IDÉZET(98tomcsa @ 2011-01-23 18:52)

Igen, de szerintem ez más kategória. Mert tudod, hogy valójában nem az, és az eredeti ára a csillagos ég. Amúgy hangszereknél, hangzásra nagy a különbség eredeti és nem eredeti között?
Igen. Nálunk a fej számít sokat, a mechanikája vagy stabil, vagy 10 év alatt szétmegy, na és vékony már az ezüstözés. Az én hangszerem kb 40 éves, mégis stabil. A mostaniak már a megfizethető árakkal rendelkezők pár év alatt lötyögnek.
De nekünk a fej fontos. Ha stabil a többi, akkor azon sok múlik. Na és, hogy arany, ezüst, vagy semmilyen. Nekem ezüst van, sosem lesz arany, de nem is baj. Az új hangszerek többsége már tucat. Egyenhangzás. Pont azért van nekem más hangszerem. Az a hang... égész életemben ezt kerestem.

Persze ezen is nőttem fel. Csak a felmenőim még megengedhették maguknak az eredeti Hammigot. Mindenkinek az volt a családban.
A vonósoknál meg végképp nem mindegy. A kolléganőm fia csellózik, Pesten jár szakiba. Azt hiszem, 650 ezerért vettek neki egy hangszert, mázlival, mert milla fölött lett volna. Most kapott a gyerek karácsonyra 60 000-ért húrkészletet, az egyik mindjárt elszakadt. Ja, és jelezték a suliban, hogy kéne egy másik vonó 250 000-ért. Ebbe mennek tönkre.
Szóval náluk még a vonó és a húr sem mindegy.
A rezeseket nem tudom.
Ja, hogy az avatatlan fül mit hall mindebből, azt nem tudom. Ezen már sokat gondolkodtam. Képes vagyok egy bizonyos tónusért napi másfél órát hangképezni és skálázni, miközben hallom, hogy a többség "megizmozza" a szájával a hangot, hogy nagy legyen. Én nem. De kérdés, van-e értelme ennek a rengeteg munkának. Szóval a kérdést elpasszolom.
Mindennek ellenére jó sokat beszéltem róla, pedig visszafogtam magam. A zongorákról nem is szóltam.
IDÉZET(98tomcsa @ 2011-01-23 18:52)

Sajnos nem, mert még sosem használtam.
Hát, ez most tök jó. Szerintem tégy belátásod szerint. Én nem venném meg.