IDÉZET(zejopy @ 2010-12-12 12:27)

Az ember azt reagálja le érdemben, amik fontosak. Ha ezt a dolgot nem kell túlreagálni és túlértékelni, akkor nem kellőképpen fontos. Ha viszont nem fontos, akkor a Vatera miért fektetett energiát és időt a kialakításába, miért vállalja fel az ezzel járó negatív kritikákat.
Akkor mire volt ez jó? (Benz, én sokakkal beszélek, tényleg, mert egyre több valódi ismerősömről derül ki, hogy Vateráznak, bár nem fórumoznak, és közöttük nem egy ember 100%-os, komoly, megbízható felhasználó. Higgye el, mindenki rossznak tartja, esetleg a vállukat vonogatják, nem juttatják kifejezésre, de nem szimpatizálnak a dologgal.)
(Én még mindig nem azt mondom, hogy halva született ötlet az egész, mert működhetne reálisan is. Egyszerűen meg kellene az anonimitását szüntetni. Tudja, (főzök, ilyenkor szoktam gondolkodni) egy nagyon jó hasonlóság jutott eszembe ezzel kapcsolatban. Talán Ön sem volt makulátlan gyerek, néha rosszalkodott. Mi is. Becsengettünk valahová, aztán elszaladtunk és vártuk a reakciót. A szerencsétlen ember, aki már harmadszor szakította félbe a munkáját miattunk, dühöngött, de nem tudta, kivel kellene ordítania. Nagyjából sejtette persze, hogy hülyegyerekek szórakoznak, na de, hogy pontosan kik, azt nem tudhatta. Mi pedig újra és újra eljátszottuk a hülyeséset. Aztán, ahogyan megnőttünk, több eszünk lett, meg a szüleink nevelési munkája is hathatósnak bizonyult, leszoktunk erről. De sajnos vannak felnőttek, akikben él még a "becsengetési hajlam". És ez az anonim rendszer szabad kezet ad nekik. )
Nem azt mondtam, hogy a részletes értékelés nem fontos. Nagyon is az, ezért dolgoztunk rajta ennyit. Az a nem fontos, hogy 4,8 vagy 5,0 az átlag. Ez végig öt csillagot jelent. Néhány (amúgy tiszteletreméltóan maximalista) eladón kívül ez tényleg nem sokakat érdekel. Nem tudok elképzelni olyan vevőt, akit ilyen különbség zavarna. Ha mégis van ilyen és ezért nem vásárol, akkor azt talán jobb is elkerülni. De ezt már leírtam egyszer...
A részletes értékelés a vevők számára fontos. Sokkal árnyaltabb képet kaphatnak az eladóról. Ha félre tudja tenni az eladói nézőpontját, akkor azt is belátja, hogy ez csak anonim módon működhet. Igen, van aki az anonimitással visszaél és direkt keveset ad (becsönget), de ez sem érdekes, mert statisztikailag elhanyagolható. Sokkal fontosabb amit a 4,9-es átlag elmond az eladóról. A legfontosabb viszont az, ha az átlag nem 4,9, hanem sokkal kevesebb. Itt kibuknak a valóban problémás esetek.
IDÉZET(zejopy @ 2010-12-12 12:27)

Na és személyes menü és változtatások kapcsán is gondolkodtam, de azt most nincs időm leírni, délután megteszem, szerintem egy csomó magyarázat lesz benne a kételkedőknek, persze csak azoknak, akik meghallják a nekik szánt szót, és nem csak kiabálnak.

Azt tegnap írtam le valamelyik topikba: ezúttal a változásokra az integráció miatt volt szükség. Bizonyos területeken ideiglenesen akár viszalépésnek is tűnhet, de meg kellett találni a közös nevezőt a két teljesen eltérő platformon fejlesztett oldal közt. Ha ez megvan, megtörténik az összevonás, akkor utána majd lehet újra finomítani mindent, de ezúttal már egyben kezelve a két oldalt. Sajnos, nincs más lehetőség.