IDÉZET(VateraBenz @ 2012-02-09 11:55)

Kedves Bigdept!
A kérdéses USPS szolgáltatás neve Click-N-Ship.
What is Click-N-Ship?
Click-N-Ship® brings the Post Office™ to your computer desktop at home or at the office with no additional fees. To start printing professional shipping labels - with postage - simply log on at Click-N-Ship.
[...]
It is easy to get started. All you need is an Internet connection, your home or office computer, and a laser or quality inkjet printer using black ink.
Go to the Click-N-Ship website and click on the Sign Up link under the Register Now information on the right-hand side of the page.
Labels can be printed on 8 1/2" x 11" white paper and glued or taped securely to the package. The Priority Mail® and Express Mail® online labels should print to be approximately 4" x 6. Self-adhesive labels may be purchased online. You can also use your home or office scale, or buy one online at The Postal Store.
On average, most users can complete the online label printing process in about 1-1/2 minutes.
No, megnéztem, regisztráltam, átolvastam, mintát nyomtattam... "Trükkösen" védik azzal, hogy PDF-be konvertálják a kitöltött webes űrlapot, amit aztán közvetlenül a nyomtatóra küldetnek az Acrobat Reader-el. Azon csak be kell jelölni a nyomtatás fájlba opciót, vagy PDF printert lehet használni...
Van rajta vonalkód. Ragszám. Gondolom, ezt iktatják a központban, ha meg már egyszer iktatva van, hogy akkor mi van, arról nem írnak. (9 jegyű +4 betű, de ebből kettő US a végén. //A 9 jegy az kevés egy hónapra is, hogy az egyediséget biztosítsa, még nálunk is) Az egész cucc A5-ös méretű, annál kisebb borítékkal nem működik, mert visszahajtás nélkül kell felragasztani.
És három szolgáltatónál lehet feladni...Előre kell fizetni. (Lehet kártyával is, netes felületen. Tehát előre fel kell tölteni egy keretet, ami lehet egy küldemény díja is)
Ha minősíteni kell, akkor az mindenképpen díjazandó, hogy címirat előállítását segíti. On-line lehet regisztrálni, mindenféle kötöttség nélkül, igaz, előre kell fizetni.
Nálunk ehhez hasonló a bérmentesítőgépes megoldás, ami cégeknél játszik, mert ez a kütyü nagyon drága. De ott is előre lehet fizetni keretet, a géppel meg "bélyeget" lehet nyomtatni. (Címiratot nem). De nem kell hozzá internet, PC meg nyomtató sem, hacsak nem arra, hogy azzal nyomtass címiratot, vezess kimutatást.
A díjhitelesnél előre sem kell fizetni, de min. 50 ezret forgalmazni kell havonta. Nem lehet on-line regisztrálni, ehhez be kell menni a postára.
Ehhez sem kell net...