royalroyal
2009-01-29 12:55
Tisztelt Vaterázók!
Remélem ez a topic mindenki segítségére lesz abban, hogy minél olcsóbb, megbízhatóbb és kényelmesebb futárszolgálatot tudjon választani.
Nem utolsósorban a link vagy inkorrekt futárszolgálatok szűrését is szolgálja.
Várok bármilyen jellegű tapasztalatot, árakat, tippeket mindenkitől.
royalroyal
2009-01-29 13:04
Saját tapasztalat és több hónapi keresgélés után árban én ezt találtam a legjobbnak:
Az ország egész területén háznál felveszik és házhoz szállítják! ebben az árban.
első nap megrendeled (16 óráig)
második nap felveszik
harmadik nap kiviszik
Választható ki fizeti (feladó/ címzett). Van utánvétes szolgáltatás de azt nem tudom mennyi mivel nem használtuk soha.

0-3kg 1800 Ft
3,1-5kg 2400 Ft
5,1-10kg 2640 Ft
10,1-20kg 3000 Ft
20,1-30kg 3240 Ft
30,1-40kg 3480 Ft
40,1-50kg 3720 Ft
50,1-60kg 3960 Ft
60,1-70kg 4200 Ft
70,1-80kg 4440 Ft
80,1-90kg 4680 Ft
90,1-100kg 4920 Ft
Nagyon sok ágybetétünket szállították, és sosem volt gond velük.
Pontosak és vigyáznak az árúra.
Előfordult, hogy nekik kellett keresgélni a címzettet mert rossz címet adott meg.
CellaTel
2009-01-29 14:52
lehet tudni melyik ez a cég? és azt is hogy vane havi limit amit teljesíteni kell?
az ár kicsit sok mobil cumoknál de van aminél viszont a posta árai alatt vannak (törékenyeknél pl)
mert ha tudsz teljesíteni havi akár 250ezres forgalmat nekik akkor sok futárcég 600-650ft-ért is kiviszi.. de ha no limit akkor viszont "jó" az ár
Sprinkler1
2009-01-29 15:18
Ha lehet,én is kérném....
Kérlek, áruld el, mert pl az 55 kg-os kategóriában én 8200 Ft-ért találtam Budapestről-Debrecenig futárszolgálatot.
Ja és nekem kellett volna a telephelyükre becipelnem a laza 55 kg-os terméket.
royalroyal
2009-01-29 15:19
IDÉZET(CellaTel @ 2009-01-29 13:52)

lehet tudni melyik ez a cég? és azt is hogy vane havi limit amit teljesíteni kell?
az ár kicsit sok mobil cumoknál de van aminél viszont a posta árai alatt vannak (törékenyeknél pl)
mert ha tudsz teljesíteni havi akár 250ezres forgalmat nekik akkor sok futárcég 600-650ft-ért is kiviszi.. de ha no limit akkor viszont "jó" az ár
Nincs minimum.
Formára sincs megkötés, (mint pl posta ha nem szögletes akkor 1980 ft!!! vicc)
Nem tudom ideírhatom-e a nevüket, vagy esetleg ez szabályba ütközik.
Szekszárd a telephelyük.
Azt hiszem ott helyileg csak 4 cég van tehát szerintem beütöd keresőbe futár szekszárd és meg fogod találni őket
De ha szerinted ide lehet írni a nevüket akkor nagyon szívesen megteszem
royalroyal
2009-01-29 15:32
Na mindegy...
legfeljebb kimoderálják
palatrans szekszárd
Sziasztok! Látom pont a legjobbkor találtam rá a fórumra. Vastagon kerüljétek ezt a céget: PALATRANS SZEKSZÁRD. Múlt héten vettem itt a vaterán 40.000 Ft.-ért egy full nyomtatott elektromos áramkör vezérlésű, LCD kijelzős Gorenje ws43121 típusú mosógépet. Súlya 60 kg. Az eladó egy szerelő, aki 3 hó garanciát is adott a termékre, annyira makulátlan állapotú. A postaköltség 3500 Ft. volt Heves-Komló között, háztól házig, két nap alatt. Ez eddig mesébe illő. A terméket egyeztetett időpontban át is vettem a futártól, majd kicsomagoltam. Az eladó által vastagon kartondobozokkal, hungarocell táblákkal és végül teljesen follpack-kal volt becsomagolva. Amikor azonban kibontottam, gyanússá vált, hogy a fronton lévő mikrokapcsolós gombok mindegyike ellenállás nélkül beesik, mintha vak kapcsolók lennének. A középen lévő program váltó, tekerő gomb csak forgott akadálytalanul körbe-körbe, mint a biciklikerék és ezután jött a lényeg, nem kapcsolt be. Na ez milyen érzés lehetett?
Felvettem a kapcsolatot az Eladóval, majd kölcsönös értetlen, de visszafogott háborgást követően megegyeztünk a félúton való találkozásban. Amikor meglátta a gépet és szétszedte, azt mondta, hogy ilyennel még sosem találkozott, minden kapcsoló szerkezete széttört, a darabok ott csörögtek mindenhol a gépben. Átmenetileg, hogy legalább tudjam, hogy működő gépet vásároltam, a műanyag bizgentyűket valahogy összeragasztotta, összemelegítette és így vezérelhetővé vált a gép, - mert a nyomtatott áramkörös panel egyben maradt - de olyan óvatosan és félve lehet csak kapcsolgatni, mintha bombát hatástalanítanánk.
A refrén most jön, a Kedves Palatrans futárszolgálat semmilyen garanciát nem vállal! Kártérítés nincs.
Szerintem a futárok szolgáltatása abban rejlik, hogy a csomagot a feladáskori állapotában adják át a célállomáson. Na ezt nem sikerült teljesíteniük.
Ennyi erővel egy hajléktalant is megkérhettem volna, hogy x idő alatt az oldalán húzva kötéllel, hozza el Komlóig. Ha tönkremegy, az belefér.
A lényeg, az összetört alkatrészek ára kb. a készülék árával vetélkedik. Akkor most olcsó fuvar volt vagy sem?
Végül megjegyzem, hogy nem hagyom azért ennyiben a dolgot és máshogy is tovább követelem a károm megtérítését a fuvarozóval szemben. Ha végül úgy döntenek, hogy kártalanítanak, erről beszámolok.
Sprinkler1
2009-02-08 19:23
Már nem akarok kukacoskodni, de volt már egy semlegese az eladódnaka egy nemegészen leírtaknak megfelelő állapotú AEG gép miatt.
Ennyire becsomagolt állapotban szinte kizárt,hogy ennyire megsérüljön.Szerintem.
Én kicsit kételkednék...
bambooflower
2009-02-08 19:57
IDÉZET(Sprinkler1 @ 2009-02-08 18:23)

Már nem akarok kukacoskodni, de volt már egy semlegese az eladódnaka egy nemegészen leírtaknak megfelelő állapotú AEG gép miatt.
igen, de akkor ö volt a vevö. nem mindegy.
Sprinkler1
2009-02-08 20:30
IDÉZET(bambooflower @ 2009-02-08 18:57)

igen, de akkor ö volt a vevö. nem mindegy.
Szörnyen röstellem felületességem!!!
Igazad van.
És tényleg nem mindegy.
IDÉZET(royalroyal @ 2009-01-29 12:04)

Saját tapasztalat és több hónapi keresgélés után árban én ezt találtam a legjobbnak:
Az ország egész területén háznál felveszik és házhoz szállítják! ebben az árban.
első nap megrendeled (16 óráig)
második nap felveszik
harmadik nap kiviszik
Választható ki fizeti (feladó/ címzett). Van utánvétes szolgáltatás de azt nem tudom mennyi mivel nem használtuk soha.

0-3kg 1800 Ft
3,1-5kg 2400 Ft
5,1-10kg 2640 Ft
10,1-20kg 3000 Ft
20,1-30kg 3240 Ft
30,1-40kg 3480 Ft
40,1-50kg 3720 Ft
50,1-60kg 3960 Ft
60,1-70kg 4200 Ft
70,1-80kg 4440 Ft
80,1-90kg 4680 Ft
90,1-100kg 4920 Ft
Nagyon sok ágybetétünket szállították, és sosem volt gond velük.
Pontosak és vigyáznak az árúra.
Előfordult, hogy nekik kellett keresgélni a címzettet mert rossz címet adott meg.
ez tök jó,nekem egy sütőt 7200ért hozott el egy budapest környéki futár:(
34kg volt...
el is mentettem őket,köszi a tippet!
venirebene
2009-02-18 20:45
IDÉZET(paya73 @ 2009-02-18 19:42)

ez tök jó,nekem egy sütőt 7200ért hozott el egy budapest környéki futár:(
34kg volt...
el is mentettem őket,köszi a tippet!
Kellemes estét, ezek nagyon jó árak.
Szabadna tudni, hogy kik ők?
Köszönöm: venirebene
IDÉZET(venirebene @ 2009-02-18 19:45)

Kellemes estét, ezek nagyon jó árak.
Szabadna tudni, hogy kik ők?
Köszönöm: venirebene
kicsit lentebb ki van írva a név ...
pala*****
Tisztelt Vaterások/Fórumozók!
Mint azt pár hozzászólással ezelőtt leírtam én egy mosógép megvétele és leszállítása kapcsán kerültem kapcsolatba a Palatrans Szekszárd fuvarozó Társasággal. Mint abban a hozzászólásban zárásképpen írtam, a történtekről folyamatosan beszámolok.
Az akkori elmarasztaló hozzászólásomat - melynek alapja az Eladó által közöltek voltak - így a korrektség jegyében a következőkkel szükséges kiegészítenem illetve az azóta történtek fényében pontosítanom.
Panasz e-mailt írtam a Társaság részére, melyre reagálva az Ügyvezető Úr telefonon felvette velem a kapcsolatot és sajnálatát kifejezve tájékoztatott, hogy a részéről kivizsgálta esetemet és annak általános és különös részeit figyelembevéve, - a csomagolás sértetlensége, a sérülés foka és módja, egyebek - szerződött biztosító társaságuk vélhetően esetemet nem minősítené káreseménynek, azonban a Társaságával szemben megkívánt fogyasztói bizalom fenntartása végett hajlandó Őmaga a cserére szoruló alkatrészek árát megfizetni.
Én ezt nevezem hosszútávon gondolkodó, Ügyfélorientált piaci magatartásnak.
Jelenleg a márkaszervíz árajánlatára illetve az alkatrészek leszállítására várok másfél hete, de ez legyen egy másik topic témája.
Kérem a moderátorokat, hogy ezt a hozzászólást ne minősítsék törlésre szoruló reklámnak, ugyanis az előző elmarasztaló hozzászólás része és így a kettő egyben ad objektív képet.
130x82x50-es terméket hogy tudom eljuttatni a vevönek? a futárszolgálat csak 80cm-ig szállit segitsetek ti mit tennétek a helyembe?
royalroyal
2009-05-26 11:52
Úgy látom a vaterafutár eléggé limitálja a szállítattható dolgokat.
80*60*60
Például miért nem 200 cm összesen a három oldal, ahogy a postánál is?
Ez meg elég vicces, már egyenletként is

kg=cm*cm*cm/3000
Ezt akkor úgy vehetjük, hogy egy az általuk meghatározott maximum méreten kívüli tárgy azaz ami 80*60*60 cm felett van az 96 kg felett van!!!
Tehát meghaladja a szintén általuk maximalizált 45 kg-t
Átgondolták miket írnak???
Netán én értettem félre valamit??
Persze ha beleférsz az általuk meghatározott paraméterekbe akkor nem olyan drága.
Bár a posta 2 kg-ig 815 ft
2-20 kg 930 ft
20 kg felett 1420 ft
Ezekhez jöhet még hozzá 420 ft ha háznál veszik fel.
Tehát a posta még mindig olcsóbb

mondjuk a háznál történő felvételt még nem próbáltam
cooperka
2009-05-26 12:36
Én tűzhelyet szerettem volna eljuttatni az ország egyik feléből a másikba!
Sajnos lehetetlen.
Valakinek ötlete???
royalroyal
2009-05-26 12:45
IDÉZET(cooperka @ 2009-05-26 12:36)

Én tűzhelyet szerettem volna eljuttatni az ország egyik feléből a másikba!
Sajnos lehetetlen.
Valakinek ötlete???
palatrans szekszárd elviszik
árlista az oldalukon
IDÉZET(royalroyal @ 2009-05-26 11:52)

z meg elég vicces, már egyenletként is

kg=cm*cm*cm/3000
Ezt akkor úgy vehetjük, hogy egy az általuk meghatározott maximum méreten kívüli tárgy azaz ami 80*60*60 cm felett van az 96 kg felett van!!!
Tehát meghaladja a szintén általuk maximalizált 45 kg-t
Átgondolták miket írnak???
Netán én értettem félre valamit??
Nem értetted félre! Lehet a súly kisebb, de akkor is ekkore helyet foglal el! Ez a számítási módszer egy bevált gyakorlat a Postánál is! A változás itt mindössze annyi, hogy ott többféle küldési módoknál, más anyagsűrűséggel számolnak! Ott is a magsabb díjat kell fizetni! Ez így logikus! Ha libatollat, vagy ólmot küldesz ugyanabban súlyban, a kocsiban nem egyforma helyet foglal el!
IDÉZET(royalroyal @ 2009-05-26 11:52)

Úgy látom a vaterafutár eléggé limitálja a szállítattható dolgokat.
80*60*60
Például miért nem 200 cm összesen a három oldal, ahogy a postánál is?
Nekem valamiért ez is annyira jön ki!!
Dragunovhun
2009-06-01 00:07
IDÉZET(böcűs @ 2009-05-31 22:24)

Nekem valamiért ez is annyira jön ki!!
Nekem is.
atctrade
2009-06-01 10:51
A 80x60x60-nál nem viszik el azt a csomagot, aminek az egyik oldala pl. 90 cm.
A posta elviszi 180x10x10-es csomagot is, mert az oldalak összmérete 200 cm.
Legalábbis én így gondolom...
IDÉZET(atctrade @ 2009-06-01 10:51)

A 80x60x60-nál nem viszik el azt a csomagot, aminek az egyik oldala pl. 90 cm.
A posta elviszi 180x10x10-es csomagot is, mert az oldalak összmérete 200 cm.
Legalábbis én így gondolom...
Igen ,igy már világos.Különben mitől is Vaterafutár a Vaterafutár?Kb 3-4 hónappal ezelőtt a Vaterafutárral küldött csomagot a vándorpostás hozta házhoz!!Kérdeztem a postásfiutól hogy ez hogy van és azt mondta hogy a Vaterafutár-nak van valami ilyen megállapodása a postával.Ők tudják!!
IDÉZET(böcűs @ 2009-06-01 14:02)

Igen ,igy már világos.Különben mitől is Vaterafutár a Vaterafutár?Kb 3-4 hónappal ezelőtt a Vaterafutárral küldött csomagot a vándorpostás hozta házhoz!!Kérdeztem a postásfiutól hogy ez hogy van és azt mondta hogy a Vaterafutár-nak van valami ilyen megállapodása a postával.Ők tudják!!
Én kezdő vaterás koromban megkérdeztem a postán, hogy nincs-e valami külön lehetőség, vagy megállapodás a Vaterával. Nem kicsit néztek hülyének.
IDÉZET(zejopy @ 2009-06-01 14:06)

Én kezdő vaterás koromban megkérdeztem a postán, hogy nincs-e valami külön lehetőség, vagy megállapodás a Vaterával. Nem kicsit néztek hülyének.

Az rég volt és lehet hogy nem is kompetens emberke nézett rád értetlenül.Lehet ha ma kérdeznél valami értelmes embert akkor más választ adna.Meg nem a felhasználókra vonatkozó az egyesség hanem a Vaterafutár és a Posta közti megállapodásra.Mondjuk egy Nyiregházán a futár által fölvett csomagot jobban megéri a postával eljuttatni Pécsre mintha csak azt az egy csomagot végigviszi az országon.A csomag fölvételének pillanatában még nem tudja a felvevő hogy csak egy csomag lessz vagy összejön annyi amennyivel érdemes útrakelni!!Valószinüleg itt van benne a logika!
globalmarket
2009-06-05 22:20
Eddig abszolút meg vagyok elégedve a PPS-sel, rendes korrekt emberek. MPL-ról váltottam át hozzájuk, nagy előny, hogy saját embereik viszik ki a holmit háztól-házig. Másnapra ott van.
MPL vaterafutárt viszont nem ajánlom, összetörve ért oda az árú és persze, hogy kibújtak a térítés elöl, még úgy is, hogy be volt jelölve a törékeny de nem x-szel hanem - vonallal. Mindenbe belekötöttek.
Soha többé MPL nem!
Egy szép kis bonboniert szállítattam velük, rengeteg papírba volt becsomagolva így ha véletlenül koccant volna sem törhettet volna össze. Ott kezdődött, hogy vmi mérlegtáskába tette be állítólag, ami egy lepukkant aktatáskához hasonlított ami jól meg volt tömve, nem is értettem mi a fenét csinál.
Szóltam neki, hogy törékeny, ezt utólag telefonban már letagadták.
Rutintalan hozzá nem értők vannak a vonalban is, nem ügyflorientáltak ezt már megtapasztaltam. Valószínű nem is sokan fordulnak hozzájuk, mert akkor lenne pénzük kártéríteni is.
Ráadásul mint kiderült a mezei postás viszi ki. Akkor meg minek is fizetünk többet?
Panaszomnál persze hárítottak ezerrel, én voltam a hibás, csomagolás stb. Ez így nem igaz.
Nem először küldtem csomagot, ráadásul egy teljesen új ember vette fel, nem a megszokott 2 másik MPL-es futár. Erről az új emberről állították, régóta itt dolgozik, mindenesetre nem úgy tünt. Mivel nem tetszett a figura és az sem, hogy "mérlegtáskába" teszi be (szerintem már abban összetörte) nem jattoltam. Ez is baj lehetett.
Amúgy meg soha, semmiféle mérleglópikula táskát nem vettek elő azelőtt, ez volt az egyetlen alkalom. Szerintem marhára fontos is volt egy fél kg súlyú se bonbonierről megállapítani, hogy most 30 dkg vagy 32.
Ha nekem megmondják, hogy törékeny, akkor nem bunburnyák módon kezelem azt a vmit, hanem odafigyelek. Szóltam neki, bejelöltem, mégsem tettek rá semmiféle jelzést.
Vidéki vásárlóm szegény pórul járt. Össze-vissza hárítottak a telefonban, persze, hogy hiába vállalnak 50.000 ft értékbiztosítást, ez csak mese.
Lehet, hogy most megúszták a kártérítést, ami nem biztos, hogy így marad, mert további lépéseket fontolgatok, de addig pedig mindenkit óva intek ettól, hogy MPL-lel bármit is küldjön. Tudjuk ugye, hogy a rossz hír gyorsan terjed.
A vatera figyelmét már telefonban felhívtam a történtekre, remélem hamarosan megszüntetik velük a szerződést, főleg ha más is panaszkodik.
Nekünk eladóknak és vásárlóknak becsületes szolgáltatókra van szükségünk, nem kontárokra.
Krisztin77
2009-07-04 09:10
[font="Arial Black"][/font]Én a PPS-t választottam.Az árút sértetlenül megkaptam,viszont a futárral gondom volt.Számítógépet vettem a 4.emeleten lakom.(van lift) megkértem az "Uriembert" hozza fel mivel nem rég volt hasi műtétem és nem tanácsos cipelnem.A válasz a következő volt:"Neki nem eu a dolga,menjek le a kapu elé és vegyem át a csomagot"Nem commentálnám tovább az esetet,borsos árat fizettem a szolgáltatásért és még cipekedhettem is.szerintem az ajtómig kellett volna hoznia a csomagot nem levágni a kapu elé...
ppsfutar
2009-07-07 12:59
Tisztelt Érdeklődők!
Az alábbiakban küldöm a lenti kérdésekre a választ:
Wadwirag:
Szükségem lenne a pontos fuvardíj megállapításához
- a tényleges súlyra, hogy
- honnan hová kellene szállítani, és
- mennyi az utánvét összege.
Royalroyal:
Szükségem lenne a pontos fuvardíj megállapításához, hogy
- honnan hová kellene szállítani, és
- mennyi az utánvét összege.
ppsfutar
2009-07-27 11:40
IDÉZET(Krisztin77 @ 2009-07-04 09:10)

[font="Arial Black"][/font]Én a PPS-t választottam.Az árút sértetlenül megkaptam,viszont a futárral gondom volt.Számítógépet vettem a 4.emeleten lakom.(van lift) megkértem az "Uriembert" hozza fel mivel nem rég volt hasi műtétem és nem tanácsos cipelnem.A válasz a következő volt:"Neki nem eu a dolga,menjek le a kapu elé és vegyem át a csomagot"Nem commentálnám tovább az esetet,borsos árat fizettem a szolgáltatásért és még cipekedhettem is.szerintem az ajtómig kellett volna hoznia a csomagot nem levágni a kapu elé...

Tisztelt Felhasználók !
Ha bárki hasonló esettel találkozna a kiszállítás során , kérem feltétlenül azonnal jelezze a PPS felé.
Előre is köszönjük segítségeteket!
PPS futár
royalroyal
2009-10-21 22:14
Mivel a PPS továbbra sem töri össze magát a válaszolással, talán érdemes feleleveníteni ezt a topicot.
ppsfutar
2009-10-22 10:37
IDÉZET(royalroyal @ 2009-10-21 22:14)

Mivel a PPS továbbra sem töri össze magát a válaszolással, talán érdemes feleleveníteni ezt a topicot.
Tisztelt Felhasználó ! Utólagosan is elnézést kérünk a futár viselkedéséért. Valóban hibát követett el , mert ahogy írta is a lakásig kellett volna az árut szállítani. Viszont a felelős megállapításához az esetleges újboli hasonló eset megelőzéséhez szükségünk lenne néhány adatra, ezért kérem hívjon fel minket a következő számon: 20 243 5099
Segítségét előre is köszönjük.
Vaterafutár
IDÉZET(ppsfutar @ 2009-10-22 10:37)

Tisztelt Felhasználó ! Utólagosan is elnézést kérünk a futár viselkedéséért. Valóban hibát követett el , mert ahogy írta is a lakásig kellett volna az árut szállítani. Viszont a felelős megállapításához az esetleges újboli hasonló eset megelőzéséhez szükségünk lenne néhány adatra, ezért kérem hívjon fel minket a következő számon: 20 243 5099
Vaterafutár
????????? A minap tönkrement a parkolóautomata. Fel kellett őket hívni. És ha netán mégis megbüntettek volna, akkor újra fel kellett volna őket hívni.
Egészen érdekes ez a hozzáállás. Kérjék el a kuncsaft számát a Vaterától és saját költségükön intézzék el, amit elrontottak.
Elnézést, hogy beleszóltam, mivel nincs semmi közöm hozzá, de ez kicsit furcsa. És nem a telefonszámla végösszege a lényeg, hanem az elv.
royalroyal
2009-10-22 13:23
IDÉZET(royalroyal @ 2009-10-21 22:14)

Miért rakták át ide ezt a hozzászólásomat???
Nem véletlenül írtam a másikba!!!
royalroyal
2009-10-22 13:25
IDÉZET(ppsfutar @ 2009-10-22 10:37)

Vaterafutár
Sok nap után válaszol, de mire?
Én nem reklamáltam semmiért, ugyanis még nem állt módomban Önökkel semmit szállíttatni.
ppsfutar
2009-10-22 15:53
IDÉZET(royalroyal @ 2009-10-13 01:47)

Ennyire nem kell elkapkodni

Remélem kicsit előbb kapok választ 10 napnál.
Veszprém-Budapest
tekercs
25 kg
150 cm hosszú
40 cm átmérőjű
fóliába csomagolt ágybetét
nem utánvétes
Szállítás ára?
Előre is kösz a választ
Tisztelt Felhasználó!
Elnézést a super késésért. A szállítás ára 25 kilósan és térfogatsúllyal számítva amely 40 kg-ra jön ki, egyaránt bruttó 2500 Ft.
űdvözlettel
Vaterafutár
baland05
2009-10-26 10:15
Tisztelt PPS !
20-n elvitték tőlem az egy küldeményt, azzal hogy másnap 14.00-ig kiszállítják a címzettnek. Sürgős lett volna. A vevő várta, miután a megadott időpontig nem történt meg a kézbesítés telefonon nagy nehezen sikerült elérnie a futárt, akivel megegyeztek még aznap egy másik időpontban. A futár az általa megbeszélt időpontban sem kézbesítette a küldeményt majd miután a címzett !!!! felhívta közölte vele hogy aznap már nem is viszi ki. Az ügyfelem másnap elutazott így nagy-nagy telefonálgatások árán azt kértem önöktől hogy ma reggel ügyfelem munkahelyére vigyék el a küldeményt. Hatalmas igéretet kaptam hogy ezt elintézik és mindenképpen visszajeleznek nekem. Reggelig semmi. Kb. 1,5 órával ezelőtt ismét felhívtam az Ügyfélszolgálatukat hogy sikerült-e az új címre a kézbesítés. Visszahívást ígértek. Eddig SEMMI. Ennél még a posta is százszor gyorsabb, megbízhatóbb és korrektebb. Arra legalább tudnak válaszolni hogy hol van most a küldeményem és mi lesz vele ?
Üdvözlettel
Sanyabacsi69
2009-10-27 17:17
Hát, ez a PPS futáros informálás nem igazán működik, bosszantóan lassúak. Nem törődöm módon kezelik az ügyfeleket, vagy miről van szó? Éppen terveztem bevezetni én is a vaterafutárt, mint alternatív szállítási módozatot, de ez így nem jön be, ebből köszönöm, de nem kérek.
Nem kellene lépni valamit, kedves Vatera?
IDÉZET(egyedikovacsoltvas @ 2009-10-27 12:19)

Érdeklődnék az alábbi szállítás díja felől.
globalmarket
2009-11-13 22:17
Nagy csalódás!
csütörtökön elvitte a PPS a csomagot, mára péntekre ki is ért.
Annak ellenére, hogy előre fizettem 1000ft-ot, ami a papíron is előre fizetésként lett feltüntetve PPS futárja (aki azt mondta ő vette fel nálam is) BESZEDTE A VEVŐMTŐL IS A PÉNZT!!!!!
Remélem, hogy csak elnézte és nem saját zsebre, de nem értem, nem olvassák el a papírt?
Tegnap még meg is kérdeztem, hogy odafelé elviszi-e vagy be kell vinni a központba, mert hogy mindkét cím 3. kerületi volt (a küldő és a vevő cím) mire azt mondta, nem , az nem úgy megy, be kell vinni, holnap (ma) elviszik. Ma a vevőm írta, hogy a párja átvette, neki pedig fizetnie kellett, nem érti miért mert ő előre nekem kifizette a pk összegét is. Így is volt, én pedig a futárnak....
A futár ha ugyanaz volt, amúgy sem volt képben, mert előre telefonált ugyan, hogy mindjárt itt van és hoz csomagot, én meg mondtam neki, hogy NEM, ő viszi el tőlem...
Ki a fene volt ez az ember tegnap???
Persze a PPS -nek nincs ilyenkor elérhető száma, már csak hétfőn tudok valamit intézni, addig meg majd lehet bizonygatni... papír nem volt róla, mert a nyomtatott papíron a vevőmnek is a küldéskor kifizetett X volt megjelölve.
Ez nagyon kellemetlen, pedig nem én hibáztam, hanem az a futár, mégis én húzom a rövidebbet.
Mit tesz ilyenkor a PPS?
Remélem az a minimum, hogy a vevőmnek visszaviszik a duplán beszedett pénzét (vagyis a feleslegesen kifizetett 1000ft-ot).
Hogyan győz meg a cég engem arról, hogy továbbra is PPS-sel küldjem a csomagot?
SOS megoldást várok!
Sehol nem találom a Vatera termékfutár -ról való leírást, tudna nekem valaki segíteni?
Üdv.
Dragonka1
2009-11-16 15:04
Tisztelt Vatera!
Első ízben vettem volna igénybe a PPS futár szolgálatát. 09.11. 04-én vásároltam "Syncopi"-tól 2500 Ft-ért egy munkaasztalt. Dunaújvárosból kellett volna a 40x80x80-as asztalt elszállítani Budapestre. Már az adatok kitöltésénél gond volt, hiszen az asztalt méretei alapján 41 kg-ra saccolta az online rendszerük, holott az megközelítőleg 10-15 kg, ezért a drágább fuvarköltséggel számoltak. Ezt még benyeltem, G. úr eladónak elutaltam a magasabb szállítási költséget, mert ő rendelte meg fuvart 11-én 18:00 után, ez szerdai nap volt. Megjegyzés rovatba beírta, hogy egy telepen van az asztal, kiérkezés előtt 1 órával telefonos értesítést kér, mert a telep üres, oda kell mennie. Pénteken elmentek az áruért, a sofőr akkor telefonált, amikor ott állt a kapu előtt. Nem tudott 10 percet várni míg az eladó odaért, elment azzal, hogy hétfőn reggel 8 és 10 között újból megy az asztalért. G. úr 8- 11 –ig várt rájuk a mai napon, az-az hétfőn, ahogy megbeszélték. Telefonált a sofőrnek aki ki volt kapcsolva, a futárszolgálat meg azt állította, hogy ők kint voltak, csak senki nem adta át az asztalt. Ma hétfő van. Én a mai napon 5 ízben beszéltem a futárszolgálattal telefonon. Reggel ígértek egy visszahívást, ami nem történt meg, majd azt mondták, hogy pénteken felvették az árut, és ma délután szállítják azt ki, és visszahívnak, hogy pontosan mikor. Nem hívtak vissza. Én tudtam, hogy az asztalt nem vették fel, de vártam, hogy szólnak a tévedésükről. Majd egy óra múlva újra rájuk csörögtem, ahol azt mondták nekem, hogy ma veszik fel a csomagot(elnézést nem kértek az előző tévedés miatt) és miután kivertem a balhét, hiszen szabadságot vettem ki pont emiatt, ezért kiszállítják a csomagot még ma. Közben G. úr értesített, hogy lemondta a szállítást, a PPS szállítóknál, miután hiába várta őket egész délelőtt. Vártam, hogy ismételten értesít a PPS futárszolgálat, hiszen ebben maradtunk, hogy szólnak, mikor hozzák a mai napon az asztalt. Fél óra múlva felhívtam őket , nem szólva arról, hogy tudok a fuvar lemondásáról, ahol a diszpécser hölgy közölte, hogy majd holnap ismét kimennek az asztalért és majd szerdán kiszállítják azt nekem. Miután én mára vettem ki szabadságot és nem szerdára, a hölgy közölte, hogy akkor elviszik az asztalt a munkahelyemre, ami 50 km-re van a lakhelyemtől. Teljesen „logikus” elgondolás ugye? És teljesen megbízható, nyomon követhető rendszerrel működő cégről beszélünk.
A fuvarlevél száma 50006601 volt.
Nos a jövőben biztos, hogy ennek a megbízhatatlan cégnek, nem fogok megbízást adni, de másnak sem tudom ajánlani őket. Azóta sem hívtak fel, hogy ne várjam az asztalt sem ma, sem szerdán....:S

Üdvözlettel: Egyény Csilla/ Dragonka1
IDÉZET(Dragonka1 @ 2009-11-16 14:04)

ennek a megbízhatatlan cégnek, nem fogok megbízást adni, de másnak sem tudom ajánlani őket. Azóta sem hívtak fel, hogy ne várjam az asztalt sem ma, sem szerdán....:S

Üdvözlettel: Egyény Csilla/ Dragonka1
A helyedben megrendelnék tőlük egy másik fuvart aztán amikor kijönnek akkor elküldeném őket a b**** p****-ba.
fejerdina
2009-11-18 00:28
Köszönöm a választ. :-) De még egy kérdésem lenne a vaterafutárral kapcsolatban. Ugye jól értelmezem, ha egy kilós csomagot szeretnék elküldeni az 1250 Ft, és ezért érte jöttök és viszitek? Bármely viszonylatban (Békés megyéből, pl. Zala megyébe?)?
fejerdina
2009-11-18 01:09
Megtaláltam a választ.
Tibchy225
2009-11-19 15:22
Felvilágosítást szeretnék a vatera futár szolgáltatás igénybevételéről.
Előre is köszönöm!
üdv:
Tibi
Üdv
Ez a vaterafutár lassabb mint a posta, szerintem felejtős. Szerda este óta várt ma reggelig az eladó rájuk mire felvették a csomagot. Érdekes ha mondjuk DPD-t rendeltem akkor azok legrosszabb esetben másnap már jöttek is. Ja és nem drágább!!! Mindegy, kipróbáltam és megbuktak. Mellesleg csak hétfőre ígérik a kiszállítást.
rokker33
2009-11-20 14:26
Hát én igénybe akartam volna venni ezt a szolgáltatást de a hozzászólásokat olvasva megbízhatatlan ez a futár szolgálat.
Mitshubishi
2009-11-21 09:40
Én max meg voltam elégedve vele 1 nap alatt itt volt(igaz ismim hozta)
ppsfutar
2009-11-24 12:11
IDÉZET(rokker33 @ 2009-11-20 13:26)

Hát én igénybe akartam volna venni ezt a szolgáltatást de a hozzászólásokat olvasva megbízhatatlan ez a futár szolgálat.
Tisztelt Véleményalkotó ! Sajnálattal vettük véleményalkotását, de jeleznünk kell, hogy az alant jelzett esetek rendeződtek, megoldódtak. Nem mindenben értünk egyet és ez természetes dolog. Lehet, hogyha a napi több száz elégedett ügyfelünk is csak egy mondatban értékelni szolgáltatásunkat, más véleménye lenne.
üdvözlettel
Vaterafutár

Én már kétszer is igénybe vettem, mindkétszer minden rendben volt.
ppsfutar
2009-11-25 15:30

Kedves Fórumon lévők!Kedves Olvasók!Kedves Indyke!
Futárszolgálatunk teljesen megbízhatóan szállít.Sajnos pár esetben önhibánkon kívül is történnek napi áttolódások az átvétel és a kézbesítést illetően.Sajnos ez legtöbbször a pontatlan megrendelés leadásán alapszik.Nagyon fontos ,hogy amikor kitöltik a megrendelő lapot akkor tudják ,hogy az adatok amit megadnak kerülnek a futárhoz változatlanul.A megjegyzés rovatba írhatják azt is hogy az adott nap amikor a csomagért megy a futár melyik időpontban biztosan nem tartózkodnak otthon.A futáraink reggel 8 és este 18óra között szállítanak ki ha csak egy bizonyos időpontot adnak meg pl."(2órakkor leszek csak otthon)"akkor előfordulhat hogy a futár nem tud pont arra az időre megérkezni ezért mindenképpen több lehetőséget kell ajánlani fel a futárnak.Köszönettel:PPS FUTÁR
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.