IDÉZET(Tunde_Tunder @ 2011-06-26 20:42)

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ti mit tennétek a helyemben?
Én egyszer jártam úgy egy vevől, hogy elsőbbségivel kérte a cuccot (az sincs könyvelve), s közel 3-4 hetet vártunk, de nem kapta meg. Nos, szerencsém volt, mert a posta visszahozta, azzal a cimkével, hogy NEM KERESTE. Gondolom nem fért be a postaládájába a küldemény (és épp nem volt otthon senki, aki átvehette volna), értesítést nem tudom kapott-e róla, de a postán biztos nem kereste.
Szerintem küldd el a postára, s kérdezzen rá, hogy nincs-e egy küldemény a nevére félretéve (mind a leveleseknél, mind pedig a csomagosoknál).
Közben írtam a posta ügyfélszolgálatára is, e-mailben, ahol 1-2 hét alatt válaszoltak. Azt mondták, hogy megnézik a kézbesítetlen tárgyak osztályán (pontos leírást adtam, hogy hogy nézett ki a csomag [fehér színű, nem bubis, csomó barna ragasztóval leragasztava], mi volt rá írva stb.). Nos nem találták meg nyilván, szerencsémre, mert közben visszajött.
Amúgy számlával semmit sem bizonyítasz. Bármilyen levelet feladhatsz, és kérhetsz róla számlát a vevő nevére...aztán, hogy tényleg neki adtad-e fel, ki tudja.
Az AJÁNLOTT feladást javaslom (itt az eset körülményeit vizsgálva általában kártérítenek, ha elveszik a küldemény). Nekem eddig minden küldeményem célba ért, kivéve ezt az 1-et, amit fentebb írtam.
A vevővel általában tisztázni kellene, hogy milyen módon megy a levél. Én felajánlom, hogy 5 lehetőség (sima, elsőbbségi, ajánlott, ajánlott elsőbbségi és utánvétel) van, de ha simán és elsőbbségive kéri, akkor ő viseli a kockázatot. Amúgy meg általában mindenkit rábeszélek az ajánlottra, elsőbbségi nélkül.
Amúgy meg ha tényleg nagy méretű volt a doboz, akkor nem hiszem, hogy befért volna a postaládájába, tehát küldd el a főpostára, s ott nézzenek körül picit.
Vagy ha SIMÁN megy, akkor olykor 5-7 munkanapig is elhúzódhat a kézbesítés. Én jártam már így. Lehet, hétfőn fog odaérni csak hozzá a csomag.