IDÉZET(VateraBenz @ 2011-11-08 08:08)

Szerencsére nem a postán határozzák meg a Vaterán érvényes szabályokat

Segítséget szeretnék kérni,de nem találok hasonló esetet.
Ha az eladó a teméklapon egy kamu,nem létező postaköltséget ad meg,kérheti azt a vevőtől???
Én Úgy tudom csak valós postaköltséget számolhat fel,azt amit a postán fizet a feladásért,vagy nem???
A konkrét gondom az,hogy nyertem 3 licitet öszz :3ft-ért(szalvéta)
Személyes átvételt szerettem volna ,hisz nem messze lakik az eladó.
Természetesen ez nem jött össze.
Majd közölte akkor a postaköltségre fizessek 900ft-ot.
Megírtam tisztában vagyok a postai díjszabással,és azzal is,hogy mennyit nyom ez a pár szalvéta.,valamint ilyen postaköltség nem létezik.
(hát borítékkal együtt nincs 10dkg,de legyen 25dkg,ennek a postája 455ft ajánlottan)
Mikor megkérdeztem,hogy lehet 900ft.?közölte ,hogy 3 licit 3 postaköltség.
Megírtam egy levélben kérem,ne külön-külön postázza el ,súly alapján fizetem a postát.
Válasz:Én ennyit gondolok érte és amikor licitáltál te ennek tudatában licitáltál.Elmondtam, hogy minek mennyi a postaköltsége. Tisztán. Érthetően. Én ezen nem fogok változtatni. Amikor licitált a szalvétáimra, tudatában volt a postaköltségnek. Nem írtam oda, hogy több vásárlása esetén kedvezményt adok. Akkor megérteném a felháborodását, de mivel ilyet nem írtam, nem áll jogában háborodni.
Na hát itt kezdődik a gond.
Igaz kiírta a posta 300ft.,bár ilyen posta nincs .
Most ezt tényleg felszámolhatja 3x????
Ha egyben küldi és a posta 455ft-ért elhozza ,akkor is köteles vagyok a 900ft-ot kifizetni,mert Ő a hasára ütött és beírt egy összeget ,mert annyit gondol érte???
Ha ez így működik,Én is minden egyes terméknél felszámolhatom a postát,akkor is ha egy helyre megy???Ez hülyeség