érdekes megnyilvánulás mindenesetre....
A vevő vásárol én elküldöm.Lehet ajánlott lehet tértivevényes és lehet értékbiztosított.Felhívom a leválben különa figyelmét minek mi az előnye mennyibe kerül!!!!
Vesz egy csizmát 22000ft ajánlottan kéri 800ft kb.
Én felajánlom az értékbiztosítottat 2000Ft ja az drága.
Akkor egy 3 fél miatt és a nem megfelelő, sajnálom a pénzt a postára ami biztonságos, nem nekem kéne kártalanítani. Remélem ez így szemléltetve érthető.A 15x meg 12000Ft az járna neki vissza.
Hogy miért nem választják sokan az értékbiztosítottat? Mert sajnálják pénzt a postára ami érthető de akkor ne az eladó legyen már a felelős a postáért is meg a világ bajáért.
IDÉZET(scaevola @ 2010-01-17 09:49)

Már hogyne volna kötelező kártalanítani! Szerinted csak az a lényeg, hogy meg kapd a pénzt?!
Mentél a levesbe!

:
Igen tudom de sajnos sokan sajnálják a pénzt a postára és drága dolgokat is ajánlottan kérnek egy láncot csizmát végül is ami 2kg belefér.
iIyenkor egy 390 forintos feladási díjnak a 15x nem sok mikor amit vett mondjuk 25000Ft
A levélben és mikor vásárol nálam, választhatja az értékbiztosítottat ami 49000Ft -ig 1980Ft de ezt sokan nem akarják mert drága.
Mivel én mindig jelzem saját felelősségre válasza az ajánlottat mert tűnt el már ilyennel csomag és még is emellett marad akkor nem az én felelősségem igaz?
IDÉZET(nagyzee @ 2010-01-17 11:32)

Az ajánlottal semmi baj nincs, ha tudod, hogy a feladási összeg 15-szöröse a kártérítés. Nekem minden esetben teljesítette a posta. A tudakozvány menete valóban nem gyors, de a végén, ha nem tudják igazolni a kézbesítést, akkor fizetnek.
Azt meg szerintem egyértelmű, hogy az eladó feladata eljuttatni a cuccot a vevőnek. Ha az eladó ezt a postára bízza, semmi gond, de a vevő felé továbbra ia az ELADÓ felel, hisz ők vannak kapcsolatban, tehát a vevő kártalanítása az ELADÓ kötelessége szerintem..
Látom nap mint nap tömegesen adsz el és vivod a harcod a postával.....
Tudod olyasmit vártam volna:
Igen sajnos a posta ilyen és tök szép tőled hogy nem vitázol kárpótolod még akkor is ha a vevő nem kérte az értékbiztosított postát és nem várod meg amíg a posta végleg kiadja eltünt, mert ugye a vevő is trükközhet.Én elküldöm szól nem ért oda mondjuk visszautalom.Közben meg megkapta és vissza is utaltam.Volt ilyen próbálkozás nálam.Azt hiszem nekem ebben van tapasztalatom.
Szóval nem arra játszom utaljanak és kész.Miért ítélkezel és sértegetsz engem?Mi jogon?
Ez egy fórum amin beszélgetünk és nem ellenségek vagyunk.Ha van valami ami érzésed érzésem szerint nem jó akkor kulturáltan rákérdezek.
Ha a posta elhagy valamit azért ő a felelős nem én!Ha a vevő egy 20000Ft láncot ajánlottan kér mert az értékbiztosított nem kell mert drága akkor a vevő a felelős.Tőlem meg gesztus hogy lenyelem a békát a postától majd kapok 6000ft kb és még mielőtt megkapom visszautalom vagy elküldöm megint.
Szóval remélem ez így már vitathatatlan.