Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Vatera.hu Fórum > Általános > Aukciók
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62
zejopy
IDÉZET(Aramir @ 2009-12-27 19:18) *
Én nem emlékszem, hogy a 930-at a Vatera magától beállította volna, azt nekem kellett beírni.

Köszi, és persze Benznek is köszönöm. Ezek azok a dolgok, amik nem férnek már bele a kapacitásomba.
Annyi más dolog van....
damir01
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb?
Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva.
A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket).
Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők....
Lehet-e ilyenkor tenni valamit, vagy én lettem a posta újabb áldozata???
prutyka
IDÉZET(damir01 @ 2009-12-28 18:02) *
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb?
Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva.
A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket).
Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők....

szia

az elsőbbségi levél lényege a másnapi kézbesítés! ez néha nem egy hanem két nap, de nekem ennél nem szokott több lenni. általában az elsőbbségi levelek 75-80%-a másnap ott van. bár én csak ajánlottan adom fel, simán nem...
hanga55
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? ...

"Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Posta ZRt. Üzletszabályzata szerint:
?A Posta tevékenységét úgy szervezi és működteti, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények végponttól-végpontig mért útvonalára vonatkoztatott továbbítási időtartam a következők szerint teljesüljön:
a) Az elsőbbségi levél és levelezőlap 85%-a a feladást követő munkanapon, 97%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen,
b.) a postacsomagok 80%-a a feladást követő munkanapon, 95%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen,
c) a címzett reklámküldemények és nyomtatványok, valamint az a) pontba nem tartozó levélküldemények 85%-a a feladást követő harmadik munkanapon, 97%-a a feladást követő ötödik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, feltételezve azt, hogy a postai hálózatba való elhelyezés az aktuális hozzáférési pontra meghatározott tárgynapi utolsó gyűjtési időpont előtt megtörténik.?

A fentiek alapján az Ön által feladott elsőbbséggel feladott levél átlagos átfutási ideje 1-3 munkanapot is igénybe vehet.
A garantáltan másnapi kézbesítést az EMS gyorspostával feladott küldemények esetében tudja vállalni a Posta.

További kérdései esetén is állunk szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Magyar Posta Zrt.
Ügyfélszolgálata"
Andersen112
Helló!

A sima elsőbbségi levél vagy megérkezik vagy nem.A számla sem bizonyít semmit,nem tudsz vele a Postán reklamálni.Legközelebb talán,ajánlott küldeményként kérd a postázást,mert esetleges probléma esetén,kártalanítanak.
damir01
Helló!

Nos, ma megérkezett a "csomagom", úgyhogy örülök neki!
Viszont SIMÁN jött, annak ellenére, hogy ELSŐBBSÉGIVEL kértem. Az eladó azt mondta, hogy Ő elsőbbségivel adta fel,
de biztos, hogy SIMÁN lett feladva (nincs ráragasztva a borítékra a kék kis elsőbbségis cetli, +615Ft-ot fizettem a postáért [meg a boríték árát], ami egy sima 2000g-ig terjedő levél feladási súlya).
Számlát a kérésem ellenére sem kért a feladó.

Egyébként az utóbbi időben elég sokszor félreértelmezték ezt az ajánlottat, elsőbbségit stb.
Mindig odaírom, hogy SIMA ELSŐBBSÉGIVEL (Ajánlott nélkül) vagy SIMA AJÁNLOTTAN (elsőbbségi nélkül) kérem a cuccot, aztán máshogy jön a végén.
rolandgajdos
Csak egy szösszenet:
Nemrég vásároltam egy horgászbotot és egy orsót egyazon eladótól. Ő tegnap adta fel külön őket, mert nem bírta egybecsomagolni. A csomagként feladott botot ma megkaptam, az ajánlott levélként küldött orsót nem. blink.gif
Egy feladó --> két küldemény --> egy címzett.. és mégis a csomag ér ide előbb, az ajánlott küldemény meg a kanyarban... mad.gif
Nem baj, holnapután még többet fizetünk ezért. Na, befejeztem, kibosszankodtam magam. dry.gif
rolandgajdos
IDÉZET(rolandgajdos @ 2009-12-30 23:37) *
Csak egy szösszenet:
(...)

Ma kaptam meg a küldemény ajánlottan feladott részét. rolleyes.gif
zejopy
IDÉZET(rolandgajdos @ 2009-12-31 12:30) *
Ma kaptam meg a küldemény ajánlottan feladott részét. rolleyes.gif

Na, akkor reszkethetnek a halak, és nem csak a hidegtől. wink.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif
hanga55

Postai díjak 2010
rolandgajdos
IDÉZET(zejopy @ 2009-12-31 14:40) *
Na, akkor reszkethetnek a halak, és nem csak a hidegtől. wink.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif

A röhögéstől... laugh1.gif
pferde
IDÉZET(hanga55 @ 2009-12-31 16:33) *

Köszi, Hanga, épp azért jöttem, hogy megérdeklődjem, hallottatok-e már valamit az emelésről... rolleyes.gif
zebutabu

Bár nem hatalmazott fel senki' , KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! good2.gif good.gif good2.gif
americanretro

Köszönöm szépen, nekem segítettél! victory.gif

Most nézem hogy át kell írkálnom a postaköltségeket legközelebbi indításkor.
nagyzee
Hogy legyen valami jó is a díjemelésben: a tavaly csináltatott több ív személyes bélyegem az eddigi 75Ft helyett darabonként már 80-at ér !! smile.gif
És még mielőtt belém kötne a szabályzatot jól ismerő fórumozó közönség: NEM, A SZEMÉLYES BÉLYEG többletköltségét (kb 100Ft-ba kerül egy 80Ft-os értékű) NEM ÉRVÉNYESÍTEM a szállítási költségben, a vevő a hivatalos postai díjszabás szerint fizet (vagy még annyit sem).
Korleone79
Most először akadt olyan problémám hogy kilopták a vastag jól leragasztott borítékból a terméket.65grammal ért oda üresen,viszonylag sértetlenül.
Az én feladási lapomon több mint 1kiló van és 900forint körül fizettem ajánlva elsőbbségivel.
avevő jegyzőkönyvet vetetett fel.én is bementem a postáraazt mondták nekem nem kell tennem semmit,majd kapok értesítést.
a vevő kapott levelet bizonyos szabálypontokra hivatkoznak a postától hogy :

"A Magyar Posta Zrt. Küldeményforgalmi Üzletszabályzata 5.1.2. pontja alapján a feladó feladata gondoskodni a küldemény tartalom jellegéhez igazodó, azt megfelelően védő, biztonságos csomagolásról.
A burkolatnak és lezárásnak olyannak kell lennie, hogy a burkolat nyílvánvaló megsértése nélkül a tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. (5.1.2.2.)"

Levelük végén, bírósági jogorvoslat lehetőségét ajánlották.

akkor fémdobozban kell postáznom?ez így működik?ennyit a postáról.igazán a vevőnek kellene a talpára állni mert innen én mit tehetek?

volt már valakinek hasonló tapasztalata?
nagyzee
IDÉZET(Korleone79 @ 2010-01-16 18:36) *
akkor fémdobozban kell postáznom?ez így működik?ennyit a postáról.igazán a vevőnek kellene a talpára állni mert innen én mit tehetek?

volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Nekem csak kompletten tűnnek el küldemények néha, de csak kb. 300-ból 1.

Az én módszerem még egyszerű ajánlott esetén is az, hogy az összes nyitható helyet (borítéknál 1 ) átragasztom egy fehér matricával és lebélyegzem valamint aláírom, mintha értéklevelet adnék fel. Ez nem szabálytalan, de arra jó, hogy a gyenge próbálkozásokat visszatartsa.
dalmi01
IDÉZET(Korleone79 @ 2010-01-16 18:36) *
Most először akadt olyan problémám hogy kilopták a vastag jól leragasztott borítékból a terméket.65grammal ért oda üresen,viszonylag sértetlenül.
...

Szia!
Nekem sajnos.
Ékszereket ,órákat loptak ki a lezárt borítékból.De nem mindig strapálják magukat viszik borítékkal együtt most 2 csizmát és egy hajat is!
A vevő meg tudja feladtam látják is a postán a gépen tértivevényesen ráadásul.De tőlem várja a megoldást mert ugye ő fizettt árút nem kapott én meg pótolom vagy visszautalom most mit tehtek?
Nem kötelező a részemről de jobb egy elégedett vevő.
Szóval a postán és a vámon is visznek mindent.
600 dolláros csomagomat próbálták meg elvinni Kari elött.Figyeltem a szám alpján és láttam 10 napja ott van.Bementem állítólag nem volt rajta címzett és feladó és vissz akarták épp küldeni.Kinek vajon? Ha nem volt rajta semmi.
Ráadásul a cimkéket lekaparták róla pedig EMS posta.Minden ami külföldről jön, ide ér kis hazánkba és aztán..Isten óvja!!!
Van is negám meg semlegesm miatta sad.gif(
Ajánlottan ne is adjatok fel semmit mert csak bedobják,aztán ha nincs meg tudakozvány 30 nap mulva válasz és ennyi . A tértivevényes sem akadály már.
Volt egy ilyen esetem és hiába volt papírom a vevő a jakusákat akarta küldeni smile.gif Pedig mondtam pótolom volt hara-kiri meg minden.Viszautaltam inkább erre az volt a reakció nem akarom leszállítani.
Küzdelem. Egy újságíró is vatera vásárló és az ékszert kilopták a csomagból amit kapott.Hiába tett meg mindent ment utána mivel ismeri a felső vezetést és tartanak tőle annyi lett a válasz két posta között eltünt.
Biztos az ufok voltak szerintem smile.gif)))
Vagy szublimált:)))) dry.gif
scaevola
IDÉZET(dalmi01 @ 2010-01-16 22:53) *
Szia!
Nekem sajnos.
Ékszereket ,órákat loptak ki a lezárt borítékból.De nem mindig strapálják magukat viszik borítékkal együtt most 2 csizmát és egy hajat is!
...
Nem kötelező a részemről de jobb egy elégedett vevő.
...

Már hogyne volna kötelező kártalanítani! Szerinted csak az a lényeg, hogy meg kapd a pénzt?!
Mentél a levesbe! violent1.gif :
nagyzee
IDÉZET(dalmi01 @ 2010-01-16 22:53) *
Ajánlottan ne is adjatok fel semmit mert csak bedobják,aztán ha nincs meg tudakozvány 30 nap mulva válasz és ennyi .

Az ajánlottal semmi baj nincs, ha tudod, hogy a feladási összeg 15-szöröse a kártérítés. Nekem minden esetben teljesítette a posta. A tudakozvány menete valóban nem gyors, de a végén, ha nem tudják igazolni a kézbesítést, akkor fizetnek.
Azt meg szerintem egyértelmű, hogy az eladó feladata eljuttatni a cuccot a vevőnek. Ha az eladó ezt a postára bízza, semmi gond, de a vevő felé továbbra ia az ELADÓ felel, hisz ők vannak kapcsolatban, tehát a vevő kártalanítása az ELADÓ kötelessége szerintem..
dalmi01
érdekes megnyilvánulás mindenesetre....
A vevő vásárol én elküldöm.Lehet ajánlott lehet tértivevényes és lehet értékbiztosított.Felhívom a leválben különa figyelmét minek mi az előnye mennyibe kerül!!!!
Vesz egy csizmát 22000ft ajánlottan kéri 800ft kb.
Én felajánlom az értékbiztosítottat 2000Ft ja az drága.
Akkor egy 3 fél miatt és a nem megfelelő, sajnálom a pénzt a postára ami biztonságos, nem nekem kéne kártalanítani. Remélem ez így szemléltetve érthető.A 15x meg 12000Ft az járna neki vissza.
Hogy miért nem választják sokan az értékbiztosítottat? Mert sajnálják pénzt a postára ami érthető de akkor ne az eladó legyen már a felelős a postáért is meg a világ bajáért.

IDÉZET(scaevola @ 2010-01-17 09:49) *
Már hogyne volna kötelező kártalanítani! Szerinted csak az a lényeg, hogy meg kapd a pénzt?!
Mentél a levesbe! violent1.gif :

Igen tudom de sajnos sokan sajnálják a pénzt a postára és drága dolgokat is ajánlottan kérnek egy láncot csizmát végül is ami 2kg belefér.
iIyenkor egy 390 forintos feladási díjnak a 15x nem sok mikor amit vett mondjuk 25000Ft
A levélben és mikor vásárol nálam, választhatja az értékbiztosítottat ami 49000Ft -ig 1980Ft de ezt sokan nem akarják mert drága.
Mivel én mindig jelzem saját felelősségre válasza az ajánlottat mert tűnt el már ilyennel csomag és még is emellett marad akkor nem az én felelősségem igaz?

IDÉZET(nagyzee @ 2010-01-17 11:32) *
Az ajánlottal semmi baj nincs, ha tudod, hogy a feladási összeg 15-szöröse a kártérítés. Nekem minden esetben teljesítette a posta. A tudakozvány menete valóban nem gyors, de a végén, ha nem tudják igazolni a kézbesítést, akkor fizetnek.
Azt meg szerintem egyértelmű, hogy az eladó feladata eljuttatni a cuccot a vevőnek. Ha az eladó ezt a postára bízza, semmi gond, de a vevő felé továbbra ia az ELADÓ felel, hisz ők vannak kapcsolatban, tehát a vevő kártalanítása az ELADÓ kötelessége szerintem..

Látom nap mint nap tömegesen adsz el és vivod a harcod a postával.....
Tudod olyasmit vártam volna:
Igen sajnos a posta ilyen és tök szép tőled hogy nem vitázol kárpótolod még akkor is ha a vevő nem kérte az értékbiztosított postát és nem várod meg amíg a posta végleg kiadja eltünt, mert ugye a vevő is trükközhet.Én elküldöm szól nem ért oda mondjuk visszautalom.Közben meg megkapta és vissza is utaltam.Volt ilyen próbálkozás nálam.Azt hiszem nekem ebben van tapasztalatom.
Szóval nem arra játszom utaljanak és kész.Miért ítélkezel és sértegetsz engem?Mi jogon?
Ez egy fórum amin beszélgetünk és nem ellenségek vagyunk.Ha van valami ami érzésed érzésem szerint nem jó akkor kulturáltan rákérdezek.
Ha a posta elhagy valamit azért ő a felelős nem én!Ha a vevő egy 20000Ft láncot ajánlottan kér mert az értékbiztosított nem kell mert drága akkor a vevő a felelős.Tőlem meg gesztus hogy lenyelem a békát a postától majd kapok 6000ft kb és még mielőtt megkapom visszautalom vagy elküldöm megint.
Szóval remélem ez így már vitathatatlan.
nagyzee
IDÉZET(dalmi01 @ 2010-01-18 00:05) *
Hogy miért nem választják sokan az értékbiztosítottat? Mert sajnálják pénzt a postára ami érthető de akkor ne az eladó legyen már a felelős a postáért is meg a világ bajáért.

Tökéletesen igazad van, de a TE FELELŐSSÉGED lenne, hogy a saját érdekedben csak olyan szállítási módot vállalj be, amivel a vevőt nem érheti kár, hisz ha a posta elveszti valószínűleg nem a posta fog NEGATÍV-ot kapni...., Ha a termékleírásban csak az értékbiztosítottat tünteted fel, NE KÉRJE a vevő sima ajánlottal! Amelyik vevőnek nem felelnek meg az aukció feltételei, az nem licitál, hiszen a vevők gondolkoznak, és mérlegelnem licitálás előtt.
scaevola
IDÉZET(dalmi01 @ 2010-01-18 00:26) *
Látom nap mint nap tömegesen adsz el és vivod a harcod a postával.....
Tudod olyasmit vártam volna:
Igen sajnos a posta ilyen és tök szép tőled hogy nem vitázol kárpótolod még akkor is ha a vevő nem kérte az értékbiztosított postát és nem várod meg amíg a posta végleg kiadja eltünt, mert ugye a vevő is trükközhet.Én elküldöm szól nem ért oda mondjuk visszautalom.Közben meg megkapta és vissza is utaltam.Volt ilyen próbálkozás nálam.Azt hiszem nekem ebben van tapasztalatom.
Szóval nem arra játszom utaljanak és kész.Miért ítélkezel és sértegetsz engem?Mi jogon?
Ez egy fórum amin beszélgetünk és nem ellenségek vagyunk.Ha van valami ami érzésed érzésem szerint nem jó akkor kulturáltan rákérdezek.
Ha a posta elhagy valamit azért ő a felelős nem én!Ha a vevő egy 20000Ft láncot ajánlottan kér mert az értékbiztosított nem kell mert drága akkor a vevő a felelős.Tőlem meg gesztus hogy lenyelem a békát a postától majd kapok 6000ft kb és még mielőtt megkapom visszautalom vagy elküldöm megint.
Szóval remélem ez így már vitathatatlan.

Értékeléseim között találsz elveszett árúért vissza fizetett pénzt megköszönő vevőt. Veled ellentétben, - normális gondolkodású eladóként - gondolkodás nélkül kártalanítottam a vevőt. Ez jellem kérdése nálam.
zejopy
IDÉZET(scaevola @ 2010-01-18 09:25) *
Értékeléseim között találsz elveszett árúért vissza fizetett pénzt megköszönő vevőt. Veled ellentétben, - normális gondolkodású eladóként - gondolkodás nélkül kártalanítottam a vevőt. Ez jellem kérdése nálam.

Én is kártalanítanék. smile.gif
mio007
Szépjóestét. Új vagyok még és pár kérdésem lenne szállítással kapcsolatban.
Ha nagyobb tárgyat szeretnék feladni akkor ugye csak csomagként tudom postával, de az kb 1000 Ft. Ugyanennyi a vatera futár is, országosan ( elvileg ). Akkor érdemesebb vatera futárral igaz? Mellesleg hol tudok több infót találni a vatera futárról?
Az előre utalás után mit jelent?
zejopy
IDÉZET(mio007 @ 2010-01-18 18:09) *
Szépjóestét. Új vagyok még és pár kérdésem lenne szállítással kapcsolatban.
Ha nagyobb tárgyat szeretnék feladni akkor ugye csak csomagként tudom postával, de az kb 1000 Ft. Ugyanennyi a vatera futár is, országosan ( elvileg ). Akkor érdemesebb vatera futárral igaz? Mellesleg hol tudok több infót találni a vatera futárról?
Az előre utalás után mit jelent?

http://www.vatera.hu/vaterafutar/

Előre utalás=a vevő előre utalja az eladó bankszámlájára a postaköltséggel terhelt vételárat.
mio007
IDÉZET(zejopy @ 2010-01-18 18:16) *
http://www.vatera.hu/vaterafutar/

Előre utalás=a vevő előre utalja az eladó bankszámlájára a postaköltséggel terhelt vételárat.

Köszönöm szépen.
zejopy
IDÉZET(mio007 @ 2010-01-18 18:59) *
Köszönöm szépen.

yes3.gif
Macskavadasz
Az lenne a kérdésem, milyen veszélye lehet az utánvétes postázásnak?
zejopy
IDÉZET(Macskavadasz @ 2010-01-19 13:48) *
Az lenne a kérdésem, milyen veszélye lehet az utánvétes postázásnak?

Az eladónak lehet kínos, ha a vevő nem veszi át és visszajön. Akkor mind a két utat a küldőnek kell kifizetnie.
Macskavadasz
IDÉZET(zejopy @ 2010-01-19 14:07) *
Az eladónak lehet kínos, ha a vevő nem veszi át és visszajön. Akkor mind a két utat a küldőnek kell kifizetnie.

köszi a választ
bigfootinformatika
IDÉZET(zejopy @ 2010-01-19 14:07) *

Nem okoskodás, de ez így megtévesztő válasz mert ha utánvéttel adja fel, van egy postaköltsége, ami magasabb
eleve mint a sima küldés, kb. 2,5x
Ezek után ha a vevője átveszi, és az utánvét összegébe a postaköltséget az eladó beépítette, akkor mint eladó
nem veszít semmit, ha pedig visszajön mert a vevő nem veszi át, akkor már nem fizet további összeget, viszont
a feladáskor kifizetett 2,5x -ös tarifát bebukta.

Sztem így átláthatóbb a magyarázat, mielőtt azt hinné a visszajövetelkor is fizetnie kell újfent
PEACE
zejopy
IDÉZET(bigfootinformatika @ 2010-01-20 03:33) *
Nem okoskodás, de ez így megtévesztő válasz mert ha utánvéttel adja fel, van egy postaköltsége, ami magasabb
eleve mint a sima küldés, kb. 2,5x
Ezek után ha a vevője átveszi, és az utánvét összegébe a postaköltséget az eladó beépítette, akkor mint eladó
nem veszít semmit, ha pedig visszajön mert a vevő nem veszi át, akkor már nem fizet további összeget, viszont

Sztem így átláthatóbb a magyarázat, mielőtt azt hinné a visszajövetelkor is fizetnie kell újfent
PEACE

Feltétlenül.
nagyzee
IDÉZET(bigfootinformatika @ 2010-01-20 03:33) *
ha pedig visszajön mert a vevő nem veszi át, akkor már nem fizet további összeget, viszont

Ahogyan én visszaemlékszem arra a pillanatra amikor elhatároztam, hogy nem adok fel többé utánvéttel, az pont egy olyan volt, hogy utánvétes értékbiztosított küldeményt küldtem és a vevő nem vette át. Amikor visszaött, KI KELLETT FIZETNEM a visszaút biztosított költségét is. Ez persze már évekkel ezelőtt volt, van valakinek mostani tapasztalata is ilyesmiről?
momol
IDÉZET(nagyzee @ 2010-01-20 07:15) *
valakinek mostani tapasztalata is ilyesmiről?

Nekem van szomorú tapasztalatom a múlt hétről. A vevő átvette volna, csak nem volt kiírva a neve a postaládára, ezért "Címzett ismeretlen" megjelölést kapott a csomag. A visszaútért természetesen nem kellett fizetnem (ha nincs vagy nem jelentkezik a címzett, akkor nem kell. Talán akkor kell, ha kifejezetten ő küldeti vissza a feladó költségére).
Szerencsém volt viszont, mert a postán sem feladáskor, sem a bp-i központban, sem visszaküldéskor nem pecsételték le a bélyegeket, így átírtam a címet, és az újbóli feladásért nem kellett fizetnem laugh1.gif
Eblepetes
Ahogyan én visszaemlékszem arra a pillanatra amikor elhatároztam, hogy nem adok fel többé utánvéttel, az pont egy olyan volt, hogy utánvétes értékbiztosított küldeményt küldtem és a vevő nem vette át. Amikor visszaött, KI KELLETT FIZETNEM a visszaút biztosított költségét is. Ez persze már évekkel ezelőtt volt, van valakinek mostani tapasztalata is ilyesmiről?

Nálunk a posta szeszélyétől függ. Egyszer kérnek pénzt a visszaútért egyszer, meg nem. Van amikor ki tudjuk harcolni, hogy akkor adják vissza viszont az utánvét részét a feladási díjnak (mert, hogy azt viszont nem teljesítették), van amikor meg nem. Pont most van a panaszunk ezek miatt a FŐFŐFŐ POSTÁNÁL, és várjuk a hivatalos álláspontot, arról, hogy visszajövő utánvétes küldeménynél tulajdonképpen kinek is kell fizetnie és mennyit. Mert ezt a postások sem tudják igazán, úgy látjuk:-(
Abesszin
Sziasztok!

Azt nem tudom, hogy levélként mi a maximális méret amit még fel lehet adni?! Valami 70 vagy 90cm-re emlékszem...
Biztosan irtátok már itt vagy 1000x de most nincs időm ennyit visszaolvasni...

Előre is köszönöm!!!
zejopy
IDÉZET(Abesszin @ 2010-01-20 17:48) *
Sziasztok!

Azt nem tudom, hogy levélként mi a maximális méret amit még fel lehet adni?! Valami 70 vagy 90cm-re emlékszem...
Biztosan irtátok már itt vagy 1000x de most nincs időm ennyit visszaolvasni...

Előre is köszönöm!!!

2 kg, maximum 60 cm lehet a leghosszabb oldala, de a három oldal összesen nem haladhatja meg a 90 cm-t.
Abesszin
IDÉZET(zejopy @ 2010-01-20 20:15) *
2 kg, maximum 60 cm lehet a leghosszabb oldala, de a három oldal összesen nem haladhatja meg a 90 cm-t.

Nagyon köszönöm!!!!
zejopy
IDÉZET(Abesszin @ 2010-01-20 20:28) *
Nagyon köszönöm!!!!

Igazán nincs mit. smile.gif
Aramir

A szabályzatukban le van írva, visszafelé már a nem standard csomag költségét kell kifizetni (mondjuk az értékbiztosítottnál és az egyedileg kezelteknél mi van azt passzolom), levélnél meg az ajánlott költségét, sőt papíron úgy van, hogy ilyenkor ebből le kellene vonni a nem teljesített, de kifizetett opciókat, pl utánvételnél az utánvélel+postautalványra kifizetett plusz összeget, tértivevényt, stb., de én azt tapasztalom, hogy random módon hol elkérik a visszaút költségét, hol nem, legalábbis ajánlott levélnél. Pont pár hete volt, hogy visszahoztak egyet címzett ismeretlennel, és nem kértek semmit, csak odaadták.
dalmi01
Veled ellentétben én is megteszem de nem kötelező.Mi itt aról beszéltünk mi az ami jogilag kötelez és nem mi az amit megteszel.Ha figyelmesebb lennél ott van mindig visszautalom.Volt aki nem várt inkább negát adott vagy megvárta a vissza utalást és aztán adta.De ez ennyi adásvételnél szerintem igen elenyésző.
Kiváncsi lennék rá ha egy 25000Ft csizmát nem érték-biztosítva hanem ajánlottan kérnék csak akkor is igy tennél e.Mikor te szólsz nem ajánlod mert eltűnik mit csinálsz?

Pl
Feladtam egy hajat a vevő jelezte nemkapta meg.Én jeleztem akkor kérünk tudakozványt na rögtön azt mondta nem adtam fel.A szelvényt elfaxoltam.De csak erősködött az én hibám.Ok feladtam egy másikat olyasmi stílus mint te kákán is csomót keres.
Na felhív ma köszi megkapta ezt és a másikat is mert a posta azt nem hozzá vitte ki igaz aki átvette sem címileg sem névbelileg nem egyezett vele.Gondolom ez is az én hibám volt és mint nem normális eladó elküldtem egy másikat.Köszönik szépen.Csak azt nem mondták ne haragudj amiért rádmásztunk.

Igen látom közel te is annyit adtál el mint én
zpepe26
IDÉZET(dalmi01 @ 2010-01-21 21:47) *
Veled ellentétben én is megteszem de nem kötelező.Mi itt aról beszéltünk mi az ami jogilag kötelez és nem mi az amit megteszel.Ha figyelmesebb lennél ott van mindig visszautalom.Volt aki nem várt inkább negát adott vagy megvárta a vissza utalást és aztán adta.De ez ennyi adásvételnél szerintem igen elenyésző.
Kiváncsi lennék rá ha egy 25000Ft csizmát nem érték-biztosítva hanem ajánlottan kérnék csak akkor is igy tennél e.Mikor te szólsz nem ajánlod mert eltűnik mit csinálsz?

Én nem adom fel értékbiztosítás nélkül, hanem a leírásba beleteszem, hogy csak így vagyok hajlandó postázni, aki ezt nem fogadja el, az ne licitáljon. Aztán kérheti miattam bárhogy, csak értékbiztosítva adom fel, és csak akkor, ha megkaptam a megfelelő postai díjat is. wink.gif
dalmi01
Ez igaz.Sokat tanultam ennyi idő alatt.
Ma már nem is engedem mással csak biztosítva vagy tértivevényesen minimum.
pl:Sokszor megfogadtam utánvéttel nem küldöm.Aztán kikönyörögték és mindig ráfáztam de mindig.Mert visszajött.
Megint megfogadtam és meg is szegtem de talán most szerencsém lesz.
Remélem idén már egy csomag sem veszik el.
IDÉZET(nagyzee @ 2010-01-18 07:11) *
Tökéletesen igazad van, de a TE FELELŐSSÉGED lenne, hogy a saját érdekedben csak olyan szállítási módot vállalj be, amivel a vevőt nem érheti kár, hisz ha a posta elveszti valószínűleg nem a posta fog NEGATÍV-ot kapni...., Ha a termékleírásban csak az értékbiztosítottat tünteted fel, NE KÉRJE a vevő sima ajánlottal! Amelyik vevőnek nem felelnek meg az aukció feltételei, az nem licitál, hiszen a vevők gondolkoznak, és mérlegelnem licitálás előtt.

pufifej
sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy milyen összegbe kerül nekem az ha valaki postáról utal a bankszámlámra? több helyen is olvastam már hogy ez a fogadó félnek is pénzbe kerül, ez igaz? most onnan utalt egy vásárlóm és nem tudom mit tegyek vele unsure.gif
Előre is köszönöm, Barbi
nagyzee
IDÉZET(pufifej @ 2010-01-27 08:30) *
sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy milyen összegbe kerül nekem az ha valaki postáról utal a bankszámlámra? több helyen is olvastam már hogy ez a fogadó félnek is pénzbe kerül, ez igaz? most onnan utalt egy vásárlóm és nem tudom mit tegyek vele unsure.gif
Előre is köszönöm, Barbi

Ez a bankodtól függ szerintem. 100-150Ft-os nagyságrendre számíts, de ha odeért a pénz, akkor a számlatörténetből egyből kiderül majd, hogy mekkora költséget számítottak fel érte.
pufifej
Tehát az akkor biztos hogy pénzbe kerül? Ez rögtön a bejövő összeggel egy időben meg fog jelenni hogy mennyit vontak? Nem csak a hóvégi zárásnál? (amúgy köszi a gyors választ)
nagyzee
IDÉZET(pufifej @ 2010-01-27 09:05) *
Tehát az akkor biztos hogy pénzbe kerül? Ez rögtön a bejövő összeggel egy időben meg fog jelenni hogy mennyit vontak? Nem csak a hóvégi zárásnál? (amúgy köszi a gyors választ)

Nálam a beérkező pénz könyvelésével egyidőben könyvelték a költséget is. ( CIB)
zebutabu
IDÉZET(nagyzee @ 2010-01-27 09:36) *
Nálam a beérkező pénz könyvelésével egyidőben könyvelték a költséget is. ( CIB)

Ez attól függ milyen számlacsomagod van, és melyik banknál. Nekem nem kell fizetni se a beérkező, sem az utalt összegek után. rolleyes.gif
egyedikovacsoltvas
IDÉZET(pufifej @ 2010-01-27 08:30) *
Előre is köszönöm, Barbi

Bank függő.
Meg tudod nézni a neten is a bankod honlapjáról.
Nekem pl a takszöv 350 ft-ot von le de csak hónap végén.
A cib pl 0,35% + 100 Ft/tranzakció
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.