Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63
vidaeff
IDÉZET(socsi_2008 @ 2012-01-18 12:27) *
Csak az a bökkenő,nem adott meg egy konkrét időpontot,hanem előbb megkérdezte mikor mennék,majd mikor közöltem hogy mikor vagyok a városban,mindíg olyan időpontot adott,hogy ne tudjak el menni.De ez nem is érdekel,nem könnyű egyeztetni,de hogy a postaköltségen akar nyerészkedni az már gond.Az meg főleg gond,hogy Ő azt hiszi ha beír egy összeget azt követelheti is.Az ilyen kamu összegekkel a vásárlót megtévesztik.

Ehhez semmi okosat nem tudok hozzátenni, előttem elmondott minden lényegeset zejopy és a topic moderátora. Én csak kérdeznék. Ki ez a "becsületben" megőszült partner? Méltó helyére tenném, merő elővigyázatosságból. Köszönöm. thank_you.gif
zejopy
IDÉZET(vidaeff @ 2012-01-18 13:19) *
Ehhez semmi okosat nem tudok hozzátenni, előttem elmondott minden lényegeset zejopy és a topic moderátora. Én csak kérdeznék. Ki ez a "becsületben" megőszült partner? Méltó helyére tenném, merő elővigyázatosságból. Köszönöm. thank_you.gif

Szia! smile.gif

http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=1436730
Ő lesz az. Még nagyon hamvas, ha ez az első neve.

A törvényeket kijátszani csak akkor szabad, ha az ember nagyon ismeri őket. Akkor viszont már nem érdemes.smile.gif
Ő még biztosan nem ismeri annyira.
vidaeff
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-18 14:31) *
Szia! smile.gif

A törvényeket kijátszani csak akkor szabad, ha az ember nagyon ismeri őket. Akkor viszont már nem érdemes.smile.gif

Szia! smile.gif
A kis hamvast nyugdíjaztam. mosking.gif Iszom egy kave.gif - t az egészségedre.
Kösz.
socsi_2008
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-18 14:31) *
Szia! smile.gif

Ő az bizony!
Mosoborz
Sziasztok!

Van valahol részletesebb infó a különféle szállítási lehetőségekről? (személyes átvétel, futár stb.)? Eladó vagyok. Köszönöm
zejopy
IDÉZET(Mosoborz @ 2012-01-21 17:11) *
Sziasztok!

Van valahol részletesebb infó a különféle szállítási lehetőségekről? (személyes átvétel, futár stb.)? Eladó vagyok. Köszönöm

Milyen típusú részletesebb infóra gondolsz? A futárok díjtáblázatai elérhetőek innen a Vatiról (a kettő, amikkel szerződésük van), a postai díjtáblázat itt van valahol a postai topikban, de a posta oldaláról is elérhető. A személyes átvételről mit nem tudsz?
vallerszilvi
Tisztelt Vatera csapat!

2011. november közepén volt egy vásárlásom, az összeget az eladónak elutaltam. Az eladó arról értesített, hogy az összeget megkapta, majd karácsony utánig volt vele kapcsolatom, azóta semmi. Leveleimre nem válaszol, a piactéren már nem találom, a november közepén vásárolt árut azóta sem kaptam meg. A vásárlást értékeltem, mert a rendszer már nem engedett be, és én balga természetesen pozitívan értékeltem, bízva mindenki jóindulatában, és az eddigi pozitív tapasztalatokban.
Problémám lényege, hogy a pénzt novemberben elutaltam, azóta a terméket nem kaptam meg, a pénzt nem utalta vissza, nem találom sehol, Nekem hiányzik 13 500 Ft-om.
Kérek szépen segítséget az ügyében!!!

Köszönettel: V. Sz.
VateraBenz
IDÉZET(vallerszilvi @ 2012-01-22 09:50) *
Tisztelt Vatera csapat!

2011. november közepén volt egy vásárlásom, az összeget az eladónak elutaltam. Az eladó arról értesített, hogy az összeget megkapta, majd karácsony utánig volt vele kapcsolatom, azóta semmi. Leveleimre nem válaszol, a piactéren már nem találom, a november közepén vásárolt árut azóta sem kaptam meg. A vásárlást értékeltem, mert a rendszer már nem engedett be, és én balga természetesen pozitívan értékeltem, bízva mindenki jóindulatában, és az eddigi pozitív tapasztalatokban.
Problémám lényege, hogy a pénzt novemberben elutaltam, azóta a terméket nem kaptam meg, a pénzt nem utalta vissza, nem találom sehol, Nekem hiányzik 13 500 Ft-om.
Kérek szépen segítséget az ügyében!!!

Köszönettel: V. Sz.

Tisztelt vallerszilvi!

Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést.
A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen.
A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.
Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk.
PartizerCsaba
Mi történik, ha nem tudom kifizetni az aukciót miután megnyertem, mert váratlan költségem akadt, és elötte kértem az eladótól hogy törölje a licitem?
zejopy
IDÉZET(PartizerCsaba @ 2012-01-25 20:18) *
Mi történik, ha nem tudom kifizetni az aukciót miután megnyertem, mert váratlan költségem akadt, és elötte kértem az eladótól hogy törölje a licitem?

Az eladó nem köteles törölni a licitedet. Bár szerintem jól felfogott érdeke, de vagy nem volt gépközelben, vagy úgy gondolta, ha már licitáltál, vidd is el.
Ebben az esetben több megoldás is lehet:
1. Megy a negatív értékelés, ami végül is jogos.
2. Semlegest ad, mert méltányolja a nehézségedet.
3. Kifizeted a költségeit és pozitívat ad.
VateraBenz
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-25 20:27) *
Az eladó nem köteles törölni a licitedet. Bár szerintem jól felfogott érdeke, de vagy nem volt gépközelben, vagy úgy gondolta, ha már licitáltál, vidd is el.
Ebben az esetben több megoldás is lehet:
1. Megy a negatív értékelés, ami végül is jogos.
2. Semlegest ad, mert méltányolja a nehézségedet.
3. Kifizeted a költségeit és pozitívat ad.

4. Jogi útra tereli az ügyet.
zejopy
IDÉZET(VateraBenz @ 2012-01-25 21:59) *
4. Jogi útra tereli az ügyet.

Uram! w00t.gif

Köszönöm a kiegészítést. laugh.gif
szneszti
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Január 10-én vásároltam, rögtön fizettem, az eladó gyorsan postázott is, a csomagot illetve ajánlott levelet 16-án bedobták, de án nem kaptam meg, tehát szerintem vagy kivehették vagy valami más lehet az ok. A postán azt mondták, az ajánlottal sem lehet semmit sem csinálni így jártam. Nem egy nagy tételről van szó, mindenestül utaltam 1800ft-ot kb, de akkor is. Két vásárlásom is van, az egyik több mint 10fölötti, a másik meg 6fölötti, így nem tudom mi éri meg illetve ilyenkor mit vállal az eladó. Mert én spec az ajánlottakért vállalok felelősséget, de úgy érzem az eladó részéről ez az ügy lezárt.
Tudtok tanáccsal szolgálni, járt már valaki így? Mit tudok tenni még? Semmit?Mindent tértivevényesen kérni?
zejopy
IDÉZET(szneszti @ 2012-01-26 11:38) *
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Január 10-én vásároltam, rögtön fizettem, az eladó gyorsan postázott is, a csomagot illetve ajánlott levelet 16-án bedobták, de án nem kaptam meg, tehát szerintem vagy kivehették vagy valami más lehet az ok. A postán azt mondták, az ajánlottal sem lehet semmit sem csinálni így jártam. Nem egy nagy tételről van szó, mindenestül utaltam 1800ft-ot kb, de akkor is. Két vásárlásom is van, az egyik több mint 10fölötti, a másik meg 6fölötti, így nem tudom mi éri meg illetve ilyenkor mit vállal az eladó. Mert én spec az ajánlottakért vállalok felelősséget, de úgy érzem az eladó részéről ez az ügy lezárt.
Tudtok tanáccsal szolgálni, járt már valaki így? Mit tudok tenni még? Semmit?Mindent tértivevényesen kérni?

Ami egyértelmű, hogy az eladót nem terheli felelősség.
Tulajdonképpen a postát sem. Van egy olyan lehetőség a későbbiekre, hogy levélszekrénybe nem kézbesíthető. Ez azt hiszem kb. 10 Ft körül mozog, most nem tudom pontosan fejből.
Szerintem ez a cucc elveszett.
Van elképzelésem, merre lehet, de nem írunk le ilyesmit, mert csúnya feltételezés....
szneszti
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-26 11:54) *
Ami egyértelmű, hogy az eladót nem terheli felelősség.
Tulajdonképpen a postát sem. Van egy olyan lehetőség a későbbiekre, hogy levélszekrénybe nem kézbesíthető. Ez azt hiszem kb. 10 Ft körül mozog, most nem tudom pontosan fejből.
Szerintem ez a cucc elveszett.
Van elképzelésem, merre lehet, de nem írunk le ilyesmit, mert csúnya feltételezés....

Igen, nekem is azt mondták a postán, hogy kérhetek ilyet is, hogy ne dobják be, csak hogy az sem garantál semmit. Sajnos a legnagyobb bajom leginkább az, hogy a lányom nagyon várta, mindennap nézte a postaládát hazafele jövet és nem tudom hogy mondom meg neki.
Illetve bazi igazságtalan, hogy kifizetem a +220 vagy mennyit az ajánlottért, mert az biztosabb és közben kiderül, hogy senkit sem terhel felelősség csak engem, aki bukott egy rakat pénzt. az a csoda lassan, ha ideér egy levél. Ismét nagyot roppant a bizalmam a postában....főleg, hogy mindegyiknek mindig jattolok keményen...lehet ez a gond....

Köszönöm a gyors válaszod, igazán kedves vagy!!!!!!!
További szép napot!
zejopy
IDÉZET(szneszti @ 2012-01-26 12:11) *
Igen, nekem is azt mondták a postán, hogy kérhetek ilyet is, hogy ne dobják be, csak hogy az sem garantál semmit. Sajnos a legnagyobb bajom leginkább az, hogy a lányom nagyon várta, mindennap nézte a postaládát hazafele jövet és nem tudom hogy mondom meg neki.
Illetve bazi igazságtalan, hogy kifizetem a +220 vagy mennyit az ajánlottért, mert az biztosabb és közben kiderül, hogy senkit sem terhel felelősség csak engem, aki bukott egy rakat pénzt. az a csoda lassan, ha ideér egy levél. Ismét nagyot roppant a bizalmam a postában....főleg, hogy mindegyiknek mindig jattolok keményen...lehet ez a gond....

Köszönöm a gyors válaszod, igazán kedves vagy!!!!!!!
További szép napot!

Ha ott van ez a kitétel, akkor elvesztés esetén kártalanítaniuk kell. Most azért nem, mert mondhatják, hogy a postaládából lopták ki. Sajnos nem tökéletes semmi.

Annyit próbálj meg még, hogy vedd fel az eladóval a kapcsolatot, hátha ő tudakozványt indít és neki fizetnek. Nála van a feladóvevény. Egy próbát megér.
szneszti
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-26 12:36) *
Ha ott van ez a kitétel, akkor elvesztés esetén kártalanítaniuk kell. Most azért nem, mert mondhatják, hogy a postaládából lopták ki. Sajnos nem tökéletes semmi.

Annyit próbálj meg még, hogy vedd fel az eladóval a kapcsolatot, hátha ő tudakozványt indít és neki fizetnek. Nála van a feladóvevény. Egy próbát megér.

Köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Sajnos az eladó most írt, hogy sajnálja és akkor azért reméli máskor szerencsésebb leszek, így azt hiszem Ő ténylegesen lezárta az én dolgom, nem hiszem, hogy segítene nekem, mert kihangsúlyozta, hogy Ő bizonytani tudja, hogy feladta, és legközelebb kérjek +10ft - os kérvényt, hogy ne dobhassák be. (ha tudtam volna, hogy létezik ilyen, kértem volna, de nem tudtam)
Hát ez van, beletörődök, csak bosszant ez a nyomorék posta. (elnézést a kifejezésért)
És nem tudom mit adjak. Végülis Ő föladta, de az árút így hogy értékeljem, csillagozzam? Hiszen nem láttam, csak tudom, hogy egy rakatt pénz. Nem akarok igazságtalan sem lenni, igaz egy picit több törődés jobban esett volna az eladó részéről, de én már csak ilyen igényes mimóza vagyok, erről meg Ő nem tehet. Te mit adnál neki? Ne haragudj, hogy föltartalak!
svejku
IDÉZET(szneszti @ 2012-01-26 15:38) *
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni! Sajnos az eladó most írt, hogy sajnálja és akkor azért reméli máskor szerencsésebb leszek, így azt hiszem Ő ténylegesen lezárta az én dolgom, nem hiszem, hogy segítene nekem, mert kihangsúlyozta, hogy Ő bizonytani tudja, hogy feladta, és legközelebb kérjek +10ft - os kérvényt, hogy ne dobhassák be. (ha tudtam volna, hogy létezik ilyen, kértem volna, de nem tudtam)
Hát ez van, beletörődök, csak bosszant ez a nyomorék posta. (elnézést a kifejezésért)
És nem tudom mit adjak. Végülis Ő föladta, de az árút így hogy értékeljem, csillagozzam? Hiszen nem láttam, csak tudom, hogy egy rakatt pénz. Nem akarok igazságtalan sem lenni, igaz egy picit több törődés jobban esett volna az eladó részéről, de én már csak ilyen igényes mimóza vagyok, erről meg Ő nem tehet. Te mit adnál neki? Ne haragudj, hogy föltartalak!

Én nem hagynám annyiba, nagyon kedvesen, de határozottan megkérném az eladót, hogy indítson keresést. Ha jól tudom ilyen estben a posta hivatalból megkeresi a címzettet, akinek nyilatkoznia kell, hogy tényleg nem kapta meg. Ezután még bármi lehet, még az is, hogy kártérítést fizetnek. (vagy, ha az adott kézbesítőnél többször előfordul, hogy a levélszekrénybe kézbesített csomag eltűnik, Őt is elővehetik, persze ettől a gondod nem oldódik meg)
Én, eladóként, kutya kötelességemnek tartanám a kerestetés elindítását, hiszen te kifizetted, de nem kaptad meg. Ha erre nem hajlandó, akkor azt az értékelésben kifejezésre juttathatod. Engem felháborít az ilyen hozzáállás, hogy én feladtam, a többi a te problémád.
Szóval azt javaslom fussál még egy kört, ne kapkodd el az értékelést. Végső esetben kilátásba helyezhetsz egy negatívot is.
zejopy
IDÉZET(svejku @ 2012-01-26 16:18) *
Én nem hagynám annyiba, nagyon kedvesen, de határozottan megkérném az eladót, hogy indítson keresést. Ha jól tudom ilyen estben a posta hivatalból megkeresi a címzettet, akinek nyilatkoznia kell, hogy tényleg nem kapta meg. Ezután még bármi lehet, még az is, hogy kártérítést fizetnek. (vagy, ha az adott kézbesítőnél többször előfordul, hogy a levélszekrénybe kézbesített csomag eltűnik, Őt is elővehetik, persze ettől a gondod nem oldódik meg)
Én, eladóként, kutya kötelességemnek tartanám a kerestetés elindítását, hiszen te kifizetted, de nem kaptad meg. Ha erre nem hajlandó, akkor azt az értékelésben kifejezésre juttathatod. Engem felháborít az ilyen hozzáállás, hogy én feladtam, a többi a te problémád.
Szóval azt javaslom fussál még egy kört, ne kapkodd el az értékelést. Végső esetben kilátásba helyezhetsz egy negatívot is.

Éppen hasonlóra gondoltam. Mondjuk a negát töröltetni tudja, mert beküldi a Vaterának a feladóvevény másolatát.
De az bizos, hogy én készségesebb lennék egy ilyen esetben, és a kerestetés mindenképpen alapvető. Nem csak azért kérjük a vevőktől az ajánlott postázás kifizetését, mert az nekünk biztonságot nyújt, bár kétségtelen, hogy ez is egy szempont. Szerintem legalább ilyen fontos szempont az, hogy egy ilyen esetben ne érje kár a vevőt.
Azt hiszem, van egy alapelvárás az eladóval szemben... legalábbis szerintem. Nem arról szól egy adásvétel, hogy zsebemben legyen a lé, a többi meg nem fontos.
Légyszi tegyél be egy linket, mert én nem szeretnék kapcsolatba kerülni az illetővel.smile.gif
svejku
IDÉZET(zejopy @ 2012-01-26 16:26) *
Éppen hasonlóra gondoltam. Mondjuk a negát töröltetni tudja, mert beküldi a Vaterának a feladóvevény másolatát.

Örülök, hogy hasonlóan látjuk, igen, az eladó dolga nem ér ott véget, hogy megkapja a pénzt, és postázza a terméket. A negatív értékelést "végső esetre", és csak kilátásba helyezésre gondoltam, bár ahogy az ÜSZ hajlandóságát az utóbbi esetekben elnézem, nem biztos a töröltetés sem. (abba még több energiát kellene fektetnie, mint egy tudakozvány elindítása...)
zejopy
IDÉZET(svejku @ 2012-01-26 16:34) *
......... és csak kilátásba helyezésre gondoltam,.....

Az viszont jó.

IDÉZET(svejku @ 2012-01-26 16:34) *
......... bár ahogy az ÜSZ hajlandóságát az utóbbi esetekben elnézem, nem biztos a töröltetés sem. (abba még több energiát kellene fektetnie, mint egy tudakozvány elindítása...)

laugh.gif Ezt nem én mondtam. laugh.gif
zejopy
Kedves Benz! rolleyes.gif

Azt szeretném megtudni, hogyha úgy szeretném feladni a cuccaimat, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthető opciót alkalmazom, akkor ennek mi a Vatera által elfogadott módja:
1. Szépen felemelem az ajánlott leveles sablonjaimat 10 Ft-tal mindet.
2. A vevőnek írt levélben felajánlom, mint választható lehetőséget.

Arra gondoltam, hogy Önök talán törölnék az 1090 Ft-os ajánlott leveles aukcióimat és még figyelmeztetnének is, amit nem szeretnék. És arra is gondoltam, hogy többségében talán az első verzió nekem nem is jön be, mert azért megnézem én azt a postaládát, amelyikbe egy reggelizőkészlet belefér. Tehát az én józan eszemmel a második verzió az, ami logikusnak tűnik, de szerintem a kérdés többeket is érint, akik laposabb dolgokat árulnak, ezért szeretném, ha mondana egy:
1. általános véleményt (ami hivatalos kb.)
és egy:
2. véleményt zejopynak (nem ragaszkodom, hogy hivatalos legyen, majd összevetem az előző ponttal).
thank_you.gif
Köszönöm, ha válaszol, hálából megígérem, hogy megpróbálok rendesen viselkedni, ami ha nem is sikerül feltétlenül, mindenképpen egy pozitív törekvés részemről. smile.gif
VateraBenz
IDÉZET(svejku @ 2012-01-26 16:18) *

Így igaz. Ilyen esetben elvárható az eladótól az együttműködés.

IDÉZET(zejopy @ 2012-01-26 17:51) *
Kedves Benz! rolleyes.gif

Azt szeretném megtudni, hogyha úgy szeretném feladni a cuccaimat, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthető opciót alkalmazom, akkor ennek mi a Vatera által elfogadott módja:
1. Szépen felemelem az ajánlott leveles sablonjaimat 10 Ft-tal mindet.
2. A vevőnek írt levélben felajánlom, mint választható lehetőséget.
...

Kedves zejopy!

10 Ft-ért nem fogunk törölgetni, pláne ha mindezt leírja a szállítási információk mezőben is.
Ennek ellenére a második megoldást javasolnám. Opcionális postai szolgáltatások felajánlását semmi sem tiltja.
zejopy
Köszönöm.smile.gif
szneszti
Köszönöm a segítségeteket nektek is és a vaterának is!
Már írtam is neki, hogy segítsen nekem ebben, mert talán...hátha. Remélem segít már csak rajta múlik. Közben ma beszélt a férjem a postással is, de miért emlékezne, mikor heti 3x hoz nekem csomagot, de legalább ezentúl odafigyel rám, a férjem megkérte, hogy ne dobja be soha többet, remélem betartja.
Az eladó pedig Bogyocska01_t . Azért sem értettem a dolgot, mert írta, hogy neki is lányai vannak, ráadásul 100% pozitív, szóval valahogy én is többet vártam volna. Legalább egy gesztust csak. De, örülök, hogy nem éreztetek túl defektesnek és segítettetek.
Ha sikerült valamit elérnem leírom nektek.

Szép estét!
gerjoz
Helló!
A vevőnek meddig kell várni az eladó jelentkezésére? Hétfőn reggel nyertem egy aukciót. Negyed 9-kor írtam e-mailt az eladónak, melyben kértem az utaláshoz szükséges adatokat. Kedden délután visszaírt, hogy megnézi a postaköltséget, azóta nem jelentkezett.
Köszönöm, gerjoz
svejku
IDÉZET(gerjoz @ 2012-01-27 18:05) *
Helló!
A vevőnek meddig kell várni az eladó jelentkezésére? Hétfőn reggel nyertem egy aukciót. Negyed 9-kor írtam e-mailt az eladónak, melyben kértem az utaláshoz szükséges adatokat. Kedden délután visszaírt, hogy megnézi a postaköltséget, azóta nem jelentkezett.
Köszönöm, gerjoz

Nincs rá "szabály", 1 hét türelem mindenkinek kijár, persze közben 3 naponta lehet, és kell is próbálkozni. Érdemes megnézni, hogy belépett-e azóta a Vaterára.
gerjoz
Köszönöm a választ, próbálkozom. Egyébként tegnap este belépett a Vaterára.
Üdv, gerjoz

IDÉZET(svejku @ 2012-01-27 19:59) *
Nincs rá "szabály", 1 hét türelem mindenkinek kijár, persze közben 3 naponta lehet, és kell is próbálkozni. Érdemes megnézni, hogy belépett-e azóta a Vaterára.

profectuscat
Üdv!

Vásároltam:
http://www.vatera.hu/spongya_bob_noi_felso_1538575274.html
A postáért elkér 660 Ft-ot(!!!)
Lehetséges, hogy egy pár grammos póló 660 ft-ért jönne el?
Nem elsőbbségi, ajánlott levélként kértem.
3 napig könyörögtem neki, míg elküldte az adatokat, de szerintem szándékosan több postaköltséggel...
Ha ennyit kér, és sokkalom, elállhatok a vásárlástól? vagy fizessem ki?

Üdv P
svejku
IDÉZET(profectuscat @ 2012-01-30 22:10) *
Üdv!

Vásároltam:
http://www.vatera.hu/spongya_bob_noi_felso_1538575274.html
A postáért elkér 660 Ft-ot(!!!)
Lehetséges, hogy egy pár grammos póló 660 ft-ért jönne el?
Nem elsőbbségi, ajánlott levélként kértem.
3 napig könyörögtem neki, míg elküldte az adatokat, de szerintem szándékosan több postaköltséggel...
Ha ennyit kér, és sokkalom, elállhatok a vásárlástól? vagy fizessem ki?

Üdv P

A terméklapon ír 660-at ajánlottként, megjegyezve, hogy saccolt.
E-mailban írta neked sima levélre ugyanezt az összeget? A szigorú szabályok szerint csak és kizárólag a tényleges feladási díjat kérheti. Ehhez ragaszkodj.
Sima levél (amiben én ezek után nem kérném, csak ajánlottan) 25 dekáig: 225,- fél kilóig 410 Ft. Az ajánlott felára 240,-
profectuscat
IDÉZET(svejku @ 2012-01-30 22:16) *
A terméklapon ír 660-at ajánlottként, megjegyezve, hogy saccolt.
E-mailban írta neked sima levélre ugyanezt az összeget? A szigorú szabályok szerint csak és kizárólag a tényleges feladási díjat kérheti. Ehhez ragaszkodj.
Sima levél (amiben én ezek után nem kérném, csak ajánlottan) 25 dekáig: 225,- fél kilóig 410 Ft. Az ajánlott felára 240,-

Ő írta, levélben az adatai mellé, hogy 660 Ft lesz....
És írtam neki válasz levelet, hogy sokkalom, illetve sok adás-vételen voltam már túl és tisztában vagyok vele, hogy egy pár grammos póló nem lehet fél kiló, de még 25 deka sem!
Hivatkoztam levélben arra, hogy saccolt a posta, és belinkeltem a posta.hu-n található postai díjszabást, hogy nézze át figyelmesen és mérlegeljen újra!
Remélem nem lesz primitív.
usignuolo
Kérhet az Eladó csomagolási költséget? Én úgy emlékszem, hogy nem.
Az egyik Eladó 200 Ft-ot kér a buborékos borítékért. Van valamilyen paragrafus erre vonatkozóan, amit esetleg elküldenék neki?

Sajnos párszor már bepaliztak, főleg amíg nem ismertem a 2012-es postadíjakat, több Eladó is, 10-20 Ft-al több postaköltséget számolt fel :-((

Köszi a segítséget.
Usignuolo
zejopy
IDÉZET(usignuolo @ 2012-01-31 11:02) *
Az egyik Eladó 200 Ft-ot kér a buborékos borítékért. Van valamilyen paragrafus erre vonatkozóan, amit esetleg elküldenék neki?

Sajnos párszor már bepaliztak, főleg amíg nem ismertem a 2012-es postadíjakat, több Eladó is, 10-20 Ft-al több postaköltséget számolt fel :-((

Köszi a segítséget.
Usignuolo

ÁFF 3/7
http://img.vatera.hu/license/main.html
smile.gif
profectuscat
IDÉZET(profectuscat @ 2012-01-30 22:26) *
Ő írta, levélben az adatai mellé, hogy 660 Ft lesz....
És írtam neki válasz levelet, hogy sokkalom, illetve sok adás-vételen voltam már túl és tisztában vagyok vele, hogy egy pár grammos póló nem lehet fél kiló, de még 25 deka sem!
Hivatkoztam levélben arra, hogy saccolt a posta, és belinkeltem a posta.hu-n található postai díjszabást, hogy nézze át figyelmesen és mérlegeljen újra!
Remélem nem lesz primitív.

Nem válaszol a levelemre, de rendszeresen-napi 3-4x bejelentkezik vaterára-. Olvastam értékeléseket, hogy nem küldte el a terméket. Én nagyon félek.
Előtte is láttam az értékeléseit-nem most jutott eszembe megnézni-, de 138-ból 1 negatívja van és 1 semlegese.
Tehát különösebben nem féltem, de most kezdek.
svejku
IDÉZET(usignuolo @ 2012-01-31 11:02) *
Az egyik Eladó 200 Ft-ot kér a buborékos borítékért.
Usignuolo

Jól emlékszel.
Viszont szerintem nem köteles bubis borítékban postázni, mert az tényleg nem 2 forint. (ez főleg az esetleg 1 forintért, vagy egy-kétszáz forintos terméknél nem várható el)
Ellenben elvárható, hogy az áru jellegének megfelelő biztonságos csomagolásban adja fel. Lehet használni folpackot a vízzárósághoz, gyűrött újságpapírt, papírtörlőt, vagy használt bubis borítékot az ütésvédelemhez, hulladék kartont a merevítéshez, és mehet a sima borítékba, amit cellux-al meg lehet erősíteni.
Annak viszont nincs akadálya, hogy a vevő bubis borítékban kérje a terméket, és annak költségét átvállalja. (szerintem)
cicababi
IDÉZET(svejku @ 2012-01-31 20:57) *
Jól emlékszel.
Viszont szerintem nem köteles bubis borítékban postázni, mert az tényleg nem 2 forint. (ez főleg az esetleg 1 forintért, vagy egy-kétszáz forintos terméknél nem várható el)
Ellenben elvárható, hogy az áru jellegének megfelelő biztonságos csomagolásban adja fel. Lehet használni folpackot a vízzárósághoz, gyűrött újságpapírt, papírtörlőt, vagy használt bubis borítékot az ütésvédelemhez, hulladék kartont a merevítéshez, és mehet a sima borítékba, amit cellux-al meg lehet erősíteni.
Annak viszont nincs akadálya, hogy a vevő bubis borítékban kérje a terméket, és annak költségét átvállalja. (szerintem)

gyönyörűen megfogalmaztad. teljesen egyetértek.
svejku
IDÉZET(cicababi @ 2012-01-31 21:43) *

Köszönöm, cicababi! thank_you.gif
Ha még valakinek tetszik a megfogalmazás, akkor kérem, szó szerint beemelni a Vatera szabályzatba! angry2.gif
Bigdept
IDÉZET(cicababi @ 2012-01-31 21:43) *

Azon agyaltam hogy miért nincs újrahasznosítható Vaterás boríték? Mármint ellenálló anyagból (ami vízálló), egy pukkancsos boríték, ill. egy kisebb doboz. Vaterás logóval, reklámmal. Amit rendelni lehet a Vaterán, Vaterafutár is biztosítja / használja, ill. licitre lehet bocsátani azokat, amik már nem kellenek a vevőknek, bla bla bla.

A műanyag felületről, ami forró vizet bírja, forró vízzel lemoshatók az öntapadós címkék, ha már nagyon vastagon állnak a burkolaton.
Anno oda-vissza postázáshoz én gyártottam magamnak ilyeneket, évekig használtuk. De ahhoz, hogy ilyennel küldjek a vevőknek az egyedi gyártás nagyon macerás, főleg ha tudom, hogy úgyis kidobja majd, nem fogja újra használni...

Hm? 0000120611.gif
Sprinkler1
IDÉZET(Bigdept @ 2012-02-01 10:38) *
Azon agyaltam hogy miért nincs újrahasznosítható Vaterás boríték? Mármint ellenálló anyagból (ami vízálló), egy pukkancsos boríték, ill. egy kisebb doboz. Vaterás logóval, reklámmal. Amit rendelni lehet a Vaterán, Vaterafutár is biztosítja / használja, ill. licitre lehet bocsátani azokat, amik már nem kellenek a vevőknek, bla bla bla.

A műanyag felületről, ami forró vizet bírja, forró vízzel lemoshatók az öntapadós címkék, ha már nagyon vastagon állnak a burkolaton.
Anno oda-vissza postázáshoz én gyártottam magamnak ilyeneket, évekig használtuk. De ahhoz, hogy ilyennel küldjek a vevőknek az egyedi gyártás nagyon macerás, főleg ha tudom, hogy úgyis kidobja majd, nem fogja újra használni...

Hm? 0000120611.gif

Ez nagyon jó ötlet!Egyébként van ilyen boríték, polytasaknak hívják, boríték formája van, erős nylon anyagú. Van vagy 6 fajta méret és színkombináció.Én ebben postázok!
Külföldről rendelem, mert itthon nem kapható, 1 db kb 30-50 ft között áll meg.Alkoholos filccel megcímezhető, a bélyeg nem ragad meg rajta de én teszek rá etikett címkét és arra már tapad a bélyeg.
Ráadásul a vatera így kaphatna kedvezményt is a postai díjból,hisz a postaforgalom nem elenyésző.

Én valahogy úgy gondoltam, hogy a vaterától lehetne igényelni, lehetne méretenként fix egységes ára postaköltséggel együtt , és a vatera felé kéne fizetni aki majd a posta felé.Mondjuk lehetne rajta vonalkód,vagy mifene.Vagy olyan kód, amit a posta olvasni tud (mert tudja olvasni)és akkor látná,hogy be van rá fizetve a zsé.
Vatera meg mondjuk a profiknak adná ezt a vásárlási lehetőséget.
cicababi
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2012-02-01 12:17) *
Ez nagyon jó ötlet!Egyébként van ilyen boríték, polytasaknak hívják, boríték formája van, erős nylon anyagú. Van vagy 6 fajta méret és színkombináció.Én ebben postázok!
Külföldről rendelem, mert itthon nem kapható, 1 db kb 30-50 ft között áll meg.Alkoholos filccel megcímezhető, a bélyeg nem ragad meg rajta de én teszek rá etikett címkét és arra már tapad a bélyeg.
Ráadásul a vatera így kaphatna kedvezményt is a postai díjból,hisz a postaforgalom nem elenyésző.

Én valahogy úgy gondoltam, hogy a vaterától lehetne igényelni, lehetne méretenként fix egységes ára postaköltséggel együtt , és a vatera felé kéne fizetni aki majd a posta felé.Mondjuk lehetne rajta vonalkód,vagy mifene.Vagy olyan kód, amit a posta olvasni tud (mert tudja olvasni)és akkor látná,hogy be van rá fizetve a zsé.

sziasztok

30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem. anno én is rendeltem, mert csomo cuccot kaptam abban kintről, de elötte megkérdeztem mellettünk a kis postán hogy elfogadják -e és persze igent mondtak. az volt a meglepetés mikor BP. nyugati nagy postán kioktattak hogy mit képzelek, hogy abban postázok, mert azt nem lehet. (többek közt ezért is utálom azt a postát.)

annak nagyon örülnék, mint ami amerikában is van, hogy a posta oldalán lehet fizetni. ez nagyban megkönnyíteni sokunk dolgát, azt hiszem. de ettől szerintem még fényévekre vagyunk.

én szoktam még zacsiban postázni, amit úgy képzeljetek el, hogy vettem itt sok MArlboros zacsit, azt arégi fajtát. 2-3felé elvágom és ruhákat tök jól lehet benne postázni. köszi, hogy meghallgattatok!
zejopy
IDÉZET(cicababi @ 2012-02-01 12:34) *
sziasztok

30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem. anno én is rendeltem, mert csomo cuccot kaptam abban kintről, de elötte megkérdeztem mellettünk a kis postán hogy elfogadják -e és persze igent mondtak. az volt a meglepetés mikor BP. nyugati nagy postán kioktattak hogy mit képzelek, hogy abban postázok, mert azt nem lehet. (többek közt ezért is utálom azt a postát.)

annak nagyon örülnék, mint ami amerikában is van, hogy a posta oldalán lehet fizetni. ez nagyban megkönnyíteni sokunk dolgát, azt hiszem. de ettől szerintem még fényévekre vagyunk.

én szoktam még zacsiban postázni, amit úgy képzeljetek el, hogy vettem itt sok MArlboros zacsit, azt arégi fajtát. 2-3felé elvágom és ruhákat tök jól lehet benne postázni. köszi, hogy meghallgattatok!

Én már annak is örülnék, ha a posta havonta egy számlát adna, nem egyesével. Napi átlagban 2 van, mert a csomag, meg a levél külön megy, hiába egy helyen adjuk fel, két külön ablak. A könyvelőmnek egyszerűbb lenne egy számlát könyvelni, mint negyvenet. De nem lehet nekik így.
cicababi
IDÉZET(zejopy @ 2012-02-01 12:39) *
Én már annak is örülnék, ha a posta havonta egy számlát adna, nem egyesével. Napi átlagban 2 van, mert a csomag, meg a levél külön megy, hiába egy helyen adjuk fel, két külön ablak. A könyvelőmnek egyszerűbb lenne egy számlát könyvelni, mint negyvenet. De nem lehet nekik így.

huh, na ezzel szerencsém van. nekem itt a postán egyben felveszik a levelet meg csomagot, igaz én nem postázok napi szinten csomagot inkább csak leveleket. de így is előfordul hogy van két számlám, de anyu a könyvelő és még nem szólt érte:)

viszont ha 30 v 50e ért adsz fel havonta a postán, szerződhetsz velük és akkor egyszer kell fizetni és gondolom akkor egy sázmlát kapsz. ezen nem gondolkodtál még?
Sprinkler1
sziasztok

30-50Ftkicsit borsos ár csomagoló anyagért szerintem.

Nem tudom.Ha azt nézem, hogy a ruhát nylon zacskóba, majd papír csomagolóba teszed és azt körbe ragasztózod, az rém sok idő és szintén nem kevés pénz.Picit ugyan kevesebb, de igénytelenebb is.A boríték és a papírzacsi is könnyen szakad, átázik.Nekem ez a nylon nagyon bejön, mert erős és roncsolás mentesen felbontani sem lehet.Csak ha szétszakítja a nylont.Én szeretem és eddig minden postán elfogadták tőlem.Kicsit ugyan furán nézik eleinte,de tartottam már "bemutatót" szakításpróbáról és el voltak ájulva tőle.
zejopy
IDÉZET(cicababi @ 2012-02-01 12:53) *
huh, na ezzel szerencsém van. nekem itt a postán egyben felveszik a levelet meg csomagot, igaz én nem postázok napi szinten csomagot inkább csak leveleket. de így is előfordul hogy van két számlám, de anyu a könyvelő és még nem szólt érte:)

viszont ha 30 v 50e ért adsz fel havonta a postán, szerződhetsz velük és akkor egyszer kell fizetni és gondolom akkor egy sázmlát kapsz. ezen nem gondolkodtál még?

Megkérdeztük őket, 50 000 a határ. Nem vagyok benne, hogy mindig megvan. Most jó hónap volt, összeadom.
cicababi
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2012-02-01 12:56) *
Nem tudom.Ha azt nézem, hogy a ruhát nylon zacskóba, majd papír csomagolóba teszed és azt körbe ragasztózod, az rém sok idő és szintén nem kevés pénz.Picit ugyan kevesebb, de igénytelenebb is.A boríték és a papírzacsi is könnyen szakad, átázik.Nekem ez a nylon nagyon bejön, mert erős és roncsolás mentesen felbontani sem lehet.Csak ha szétszakítja a nylont.Én szeretem és eddig minden postán elfogadták tőlem.Kicsit ugyan furán nézik eleinte,de tartottam már "bemutatót" szakításpróbáról és el voltak ájulva tőle.

papírcsomagolót nem használok. egy dolog miatt szeretem nagyon a zacsit, mert alig van súlya, ha határon van a cucc abba teszem. én amúgy sokszor használok még vastag papírt, könyvkiadó bezárásakor kaptam sok reklámpapírt, aminek az egyik fele nyomott, nagyon vastag és azt előre összeragasztom mint egy kis boritékot. ez olyan A5-ös méret. a másik hogy sokszor postázok dobozban. egy nadrág vagy kabát ami amugy is több mint 750gramm, tök jól elmegy benne. ezzel nagy szerencsém van, mellettünk van egy bodybuilder shop vagy mi és onnan mindig nekem adják a dobozokat, amiben kapják ezeket a bogyókat. teljesen sterilek és tényleg könnyű abba csomagolni.

persze, teljesen igazad van, hogy sokkal gusztább az a zacsi. én is imádtam, nekem rózszín volt belőle. de amikor én már rászánnám azt a 30-50Ft-ot a csomagolásra akkor már annyi ruha összejött hogy az megy dobozba. bár pont a múltkoriban kaptam érte semlegest hogy dobozban mertem küldeni két kabátot...
Sprinkler1
IDÉZET(cicababi @ 2012-02-01 13:03) *
persze, teljesen igazad van, hogy sokkal gusztább az a zacsi. én is imádtam, nekem rózszín volt belőle. de amikor én már rászánnám azt a 30-50Ft-ot a csomagolásra akkor már annyi ruha összejött hogy az megy dobozba. bár pont a múltkoriban kaptam érte semlegest hogy dobozban mertem küldeni két kabátot...

Nekem is rózsaszín van. mosking.gif
Van olyan nagy méretűm is, amibe 2 kg-ig tudok tenni rucit. A többi nálam is doboz afölött. Szerintem is a nylon a legjobb csomagolásra,mert strapabíróbb.

De azok a pici dobozok amit írtál, azok jók lehetnek.Nekem itt ilyen nincs, csak a papír csomagoló,vagy boríték.
cicababi
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2012-02-01 13:11) *
Nekem is rózsaszín van. mosking.gif
Van olyan nagy méretűm is, amibe 2 kg-ig tudok tenni rucit. A többi nálam is doboz afölött. Szerintem is a nylon a legjobb csomagolásra,mert strapabíróbb.

De azok a pici dobozok amit írtál, azok jók lehetnek.Nekem itt ilyen nincs, csak a papír csomagoló,vagy boríték.

hát igen, a rózsaszín a tuti:D
Bigdept
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2012-02-01 12:17) *

Á ez az áttételes út csak nyújtaná az átfutási időt. Nem beszélve a rapszodikus felfutásokról, hullámvölgyekről.
Nem kell csak a csomagoló, mindeki ott adja fel, ahol tudja.

IDÉZET(zejopy @ 2012-02-01 12:39) *

mennyi átlagosan a havi postaköltséged? (mert ilyen van, amiről álmodsz, csak egy bizonyos forgalmi szintet el kell érni)
zejopy
IDÉZET(Bigdept @ 2012-02-01 20:54) *
mennyi átlagosan a havi postaköltséged? (mert ilyen van, amiről álmodsz, csak egy bizonyos forgalmi szintet el kell érni)

De jó, hogy szólsz, mindjárt összeadom. Majdnem elfelejtettem.smile.gif

Szerk: 52 085 Ft volt ebben a hónapban, de ez egy nagyon erős hónap volt, folyamatosan rekordokat döntöttem (a sajátjaimat). Szóval ez nem elég, mert 50 000 kellene állandóan.
Bigdept
IDÉZET(zejopy @ 2012-02-01 13:03) *
Megkérdeztük őket, 50 000 a határ. Nem vagyok benne, hogy mindig megvan. Most jó hónap volt, összeadom.

Ha nincs meg, vegyél bélyeget (igaz, az csomagra nem jó). Köthetsz magán árus szerződést (mármint bélyeg árusító alvállakozóit).
Az már nem érdekes, hogy nem adod el a bélyegeket, hanem felhasználod, az mindegy.
A megvett bélyegekkel azt csinálsz, amit akarsz. A magán árusításért jár valami jutalák is, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy.

Ezt már sokadszor olvasom, de nem tudom hogy képzeled, ill. amerikában mit is láttál?
Tehát van egy eladott cuccd, amit postáznod kell. Felmégy a posta honlapjára, megmutatod a monitornak, az leméri a kiterjedését és a súlyát, kifizeted a postaköltséget, majd? Benyomod a gépbe a DVD irón keresztül, vagy hogyan tovább?
Bemégy vele a postára? Akkor mit nyertél azzal, hogy a neten kifizetted?

Kicsit olyan mint az LG ill. a Thompson videónk esete. Az LG-nek van a távirányítóján kiadás gomb, a másiknak nincs. LG esetében megnyomja húgom a kiadás gombot, odabattyog, és kiveszi a kazettát. A Thomsonnál odabattyog, megnyomja a készüléken a gombot, és kiveszi a kazettát.
Ha tudnád hányszor hallottam, hogy shit Thompson, miért nincs a táviránytóján kiadás gomb...
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.