Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63
nagyzee
IDÉZET(zejopy @ 2011-05-19 08:10) *
Megnéztem egy aukciót, teljesen rendben van a megadott postaköltség.
A vevő elmehet a sóhivatalba.

Tartok tőle, hogy nem ismerjük a történet minden lényeges elemét.
zejopy
IDÉZET(zejopy @ 2011-05-19 08:10) *
Megnéztem egy aukciót, teljesen rendben van a megadott postaköltség.
A vevő elmehet a sóhivatalba.

biggrin.gif OK, igazad is lehet, tehát pontosítok.
Az ismert információk alapján a vevő elmehet a sóhivatalba.
nagyzee
IDÉZET(zejopy @ 2011-05-19 08:49) *
biggrin.gif OK, igazad is lehet, tehát pontosítok.
Az ismert információk alapján a vevő elmehet a sóhivatalba.

Ó, nem a te hozzászólásoddal van gond, hiszen nyilvánvaló, hogy a rendelkezésre álló infókra alapozol. Inkább a beküldött eredeti post az, ami kissé egy oldalról világítja meg az ügyet.
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-05-19 10:16) *
Ó, nem a te hozzászólásoddal van gond, hiszen nyilvánvaló, hogy a rendelkezésre álló infókra alapozol. Inkább a beküldött eredeti post az, ami kissé egy oldalról világítja meg az ügyet.

rolleyes.gif Tulajdonképpen erre mindig gondolni kell. Annyiszor volt már, hogy megjelent a másik fél, teljesen más nézőponttal, és olyan is volt, hogy kiderült, a nyitó postot író tag a hunyó. smile.gif
Jó lenne mindig ilyenkor linket tenni, hogy megnézzük a feleket, mármint a profiljukat. Az nagyon sok mindent elárul.
Az meg természetes, hogy mindenki a saját szemszögéből panaszkodik.
Tudod, mint a gyerekek közötti verekedésnél. Az úgy kezdődött, hogy a Ferike visszaütött.biggrin.gif
pferde
Kezdem azt gondolni magamról, hogy nem vagyok egy ideális vevő... Sőt... kifejezetten nehéz eset vagyok. unsure.gif

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1457777869 (üzenőfal)

És a már megvásárolt fólia terméklapján

http://www.vatera.hu/ontapados_butorfolia_...1454176969.html

követhető, hogy tényleg megkaptam a 2 tekercset 580,- Ft.-ért, mert bőven belefért az 500 gr-igos súlyhatárba (368 gr volt a két tekercs) .

... valószínűleg ez a másik egy nehezebb fajsúlyú fólia. rolleyes.gif Nem beszélve arról, hogy a legnagyobb buborékos boríték is csak 35 cm-es. (Lehet, hogy összehajtogatva kapom? mosking.gif)
sigronm
Termékfeltöltésnél a Személyes átvétel opcióhoz is lehet árat írni. Lehetséges, hogy egy eladó a személyes átvételért is felszámol díjat? Vagy milyen esetben kell ezt a rubrikát kitölteni?
zejopy
IDÉZET(sigronm @ 2011-05-21 17:52) *
Termékfeltöltésnél a Személyes átvétel opcióhoz is lehet árat írni. Lehetséges, hogy egy eladó a személyes átvételért is felszámol díjat? Vagy milyen esetben kell ezt a rubrikát kitölteni?

Ha nem kerül pénzbe, akkor nem kell kitölteni. Gondolom, de nem vagyok benne biztos, ez talán abban az esetben lehet összeg, ha olyan az áru, hogy te viszed házhoz.
De azt hiszem, ezzel bölcsebb Benz állásfoglalását megvárni.smile.gif
VateraBenz
IDÉZET(sigronm @ 2011-05-21 17:52) *

Tisztelt sigronm!

Alapvetően nem tartjuk elfogadhatónak, ha az eladó a személyes átvételért pénzt kér.
Egyes jól megindokolt kivételek lehetnek, de akkor az indokolásnak a szállítási információs mezőben szerepelnie kell.

Lehetséges, hogy a közeljövőben a személyes átvétel díja mezőt megszüntetjük.
pkonsti
Elveszett ajánlott küldemény + kártérítés témaköre:
A lényeg, mi a helyzet, ha egy pl.Vaterán vásárolt termékért a vevő utal, az eladó ajánlottan postázza, de elveszik. Kinek mi jár?
Vegyünk egy egyszerű példát:
veszünk 2 DVD-t (legyenek joglejárt filmek, amiket már nehezebb beszerezni) 4.000 Ft-ért
A posta erre legyen 600 Ft
Mi történik:
Vevő utalja a pénzt eladónak. Eladó tehát +4.600 Ft-tal rendelkezik, vevő még semmivel (csak a tulajdonjoggal az árúval kapcsolatban, illetve 4.600 Ft-al csökken a vagyona ).
Eladó postázza a DVD-ket, ezzel -600 Ft, marad neki 4.000 Ft-ja, és 2 DVD-vel kevesebbje van.
A küldemény elveszik. Eladó elindítja a tudakozványt, ami 2 hét után indítható, és kb. 1 hónap, mire eredménye van.
Vevő ezen idő alatt nem veheti meg a DVD-ket, mert mi van, ha mégis feltűnik a csomag?
Eredmény megvan, elveszett.
Mit fizet a posta:
600 Ft 17x-se + feladási díj: 10.800 Ft.
Ez kinek jár?
Vevő eddig így áll: -4.600 Ft és 1,5 hónap várakozás, és idegesség,
Eladó: +4.600 FT - 600 Ft posta, és őt nem zavarja, hogy nem érkezett meg a vevőnek, hisz neki nem kellett, ezért adta el.
Van tehát +10.800 Ft, amiről dönteni kell.
Ha eladó kapja meg, és visszautalja a vevőnek amit fizetett: +4.600 Ft - 600 Ft + 10.800 Ft -4.600 Ft = +10.200 Ft. Eredeti felállás szerint +4.000 Ft-ja lehetett volna az üzlet végén (amit a vevő utalt - 600 Ft posta.)
Vagyis 6.200 Ft haszna van abból, hogy elveszett a küldemény!
Vevő hogy áll: -4.600 Ft + 4.600 Ft = 0 Ft + idegesség + 1,5 hó várakozás.
Ilyen esetben szerintem a vevőnek jár a kártérítés, az eladó pedig ne utalja vissza a vételárat.
Az utánajárásról meg csak annyit:
06-40-46-46-46, itt bármikor lehet érdeklődni a küldemény sorsáról. A postára csak akkor kell elmenni, ha amikor 1. a tudakozványt feladja az eladó, 2.: mikor a kártérítési igényt benyújtja. De, az eladó valszeg olyan postán adta föl, ahová rendszeresen jár, ezért ha olyankor ejti meg mindkettőt, amikor amúgy is postára megy, akkor nincs igazán nagy fáradtság a dologban.
És kérdem, melyik a kevésbé rosszabb: 2 alkalommal elmenni a postára, vagy 1,5 hónapig várni, idegeskedni (hisz a bizonytalanság a legrosszabb érzés, illetve az a tudat, hogy talán egy ritka, nehezen beszerezhető dolog veszett el, amit annyiért talán már soha sem tud megszerezni a vevő)?
Kit ért több kár?
Aramir_1975
IDÉZET(pkonsti @ 2011-06-03 17:28) *

Én úgy tudom a vevőnek jár a kártérítés, elvégre az ő tulajdona tünt el (kifizette, övé, csak még nem kapta meg).
Esetleg elfelezheti a két fél a "hasznot", és akkor nincs vita.
Egyébként nincs olyan, hogy 600 Ft-os posta, 580-as van, és tudtommal a tizenötszörösét fizetik + a feladási díjat, úgyhogy a haszon csak valami 4700 lenne.
Egyébként ne hidd, hogy az eladó ilyenkor nem idegeskedik laugh.gif Én már akkor is elkezdek aggódni egy kicsit, ha késik 1-2 napot a küldeményem, és a vevőm meg kérdezgeti, hogy mikor adtam fel, holott a feladás napján írtam neki, hogy feladtam.
Vagy amikor kettő hetet késett egy csomagom...
nagyzee
IDÉZET(pkonsti @ 2011-06-03 17:28) *

Az én verzióm (mint eladó):
A vevő feladata, hogy fizessen, az eladó feladata, hogy az árut eljuttassa a vevőhöz.

Ha küldemény nem érkezik meg 4-5 nap alatt, az eladó (én) postai telefonos érdeklődés után ( amiből kiderül hogy tényleg nem lett kézbesítve...) kártalanítja a vevőt pénzvisszafizetéssel, vagy újabb csomag feladásával.

A vevő teendője ebben az esetben szerintem semmi. Ha az eladó önhibáján kívül nem tudja teljesíteni a küldést, akkor a vevő gyakorlatilag azonnal kártalanítva van. Nem találkoztam még olyan vevővel, akit érdekelt volna a másfél hónapos procedúra a magasabb kártérítés reményében, de szerintem az nem is az ő feladata, a postával az eladó került "szerződéses" kapcsolatba, az ő dolguk rendezni a vitás helyzetet , a kártérítés tehát a feladót illeti.

Aramir
IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-03 19:14) *
A vevő feladata, hogy fizessen, az eladó feladata, hogy az árut eljuttassa a vevőhöz.

Ha küldemény nem érkezik meg 4-5 nap alatt, az eladó (én) postai telefonos érdeklődés után ( amiből kiderül hogy tényleg nem lett kézbesítve...) kártalanítja a vevőt pénzvisszafizetéssel, vagy újabb csomag feladásával.

A vevő teendője ebben az esetben szerintem semmi. Ha az eladó önhibáján kívül nem tudja teljesíteni a küldést, akkor a vevő gyakorlatilag azonnal kártalanítva van. Nem találkoztam még olyan vevővel, akit érdekelt volna a másfél hónapos procedúra a magasabb kártérítés reményében, de szerintem az nem is az ő feladata, a postával az eladó került "szerződéses" kapcsolatba, az ő dolguk rendezni a vitás helyzetet , a kártérítés tehát a feladót illeti.

És ha a vevőd két hét alatt kapja meg a csomagot? Vagy a tudakozvány hatására hirtelen előkerül, mint az én utánvételes pénzem (kétszer is jártam így)? Kártérítést nem kapsz, a pénzed és a terméked a vevőnél. Ez így elég rizikós, nem?
zejopy
IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-03 20:14) *

IDÉZET(Aramir @ 2011-06-03 20:32) *
És ha a vevőd két hét alatt kapja meg a csomagot? Vagy a tudakozvány hatására hirtelen előkerül, mint az én utánvételes pénzem (kétszer is jártam így)? Kártérítést nem kapsz, a pénzed és a terméked a vevőnél. Ez így elég rizikós, nem?

smile.gif Én is úgy csinálom, mint nagyzee. Már csak azért is, mert a feladóvevényt nem adom ki a kezemből, mert azzal tudom bizonyítani (esetleg a Vati felé is), hogy feladtam.
Nagyon nagy disznóság, ha a vevő visszakéri a pénzt, miközben megkapja az árut. Szeretném hinni, hogy annyira ritka, hogy talán én nem is találkozom ilyennel. Nagy csalódás lenne.
Bigdept
IDÉZET(Aramir_1975 @ 2011-06-03 19:46) *
Én úgy tudom a vevőnek jár a kártérítés, elvégre az ő tulajdona tünt el (kifizette, övé, csak még nem kapta meg).
Esetleg elfelezheti a két fél a "hasznot", és akkor nincs vita.
Egyébként nincs olyan, hogy 600 Ft-os posta, 580-as van, és tudtommal a tizenötszörösét fizetik + a feladási díjat, úgyhogy a haszon csak valami 4700 lenne.
Egyébként ne hidd, hogy az eladó ilyenkor nem idegeskedik laugh.gif Én már akkor is elkezdek aggódni egy kicsit, ha késik 1-2 napot a küldeményem, és a vevőm meg kérdezgeti, hogy mikor adtam fel, holott a feladás napján írtam neki, hogy feladtam.
Vagy amikor kettő hetet késett egy csomagom...

Én általában felajánlom a felezést. Amúgy még nem veszett el küldeményem. Viszont aggódó vevőim voltak, akik kitértek erre is. Volt olyan, aki ragaszkodott a sima levélhez. Na, azzal nem állt szándékomban osztozni (juszt is ajánlottan adtam fel, fedeztem a plusz költséget).

Tudakozvány elindításakor lehet azt is kérni, hogy kártérítést a címzett kapja.
Alapból nem neki jár, mivel a Posta nem áll vele szerződéses viszonyban. A feladó adta fel a küldeményt, vele "tárgyalnak".
Aramir
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-03 20:50) *
smile.gif Én is úgy csinálom, mint nagyzee. Már csak azért is, mert a feladóvevényt nem adom ki a kezemből, mert azzal tudom bizonyítani (esetleg a Vati felé is), hogy feladtam.
Nagyon nagy disznóság, ha a vevő visszakéri a pénzt, miközben megkapja az árut. Szeretném hinni, hogy annyira ritka, hogy talán én nem is találkozom ilyennel. Nagy csalódás lenne.

Nem az a baj, hogy a vevő esetleg letagadja a küldeményt, hanem simán előfordulhat, hogy késik a csomag, vagy ott van a postán és nem kapott értesítőt a vevő (mondjuk ez utóbbi persze megoldható egy ragszámmal és a vevő postára küldésével), vagy mint írtam, én kétszer indítottam tudakozványt, mindkét esetben az utánvételre vártam a pénzt, és ahogy elindítottam a tudakozványt, pár nap elteltével megkaptam a pénzt, majd megint pár nap elteltével jött a tudakozvány végeredménye, hogy rendben kézbesítve lett  mosking.gif Ezt simán eltudom képzelni csomagnál is.
Mindegy, szerencsére még nem volt ilyen problémám.
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-03 20:59) *
Nem vállaltál garanciát. Ellenben fix áras termék, amit 8 napon belül minden indoklás nélkül vissza kell venned. Én így tudom, de lehet, hogy tévedek. smile.gif

Csak ha vállalkozó az eladó, magánszemélyként nincs ilyen, plusz így a vevő bukna egy postaköltséget, míg garinál illik mintkét postát megtéríteni.
IDÉZET(kovapapa @ 2011-06-03 20:56) *
Akkor úgy kérdezném a dolgot, ha nem adok kártérítést kaphatok érte jogosan negatív értékelést?
A hibát ugye nem is láttam.

Simán, és még töröltetni sem tudod majd, mert a Vatera nem lát bele az adás-vételbe.

zejopy
IDÉZET(Aramir @ 2011-06-03 22:05) *
Nem az a baj, hogy a vevő esetleg letagadja a küldeményt, hanem simán előfordulhat, hogy késik a csomag, vagy ott van a postán és nem kapott értesítőt a vevő .....

Én előtte azért el szoktam küldeni a postára. Úgy van, hogy kb. egy hét eltelik, mikor megkérdezik, hogy mikor akarom feladni a csomagot. Erre én lesápadok és megírom, hogy feladtam a pénz beérkezésének a napján, aztán telefonálok is. Mail-ben is, telefonban is elmondom, hogy mi a teendő. Mire ezt megcsinálja, megint eltelik egy kis idő, és már alig kell várni a tudakozvány indítására. A válasz hamar megvan, a kártérítés lassú. Ha tudom,hogy elveszett, akkor rögtön kártalanítok, vagy választhat mást.

IDÉZET(Aramir @ 2011-06-03 22:05) *
Csak ha vállalkozó az eladó, magánszemélyként nincs ilyen, plusz így a vevő bukna egy postaköltséget, míg garinál illik mintkét postát megtéríteni.

Köszi a pontosítást. rolleyes.gif
nagyzee
IDÉZET(Aramir @ 2011-06-03 20:32) *

MINDIG elsőbbségivel adom fel és legalább ajánlva. Ha 4-5 nap alatt nincs ott, és a posta a ragszám alapján nem tudja megmondani, hol van, akkor szinte 100%, hogy elveszett. Volt már néhány postázásom, és ha nem volt ott 3 munkanap alatt a vevő postáján, akkor a küldeményt elveszettnek tekintettem, és minden esetben tényleg elveszett volt. Egy esetben fordult elő, hogy a vevő szerint ő nem kapta meg, de a posta szerint átvette, aztán a "félreértés" gyorsan tisztázódott.
damir01
Az lenne a kérdésem, hogy mi van ha kapok egy nagy méretű, még 2 kilós postázásba beleférő, sima levelet, s nem vagyok otthon, amikor kézbesítik? Ilyenkor kap a címzett értesítést, hogy "levele" érkezett, de azt nem tudták kézbesíteni, mert nem fért bele a postaládába?

svejku
IDÉZET(damir01 @ 2011-06-05 10:37) *
Az lenne a kérdésem, hogy mi van ha kapok egy nagy méretű, még 2 kilós postázásba beleférő, sima levelet, s nem vagyok otthon, amikor kézbesítik? Ilyenkor kap a címzett értesítést, hogy "levele" érkezett, de azt nem tudták kézbesíteni, mert nem fért bele a postaládába?

Így van, hasonló értesítést hagynak mint csomagnál, vagy ajánlott levélnél, amivel a postára kell menned. Ha nagy, és nehéz, akkor lehet, hogy ki se hozza a sima postás, csak az értesítőt.
Koriander87
Sziasztok!

Visszatérő témát vetek fel: mi van akkor, ha az eladó nemlétező postaköltséget ad meg?

Egy babahálózsákot szerettem volna megvenni, az eladó 700 Ft-ot adott meg postaköltségnek. Rákérdeztem, hogy ugye csak becsült költség. Mire visszaírt, hogy " Igen,de ált jól határozom meg kb,de amikor több aztpersze én állom ". Amikor írtam neki, hogy ilyen postaköltség nincsen, és hogy inkább 580 Ft-os kategóriájúnak tűnik a termék, nem válaszolt. El is adta másnak, pedig szívesen megvettem volna. sad.gif

Mi a véleményetek?
zejopy
IDÉZET(Koriander87 @ 2011-06-05 20:42) *
Sziasztok!

Visszatérő témát vetek fel: mi van akkor, ha az eladó nemlétező postaköltséget ad meg?

Egy babahálózsákot szerettem volna megvenni, az eladó 700 Ft-ot adott meg postaköltségnek. Rákérdeztem, hogy ugye csak becsült költség. Mire visszaírt, hogy " Igen,de ált jól határozom meg kb,de amikor több aztpersze én állom ". Amikor írtam neki, hogy ilyen postaköltség nincsen, és hogy inkább 580 Ft-os kategóriájúnak tűnik a termék, nem válaszolt. El is adta másnak, pedig szívesen megvettem volna. sad.gif

Mi a véleményetek?

Nekem nincs véleményem. Ami volt, azt tegnap leírtam, válasz vagy visszajelzés nem érkezett, pedig szerintem nem volt hülyeség.
Koriander87
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-05 20:48) *
Nekem nincs véleményem. Ami volt, azt tegnap leírtam, válasz vagy visszajelzés nem érkezett, pedig szerintem nem volt hülyeség.

És hova írtad le? Engem érdekelne. smile.gif
zejopy
IDÉZET(Koriander87 @ 2011-06-05 20:52) *
És hova írtad le? Engem érdekelne. smile.gif

Ezt írtam tegnap:
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-04 10:43) *
............
Annyira pofátlan dolognak tartom, hogy ezt csinálják. Én azon görcsölök, hogy amit 580-as súlyra írtam, nehogy átcsússzon a 810-es kategóriába, ha meg a 960-as lesz 810, akkor nem kérem el, csak a valósat. Komoly program a súlyok betartása nálunk, hogy sikerüljön eltalálni, amit saccoltam, mégis biztonságos legyen.
Vásárolok is. Nagyon sok esetben találkozom azzal, hogy simán elkérik a bubis boríték árát, és gyakran eltérnek a szállítási sablonban megadottól, felfelé. .......Az elv zavar, az, hogy amíg én belegebedek abba, hogy jól csináljam, addig más megengedi magának azt, hogy simán áthágja a szabályzatot, pontosan arra számítva, hogy ilyen kis összeg miatt nem fog a vevő cirkuszolni.
.........
Mondjuk, ha Vatera lennék, akkor lehet, hogy beállítanék egy olyan rendszert, ami ezt olyan módon figyelné, hogy rögtön jelezne. Azaz, mindenki tudja, mik az ajánlott levél árak. Max. 960 Ft. Ha valaki beírja ajánlott levélnek, hogy 1250 Ft, akkor máris jelezze a rendszernek és nézzenek rá. Ha szabálytalan, mert nincs ott, pl, hogy értékbiztosított, vagy bármi olyasmi, ami megmagyarázza az eltérést, akkor menne a kukába. Ennyi.

A lila a lényeg.
VateraBenz
Sziasztok!

...

Tisztelt Koriander87!

Vatera ÁFF 3/7. Nem megengedett olyan tranzakció indítása ... amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget.

Amennyiben szabálytalanságot észlel, a terméklapon a szabálytalan aukció szövegre kattintva vagy lejárt aukció esetén a kapcsolatfelvételen keresztül jelezze és a felelős kolléga indokolt, bizonyítható esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. Köszönjük!
Koriander87
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-05 20:57) *
Ezt írtam tegnap:

A lila a lényeg.

Tetszik a megoldásod, csak kikerülhető, és sokan meg is teszik. Pl. a termékfeltöltéskor személyes átvételt jelölsz meg 0 Ft-os postaköltséggel, szöveges részbe pedig beírod, hogy "postaköltség 700 Ft", hogy maradjunk a példámnál.

T. Benz!
Köszönöm, megteszem.
nagyzee
...Mi a véleményetek?

Én teljesen a piac híve vagyok. Ha a vevő sokallja a postaköltséget, ne licitáljon a termékre. Azok az eladók, akik irreális postaköltséggel dolgoznak, így ki fognak esni, senki nem vesz tőlük semmit. Ez persze utópia, hisz a vevők nem ilyenek. ( akkor meg, ha nem ilyenek, viseljék el, hogy átverik őket..) Így marad a Vatera szabályozása, aminek a betartatása persze elég sok energiát igények mindenki részéről, de egyelőre jobb nincs.
Koriander87
IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-05 21:10) *
Én teljesen a piac híve vagyok. Ha a vevő sokallja a postaköltséget, ne licitáljon a termékre. Azok az eladók, akik irreális postaköltséggel dolgoznak, így ki fognak esni, senki nem vesz tőlük semmit. Ez persze utópia, hisz a vevők nem ilyenek. ( akkor meg, ha nem ilyenek, viseljék el, hogy átverik őket..) Így marad a Vatera szabályozása, aminek a betartatása persze elég sok energiát igények mindenki részéről, de egyelőre jobb nincs.

Világos, először én is azzal próbálkoztam, hogy az eladó írásba adja, hogy mennyi a valós postaköltség. Amikor ezt nem tette meg, nem licitáltam. Csak az zavart össze, hogy megnéztem az értékeléseit, és a postaköltségekre még soha senki nem panaszkodott.
damir01
IDÉZET(svejku @ 2011-06-05 11:13) *
Így van, hasonló értesítést hagynak mint csomagnál, vagy ajánlott levélnél, amivel a postára kell menned. Ha nagy, és nehéz, akkor lehet, hogy ki se hozza a sima postás, csak az értesítőt.

Köszi a segítséget!
nagyzee
IDÉZET(Koriander87 @ 2011-06-05 21:16) *
Világos, először én is azzal próbálkoztam, hogy az eladó írásba adja, hogy mennyi a valós postaköltség. Amikor ezt nem tette meg, nem licitáltam. Csak az zavart össze, hogy megnéztem az értékeléseit, és a postaköltségekre még soha senki nem panaszkodott.

Én úgy vagyok vele, hogyha vásárolok valamit, és a vételár+feltüntetett postaköltség nekem megfelel, akkor nem érdekel, hogy az valós-e vagy sem, engem az érdekel, hogy az árut az eladó épségben eljuttassa hozzám. Ha ez megvan, én sem fogok később panaszkodni, hogy 30Ft-tal kevesebb bélyeget láttam a csomagon. Ez persze az én véleményem, a Vatera szabályzata ennél szigorúbb.
zejopy
Na, hogy én se maradjak postázási gond nélkül.smile.gif Úgy látszik nagyon aktív időszak van ez ügyben.
Sablonlevél megírva, elküldve. Két nap múlva jön is a válasz (1 Ft-os aukció).
Csupa kisbetűvel, megszólítás semmi, szóval már a levél láttán felkészülhettem. Simán kéri. Ennyi.
Na vissza a levél, hogy nem adtam meg ezt a lehetőséget. Megírtam neki az ajánlott postázás árát, most várom a választ. Aztán vagy megy a biztonsag-nak, vagy sem. De ha nagyon pruttyog, akkor feladom saját költségemre.
Az a legszebb az egészben, hogy 23 Ft-ért ment el a cucc. laugh.gif
Tök jó üzlet lesz ez nekem, az ajánlottnak a díja, sőt, ha esetleg pénztári befizetést csinál. laugh.gif Csúcs.laugh.gif
pazmand
Üdv mindenkinek!! Tegnap rendeltem egy cipo baxx farmert a felhasználó neve gentfashion lengyelországi.
Szeretném tudni hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
csakparfum
IDÉZET(nagyzee @ 2011-06-05 21:35) *
Én úgy vagyok vele, hogyha vásárolok valamit, és a vételár+feltüntetett postaköltség nekem megfelel, akkor nem érdekel, hogy az valós-e vagy sem, engem az érdekel, hogy az árut az eladó épségben eljuttassa hozzám. Ha ez megvan, én sem fogok később panaszkodni, hogy 30Ft-tal kevesebb bélyeget láttam a csomagon. Ez persze az én véleményem, a Vatera szabályzata ennél szigorúbb.

Nehéz dolog ám ez a posta! smile.gif Mi régebben átalánydíjat írtunk ki, és vagy annyi volt, vagy valamelyik fél becsapódott. Azt tapasztaltuk, hogy megmértük az irodában a postai "levelek" súlyát, ami persze a postáig néha megiperedett. Volt olyan termék, amiből 2 helyre kiment 1-1 darab, de a postai mérlegelésnél valahogy az egyik nem kicsit nehezebb volt a másiknál (aminek a súlya az irodában még egyforma volt). Egyszer reklamáltunk emiatt a postás kisasszonynál, majd bemutatta, hogyan mér többet, hogyan kevesebbet ugyanaz a mérleg. A másik megtapasztalásunk az volt, hogyha egy termék súlya csomagolással együtt 490g, akkor postáéknál tutira 502g (500g-ig 650 Ft, felette 930 Ft).

Sok felhasználónál látom, hogy az eladó levele/csomagja eltűnt a postán. Nincs sok tapasztalatunk, mert jobban bízunk a futárban, de eddig a Vaterát is beleszámítva kb. 350-400 terméket küldtünk postán, de egy sem veszett el (bár mi fel is szoktuk adni őket biggrin.gif ).

Hogyha drágább a vásárolt dolog, vagy sürgős, akkor mindenképpen futárt kérjetek. Azon kívül, hogy a helyetekbe viszi, egyből lehet reklamálni az esetleges sérülést. Köteles megvárni, amíg kibontod, leellenőrzöd a sértetlenségét (a postai kézbesítőknek nincs ilyen kötelezettségük).

Üdv: Eszti
zejopy
IDÉZET(csakparfum @ 2011-06-24 22:19) *
....... de a postai mérlegelésnél valahogy az egyik nem kicsit nehezebb volt a másiknál (aminek a súlya az irodában még egyforma volt). ......

Én még sosem tapasztaltam ilyet. Mindig azonos az otthon és a postán mért súly.
Sprinkler1
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-24 22:24) *
Én még sosem tapasztaltam ilyet. Mindig azonos az otthon és a postán mért súly.

Én itthon hitelesített mérleggel mérek.
A postai mérleg nálunk is mindig többet mér, 2-3 grammal.Ráadásul van egy másik digitális mérlegem is (azért mert az 30 kg-ig mér, a hitelesített meg csak 15 kg-ig mér).Na nálam a két mérleg tök egyformán mér,mégis valamilyen érdekes dolog folytán a postán többet mérnek a lányok.
Én ezt meg is említettem, de nem értem el vele semmit.De felettébb érdekesnek találom a dolgot....

Tunde_Tunder
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ti mit tennétek a helyemben?

Eladtam egy kabátot. Megállapodtunk, hogy postával együtt 3.500,- Ft-ért elviheti a kedves vevő, vagyis engedtem az árából. Nem beszéltünk róla, hogy milyen postázási módot választ. A terméklapon becsült postaköltséget írtam, lemérve viszont már a következő kategóriába került volna, ezért simán adtam fel. Erről van számlám. Június 21-én adtam postára és 25-én jelezte, hogy még nem érkezett meg. Tudom, hogy a sima küldeményt nem lehet kerestetni. Viszont azt is tudom, hogy az ajánlottat is kerestethetem, de ha valakinek megtetszett a tartalma, az sem lesz meg már sosem. Az ajánlott kategória sem ad már annyi biztonságot, mint régebben. mert már nem kell kézbe sem adni, bedobhatják a postaládádba is. Ezt ismerősömtől tudom, aki így járt és a postán felvilágosították, hogy helyesen járt el a postása, amikor postaládába tette a küldeményét aláírás nélkül.

Még abban reménykedem - mivel nagyobb méretű doboz volt - , hogy a postaládájában értesítést hagytak neki, hogy menjen átvenni a küldeményt. Remélem így lesz.

De ha nem lenne meg, egyedül nekem kell viselnem a költségeket? Kötelességem a teljes összeget visszautalni? Az első vásárlásaim során én is jártam így: simán kértem a küldeményt, az eladónak volt számlája, én pedig elfogadtam, hogy elveszett, hiába fizettem érte.

Köszönöm a segítségeteket!

Tünde
VateraBenz
IDÉZET(Tunde_Tunder @ 2011-06-26 20:42) *
...
De ha nem lenne meg, egyedül nekem kell viselnem a költségeket? Kötelességem a teljes összeget visszautalni? Az első vásárlásaim során én is jártam így: simán kértem a küldeményt, az eladónak volt számlája, én pedig elfogadtam, hogy elveszett, hiába fizettem érte.

Köszönöm a segítségeteket!

Tünde

Tisztelt Tunde_Tunder!

A számla semmit sem bizonyít - így azt sem, hogy valóban feladta a csomagot.
damir01
IDÉZET(Tunde_Tunder @ 2011-06-26 20:42) *
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ti mit tennétek a helyemben?

Én egyszer jártam úgy egy vevől, hogy elsőbbségivel kérte a cuccot (az sincs könyvelve), s közel 3-4 hetet vártunk, de nem kapta meg. Nos, szerencsém volt, mert a posta visszahozta, azzal a cimkével, hogy NEM KERESTE. Gondolom nem fért be a postaládájába a küldemény (és épp nem volt otthon senki, aki átvehette volna), értesítést nem tudom kapott-e róla, de a postán biztos nem kereste.
Szerintem küldd el a postára, s kérdezzen rá, hogy nincs-e egy küldemény a nevére félretéve (mind a leveleseknél, mind pedig a csomagosoknál).
Közben írtam a posta ügyfélszolgálatára is, e-mailben, ahol 1-2 hét alatt válaszoltak. Azt mondták, hogy megnézik a kézbesítetlen tárgyak osztályán (pontos leírást adtam, hogy hogy nézett ki a csomag [fehér színű, nem bubis, csomó barna ragasztóval leragasztava], mi volt rá írva stb.). Nos nem találták meg nyilván, szerencsémre, mert közben visszajött.

Amúgy számlával semmit sem bizonyítasz. Bármilyen levelet feladhatsz, és kérhetsz róla számlát a vevő nevére...aztán, hogy tényleg neki adtad-e fel, ki tudja.
Az AJÁNLOTT feladást javaslom (itt az eset körülményeit vizsgálva általában kártérítenek, ha elveszik a küldemény). Nekem eddig minden küldeményem célba ért, kivéve ezt az 1-et, amit fentebb írtam.
A vevővel általában tisztázni kellene, hogy milyen módon megy a levél. Én felajánlom, hogy 5 lehetőség (sima, elsőbbségi, ajánlott, ajánlott elsőbbségi és utánvétel) van, de ha simán és elsőbbségive kéri, akkor ő viseli a kockázatot. Amúgy meg általában mindenkit rábeszélek az ajánlottra, elsőbbségi nélkül.

Amúgy meg ha tényleg nagy méretű volt a doboz, akkor nem hiszem, hogy befért volna a postaládájába, tehát küldd el a főpostára, s ott nézzenek körül picit.

Vagy ha SIMÁN megy, akkor olykor 5-7 munkanapig is elhúzódhat a kézbesítés. Én jártam már így. Lehet, hétfőn fog odaérni csak hozzá a csomag.
zejopy
Úgy látszik, ma problémás napom van.
Vettem egy könyvet. A szállítási sablonban 390 Ft volt megadva. Az eladó meglehetősen sokára válaszolt. 810 Ft-ot kért postára, nekem még így is megérte, és elképzelhetőnek tartottam, hogy van olyan súlya, ami igényli ezt az összeget.
Ma megjött a könyv. De mivel nem tollas a hátam (igény esetén megmutatom), megnéztem a bélyeget.
510 Ft van rajta. Mindkét bélyeg lepecsételve, tehát nem tartom valószínűnek, hogy "leesett" egy 300 Ft-os bélyeg.
A gondom az, hogy nem tudom, milyen lehet az 510 Ft-os feladás, és hogy rajta van az ajánlott.
Vélemények?
Benz, ha sablont ad, akkor beülök az autómba, felmegyek a Vatera székhelyére, keresztültörök a biztonságiakon és tényleg testi erőszakot fogok alkalmazni. mosking.gif
svejku
IDÉZET(zejopy @ 2011-06-28 10:16) *
A gondom az, hogy nem tudom, milyen lehet az 510 Ft-os feladás, és hogy rajta van az ajánlott.
Vélemények?

Milyen nehéz a pakk?
VateraBenz
Úgy látszik, ma problémás napom van.
...

Kérje szépen a különbözet visszautalását. A válaszból kiderül, hogy szándékos vagy véletlen volt a túlszámlázás. idea1.gif
zejopy
IDÉZET(VateraBenz @ 2011-06-28 11:37) *
Kérje szépen a különbözet visszautalását. A válaszból kiderül, hogy szándékos vagy véletlen volt a túlszámlázás. idea1.gif

Köszönöm, ez nagyon jó ötlet. rolleyes.gif
gyeneslukacs
Sziasztok!

4db 16"os lemezfelnit szeretnék elküldeni a vevőnek. 20,4 kg összesen a csomagolással együtt. Két darabonként csomagoltam, tehát 2X10,2kg-osak a csomagok. Hogy tudnám feladni a legolcsóbban? A Vaterás GTR futárszolgálatot nem bírom elérni telefonon múlt hét óta.

Segítségeteket előre is köszönöm!
Sprinkler1
IDÉZET(gyeneslukacs @ 2011-06-28 15:31) *
Sziasztok!

4db 16"os lemezfelnit szeretnék elküldeni a vevőnek. 20,4 kg összesen a csomagolással együtt. Két darabonként csomagoltam, tehát 2X10,2kg-osak a csomagok. Hogy tudnám feladni a legolcsóbban? A Vaterás GTR futárszolgálatot nem bírom elérni telefonon múlt hét óta.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Szia!

Ha dobozba be tudod csomagolni a 2-2 db-ot, akkor standard csomagként 1050 Ft/csomag áron.Összesen 2100 ft lenne.

Ha erős zsákba, akkor start csomagként, asszem annak 1690 ft darabja.Hiába van a 2 db 20 kg alatt, ha nem dobozba csomagolod, nem köteles a postás standard csomag díjat számolni.Ez persze 2x1690 Ft vagy 1650 ft nem tudom pontosan.

Benz, ha sablont ad, akkor beülök az autómba, felmegyek a Vatera székhelyére, keresztültörök a biztonságiakon és tényleg testi erőszakot fogok alkalmazni. mosking.gif

Aztaaaaa.De kár,hogy Benz nem sablont írt, ezt azért megnéztem volna. mosking.gif

Nekem meg gonosz napom van.

Viccet félretéve, ez nem volt részéről kissé szabálytalan dolog?Hiszen a terméklapon a valós költséget köteles megadni az eladó.
zejopy
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2011-06-28 15:57) *
Aztaaaaa.De kár,hogy Benz nem sablont írt, ezt azért megnéztem volna. mosking.gif

Nekem meg gonosz napom van.

Viccet félretéve, ez nem volt részéről kissé szabálytalan dolog?Hiszen a terméklapon a valós költséget köteles megadni az eladó.

Bementem a postára, megkérdeztem, leesett egy bélyeg róla. Szóval ez a része rendben van. smile.gif
A szállítási opciók ilyen szempontból nem érdekelnek. dontknow.gif
svejku
IDÉZET(svejku @ 2011-06-28 11:28) *
Milyen nehéz a pakk?

Gondoltam, hogy 500 és 750 gr között lehetett, akkor jön ki ajánlottan 810-re, amiből egy 300 forintos bélyeg leeséssel maradt 510. Tehát rendben van.
svejku
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2011-06-28 15:57) *

A valós költségnél többet nem adhat meg, kevesebbet igen. (Pl ingyen is postázhat) Persze az más kérdés, hogy akkor utólag sem kérheti el a különbözetet. Tehát inkább ez volt szabálytalan. (szerintem)
zejopy
IDÉZET(svejku @ 2011-06-28 17:10) *
A valós költségnél többet nem adhat meg, kevesebbet igen. (Pl ingyen is postázhat) Persze az más kérdés, hogy akkor utólag sem kérheti el a különbözetet. Tehát inkább ez volt szabálytalan. (szerintem)

Tisztázzuk akkor, mert ezt nem annyira tudod.
Valós postaköltséget adhat meg az eladó a szállítási sablonban. Az nem szabálytalan önmagában, ha kérdéses esetben a magasabb költséget jelöli be. A szabálytalan az, amikor a mérlegelés után is elkéri azt az összeget, pedig nem annyi, hanem kevesebb.
Ha kevesebbet jelöl be a szállítási sablonban a valósnál, akkor a különbözetet hivatalosan le kellene nyelnie. Természetesen nem vártam ezt el, bár megtehettem volna, de nem vagyok egy "olyan".smile.gif
Az aukció nem volt szabálytalan, mert egy elavult, azaz kisebb postaköltséget jelölt meg a jelenleginél.
Volt ebből egy vita, és határozottan emlékszem, hogy ilyen esetben nem törlik az aukciót.
Én is mindig saccolok. Nagyon megy már, de van, hogy bizonytalan vagyok. Ilyenkor mindig a magasabbat írom be, mert nem tudom, pontosan milyen lesz a csomagolás. Még sosem reklamált senki, hogy a megjelölt szállítási költségnél kevesebbet kérek.
Koriander87
Jó reggelt!

Tegnap nagy csalódás ért a postán: a postakész borítékot is lemérik, és súly alapján kifizettetik a különbözetet. Ti erről tudtatok? unsure.gif Sajnos én ott hallottam erről először, ezért most a postaköltség-különbözetet kénytelen vagyok lenyelni. Jó pap is holtig tanul... stb. stb.

Látom, megint fellángolt a postaköltség-vita. Én is annak a híve vagyok, hogy inkább a magasabb (de valós, a posta díjtáblázatában szereplő) költséget írom be, és a különbözetet visszautalom. Amennyiben a vevő elfogadja: épp tegnap volt egy tranzakcióm, ahol 75 Ft-ot akartam visszautalni a vevőnek, aki nagyon kedvesen annyit mondott, hogy köszöni a korrektségemet, de nem tart rá igényt. (Ilyen is van.)

Én továbbra is aggályosnak tartom, hogy vannak felhasználók, akik valótlan postaköltséget adnak meg. Egy hölgyre, akitől szerettem volna vásárolni, terméklapon már tettem panaszt, mivel ajánlott levélnek 700 ill. 900 Ft-ot ad meg. Terméklapon vele is leveleztem ez ügyben, nem nyugtatott meg, amit mondott. És az aukciói még élnek. Ezek szerint nem szabálytalan valótlan postaköltséget megjelölni.

Sprinkler1
IDÉZET(svejku @ 2011-06-28 17:10) *

Jaja!!!!Igen,ez így igaz! thank_you.gif
BlondeBaby
IDÉZET(Koriander87 @ 2011-07-01 07:14) *
Tegnap nagy csalódás ért a postán: a postakész borítékot is lemérik, és súly alapján kifizettetik a különbözetet. Ti erről tudtatok?

Szia!

Postakész ajánlott borítékot vettél, vagy postakész borítékot adtál fel ajánlottan?

BlondeBaby
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.