *
Sziasztok!
Mit tudok olyan esetben tenni,ha a vevőm még 2009-ben él, azok szerint a díjszabások szerint és hiába küldtem el neki a 2011-es díjszabást, nem képes elhinni,hogy az igazi és nem én csináltam,hogy átvághassam őt...

Vevő? Akkor a licitálásával elfogadta az általad kínált feltételeket, többek között a feltüntetett postaköltséget is. Nyilván mérlegelt és alapos megfontolás után licitált. Ha a te részedről rendben van, tehát valós postaköltséget tüntettél fel, akkor nem nagyon van mód egyezkedni....
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-05-19 08:03) *
Vevő? Akkor a licitálásával elfogadta az általad kínált feltételeket, többek között a feltüntetett postaköltséget is. Nyilván mérlegelt és alapos megfontolás után licitált. Ha a te részedről rendben van, tehát valós postaköltséget tüntettél fel, akkor nem nagyon van mód egyezkedni....

Megnéztem egy aukciót, teljesen rendben van a megadott postaköltség.
A vevő elmehet a sóhivatalba.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.